Nært, ærlig og akustisk i Arktis

Fay Wildhagen og Kristian Kristensen er bærende stemmer i Isfjord Radio Musikkfestival 2023. «To særdeles spennende artister i møte med rå og mektig natur på Svalbard», sier Birgitte Tautra Vegsund, ansvarlig for festivalen, lengst ute i den arktiske villmarken.

Vi legger mye arbeid i valget av artister til festivalen ved utposten vår, ytterst i Isfjorden på Svalbard. Møtene mellom mennesker og musikken er ærlige og nære – vi er tett på hverandre og ikke minst naturen som er overalt i festivalen, sier Birgitte Tautra Vegsund.

– Fay Wildhagen og Kristian Kristensen er to artister som er åpne og følsomme i uttrykket sitt. Tekster og toner tåler det akustiske lydbildet som vi presenterer på Isfjord Radio.

Treffer den arktiske nerven

Erlend Ropstad og Sondre Justad ved Isfjord Radio Musikkfestival 2022, Svalbard. Foto: Basecamp Explorer Spitsbergen AS

For fjerde år arrangeres musikkfestivalen ved radiostasjonen fra 1933. Gjennom helgen 1.-3. september 2023 møter artister og publikum hverandre i det musikalske, men ikke minst i naturen. Her er festivalmoten ull og vindtette plagg, artistene fremfører konsertene sine både med villmarken og radiostasjonen som scene.

– Det skjer noe med oss i møtene med musikk langt ute i barsk villmark. Det er kort vei mellom tårer og oppriktig livsglede og mestring. Sånn er Svalbard. Det er umulig å ikke bli påvirket av den røffe, men sårbare naturen. Fay og Kristians oppriktige stemmer treffer den arktiske nerven og det kommer til å merkes, mener Birgitte.

Mer enn en musikkfestival

Musikken er bærende gjennom festivalen, men Svalbards historie og kultur er også sterkt til stede. Isfjord Radio er i dag et helt spesielt villmarkshotell i Norge, utenfor allfarvei, ni mil fra Longyearbyen. Hit fører ingen bilveier, besøkende kommer med båt, snøskuter eller hundeslede. Den tidligere radiostasjonens historie er gjennomgående forankret i hotellet. Før og etter turer og konserter er måltider basert på arktiske råvarer gode samlingspunkter mellom gjester og artister.

– Ingen reiser uberørt hjem fra Isfjord Radio Musikkfestival. Vi er stolte og takknemlig over at Fay og Kristian har takket ja til å bidra til nok et sjelsettende møte mellom musikk og arktisk natur, ytterst i vest, avslutter Birgitte.


Om Kristian Kristensen

 Kristian Kristensen, Foto: Cecilie Feen / Basecamp Explorer Spitsbergen AS

Tro til sine nordnorske røtter synger Kristian følsomme tekster på sin egen dialekt. Han har etablert seg som en kjær låtskriver og er en respektert, norsk artist. Kristians musikk er ærlig og direkte, og forteller historier som artisten selv har følt på gjennom oppvekst og frem til den personlige reisen som har bragt ham dit han er i dag.

Nylig har Kristian gledet oss med tolkninger av artistkollegers musikk i TV2-programmet Hver gang vi møtes. Han er også en ettertraktet live-artist, og treffer konsertpublikummet med blant annet låtene Kan du lære mæ og Du ga mæ viljestyrke.

Om Fay Wildhagen

Fay Wildhagen, Foto: Johanna Siring / Basecamp Explorer Spitsbergen AS

Rå og følsom, tett på naturen og tett på nervene våre når hun spiller. Fay har et særegent uttrykk i musikken sin, noe som har gjort at hun blir møtt med stor interesse og glede både nasjonalt og internasjonalt.

Fay ble nominert til Spellemannspris og årets nykommer under P3 Gull for sitt debutalbum Snow i 2015. Etter dette har hun etablert seg som en grundig komponist og låtskriver, med musikk som blant annet er å høre i filmen Aksel, dokumentar om alpinist Aksel Lund Svindal.

Sangeren, gitaristen og låtskriveren Fay lever tett i og med naturen, noe som kan høres og merkes i musikken hennes.

Om Isfjord Radio Musikkfestival

Hvor: Isfjord Radio Adventure Hotel, Kapp Linné, Svalbard
Når: 1.-3. september 2023
Artister: Fay Wildhagen og Kristian Kristensen
Ansvarlig: Birgitte Tautra Vegsund
Arrangør: Basecamp Explorer Spitsbergen AS

Isfjord Radio Musikkfestival er et helgearrangement der deltakere blir fraktet med båt fra Longyearbyen til Isfjord Radio, ytterst i Isfjorden. Gjester og artister bor sammen i den tidligere radiostasjonen, og får mulighet til å oppleve den arktiske naturen på turer både over tundraen, i fjæra og på havet. Konsertene spilles inne og ute (med værforbehold). Alle måltider er inkludert i arrangementet.

Musikkfestivalen arrangeres for fjerde gang, og har tidligere hatt besøk av artistene Frida Ånnevik, Sondre Justad, Stein Torleif Bjella, Erlend Ropstad, Ine Hoem og Torbjørn Waldemar.

Del gjerne!