Jul i Snøbyen garanterer hvit jul

Søndag 28. november, og hver adventshelg deretter, inviterer skianlegget SNØ i Lørenskog til det som skal bli Norges mest unike førjulstradisjon. SNØ-Huset, som skal forestille en gigantisk isbre, blir pyntet med magiske julelys og utenfor blir det julemarked som er åpent for alle. Her garanterer de julestemning, skikjøring og så klart; hvit jul. 

Snøgaranti

På SNØ har de nemlig 36 000 kvm dekket med hvit snø. Her kan man suse ned alpinbakkene eller tøffe seg i parken på rails og big jump. Man kan også gå langrenn i langrennsløypa som henger i taket, eller isklatre i den 15 meter høye Mammut-veggen som er én av verdens høyeste innendørs isvegger. 

Også for de uten ski på beina

I tillegg til skibakkene er det bygget et eventyrland av is. Her kan barna få leke seg og se juleshowet «Fjon finner julegleden». På julemarkedet på utsiden av bygget finner man lokale produsenter og moro aktiviteter for store og små. Det blir blant annet juleverksted, reinsdyr-rodeo og eventyrlavvo med julefortellinger. I tillegg byr SNØ på julemat i restaurantene og juleshopping hos sportsgigantene Sport 1 Snø, Atomic Pro Center og Swixs nyåpnede Flagship Store. 

– Her kan alle komme for å få julestemning, enten de har ski på beina eller ikke. Målet er å skape en unik førjulstradisjon. Vi ønsker å utvide konseptet for hvert år som går, ettersom Snøbyen blir mer og mer ferdigutviklet, sier Helge Bonden, daglig leder på SNØ. 

Gratis skikjøring og skiutleie for barn

Markedet åpner 28. november kl. 11:00, og kl. 17:00 tennes en kjempestor julegran på plassen utenfor SNØ. Her taler Ordfører i Lørenskog, Ragnhild Bergheim, og Lørenskog musikalteater synger julen inn. På åpningsdagen ønsker SNØ å fylle hele snøsonen med smånisser. Derfor gir de alle barn under 18 år gratispass til alpinbakkene, dersom de er utkledd som nisse. I tillegg byr de på gratis skiutleie til barn 28/11-31/12. Dette i håp om å også få med de som ikke eier egne ski, og de som bare vil prøve noe nytt. 

Om Snøbyen

Snøbyen vil bli en helt ny «bydel» i Stor-Oslo. Det blir verdens første bydel som har som mål å vise at lek, aktivitet, kunnskap og inspirasjon er forutsetninger for et godt liv. Snøbyen vil etter planen stå helt klar i 2025 med leiligheter, hotell, idrettsgymnas, og en rekke andre spennende aktører. Det blir et levende sted med 6000 innbyggere, 2000 arbeidsplasser og 600 skoleelever og lærere, besøkende og tilreisende. I Snøbyen er målet å dele kompetanse, inspirere til bevegelse og utvikle et unikt knutepunkt for et aktivt næringsliv.

Del gjerne!