Hva skjer i Flåm i høstferien?

Høsten er en herlig tid å besøke Flåm og for å gjøre det enda bedre har Norway’s best satt opp et bredt høstferieprogram i samarbeid med gode, lokale partnere. Høydepunktet er muligheten til å bli med Lars Monsen på tur i Aurlandsdalen, men det er også mulig å bli med lokale guider på turer med fjordutsikt, delta på sykkelrebus, dykke inn i vikinghistorien og selvsagt nyte gode høstsmaker i restaurantene.

Kunne du tenke deg en tur i Aurlandsdalen i høst? Da bør du legge turen til onsdag 5. eller fredag 7. oktober. De dagene blir Lars Monsen med gjennom den legendariske dalen mellom Østerbø og Vassbygdi, og du vil få høre Monsen fortelle fra sine spennende turer i inn- og utland.

Bli bedre kjent med Lars Monsen

Torsdag 6. oktober er det to muligheter for å få med seg Monsen sitt seminar “Mitt Liv” på Fretheim Hotel. Det én times lange foredraget handler om mye mer enn bare å spre friluftsglede, det vil få deg til å tenke. Du skal vite hva det koster å målene dine, at det er positivt å være annerledes og gå mot strømmen, at du skal kjenne på hva smerteterskel, samhold og lagånd er – og at alt, absolutt alt er mulig!

Lokale guider viser frem nærområdet

Aurlandsdalen er bare en av mange flotte turmål i området. På utvalgte dager i perioden 30. september – 16. oktober kan du bli med lokale guider til tre andre favoritter. En historisk vandring på Postvegen i Nærøyfjorden er en vakker tur som passer de fleste. Transporten til og fra med RIB og elektrisk fjordcruise er viktige deler av denne opplevelsen. 

Ønsker du spektakulær fjordutsikt? Da er Prest en sikker vinner og med guide får du et godt innblikk i livet ved fjorden. Utsikt mot Aurlandsfjorden får du også fra utsiktspunktet på toppen av sherpatrappene ved Brekkefossen, som er siste stopp på Kulturvandringen i Flåm.

Kulinarisk kulturkveld

Et høydepunkt for matinteresserte er Kulinarisk Kulturkveld på Hotel Aurlandsfjord. Dette blir garantert en smakfull og underholdende kveld i Aurland. Kjøkkensjef Bjarte Finne disker opp med en flott høstmeny, med påfølgende kulturprogram i regi av Kai Martin Brekke.

Besøk vikingene i Gudvangen

Helgen 7. – 9. oktober arrangeres det Vikingmarked i Gudvangen. Da fylles vikingbyen Njardarheimr av vikinger fra fjern og nær som selger egenprodusert håndverk laget på tradisjonelle metoder fra vikingtiden. Markedet er selvsagt også en ypperlig mulighet til å få smakt på mat basert på råvarer som ble brukt i Norge for 1000 år siden.

Søndag 16. oktober mellom kl. 12-13 kan du få teste ferdighetene i bueskyting i når vikingbyen i Gudvangen arrangerer bueskytterkonkurranse.

Skap høstminner fra sykkelsetet

Rallarvegen er en sikker vinner når været viser seg fra den rette siden og du kan nyte høstfargene fra høyfjellet på Finse hele veien ned til fjorden i Flåm. Siste etappe, Flåmsdalen, er en fantastisk opplevelse i seg selv. Ta med sykkel, egen eller leid i Flåm, på Flåmsbana opp til Myrdal stasjon og nyt utsikten fra sykkelsetet hele veien ned. For et innslag av adrenalin, test den populære kombinasjonspakken med Flåmsbana, Flåm Zipline og sykkeltur. På utvalgte dager i perioden får alle som stikker innom stølen på Kårdal gratis pølser og drikke.

Sykkel er også praktisk for å utforske nærområdet i Flåm. Fra 30. september til 16. oktober kan du delta på sykkelrebus i Flåm. Rebusen er tilgjengelig for alle enten du bruker egen eller leid sykkel. Stikk innom Haugastøl Sykkelutleie i Flåm for mer informasjon. Leverer du inn løsningsordene fra rebusoppgavene er du med i trekningen av flotte premier.

Andre gode tilbud

Legger du høstferien til Flåm er det i tillegg til kjekke aktiviteter, mulig å gjøre noen gode kupp:

  • Aurlands har gode tilbud på både sko og vesker. Alle som fremviser en billett kjøpt hos Norway’s best får 20% rabatt i perioden 30.09-16.10.
  • Butikken Memories from Flåm og nettbutikken Memories from Norway har kampanje på tur- og fritidsklær fra Prest-kolleksjonen.
  • Flåm Bakeri gir gratis kaffe eller te til alle som kjøper den gode eplepaien i perioden 30.09-16.10. Ellers tilbys det som vanlig knallgod take-away pizza, ferske brød og andre bakverk hver dag.

Utover programmet som er satt opp spesielt for høstferieukene, så er også det vanlige utvalget av aktiviteter og serveringssteder tilgjengelig hver dag. 


Bildet øverst: Foto: Jon Hunnålvatn Tøn / Norway’s best

Del gjerne!