Historisk høy RevPAR for hotellene

Benchmarking Alliance-hotelldata for 3. kvartal

Totalt for det norske utvalget med hoteller (med til sammen 61 000 rom) har RevPAR økt med 34,2 % fra 3. kvartal i fjor og 25,8 % fra 3. kvartal 2019. Dette fremgår av en fersk rapport.

Tallene er basert på nominelle verdier og de er blant funnene fra rapporten Hotelloversikten 3. kvartal rapport 2022.

Hotelloversikten 3. kvartal rapport 2022 / Peter Wiederstrøm

Losjiomsetning per disponible rom er den norske definisjonen på RevPAR, måltallet som kombinerer rombelegg og «rompris». Høyest rompris* og RevPAR finner vi i Kristiansand (h.h.v. NOK 1 482 og 1 108), mens Lillehammer-hotellene oppnådde det høyeste rombelegget (77,3 %). Lavest rompris* har Hamar (NOK 943), mens Haugesund scoret lavest både på rombelegg og RevPAR (56,1 % og NOK 574). (*) Rompris er losjiinntekt eks. MVA per solgte rom.

Rapporten finner du her

Om tallene
Data kommer fra Benchmarking Alliance (BA), og er bearbeidet og analysert av Wiederstrøm Hotel Consulting. Det er varierende «dekning» i storbyene, men typisk er 85-95 % av romkapasiteten representert i tallene. Det er norske hoteller med til sammen 61 000 gjesterom som rapporterer inn tall til BA. Også hoteller fra en rekke nordiske og baltiske byer rapporterer inn tall til selskapet som også tilbyr løsninger for benchmarking av data fra restaurant og konferanse samt 12-måneders forhåndsbooking.

Om Wiederstrøm Hotel Consulting
Wiederstrøm Hotel Consulting (www.wiederstrom.com) er et lite hotellrådgivningsselskap som tilbyr et bredt spekter av tjenester innen hotell. Hovedområdene er hotelleiendom, hotelldrift, benchmarking og analyse. I tillegg leverer Peter Wiederstrøm (foto) fast artikler til magasinet «Reiseliv1» (tidligere HRR- Hotell, Restaurant & Reiseliv).

Del gjerne!