Geilo inviterer til Vinfestival, Matglede og Oktoberfest

I høst er Geilo arena for et av Norges viktigste mat-arrangement. Med fokus på småskalaproduksjon, økologiske råvarer og kortreist mat, har Norsk Matglede befestet sin posisjon som formidler av norske og lokale mattradisjoner! I tillegg arrangeres vinfestivalen Stetten og den tradisjonsrike Oktoberfesten i den samme perioden.

Norsk Matglede på Geilo 2021
Norsk Matglede på Geilo 2021

Geilo gleder seg til å kunne invitere til høstdager med god mat og drikke

Norsk Matglede, på folkemunne kjent som «matfestivalen», er godt i gang med planleggingen foran årets arrangement.  «Det er veldig morsomt å invitere fastboende, hytte-hallinger og tilreisende til matglede på Geilo» sier Stine Holtedahl, ansatt i Visit Geilo og deltager i arrangørgruppa. «Norsk Matglede arrangeres helgen i den første høstferieuken, og passer dermed uansett om du og familien har høstferie i uke 39 eller 40. Det er 19. gangen Geilo arrangerer Norsk Matglede, og vi ser at det er rekordstor pågang fra utstillere. Veldig hyggelig å se at både nye og gamle utstillere ønsker å være med. Vi vet at dette arrangementet er et fast treffpunkt på fjellet for mange, og det tiltrekker seg mange besøkende.»

Stine Holtedahl

Mattorget i sentrum

8. oktober er datoen for Norsk Matglede og arrangementet foregår i et bilfritt Geilo sentrum. Her vil det være et utvalg av utstillere, deriblant lokale matprodusenter som byr på kjøtt, fisk, søtsaker, oster, honning og grønnsaker.  «Det vil også bli lagt opp til auksjon, barneaktiviteter og noen andre overraskelser på programmet» , sier Holtedahl, og legger til at for de mest ivrige er det også mulig å avslutte dagen med den tradisjonsrike Oktoberfesten som har vært arrangert på Geilo i flere tiår. 

Vinfestival

I ferd med å bli et kjent navn er også Geilos årlige vinfestival, Stetten. Denne går av stablen for 8. gang, helgen før Norsk Matglede. «Stetten er absolutt å anbefale for alle som er glad i god mat og god drikke», sier Holtedahl. «I stedet for å legge alle aktivitetene på et sted, er vinfestivalen lagt opp med vinmesse i sentrum, vinvandring rundt på Geilo, og Winemaker’s Dinner på utvalgte restauranter. Tidligere år har Winemaker’s Dinner blitt raskt fullbooket, så jeg anbefaler å bestille raskt dersom man ønsker å delta på dette!» avslutter Holtedahl.


Velkommen til Geilo! Her finner du Fjell-Norges største utvalg av familieaktiviteter. Prøv nyheten Høyt & Lavt Klatrepark, familierafting i Numedalslågen, ridetur på vidda eller sykle flytsti i Geilo Sommerpark. Visste du også at med Geilo som utgangspunkt er det kort vei til fasinerende dyreopplevelser ved Langedrag Naturpark, vakre fjorder ved Flåm & Eidfjord, Rallarveien og ikke minst massevis av familievennlige fjellturer på Hardangervidda Nasjonalpark og Hallingskarvet Nasjonalpark.

Del gjerne!