Milliardeventyret i fjellet: Beitostølen Invest satset over 1 milliard kroner

9 bygg, 600 senger, butikklokaler, restaurant, SPA. I dag: Kun 14 leiligheter ledig for salg.

Leilighetssalget av både Riddertunet og Riddergaarden har gått rett til himmels, kan man trygt konstatere, etter at milliardprosjektet på Beitostølen snart er utsolgt, men kun 14 leiligheter igjen for salg. Foto: DestinasjonsKirurgene

– Dette har vært et eventyr av et prosjekt. At vi skulle få så gedigen respons i markedet er helt utrolig, sier Terje Fahre i Factagruppen og Atle Hovi i Beitostølen Resort. De to selskapene er likeverdige eiere av byggherren Beitostølen Invest. I dag er kun 14 leiligheter ledig for salg i det siste bygget som åpner 1. juli neste år. Prosjektet har kostet 1.020 millarder kroner.

I disse tider, med stadig tøffere utfordringer for industri og næringsliv, ikke minst innenfor besøksindustrien, er satsingene på Beitostølen offensive og framtidsrettet. Beitostølen Invest startet det store utbyggingsprosjektet i Beitostølen sentrum med næringslokaler i 2018. I 2019 gikk de i gang med bygging av de første leilighetsbyggene. I dag, tre år senere, er det investert 600 millioner kroner i byggene som står ferdige og er utsolgt, samt 420 millioner på siste byggetrinn som pågår nå, og skal stå ferdig 1. juli neste år. Det betyr at Beitostølen Invest har investert over 1 milliard kroner i denne historiske satsingen.

Om tøffe tider og satsingene de nå gjør, sier Atle Hovi:

-Krisetider betyr at vi må tenke nytt og offensivt. Derfor kommer det alltid noe godt ut av utfordrende perioder, ofte nye og bedre løsninger. Kriser er ikke noe nytt i reiselivet. Dette går i sykluser, som betyr at vi har opparbeidet et bra immunforsvar i vårt system. Når vi i tillegg samarbeider med en så sterk industribygger som Terje Fahre, er vi godt rustet for både dagen og morgendagen, fastslår Hovi.

65 personer er involvert i byggingen som pågår nå.  Her diskuterer Terje Fahre og Atle Hov med de to som jobber med innredning og design av leilighetene, Gunvor Røkholt og Anne Fahre. Foto: DestinasjonsKirurgene

I de 9 byggene i Beitostølen sentrum, inkludert Riddergaarden som bygges nå, er det i alt 181 leiligheter, 43 nye for salg, og 65 leiligheter som skal ligge i Beitostølen Resorts utleiesystem.

-Hvor mange leiligheter vi har igjen for salg pr i dag er nesten farlig å svare på, for vi selger hele tiden. Bare de siste 14 dagene har vi solgt 8 leiligheter. Men, her og nå har vi 14 leiligheter ledig for salg. Dette er leiligheter fra 42 til 103 kvadrat, i prisspennet fra 4,2 til 10,5 millioner, sier Terje Fahre.

Og dette blir de siste leilighetene som blir å få kjøpt hos dere?

-Ja, det er de siste leilighetene i den nye Riddergaarden som ligger helt inn til alpinanlegget. Vi har ikke planer om flere bygg, i alle fall ikke nå.

Disse hjørnevinduene er en liten detalj tenker du, men selv om dette er et fordyrende element er det ekstremt viktig for de som kjøper og leier leligheter hos oss, at de kan se rett ut men også se oppover, mot både skibakkene og fjellene, sier Terje Fahre. Foto: DestinasjonsKirurgene

-Riddergaarden, som altså er siste byggetrinn, inneholder ikke bare leiligheter. I tillegg til parkering i to etasjer for de som bor eller leier leilighet og forretningslokaler i bygget, inneholder det to forretningslokaler på gateplan, en restaurant, et barnebasseng, og et spektakulært SPA-anlegg, som er et velvære-bassenganlegg.

-Her kan du skli inn rett fra skibakken, eller rett fra tur- eller sykkelløypa, og inn i SPA-anlegget, med stoler og relaxsenger, med varmekulp med bobler og massasje, og så kan du svømme fra innendørs til den delen av bassenget som ligger ute i friluft. Det blir spektakulært, å svømme utendørs på 900 meter. I denne avdelingen skal vi servere vin, øl, pluss, pluss.

