Gøteborg kåret til verdens mest bærekraftige reisedestinasjon for syvende år på rad

I konkurranse med over 100 byer fra hele verden tok Gøteborg førsteplassen som verdens mest bærekraftige reisedestinasjon. Oslo og Bergen haler innpå med en andre- og femteplass.

Katarina Thorstensson (midten) fra Gøteborg & Co mottok prisen for Gøteborg, som ble kåret til det mest bærekraftige reisemålet. Det var Petra Susek fra City DNA, og Guy Bigwood fra GDS-Movement som delte ut prisen. Foto: Åsa Borven
– Vi er ekstremt stolte. Dette er nok en gang en fantastisk anerkjennelse av Gøteborgs langsiktige bærekraftsarbeid, for oss som reisemål og alle våre samarbeidspartnere, sier Peter Grönberg, administrerende direktør i Gøteborg & Co.

Gøteborg med langsiktig satsing på bærekraft

Global Destination Sustainability Movement (GDSM) avslørte resultatet av årets verdensrangering under den årlige reiselivskongressen City DNA som nylig tok plass i Valencia.

Prisen gis til den destinasjonen som best oppfyller kravene i sammenligningen av Global Destination Sustainability Index. Stadig flere destinasjoner er opptatt av bærekraft, og indeksen har gitt et kraftig løft i Gøteborgs utvikling som destinasjon. Marginene var ikke store i årets kåring, noe som viser at stadig flere destinasjoner jobber aktivt og vellykket med bærekraftspørsmål.

Reisefavoritt blant nordmenn

Nordmenn er den absolutt største gruppen av turister som besøker Gøteborg. Destinasjonen Gøteborg, med sine 13 kommuner, har som overordnet mål å være et bærekraftig reisemål, for alle. Det betyr at Gøteborg skal være en innbydende og inkluderende destinasjon, ha en voksende og velstående industri, og være en miljø- og klimasmart destinasjon.

Med byens program for destinasjonsutvikling 2023–2030 er Gøteborg en av få destinasjoner i verden som i mange år har jobbet så langsiktig og målrettet med bærekraftig destinasjonsutvikling.


GDS-indeksen kårer hvert år verdens mest bærekraftige reisedestinasjon. Global Destination Sustainability Index (GDSI) ble startet i 2016 av organisasjonen Global Destination Sustainability Movement. Siden starten har Gøteborg blitt plassert på toppen hver gang. For å komme høyt i rangeringen er det viktig at serveringsbransjen er engasjert og involvert, og at byen som helhet jobber med bærekraft. GDS-indeksen bruker 69 indikatorer som evaluerer destinasjonens bærekraftytelse på tvers av fire nøkkelområder. Miljøytelse, samfunnsansvar, leverandørytelse og destinasjonsytelse. Les mer om GDSI og resultatene her.

Del gjerne!