hotel

Hotellromprisene holder stand i flere storbyer i februar

Etter nok en bunn-måned for storbyhotellene, må vi lete godt etter lyspunktene. Det viser helt ferske tall fra Benchmarking Alliance, som Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert for Reiselivskunnskap.

Om situasjonen for storbyhotellene var ekstremt dårlig i januar, er den faktisk enda svakere i februar. For nedgangen fra februar i fjor til februar i år er stor sett større enn tilsvarende nedgang for januar.

Og til tross for enorme fall fra februar i fjor, er det flere byer som holder prisnivået meget godt, blant dem Bergen og Trondheim.

I tabellen ser vi den prosentvise endringen i rompriser fra februar i 2020 til februar i år. Selvsagt er det mange stygge tall, og spesielt Tromsø som har mistet nordlysturister, men vi skal huske på at nedgangen i antall solgte rom og belegg er vanvittig høyt.

[table id=1 /]

Kilde: Benchmarking Alliance, bearbeidet av Wiederstrøm Hotel Consulting
** Stavanger er inkl. Sola, Sandnes og Jæren
*** Trondheim er inkl. flyplasshoteller (Stjørdal)

Det er verdt å merke seg at rombelegg m.m. er basert på all romkapasitet, også den som er «korona-nedstengt». Rom som er belagt til karanteneformål og annet pandemi-relatert inngår i statistikken.


Om tallene
Data kommer fra Benchmarking Alliance (BA), og er bearbeidet og analysert av Wiederstrøm Hotel Consulting for Reiselivskunnskap. Det er varierende «dekning» i storbyene, men typisk er 85-95 % av romkapasiteten representert i tallene. Det er hoteller med til sammen rundt 60 000 gjesterom som rapporterer inn tall til BA. Hoteller fra en rekke nordiske byer rapporterer inn tall til selskapet.

Om Wiederstrøm Hotel Consulting www.wiederstrom.com
Wiederstrøm Hotel Consulting er et hotellrådgivningsselskap som tilbyr et bredt spekter av tjenester innen hotell. Hovedområdene er hotelleiendom, hotelldrift, benchmarking og analyse. I tillegg leverer Peter Wiederstrøm fast artikler til magasinet Reiseliv1 (tidl. HRR) og reiseliv1.no.
En rekke rapporter utarbeides, bl.a. den anerkjente «Norsk Hotellnæring» som utgis i sammen med nær samarbeidspartner HOTELINTEL Consulting (redaktør), DNB og Benchmarking Alliance.