To nye forretningslokaler og ny restaurant. Er det landet avtaler på hvem som skalinn her?

– Det må vi komme nærmere tilbake til. Vi er i dialog med flere interessenter, men hvis det er noen som har gode innspill eller er interesserte, får de gjerne ta kontakt. To butikker og én restaurant med høy kvalitet, er hva vi er ute etter.

Eget barnebasseng i Riddergaarden?

-Beitostølen er ikke minst landets destinasjon for barnefamiliene. Derfor bygger vi et barnebasseng i den nye Riddergaarden. Her blir det varmt vann, vannsklie og vannleker, sier Terje Fahre. Foto: DestinasjonsKirurgene

-Atle og jeg er opptatt av å ivareta Beitostølens dna og profil som destinasjonen barnefamilier ønsker å reise til og trives på. Derfor bygger vi et barnebasseng med både 30 og 80cm dybde, sklie og vannleker, med 34 grader varmt vann.

Apropos varmt vann og ekstremt høye energikostnader. Hvordan løser dere energiutfordringene?

-Vi har en fornuftig avtale med et lokalt biobrenselanlegg som gir oss fjernvarme. Det betyr energikostnader som er forutsigbare og dessuten er lave, målt mot markedets dyre og høyst og uforutsigbare strømpriser. Vi tenker bærekraft på alle nivåer.

Hvilken standard er det på leilighetene?

-Her har vi lagt oss på et høyt nivå man ikke nødvendigvis forventer å finne i fjellet, verken når man kjøper eller leier leilighet. Vi har 21 millimeters panel i veggene, og énstavs eikeparkett på gulvene, med vannbåren varme i alle gulv, og du kan selv styre ønsket innetemperatur. Grønvold Snekkerverksted i Rogne har produsert alle kjøkken- og baderomsinnredningene.

Dere kjøper lokalt?

-Vi kjøper alt vi kan kjøpe lokalt, både varer, materialer og handverkstjenester. I dag holder vi 65 personer i arbeidet i byggingen av Riddergaarden, våre egne pluss eksterne folk.

Når siste bygg står ferdig i juli, hvor mange nye familier har dere hentet til
Beitostølen?

-105 nye familier, så hvis vi regner et snitt på fire personer pr familie, snakker vi 420 personer. Så kommer de 65 utleieleilighetene i tillegg til disse, sier Terje Fahre.

600 nye senger betyr millioner i omsetning for hele næringa

-Vi vet alle hvilke ringvirkninger store volum gjester genererer for hele næringa på Beitostølen. Med 600 nye senger og 105 nye familier som har fått sitt fritidseldorado på Beitostølen, snakker vi millioner av kroner i årlig meromsetning for næringa, sier direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.

De har 2.600 kommersielle senger fra før av i sitt system, og nå får de ytterligere senger med 65 nye leiligheter i utleie fra Beitostølen Invest, selskapet de eier 50-50 sammen med Factagruppen som kontrolleres av Terje Fahre.

Nye Riddergaarden ligger vegg i vegg med skibakkene i Beitostølen sentrum. Foto: DestinasjonsKirurgene

-Det faktum at vi investerer 50 millioner kroner i ny expressheis i alpinanlegget, et arbeid som også pågår nå, for å ta unna køene slik at gjestene får en bedre skiopplevelse, er en investering vi kunne gjøre fordi leilighetsprosjektet med Riddertunet og Riddergaarden gir oss 600 nye senger i det vi kaller ski inn, ski ut. Dermed var det forsvarlig å regne heim denne store investeringen.

-Og, vi snakker ikke kun vinter. Vi er landets helårsdestinasjon i fjellet, og dette blir den første expressheisen i Norge som er tilpasset Beitostølens populære sykkelprodukt. Du hekter sykkelen på, og har god tid på toppen til å ta den av.

Om de nye høystandard-leilighetene sier Atle Hovi:

-Vi ser det allerede i de nye leilighetene vi har hatt i utleie ei stund. De er kjempepopulære og etterspurte. Den sentrale beliggenheten til Riddegaarden midt i sentrum, vegg i vegg med skibakken, og med gåavstand til alt, vil utvilsomt bidra til at disse leilighetene blir førstevalget for besøkende. Så blir det nye SPA-anlegget med bassengene og ny restaurant ytterligere en «reason to visit» Beitostølen hele året, og dette vil også vil styrke skuldersesongene i overgangen vår/sommer, og høst/vinter.

Del gjerne!