Gausta storsatser for sommeren!

Ny 9-hulls frisbeegolfbane. Ny balansebane for sykkel og ny satsning på guidede turer for store og små. Sommeren 2021 kommer det til å finnes mange anledninger for turister og gjester til å være noen ekstra dager på Gausta. 

På Gausta og i området rundt Rjukan finnes det mange eventyr å oppleve, med stor variasjon på opplevelser som passer turister og besøkende i alle aldre. Hvert år vandrer 100 000 personer opp til Gaustatoppen for en uforglemmelig opplevelse. 

– Nå vil vi gi flere muligheten til å oppdage hele Gausta ved å tilby et bredere utvalg av opplevelser og aktiviteter. Med dette ønsker vi å vise at det er mye mer å ta seg til på Gausta enn kun Gaustatoppen, sier John Kristian Stubban, daglig leder på Gaustablikk Høyfjellshotell. 

Han er sikker på at dette kan inspirere til å booke en ekstra natt eller to for å rekke og oppleve mer under oppholdet. 

Satsing på frisbee og sykling

En annen voksende sport med en stor og bred målgruppe er discgolf (frisbeegolf). I sommer anlegges en morsom og utfordrende bane i området rundt Gaustablikk. Satsingen på sykkel fortsetter og Gaustas pumptrack får nå selskap av en ny og kul balansebane som passer våre yngre gjester. 

– Gjennom å ha et bredt spekter av aktiviteter for alle aldre gir familier muligheten til å oppleve fine dager fulle av variasjon, sier Helen Merrifield og Björn Nordahl, ansvarlige for aktivitetene på Gausta. 

Guidede turer og aktiviteter

I sommer blir det også premiere for guidede turer for hele familien på Gausta. Det blir også barneaktiviteter med aktivitetsleder som gir foreldrene litt egentid til å nyte velværebehandlinger, flytende badstue, eller ta en SUP-tur.

– Hver uke i hele sommer kommer vi også til å tilby guidede turer til Gaustas omkringliggende topper, forteller han. 

All utleie av utstyr – sykler, SUP, kanoer, båter, minigolf og frisbee – kan leies fra Gausta Aktivitetsenter (Gausta Skiutleie). Alle er velkommen! 

– Vi håper all satsingen på flere morsomme aktiviteter gjør at flere besøkende tar sjansen på å bli en ekstra natt eller to. Og vi håper også at alle hytteeiere og lokalbefolkningen også kjenner seg velkommen til å ta del i våre aktiviteter, sier John Kristian på Gaustablikk Høyfjellshotell. 

For mer informasjon og booking av aktiviteter, se gausta.com og aktivitetskalenderen.

 


Gausta – Eventyret som aldri tar slutt

Tusen meter over havet venter sommerens høydepunkter. På Gausta i hjertet av Telemark bor du midt i den norske fjellheimen med utsikt mot ikoniske Gaustatoppen. Turen opp til utsikten over av Norge er uforglemmelig. Du vil ikke reise hjem, og det behøver du heller ikke. For Gausta har flere eventyr å tilby – guidede turer til flere topper, pumptrack og terrengsykkel, SUP og flytende badstue på Kvitåvatn for hele familien. Unn dere noen opplevelsesrike dager, bo komfortabelt på hotell, i leilighet eller i hytte. Nyt spa og herlige måltider på Gaustas restauranter. 

Velkommen til Gausta!