Frisk luft, snø og skiglede – den beste «medisin»!

Mange skidestinasjoner og alpinanlegg over hele landet har nå åpnet med fantastiske forhold og et bredt tilbud for store og små.  

Alle åpne alpinanlegg og dato for de som åpner til Jul finner du her.

Camilla Sylling Clausen

– Vi er de første til å innrømme at det er litt tungt å gå på med en ny runde restriksjoner og smitteverntiltak, sier generalsekretær i Norges alpinanlegg og fjelldestinasjoner Camilla Sylling Clausen

– Samtidig er vi opptatt av å få fortelle at vi kan tilby veldig gode opplevelser ute i det som for mange nå er en tung, og krevende situasjon. Å være ute på ski er sunt og godt for kropp og sjel. Det tror vi mange sårt trenger nå. Vi kan tilby god plass, åpne skiheiser og flere nypreparerte bakker over hele landet i alle størrelser, sier hun. 

Selv om landet nå er preget av restriksjoner og tiltak, er det viktig å formidle at norske skidestinasjoner og alpinanlegg har god erfaring fra fjoråret med å omstille seg. Dessuten er samtlige godt innført på smittevern.

– Medlemmene våre er dyktige på bransjeanbefalinger for smittevern med trygge tiltak. Ikke minst har vi ett års erfaring med å drifte våre anlegg under pandemien. Å komme seg ut, være i bevegelse, ha det gøy, leke på ski sammen med familie eller venner på tvers av ferdigheter og generasjoner – det er godt for folkehelsa, sier Sylling Clausen.

Litt mer om hvordan Korona påvirker alpinanleggene kan du lese her.

Nå går vi mot roligere dager og derfor er det viktig å minne folk på at ikke alle gode tilbud er stengt ned slik at man kan benytte seg av de mulighetene som finnes. 

– Vi håper at enda flere vil benytte seg av muligheten til å komme seg ut nå i førjulstiden for et lite avbrekk, sier Sylling Clausen.

Akkurat nå jobbes det på spreng i alle norske alpinanlegg for å få åpnet flere heiser og bakker til juletrafikken setter inn. Værprognosene er gode – det er kalde og fine forhold i fjellene, og mange av stedene har nettopp den idylliske julestemningen vi alle lengter etter – hvit snø på trærne og magiske omgivelser. Mangler du en julegave eller flere kan vi også tipse om at mange av våre medlemmer selger gavekort på både heiskort, skiutleie og skiskole. 

Ta vare på hverandre og deg selv– og ikke minst velkommen ut til en hvit førjul!


Foto: Ola Matsson – Trysil

Del gjerne!