Gøteborg kåret til verdens mest bærekraftige reisemål

For sjette år på rad havner Gøteborg på topp som verdens bærekraftige reisemålet. I forrige uke ble resultatene fra Global Destination Sustainability Index 2022 offentliggjort, i konkurranse med over 70 ulike byer.

Gøteborg kåret som mest bærekraftig reisemål på ICCA World Congress. Katarina Thorstensson, Göteborg & Co, mottar prisen. Foto: Ellen Gribing
Gøteborg kåret som mest bærekraftig reisemål på ICCA World Congress. Katarina Thorstensson, Göteborg & Co, mottar prisen. Foto: Ellen Gribing

– Dette er en fantastisk.For sjette år på rad havner Gøteborg på topp som verdens mest bærekraftige reisemål. Dette er en annerkjennelse av langsiktig bærekraftsarbeid. Å lykkes med å opprettholde topplasseringen for sjette år viser at byen og serveringsbransjen tar bærekraft på alvor, sier Peter Grönberg, administrerende direktør i Göteborg & Co.

Global Destination Sustainability Index (GDSI) ble startet i 2016 av organisasjonen Global Destination Sustainability Movement. Siden starten har Gøteborg blitt plassert på toppen hver gang.

Bærekraft måles både med fokus sosialt, økonomisk og økologisk. For å komme høyt på rangeringen er serveringsbransjen, med både hotell og restauranter, sentral. I tillegg vektlegges hvordan byen generelt jobber med bærekraftspørsmål.

– Vi er svært stolte over nok en gang å være på toppen av listen. Konkurransen er tøffere enn noensinne, noe som også er viktigere enn noen gang. Vi ønsker å være en pioner og opprettholde posisjonen. Å tilby et bærekraftig tilbud og turisme som gir utover det som trengs er viktig for både bransjen, Gøteborgs innbyggere og alle reisende som besøker oss, sier Katarina Thorstensson, bærekraftstrateg i Göteborg & Co.

Reisefavoritt blant nordmenn

Nordmenn er soleklart den største gruppen av utenlandske turister som besøker Gøteborg, som ligger i grenseregionen Vest-Sverige, og hadde i sommer over 700.000 norske besøkende. 

GDSI er en bred måling av hvor godt byene jobber med bærekraft og er basert på samarbeid og alles bidrag med partnere i serveringsbransjen og byen. Vurdering og score er basert på 71 ulike kriterier som dekker alt fra utslipp av klimagasser, resirkulering, tilgjengelighet, inkludering, trygghet og sikkerhet, og bærekraftssertifiserte hoteller og restauranter til om det finnes bærekraftstrategier hos både offentlige og private aktører.

Les mer om GDSI og resultatene her: https://www.gds.earth/

Del gjerne!