Innovative digitale løsninger i Hafjell og Kvitfjell

Alpinco, som eier Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg, tar i bruk kamerateknologi for å gi gjestene liveoppdatering av heiskøene i anlegget.

I år er skianleggenes største utfordring å unngå kø og store ansamling av folk. Alpinco, sammen med Reintz, Cenera og Skitude, har løst dette med helt ny teknologi.

Som et ledd i både kapasitetsberegning og bedre kundeopplevelse i bakken, har Alpinco i begge sine skianlegg fått utviklet et helt nytt interaktivt løypekart. Gjestene kan enkelt se kartet online, i app og på skjermer plassert ut i anleggene.

Med støtte fra Innovasjon Norge er det kjøpt inn svært moderne kamerateknologi som er plassert ut foran alle heiser i begge anlegg. Kameraene bruker kunstig intelligens til å telle antall mennesker i køen foran hver heis. Denne dataen blir så grafisk fremstilt i det interaktive kartet i sanntid. Slik kan gjestene enkelt se hvilke heiser som harkø, og hvilke som har god kapasitet. Dette skal bidra til å spre gjestene i anlegget, slik at man får mindre folkeansamlinger og en bedre opplevelser på ski.

– Vårt viktigste mål i vinter er å skape en trygg skiopplevelse for gjestene våre. Her har vi gått foran og skapt gode løsninger for godt smittevern i destinasjonene våre, noe vi er stolte av, sier kommersiell leder i Alpinco, Marit Lien.

Kamerateknologien i seg selv er ikke ny, det er den samme som benyttes på eksempelvis flyplasser for å planlegge god kundeflyt. Det benyttes også i familieparker for å beregne lengde på kø og estimert tid. Men å bruke de i sann tid i et skianlegg, det har aldri blitt gjort før.

– For et skisenter vil dette være vanskelig å gjøre på samme måte som familieparkene, da køen vanligvis ikke er på én linje. Så vidt oss bekjent er det helt nytt at dette nå kan gjøres live og sendes direkte ut i et interaktivt løypekart, sier Lien.

Det interaktive kartet er nå live i Hafjell og Kvitfjell sin app.

 


Hafjell alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Ikke velg mellom familieferie og rå skikjøring, her finner du begge deler.

Kvitfjell alpinanlegg ligger 30 minutter nord for Lillehammer og er et skisted med løyper i hele spekteret fra barneområder for de minste, til svarte løyper med olympisk standard. Her kan du booke hotell, hytter, leiligheter, heiskort, skiutleie, skiskole, kurs og konferanse.


Foto: Gisle Johnsen/Hafjell Alpinsenter