Historisk sesongstart for Hemsedal i 2023!

Forrige uke kunne Hemsedal melde om at en 100 års snø-rekord var brutt. Noe som gjorde til at skiglade gjester har strømmet til fjellet. Vi har siden den tid fått ytterligere 30 cm med snø og mer er på vei.

Denne uken går pudder-alarmen igjen i Hemsedal, de neste 24 timene melder yr.no om nye 20 cm med lett puddersnø. – Vi har vært heldig med stabile kuldegrader og med riktig vindretning har dette ført til at gjester har kunnet kjøre pudder til morgen og til kvelds, sier daglig leder i Destinasjon Hemsedal, Richard Taraldsen.

-Vi ser at også at det utenlandske markedet har tatt seg opp betraktelig den siste tiden. Når vi ser bilder fra alpene med gresstuster og nesten «grønne» plener. Er det kanskje ikke så rart at vi ser stor økning i det utenlandske og norske markedet, sier Taraldsen.

Destinasjon sjef for SkiStar Hemsedal, Andreas Smith Erichsen er også veldig forøyd med besøkstallene. -Fredag 30.12 hadde vi 7.500 gjester i anlegget vårt, noe som er all time high sammenlignet med tidligere år på samme dag. Vi merker stor etterspørsel i bookingen om dagen, og det er gledelig å se så mange gjester i anlegget.

Fyri Resort og Skarsnuten Hotel kan også melde om gode booking tall i tiden framover. Hotelldirektør for Fyri Resort, Henric Jacobsen er veldig fornøyd med den positive effekten snøen har gjort med gjestetrafikken til hotellet. Robert Norman, Hotelldirektør for Skarsnuten Hotel som ligger litt lengre opp i fjellet, sier seg enig med sin kollega på Fyri. Etter at vi åpnet hotellet for sesongen har pågangen vært stor.

Hemsedal er kjent for afterski i verdensklasse, og eier av Stavkroa, Carl Jørgen Johansen har merket en kjempe pågang denne vinteren. – Vi er så godt som fullbooket på alle reserverte bord fram til påske, men det er fortsatt ledig plasser til de som vil komme og danse på bordet, sier Johansen.

Mange lurer på om Hemsedal er fullbooket ut vinteren, og der er vi ikke, sier Taraldsen. Vi har fortsatt ledig overnatting. Vi anbefaler alle som vil komme til Hemsedal og sjekke ut hemsedal.com for pakker og restplasser. Det er fortatt mulig å komme til Hemsedal på kort varsel, men man må kanskje lete litt ekstra, legger han til.


Del gjerne!