Nå blir det lettere å reise til fjells i Sverige

Destinasjonsselskapene i Vemdalen, Lofsdalen og Funäsfjällen tar et felles steg og samarbeider i et nasjonalt prosjekt for felles transportløsninger som er både ressurs- og klimaeffektive.

Appstyrt bildelingstjeneste i mobilen

Gjennom Freelway-appen er det mulig å koble til og synliggjøre andre aktørers avganger automatisk på ett og samme sted, som Länstrafiken, Inlandsbanan, Härjedalingen, skibusser, leiebiler og taxitjenester. Det er også en samkjøringstjeneste for fastboende og sesongansatte. Freelway-appen skal gjøre det enklere å reise til og fra destinasjonene for gjester, men også gjøre det enklere for fastboende og sesongansatte å reise sammen.

– Vi i fjelldestinasjonene har stort behov for flere kollektivløsninger, både for våre gjester og for oss som bor her og med dette prosjektet ser vi store muligheter for å utvikle både samkjøringstilbud og øke mulighetene for kollektivtransport, ikke minst for våre gjester. Dette går hånd i hånd med og er et viktig steg videre i vårt arbeid for en langsiktig bærekraftig fjelldestinasjon, sier Anna Hansson, administrerende direktør i Destination Vemdalen.

Selv Lofsdalsfjällen Turistnäring Ekonomiska Förenings administrerende direktør Helena Fjellgren er enig i at vi må utvide kollektivreisingen i fjellet:

– Vi er glade for at vi kan slå oss sammen med så mange ulike aktører for å gjøre det enklere for våre gjester og beboere når det gjelder persontransport. Med samkjøringstjenesten og bestillingsbare turer gjennom Freelway-appen håper vi å gjøre det enklere for våre gjester, hytteeiere og beboere, sier Helena.

Ved å laste ned Freelway-appen og velge reisemål får reisende en klar oversikt over rutene som går til og fra et av feriestedene.

Om prosjektet

Lanseringen er en del av det nasjonale bærekraftsprosjektet «Delt mobilitet for landsbygden – hvordan mobiliserer vi for levende samfunn i hele Sverige?». Prosjektet drives i samarbeid mellom Härjedalen, Bergs og Östersund kommuner, Destination Inlandsbanan, Destination Vemdalen, Funäsfjällen, Lofsdalen, Fjällhubben, Region Jämtland Härjedalen, Freelway, KTH, Adaptive Media og Sustainable Innovation. Prosjektet forventes å pågå til september 2023 og er delfinansiert av Vinnova.


Dette innlegget er oversatt fra pressemelding lagt ut på vemdalen.se

Del gjerne!