Hafjell Bike Park utvider

Hafjell Bike Park utvider sitt løypenettverk med en ny grønn løype i fjellet! Fra og med denne høsten vil enda flere som ikke har prøvd heisbasert sykling få gleden av en nybegynnervennlig løype som vil gå fra avstigningen på Stolheisen og ned til Mosetertoppen og Favn.

Løypen vil være tilpasset alle som er nysgjerrig på terrengsykling, alt fra barn med litt sykkelerfaring, til voksne som er fersk på sykkel utenfor asfalten. Byggestart blir etter fellesferien, og vi satser på å ha den klar til de flotte høsthelgene i fjellet.

Større utviklingsplan

At sykkelparken nå utvider sitt løypesortiment er en del av en større utviklingsplan for Hafjell Bike Park, hvor første steg var Norges største asfalterte pumptrack i 2020. Hafjell har lenge vært en sykkelpark mest kjent for røff downhillsykling, men med utviklingen av nye Favn på Mosetertoppen vil behovet for enda flere og snillere familieprodukter bli større. Vi skal i årene fremover jobbe for å skape en rekke snille løyper som er heisbaserte, samt lage bedre koblinger inn mot den fantastiske sti- og grussyklingen som finnes innover Øyerfjellet! I løpet av sommeren kommer det også ny lekeplass på Favn og Mosetertoppen, like ved pumptracken.

Økonomisk drahjelp

Takket være økonomisk støtte fra Innlandet Fylkeskommune vil Hafjell Bike Park kunne realisere første del av den nye satsningen i år, i et område med perfekt helningsgrad, granskog og flott utsikt til Gudbrandsdalen! Budsjettet for prosjektet er på 760 000, og Innlandet Fylkeskommune dekker halvparten av dette.

FORELØPIG NAVN: Løypen heter foreløpig nummer. 19. Kanskje har du et bedre navn? Meld deg på konkurransen innen 4. juli! FOTO: HENRIK REINTZ.

Den nye løypen blir cirka 1,5 kilometer lang, og skal gå fra toppen av stolheisen, og ende opp nede ved vår fantastiske pumptrack. Det blir en 1,5 meter bred flytløype, som skal være morsom for alle ferdighetsnivåer! Samtidig som vi gjør dette, vil vi gjøre større grep for å forbedre den eksisterende nr. 16, Familieløypa. Det vil utgjøre en sammenhengende enkel tur fra toppen av stolheisen, via pumptracken til midtstasjonen, med minimalt med grusvei-sykling!

Navnekonkurranse

Løypen vil bli vår løype nr 19. Men, det er enda ikke bestemt hva den skal hete! Derfor lanserer vi en navnekonkurranse for den nye løypen, og håper at DU kan hjelpe oss å navngi den! Premien er en helg med utleiesykler og heiskort for to personer til den som kommer med det beste navnet!

Frist for navnekonkurransen er 4. juli, og vinneren blir lansert uken etterpå!