Den beste julegaven er dager sammen på ski!

Nå ser vi virkelig frem til jul og skidager i nypreparerte bakker med omgivelser som er pyntet til hvit og vakker jul. Over 50 alpinanlegg over hele landet har nå åpnet og tilbyr svært gode forhold for julegjestene over store deler av landet.

– Etter en krevende høst og med mye usikkerhet rundt strømsituasjonen gleder vi oss nå til å ønske glade julegjester velkommen til nydelige forhold og gode skiopplevelser sier Camilla Sylling Clausen, Generalsekretær i Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner.

Kulda har holdt seg de fleste steder og det har vært gode forhold for snøproduksjon i desember. Flere områder av landet som kom sent i gang, har nå også endelig fått snø fra himmelen. Natursnø som både hjelper på underlaget i bakkene, men ikke minst på julestemningen.

– Snøen gir en ekstra dimensjon både til skikjøringen og julestemningen når vi får et vinterlig preg over landskapet, sier Camilla. Det er spådd kaldt flere steder fremover og vi kan fortsette å åpne flere anlegg, heiser og bakker utover i romjula.

Alle alpinanleggene oppdaterer selv sine åpningsdatoer, snømengder, og åpne heiser og bakker via bransjeforeningens egen informasjonstjeneste fnugg.no der om lag 130 alpinanlegg er med, fra nord til sør, og øst til vest i landet. Ta en titt der for å få oversikten over tilbudet.

Detaljer og hvem som har åpnet kan hentes fra fnugg.no her. Skimore anleggene og Oppdal kommer i tillegg, sjekk egne hjemmesider.

Destinasjonene i fjellkommunene våre melder om bra bookinger og god interesse for både hytter og hottelsenger til fjells, men det er fortsatt muligheter for å finne ledig overnatting om du er sent ute med den siste gaven, eller selv kribler etter dager på ski.

Da gjenstår det bare å ønske alle sammen riktig god (ski-) jul og velkommen ut til våre medlemmer, avslutter Generalsekretæren for alpinanleggene i Norge.


Foreningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner representerer 220 alpinanlegg og 10 av de største destinasjonsselskapene i fjellregionene i Norge. Årlig omsettes det om lag 7,5 millioner «betalte skidager» i Norge, og i vintersesongen 2021/2022 fikk alpinbransjen en rekordsesong med en heiskortomsetning på 1,58 milliarder kroner.

Del gjerne!