Går mot knallpåske på Beitostølen

-Vi lover fine forhold i både skiløyper og alpinanlegg. Bookingen er god. Alt tyder på at dette blir ei knallpåske med tusenvis av glade påskegjester, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

Milde vintre og lite snø i lavlandet, og tidvis også lite snø i enkelte fjellstrøk, har satt fart i praten om snø og skiforholdene i påska. 

-Det fine med Beitostølen er at vi ligger på 900 meter, at vi av forskerne på klima og vinter i framtida, blir ansett for å være en snøsikker destinasjon. Og, så er vi i den unike situasjonen at vi ett kvarter unna Beitostølen sentrum, har eventyret Valdresflya på 1.400 meter. Vi har også opparbeidet gedigen kunnskap på alt som heter snøproduksjon og konservering av snø og gode skiforhold på Beitostølen, påpeker Hovi.

Det meldes fine minusgrader langt inn i påskeuka, som er godt nytt for føreforholdene i både langrennsløypene og alpinbakkene. Det kom et pudderlag med nysnø her om dagen, og yr.no forteller at det ventes mere nysnø i påska, både på Beitostølen og Valdresflya. Med såpass kalde forhold vil snøen og skiføret holde seg godt inn i påskedagene.

-Snøsikkerhet er vårt beste vinterkort, ikke bare for denne påska, men for de kommende år. Klimaendringene herjer i Mellom-Europa, og har gitt de klassiske skidestinasjonene i alpene tøffe utfordringer. Vi skal være glade for at vi opererer på en destinasjon nord i Europa, sier Hovi.

Hvordan er booking-situasjonen?

-Det er faktisk ei stund siden vi rundet 80 prosent belegg. Særlig hytter og leiligheter går unna som varmt hvetebrød. Men, vi har 2.600 senger i vårt system, så vi strekker oss alltid ekstremt langt for å finne plass til alle gjester. Det er bare å ta kontakt.

Spesielle aktiviteter i påska?

-Vi byr på en rikholdig meny av aktiviteter for både liten og stor, så her må folk bare sjekke ut på beitostolen.com for mere info, sier Atle Hovi. 

Et fasinerende faktum med Beitostølen, er at dette er Norges, ja kanskje til og med Europas største helårsdestinasjon, vurdert ut ifra forholdet antall fastboende versus antall besøkende i de store ferieperiodene. Her det nemlig kun 360 fastboende, men det kan være rundt 15.000 besøkende i jula, i påska og også sommertid. Du skal til en passe stor norsk by for å finne tilsvarende utvalg av butikker og restauranter. Og; hvilket sted i Norge med 360 fastboende har Vinmonopol? Svar; Beitostølen.

Del gjerne!