Gausta: Nord-Europas høyestliggende padelanlegg 

Nå åpner Nord-Europas høyestliggende padelanlegg med to baner med “Instagram-vennlig” bakgrunn, rett ved siden av Gaustablikk Høyfjellshotell på Gausta, i Telemark. 

– Det er en stor glede å kunne åpne dørene til Norges, og muligens Nord-Europas, høyestliggende nye utendørs padelanlegg, jubler John Kristian Stubban, daglig leder på Gaustablikk Høyfjellshotell.

Plasseringen er helt unik, på hele 960 meter over havet, med storslagen utsikt mot Gaustatoppen, Norges kanskje mest ikoniske fjell. Gausta Padel har to baner med glassvegger og åpen himling. Banen er utarbeidet av Jubo Padel, ledende padel leverandør i Spania med over 20 års erfaring, og følger alle internasjonale mål og standarder.

Padelbanen ligger på hotellets gamle tennisbane, som en forlengelse av Gaustablikks velværeavdeling og de to flytende badstuene som ligger på fjellvannet rett nedenfor.

– Å spille padel med en gode venner, partner eller med barna dine her vil skape gode minner, ikke minst fordi du kan ta noen fine blinkskudd med Gaustatoppen som bakteppe, forteller John Kristian Stubban videre.

Gausta storsatser for sommeren

Gausta Padel er en av storsatsningene på destinasjonen for denne sommeren, og er sesongens store nyhet. Sammen med en rekke andre nye aktiviteter som er blitt lansert i år, vil padel kunne tilføre destinasjonen en spennende og sosial sport som vil kunne leve i lang tid fremover.

Gausta Aktivitetssenter, som ligger rett over veien for Gausta Padel, er stedet hvor du både kan booke og låne utstyr for alle aktivitetene som finnes på Gausta i sommer. De aller fleste av aktivitetene kan du forhåndsbooke online på gausta.com eller i Gausta-appen.

– Gausta Padel var denne sesongens siste “krona på verket” for sommerens nyheter her på Gausta. I tillegg til padel har vi også fått ny discgolfpark, balansebane for sykkel og tilbyr arrangerte guidede fjellturer og barneaktiviteter med aktivitetsleder nærmest hver dag i fellesferien. På aktivitetssenteret kan man også leie båter, kanoer, SUP og minijoller, sier en engasjert daglig leder på Gaustablikk. Han forteller videre at strategien bak det store og brede aktivitetstilbudet på destinasjonen, er for å tilføre gjestene enda flere grunner til å bli en ekstra natt på Gausta.

– Nå ser vi frem mot en fantastisk sommer med aktive gjester, og vi ønsker både sommergjestene våres og lokalbefolkningen i Tinn, hjertelig velkommen til oss, avslutter John Kristian Stubban, daglig leder på Gaustablikk Høyfjellshotell.


Padel – den nye og populære racketsporten

Padel er verdens mest voksende sport og har nærmest eksplodert her i Norge. I flere europeiske land derimot har padel vært kjent i mange år.

Padel kan ligne på en blanding av tennis og squash. Banen er mindre enn en tennisbane, har glassvegger, og som i squash kan man benytte veggene i spillet. Racketen er uten strenger og mindre enn en squashracket, som gir bedre kontroll og krever mindre styrke og tekniske ferdigheter. Padel er derfor en sport som er like artig for nybegynnere, som for proffer. Det gir raskt mestringsfølelse, en god treningsøkt, og passer både voksne og barn.

Linker: 


Gausta – Eventyret som aldri tar slutt

Tusen meter over havet venter sommerens høydepunkter. På Gausta i hjertet av Telemark bor du midt i den norske fjellheimen med utsikt mot ikoniske Gaustatoppen. Turen opp til utsikten over ⅙ av Norge er uforglemmelig. Du vil ikke reise hjem, og det behøver du heller ikke. For Gausta har flere eventyr å tilby – guidede turer til flere topper, pumptrack og terrengsykkel, SUP og flytende badstue på Kvitåvatn for hele familien. Unn dere noen opplevelsesrike dager, bo komfortabelt på hotell, i leilighet eller i hytte. Nyt spa og herlige måltider på Gaustas restauranter.

Velkommen til Gausta!