Gausta satser videre med flere nyheter for sommersesongen 2022!

Gausta er en helårs fjelldestinasjon med et fullspekket aktivitetstilbud gjennom hele året. Når snøen har smeltet etter skisesongen, så åpner Gausta Aktivitetssenter dørene for en rekke spennende aktiviteter som passer både store og små. Sommertilbudet utvides i år med enda flere aktiviteter og utstyr til leie.

Fulldempede el-sykler for hele familien

Nå kan du og hele din familie utforske og oppdage enda mer av Gausta.

– Vi har investert i over 30 nye fulldempede Scott el-sykler i ulike størrelser for voksne og ungdom, og kan tilby et komplett el-sykkeltilbud for hele familien! Nå kan du komme deg lengre, opp de lange bakkene og rundt i området på sti, grus eller asfalt på en helt annen måte – og det uten å slite deg ut. Syklene har mye kraft og gjør ikke bare turen mer fartsfylt og spennende, men også mer behagelig og overkommelig i kupert terreng, forteller sport- og eventansvarlig, Björn Nordahl, med stort engasjement. 

Det er også anskaffet flere vanlige terrengsykler for voksne, ungdom og barn, i tillegg til nye Thule sykkelvogner, slik at også de aller minste kan være med på turen.  

Flere sykkelstier

Sykkelproduktet på Gausta skal utvikles ytterligere med flere tilrettelagte familievennlige stier i området.

– Vi begynner med å lage små avstikkere i tilknytning til Svartdal-løypa, som er den gruslagte turstien rundt Kvitåvatn, for å gjøre turen rundt vannet leken og spennende. Videre starter arbeidet med å danne et sykkelnett på Gausta både i alpinbakken og utenfor, forteller daglig leder på skisenteret, Bjørn Tverberg.

– Når arbeidet med sykkelnettet skal startes og ferdigstilles kan vi ikke si noe om på dette tidspunktet, men vi vet at det er mange der ute som ser frem til et enda bedre stinett for sykkel på Gausta, fortsetter Bjørn Tverberg.  

El-sykler, terrengsykler og sykkelvogner kan bookes online på gausta.com og hentes ut fra Gausta Aktivitetssenter. 

Lek og moro for de minste

Gausta tilbyr en rekke barnevennlige aktiviteter med aktivitetsleder i sommer. Når barna har det gøy, kan foreldrene senke skuldrene og få litt tid til hverandre under ferien på Gausta. Det gir rom for trygg lek med andre barn på samme alder. Samtidig kan mor og far ta en runde padeltennis, utforske Kvitåvatn på SUP, nyte flytende badstue eller kanskje bare slappe av på terrassen på Gaustablikk Fjellresort med noe godt i glasset.

– I sommer kan du melde ditt barn på Gausta Fjellskole, som er et 2 timers opplevelses- og kunnskapsbasert fjelleventyr hvor barn mellom 4 og 9 år blir bedre kjent med naturen på Gausta. Det blir skattejakt, sykkel-eventyr og barnetilpasset fjellvandring, og ikke minst vil barna kunne få møte på Gaustas maskoter, Huski & Flaks, forteller leder for Gausta Aktivitetssenter, Helen Merrifield

Den tidligere 9-hulls minigolfbanen utenfor Gaustablikk Fjellresort skal erstattes med en helt ny og morsom 12-hulls bane.  

Gausta Aktivitetssenter åpner 22. juni

Aktiviteter bookes online på gausta.com eller inne på Gausta Aktivitetssenter. Frem til åpning, kan padelbane og -utstyr leies fra resepsjonen på Gaustablikk Fjellresort. 

Sommeraktiviteter på Gausta: 

 • Gausta Padel (sesongåpning: 7. mai)
 • Gausta Discgolf
 • Sykkelleie (el-sykler, terrengsykler, sykkelvogner)
 • SUP (stand up padling board)
 • Robåt, kano, pedalbåt og minijoller
 • Minigolf 
 • Slakk-line
 • Pump track og sykkelbane for barn
 • Barneaktiviteter med aktivitetsleder
 • Fjellvandring
 • Guidede fjellturer
 • Flytende badstue
 • Bading i Kvitåvatn
 • Svært gode omgivelser for trening (landeveissykling, svømming og løping på grusvei og stier)

Stor satsning videre

Gausta satser videre på å utvide aktivitetstilbudet gjennom hele året og har investert over 2 mill. i nytt utstyr og ytterligere millionbeløp i utvikling av destinasjonen for sommerhalvåret hittil i år.

Gaustablikk Fjellresort har startet arbeidet med å renoverer samtlige hotellrom. Rommene skal stå i stil med de nye fellesarealene på hotellet og får et lunt, stilrent og innbydende preg. Les mer på gaustablikk.no.


Om Gausta

Gausta er fellesnavnet for destinasjonen Gausta, en året-rundt-destinasjon i Tinn kommune, i Vestfold og Telemark fylke. Her finner du Gaustatoppen, ett av Norges vakreste og mest ikoniske fjell på 1883 moh., og Gaustabanen, den hemmelige banen inne i fjellet. Ved foten av Gaustatoppen ligger Gausta Aktivitetssenter (i tilknytning til Gausta Skisenter) med et bredt spekter av aktiviteter for hele familien, gjennom hele året. På Gausta finner du også Gaustablikk Fjellresort, det klassiske hotellet fra 1970 som har gått fra å være et “sovende” høyfjellshotell til en levende og stilfullt fjellresort.

Del gjerne!