Frida Ånnevik og Torgeir Waldemar til Isfjord Radio Musikkfestival

Frida Ånnevik og Torgeir Waldemar er klare for Isfjord Radio Musikkfestival på Svalbard. Et intimt, men mektig møte mellom mennesker, musikk og arktisk natur ved den ikoniske radiostasjonen ytterst i Isfjorden.

Frida Ånnevik

– Dette er kanskje Norges minste musikkfestival, vi har kun plass til et begrenset antall festivalgjester. Til gjengjeld er artistopplevelsene i de arktiske omgivelsene store. Det oppstår magi når akustiske toner treffer oss nakent og nært i naturen, sier Birgitte Tautra Vegsund, festivalarrangør ved Basecamp Explorer.

– Frida Ånnevik og Torgeir Waldemar har stått på ønskelisten vår for årets musikkfestival. Begge har en stemme som kler det arktiske landskapet, og tekstene deres er til tider brutalt ærlige og ettertenksomme. Vi er veldig fornøyde med at begge har takket ja til å stå på scenen på Isfjord Radio.

Og scenen ved et villmarkshotell ytterst i vest på Svalbard er på et båtdekk foran en brefront, ved bålet på tundraen eller i peisestuen ved den tidligere radiostasjonen fra 1933.

Mye mer enn musikk

Det er andre år på rad Basecamp Explorer inviterer til musikkfestival, og fjorårets tilbakemeldinger fra publikum og artister var overveldende.

– Det var sterke musikkopplevelser for alle. Det rant noen tårer og rørte ved følelsene våre i møtene med musikken. Dessuten er dette en festivalform hvor alle kommer nær hverandre. Vi går fottur i den fascinerende naturen rundt Isfjord Radio, tar båten til fuglefjell og isbre, og samles for gode måltider og samtaler rundt bålpannen, forteller Tautra Vegsund.

Norsk på sitt beste

Frida Ånnevik har markert seg som en personlig tolker av egne og andres tekster og melodier. Hun har fem ganger vunnet Spellemannprisen, siste i 2020 for årets låt «Hvis verden», sammen med Christer Holsten. Hun har også mottatt den prestisjetunge Prøysenprisen, i tillegg til en rekke kulturpriser.

Torgeir Waldemar

Torgeir Waldemar er en markant stemme som beveger seg i grenselandet mellom rock og country. Waldemar har sterke tekster som bygger på hans engasjement og bekymring for menneskers eksistens, fra det som påvirker miljøet rundt oss og til de mellommenneskelige relasjonene.

– Det oppstår en helt spesiell magi når akustisk musikk møter rå og mektig natur på Svalbard. Årets festival blir et etterlengtet arrangement for oss alle, og vi gleder oss til å presentere to sterke, norske artister i annerledes omgivelser, avslutter Birgitte Tautra Vegsund.


Fakta: