Isfjord Radio åpner for ny, naturnær sesong

Vintersesongen er i gang ved ett av Norges mest spesielle hoteller, Isfjord Radio Adventure Hotel på Svalbard. Med ny kjøkkensjef ved grytene. Rogier Jansen ser frem til å foredle arktiske råvarer til forventningsfulle gjester.

Dogsledding Isfjord Radio. Foto: Malin Stark

Med scootersledene fulle av godsaker og hunder, og med ny kjøkkensjef på lasset, har stasjonssjef Malin Stark og staben hennes ankommet vår arktiske utpost på Kapp Linné, ytterst i Isfjorden.

Malin Stark. Foto: Malin Stark

– Vi er mer enn klare for å dele de vakre opplevelsene i og rundt Isfjord Radio med gjestene våre, sier Malin.

Trygg i nord

Under normale tilstander er det møter mellom mange språk, kulturer og nasjonaliteter som fyller Basecamp Explorers villmarkshotell. Ved årets sesongstart ønskes gjester fra Fastlands-Norge og Longyearbyen velkommen. Så langt er det ikke registrert Covid-19 på Svalbard, og alle i reiselivsbransjen tar ansvar for godt smittevern og trygge opplevelser.

Nytt på menyen

Rogier Jansen. Foto: Malin Stark

I år er det ny kjøkkensjef ved Isfjord Radio. Rogier Jansen er fra flate Nederland, men har forelsket seg Svalbards mektige fjell og arktiske råvarer. Rogier har jobbet ved anerkjente Huset i Longyearbyen, men har også hjulpet oss med bearbeiding av lokal fangst ved fjorårets jakt. Kan vi friste med rein og rype fra øyriket her nord? Rogier gleder seg også til at det skal spire og gro i Isfjord Radios urtehage. Ja, det er faktisk mulig å dyrke frem salat, krydder og spiselig blomster på 78 nord, men det krever en nennsom hånd.

Mektig og magisk

Naturen rundt den gamle radiostasjonen fra 1933 er selvfølgelig den største opplevelsen vi kan tilby gjestene. Nå vender lyset tilbake, og vi har disse uendelig vakre og skiftende nyansene 180 over og rundt oss. Fra dyp blå til varsom rosa. Og soloppgang og solnedgang – ubeskrivelige. Fra 20. april og helt til 23. august har vi midnattssol. Det er ingen veiforbindelse til Isfjord Radio, så gjestene ankommer på scooter og hundeslede om vinteren, og med båt om sommeren. Turen ut er et nært møte med mektige fjell, isbreer, hav og dyreliv.

Arktiske farger

Vel fremme, ytterst i Isfjorden, tar årets vertskap godt imot gjestene. Badstuen Kokeriet i strandkanten er varm, stearinlysene tent, vinskapet fylt og Halvor Bakkes interiør finpusset. Halvor er en trofast venn av Isfjord Radio, og har forvandlet hotellet etter inspirasjon fra det arktiske. Is, hav, himmel, flora og fauna har lagt farger til hotellet i vest.

– Nå er det godt å være ‘hjemme’ igjen på Isfjord Radio, med Henrik Sjöström som min høyre hånd, Rogier i kjøkkenet og hundene Nandi, Best, Swing og Danse som trofaste turvenner. Det er min sjette sesong som stasjonssjef her ute, og jeg blir like lykkelig hver gang jeg kommer hit. En ubeskrivelig utpost som må oppleves, avslutter Malin Stark.


Bildet øverst: Henrik Sjöström. Foto: Malin Stark