Hafjell rangert som en av verdens beste sykkeldestinasjoner

HAFJELL, Av de 20 beste stedene å sykle i hele verden er Hafjell rangert som nummer 15 på lista. – Helt rått, sier daglig leder i Hafjell Sommer, Knut Løkås.

Med sine 19 løyper i alle variasjoner, gondol og stolheis til fjells, er Hafjell Bike Park plukket ut som en av de 20 beste stedene i verden å sykle nedoverbasert sykling. Ingen andre skandinaviske destinasjoner er å se på lista som er publisert i februarutgaven av Storbritannias bestselgende MTB magasin, Mountain Biking UK.

MBUK kåring.
15 PLASS: Hafjell Bike Park er eneste destinasjon i Skandinavia på lista. FOTO: MBUK

Anerkjent magasin

Daglig leder i Hafjell Sommer og tidligere downhillsyklist, Knut Løkås, sier dette var en utrolig hyggelig overraskelse.

– Sykkelmagasiner gjør jo slike kåringer fra tid til annen, men å være så høyt oppe og nikke som nummer 15 av alle steder i hele verden og sykle er jo helt rått! MBUK er et anerkjent magasin, og de har syklet mange steder i verden. sier han.

Og det er et celebert selskap på denne listen. Blant de andre destinasjonene på lista finner man steder som Sierra de Madrid i Spania, de franske alpene, Queenstown i New Zealand, Verbier i Sveits og enorme Whistler i Canada.

På førsteplass ligger for ordens skyld Portes du Soleil i Frankrike.

Stor variasjon

Det er flere poeng som trekkes fram i artikkelen som gjør at Hafjell havner på denne lista. At Hafjell Bike Park har fått en enorm variasjon de siste årene, fra heftige downhillløyper til snille flytløyper er selvsagt vesentlig, og den gode kombinasjonen med nærheten til de fantastiske mulighetene Øyerfjellet byr på er også viktig faktor for at Hafjell fortjener en plass her, ifølge MBUK.

– Vi startet med noen enkle hopp og løyper for entusiaster. Fra det har vi stadig vokst og skal fortsette å vokse mer. Å bli anerkjent i såpass godt i selskap er veldig gledelig, sier noe om hva vi har lykkes med. Nå er det bare å «gønne» på videre, sier Løkås.

Hafjell Bike Park.
VARIASJON: Hafjell Bike Park får blant annet plasseringen får sin store variasjon av løyper. FOTO: Gisle Johnsen

Hafjell Alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Ikke velg mellom familieferie og rå skikjøring, her finner du begge deler.

Del gjerne!