Lothepus bygger Norges råeste campingplass

Lothepus skal bygge Norges råeste campingplass i Odda, med stavkirke, småfly, langhus og gravemaskinmuseum. Folket elsker det. Politikerne og byråkratene i kommunen er ikke like begeistret som Oddas store sønn. Seerne kan følge dramaet i TV 2s nye serie «Lothepus camping».

Lothepus har hele livet hatt en stor drøm for Odda. Bygda trenger utvikling, flere arbeidsplasser og mer turisme. Odda skal ikke bare være kjent kjent for Lothepus og det gamle smelteverket, men også for Norges råeste campingplass. Stavkirke, langhus, småflyhavn, en via ferrata, gondol, gravmaskinmuseum og restaurant er bare noen av drømmene Lothepus har for bygda.

Midt under pandemien settes første spadetak, og i beste Lothepus-ånd uten en eneste godkjenning på plass. 

Lothe innser raskt at dette blir en tøff kamp for å få det som han vil. Bygdas politikere og byråkrater er nemlig ikke like overbevist om at en campingplass med stavkirke vil være redningen for Odda. Lothe truer med å forlate Odda for godt, om ikke han får det som han vil.

Programredaktør Kathrine Haldorsen forklarer satsingen på «Lothepus camping». med at Leif Einar i tidligere serier på TV 2 har vist seg som en karakter med stor appell til mange av kanalens seere.

– Vi synes også det er viktig å kunne vise fram spennende miljøer i distriktene. I  «Lothepus camping». møter vi et rikt galleri med mange andre flotte personligheter, og bygdebysamfunnet Odda gi serien en vakker ramme, rotfestet i noe som er genuint og ekte, sier hun.

Hun mener det seerne får møte i serien er et stykke bygdenorge som på utsiden ser idyllisk ut, men som med en gang vi kommer innenfor er ganske kaotisk. Odda er en liten by der alt går an, godt representert gjennom Lothepus og hans disipler. Lothe drømmer om å sette store fotavtrykk i Odda. Og drømmen er i ferd med å realisere seg. Det som truer med å stoppe drømmen, er i Lothes øyne «byråkratiet». Vi som seere får vi være med når Lothe utfordrer alt og alle, inkludert seg selv, avslutter Kathrine Haldorsen.

Camp Lothepus har premiere på TV 2 18. april kl. 22.00, og på TV 2 Play. 

Del gjerne!