Interessen for aktivitetsferie og fjellopplevelser året rundt når nye høyder

Stor interesse for aktivitetene hos SkiStar og økende etterspørsel etter aktive ferieopplevelser i fjellet i kombinasjon med godt vær, gir rekordsommer. Stadig flere finner veien til de norske fjellene sommerstid, og også denne sommeren har det vært full aktivitet på SkiStars destinasjoner.

Som et ledd i å befeste sin posisjon som den ledende feriearrangøren for Skandinavia, og i takt med den økende interessen for en aktiv ferie i hjemlandet, lanserte SkiStar konseptet Sports & Adventures for årets sommersesong. Konseptet består av et aktivitetstilbud tilpasset både store og små, uansett ambisjonsnivå og ferdigheter, hvor alle kan finne sin måte å være aktiv på.

For det er nettopp en aktiv ferie i hjemlandet, som er den nye ferieformen. En undersøkelse* utført av Kantar Sifo i april i år på vegne av SkiStar for å kartlegge folks ferieønsker, viser at det er ferie i hjemlandet der hele familien kan være aktive sammen som foretrekkes av langt de fleste.

– Etter to somre med restriksjoner og lite internasjonal reiseaktivitet, har det vært mye fokus på at de fleste ville valfarte til strendene i sydlige strøk denne sommeren. Da er det ekstra gledelig at så mange som 85.000* har besøkt våre destinasjoner i Trysil, Åre og Sälen, en økning på 60% fra fjoråret, sier Stefan Sjøstrand, VD i SkiStar.

At trenden med å feriere i hjemlandet virkelig har fått fotfeste, bekreftes av undersøkelser SkiStar har gjort blant sine gjester denne sommeren, hvor hele 80% svarer at de har vært på fjellferie tidligere somre. I tillegg svarer 1 av 4 av de ikke har besøkt oss sommertid før i år. Så mange som 3 av 4 av de spurte er på familieferie med barn, og av aktivitetene er det sykling, og først og fremst stisykling som er mest populær, der 90% oppgir dette som aktiviteten de har prøvd. Heisbaserte turer er også en favoritt for 75% av de som har svart.

– Å ha et attraktivt tilbud for de som ønsker aktive opplevelser i ferien, er noe vi har jobbet med en stund. Når et så stort antall av våre gjester oppgir at de har prøvd aktivitetene på våre destinasjoner i sommer, gjør det oss trygge på at vi har truffet, fortsetter Sjøstrand.

Forutsigbar kvalitetsferie

Å tilrettelegge for en forutsigbar, trygg og sikker ferie for hele familien er høy prioritet hos SkiStar. Dette i kombinasjon med et aktivitetstilbud tilpasset hele familien verdsettes av gjestene.

– Forutsigbarhet og kvalitet i alt fra overnatting, mat og andre fasiliteter tilpasset hele familien ser ut til å være en suksessoppskrift, sier Sjøstrand. Dette kan også være noe av grunnen til at flere har våre destinasjoner som det foretrukne feriealternativet.

– Denne sommeren bekrefter at en aktiv ferie i hjemlandet nå har kommet for å bli. Vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter han.

En aktiv høst i fjellene

Selv om sommeren nå er på hell, er det fremdeles mange fine uker igjen i fjellet. Aktivitetstilbudet hos både SkiStar Trysil og SkiStar Hemsedal opprettholdes utover sensommeren og høsten, og det er fortsatt muligheter for en helgetur fullspekket med aktivitet og opplevelser i fjellet.

For mer informasjon om aktiviteter og åpningstider på alle våre destinasjoner, se skistar.com.

Åpningstider hos SkiStar i august og september

SkiStar Trysil: åpent hver dag til og med 15. aug, samt i høstferien 2.-17. okt.

Åpent lørdag og søndag: 16. aug – 26. sep

Se aktivitetstilbudet hos SkiStar i Trysil

SkiStar Hemsedal: åpent hver dag til og med 15. august, samt i høstferien 4.-10. oktober.

Åpent lørdag og søndag: 21. aug-3. okt

Se aktivitetstilbudet hos SkiStar i Hemsedal

Sikkerhetstiltak og smittevernhensyn i forbindelse med Covid-19: Med god erfaring fra vintersesongen, fortsetter SkiStar med fullt fokus på trygghet og sikkerhet rundt smittevern for alle våre gjester. Vi oppfordrer alle til å bruke SkiStar sine digitale plattformer som appen MySkiStar og vår nettside for å booke aktiviteter, kjøpe heispass og andre produkter. Dette bidrar til mindre kø og folkeansamlinger, og ikke minst er det mer effektivt for deg som gjest. Inn- og utsjekk gjøres også digitalt.

Vi følger til enhver tid myndighetenes retningslinjer, råd og anbefalinger for antall personer som kan være samlet, og jobber kontinuerlig for å legge til rette for en trygg ferie.

Se våre sikkerhetstiltak i forbindelse med Covid-19 her

* I takt med den stadig økte etterspørselen etter aktive ferier for hele familien, har Kantar SIFO utført en undersøkelse på vegne av SkiStar. Undersøkelsen er basert på til sammen 2000 intervjuer av norske og svenske foreldre (1000 pr land) med barn i alderen 3-18 år for å kartlegge deres ferieønsker, og hvordan de ønsker å tilbringe ferien sammen med sine barn. Undersøkelsen er utført mellom 19. og 26. mai og er basert på et tilfeldig webbasert utvalg.

*Antall unike besøkende fra uke 25-30 som har passert SkiStars system med Lift-/TrailPass

 


Foto: Ola Matsson

Del gjerne!