Hva skjedde i Nord-Norge i uke 20?

Følg med! Her er de utvalgte nyhetene fra Nord-Norge i uke 20. Send gjerne en epost om vi skulle ha gått glipp av noe.


NNR deltok på B2B Workshop i Paris
«..i regi av Innovasjon Norge Reiseliv, samt bedriftsbesøk dagen før. Det ble gjennomført over 15 møter med b.la mange ny turoperatører som viser stor interesser for Nord-Norge med fokus på outdoorsegmentet og ikke minst off the beaten track.» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv.

Svalbard:

Isbjørner forstyrres døgnet rundt av turister (Svalbard)
«En turoperatør på Svalbard er under etterforskning av politiet, fordi det er mistanke om at selskapet har brutt svalbardmiljølovens bestemmelser om isbjørn. ..flere meldinger om at selskapet på ulovlig vis kan ha oppsøkt isbjørn under båtturer..» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Stemmer kartet med terrenget? (Svalbard)
«Morten E. Astrup skriver at det ikke blir mer trafikk i turområde 10 og andre nærliggende områder ettersom antall hotellsenger allerede for mange år siden ble begrenset av myndighetene.» Kilde: svalbardposten.no.

Finnmark:

Drar til Oslo for å få Forsvaret til å betale for ny kai (Finnmark) +
«Ny cruisehavn kan gi store inntekter til Alta kommune, men vil også være med å utvikle reiselivsnæringen i hele Finnmark.» Kilde: altaposten.no.

Nordkapp er et typisk turiststed (Finnmark)
«Butikker i Nordkapp kan for første gang denne sommersesongen ha søndagsåpen. Det er kun noen få av stedene i fylket som er definert som typiske turiststeder. Nordkapp, Skaland og Stonglandseidet, har fått godkjenningen.» Kilde: radionordkapp.no.

Næringsaktør kritisk til flyselskapet DAT (Finnmark) +
«Ivar Nikoma frykter mandagens Danish Air Transport-kansellering viser hvor sårbar tjenestetilbudet til innbyggerne og næringslivet i Lakselv vil kunne være den kommende tiden. Flyselskapet på sin side mener bestemt at det ikke er grunn til bekymring.» Kilde: ifinnmark.no. 

Beinrester kan by på utfordringer for hotellplanene (Finnmark) +
«Pandemi, krig, økte kostnader og begravet slakteavfall. Dette er utfordringene Varanger Hotell står overfor for å realisere planene sine.» Kilde: ifinnmark.no.

Troms:

Monica skal selge Senja til hele verden (Troms) +
«Tromsøkvinnen Monica Olaisen (48) er ansatt som ny reiselivssjef i Visit Senja. – Vi er veldig glade for at vi har fått på plass reiselivssjef, og at det ble Monica, sier styreleder Stig Stokkland i Visit Senja region.» Kilde: nordlys.no.

Ønsker å bli en juledestinasjon: – Vi skal lyse opp førjulstiden (Troms) +
«Hamn i Senja ønsker å bli en juledestinasjon både for turister og for befolkningen lokalt og regionalt. Med spennende lys, naturopplevelser og julemarked håper de å tilby folk den gode førjulsstemningen.» Kilde: folkebladet.no. 

Hvor mange turister tåler Tromsø? Nå kommer svaret (Troms) +
«Etter at koronarestriksjonen ble opphevet, har turismen begynt å rulle igjen i Tromsø. Nå ønsker Visit Tromsø gjennom en spørreundersøkelse å finne ut hvilke holdninger tromsøværingene har til turismen.» Kilde: nordlys.no.

Med nytt hotell og flere rom, trenger næringen nye kunder (Troms) +
Harstad: «Starten på året med pandemi i Harstad ga hotellåret en dårlig start, forteller Trond Dahle. Han tror ikke Harstad vi vil se tall på normalnivå som før pandemien ved utgangen av 2022.» Kilde: ht.no.

