Tøffe tider til tross: Høy aktivitet i fjellandsbyen og flere nyansettelser hos fyrtårnselskapet Beitostølen Resort

-Det er moro å kunne fastslå, at tross tøffe tider for næringslivet og vår egen besøksindustri, så kjører vi på for fullt med god trafikk og flere nyansettelser, sier en offensiv direktør Atle Hovi i fyrtårnselskapet Beitostølen Resort.

Hovi&co skal fylle 2.600 kommersielle senger, hver eneste dag, året rundt. Det er kontraststerke tall i en fjellandsby med 360 fastboende. Men, selskapet kom seg helskinnet og vel så det gjennom Covid-årene, og har opplevd stor trafikk også i 2022. Senest i november måned var Beitostølen klart størst av fjelldestinasjonene, med 20.840 gjestedøgn. Også desember var en fin trafikkmåned for Beitostølen Resort.

Denne uka kunne selskapet ønske sine nye resort manager velkommen. En nyopprettet lederstilling med ansvaret for all overnattingsvirksomhet i Beitostølen Resort-systemet, som inkluderer Radisson Blu Mountain Resort, Bergo Rom, Bergo Leiligheter, Bergo Hytter, Hovi Hytter, Stølstunet, Fjellparken, Fjellstølen, Beitotind og Gjestegaarden. Totalt 2600 senger fordelt på 400 ulike boenheter.

Foto: Pressebilde/DestinasjonsKirurgene
-Det var egentlig ikke planen å flytte hjem, sier Joar Robøle Hoberg (28), men
tilfeldigheter og kontaktnett ville det annerledes. Denne uka startet han og samboer Camilla Skjeggerød Jakobsen (26), i sine nye stillinger hos Beitostølen Resort. Tomt er allerede sikret i Rogne. Unge mennesker med kunnskap og kompetanse som flytter hjem, er ønskescenarioet for alle distriktskommuner. Foto: Pressebilde/DestinasjonsKirurgene

-Når vi først opprettet denne stillingen, er det stas at vi har lykkes i å lokke hjem en meget kompetent kar, ja som til og med er født og oppvokst i vår kommune Øystre Slidre. For det er bokstavelig talt en lagspiller som skal lede Beitostølen Resorts omfattende virksomhet innen hotell, hytter og leiligheter. Joar Robøle Hoberg (28) ernemlig en ikke ukjent fotballspiller, som dermed vet hva godt lagspill innebærer, og som framfor alt vet at ballen skal sendes i lengderetningen framover, og aller helst imål. Det er en slik kar vi har fått inn i laget nå, sier en tilfreds Atle Hovi.

Det er ikke småtteri 28 år gamle Jarle Robøle Hoberg får ansvaret for. 2600 senger fordelt på 400 ulike boenheter. Det gjelder både Radisson Blu-hotellet, leiligheter i Gjestegaarden og mange andre leiligheter og hytter i alle størrelser og varianter. Denne uka var det kick off for den tidligere fotballspilleren og samboer Camilla, med nye oppgaver hos fyrtårnselskapet Beitostølen Resort. Foto: Pressebilde/DestinasjonsKirurgene.

Dermed er det duket for to nye innflyttere i kommunen. Etter både studier og jobbing utenfor Valdres, har den nye resort manageren og kona kjøpt tomt og skal bygge hus i Rogne, litt lengre ned i bygda, ikke mange stavtak fra Beitostølen.

Joar Robøle Hoberg har fagutdannelse i turisme- og reiseledelse fra Høgskulen på Vestlandet. Etter endt utdannelse ble det Choice Farris Bad i Larvik, der han jobbet med service og kundehåndtering i kurs- og konferanseavdelingen. Høyt verdsatt av både gjester og kollegaer var omkvedet. Fleksibel, nysgjerrig og ydmyk fikk han innpass og mulighet i flere avdelinger etter hvert, noe som gav han verdifull erfaring i hotellnæringens univers.

Da en mulighet til å drive egen butikk kom på tampen av 2020, grep han og samboer Camilla sjansen. 

I to år har de drevet eventyret Phillipstadhaugen Lodge i Møre og Romsdal. Men, å flytte hjem har egentlig aldri vært i parets tanker. Det var, som det ofte er, tilfeldigheter og nettverk som åpnet for et nytt kapittel. Og samboer Camilla Skjeggerød Jakobsen (26), skal ingenlunde tvinne tomler på Beitostølen. Hun har startet som prosjektleder for bedrifts- og gruppemarkedet, stasjonert i booking avdelingen hos Beitostølen Resort.

-Vi har en offensiv strategi som gjennomsyrer alt vi gjør, uansett om det er tøffe tider
eller ikke. Derfor investerte vi 50 millioner i ny expressheis. Og; investering i myke
verdier som gode medarbeidere er, vil alltid være gull verd for oss, sier direktør Atle
Hovi. (Foto: DestinasjonsKirurgene)
-Vi har en offensiv strategi som gjennomsyrer alt vi gjør, uansett om det er tøffe tider eller ikke. Derfor investerte vi 50 millioner i ny expressheis. Og; investering i myke verdier som gode medarbeidere er, vil alltid være gull verd for oss, sier direktør Atle Hovi. Foto: DestinasjonsKirurgene

Om tøffe tider for næringslivet generelt, og besøksindustrien spesielt, med strømpriser og økte kostnader over en lav sko, sier Atle Hovi følgende om store investeringer og nyansettelser:

-Vi har en offensiv strategi som gjennomsyrer alt vi gjør, uansett om det er tøffe tider eller ikke. Med over 100 ansatte og et selskap som naturlig nok har stor betydning for Beitostølen, forvalter vi et betydelig ansvar. Derfor investerte vi 50 millioner i ny expressheis som nylig åpnet, og derfor har vi ansatt nye sentrale medarbeidere i Joar og Camilla, kort og godt fordi det styrker både vårt totalprodukt og organisasjonen. Disse to har drevet eget overnattingsted og vet hva som skal til. Vår filosofi vil alltid være å rekruttere de beste medarbeiderne, med egenskaper som bidrar til at selskap utvikler seg i takt med både marked og fornuft. Dette i tillegg til at det skjer mye på Beitostølen både med investeringer og nye produkter. Investering i myke verdier som gode medarbeidere er, vil alltid være gull verd for oss, sier direktør Atle Hovi.

Del gjerne!