Lone vil høre din mening om turismen i Tromsø (Troms)
«Nå starter Visit Tromsø en ny innbyggerundersøkelse for å høre hva tromsøværingene tenker om turismen i byen. Nå skal vi ta temperaturen på hva lokalbefolkningen tenker om turismen i Tromsø.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Skattkammeret Senja (Troms)
«Forstår vi egentlig hvilket skattkammer vi bor og lever i? Setter vi nok pris på det? Og gjør vi oss tanker om hvordan vi skal ta vare på skatten og forvalte verdiene for de som kommer etter oss?» Kilde: folkebladet.no.

Skal bygge unike speilhytter i Kvæfjord (Troms) +
«Jeremy Hermans og Erle Lima Bjølgerud i Wonderinn har etablert seg som en spennende aktør innenfor minimalistisk reiseliv. Nå ser de mot nord – og vil bygge unike speilhytter i Kvæfjord.» Kilde: iharstad.no.

Nordland:

Lover flere flybussavganger – har møtt mange utfordringer (Nordland) +
«I et dialogmøte mellom Boreal og medlemmer i Narvikregionen næringsforening ble det klart at det blir flere flybussavganger mellom Narvik og Evenes. I tillegg legger busselskapet opp til et tettere samarbeid med reiselivsbransjen i Narvik.» Kilde: fremover.no.

Thon Hotels søker Regional Salgssjef (Nordland)
«Motiveres du av muligheten til å få jobbe med salg i en av Norges ledende hotellkjeder? Thon Hotels søker for tiden en Salgssjef til region Nord.» Kilde: finn.no.

Hauklandstranda: For deg med selskapsblære (Nordland) +
«Vi er midt i mai, og turistbilene blir stadig flere. Men på Hauklandstranda er do-dørene fortsatt låst.» Kilde: l.ofotposten.no

Her blir det ny flyplass (Nordland)
«Nye Mo i Rana flyplass blir en realitet, etter at Avinor ble gitt konsesjon for etablering og drift. Det blir anleggsstart etter sommerferien.» Kilde: w2g.no.

Åpner ny turistinformasjon på Leknes 1. juni (Nordland) +
«Vestvågøy kommune inviterte tidligere i vår seks interessenter til å gi tilbud på drift av en turistinformasjon på Leknes, med kommunal støtte. Det kom inn fire gode tilbud, og etter evaluering ble kontrakten tildelt Steinbiten Drift AS.» Kilde: lofot-tidende.no.

Dødsulykken i Steigen: − Har vært store krefter i sving (Nordland) 
«Lokalsamfunnet er i sorg etter at fire tsjekkiske turister mistet livet i Steigentunellen. – Det er egentlig en oversiktlig tunnel, sier politistasjonssjef Ronny Borge.» Kilde: vg.no.

De fire omkomne fisketuristene bodde hos Ove (Nordland)
«Hvert eneste år de siste ti årene har tsjekkerne overnatta hos Ove Strand i Steigen. Søndag ettermiddag omkom fire i reisefølget i ei bilulykke på vei hjem fra ferieparadiset. – Det er forferdelig.» Kilde: nrk.no.

Slik påvirkes Lofoten av rekordlav arbeidsledighet (Nordland) +
«Arbeidsledigheten i eurosonen er historisk lav. Dette merker også serveringsbedriftene i Lofoten. – Det er en kamp om folk, sier rekrutterer.» Kilde: lofotposten.no.

Anne-Gry er klar for sin 12. sesong. – Elsker å være her (Nordland) +
«Hun har jobbet på fyret i 12 år. Årets sesong blir den sjette med Anne-Gry Jakobsen som driver og den tredje med Reidar Lerdal som kjøkkensjef. Han har mye å takke Jakobsen og fyret for.» Kilde: an.no.

Fikk gigantisk morgenbesøk: – Det ble litt armer og bein (Nordland) +
«Denne helga får innbyggerne på Træna besøk av ekspedisjonscruiseskipene National Geographic Resolution og National Geographic Endurance. ..hadde meldt sin ankomst, men ikke bedt om noen form for opplegg. Plutselig ønsket de det likevel.» Kilde: ranablad.no. 


Du finner mange flere utvalgte nyheter fra Nord-Norge her!

Del gjerne!