Historisk oppgang for hytteutleie på FINN

Flere hytteeiere leier ut året rundt og kategorien “fritidsbolig til leie” på FINN er mer besøkt enn noensinne. En ny undersøkelse viser også at Norge er førstevalget når folk skal leie feriebolig.

Utleie året rundt

Tidligere har utleie av fritidsbolig vært sesongbetont, men nå viser tall fra FINN reise at de som eier fritidsboliger i Norge leier ut i større deler av året. Den nye trenden er at flere leier ut hytta året rundt. Tallene viser at det er en oppgang på hele 28 prosent på helårsutleie av hytter på “fritidsbolig til leie” i år målt mot i fjor. FINNs reiseekspert, Terje Berge, sier følgende om dette.

– Hittil i år viser tallene fra FINN en oppgang på 7 prosent flere annonser i kategorien “fritidsbolig til leie” sammenliknet med fjoråret. Det er rekordmange annonser tilgjengelig og flere enn tidligere ønsker å leie ut. Hytteeierne ønsker også å leie ut mye mer enn tidligere. Det er naturlig å dra slutningen at flere ønsker leieinntekter for å finansiere hytta, grunnet blant annet høyere strømregninger, sier han. 

Norge mest populært

Tall fra FINN viser også at Norge som feriedestinasjon er på topplisten på søk på leie av feriehus denne høsten. Berge forteller at det er langt mer attraktivt å feriere i eget land enn å leie fritidsbolig i Spania, Frankrike, Hellas og Kroatia, som er på plassene bak. Eksempelvis var det de siste to månedene rundt 12 000 besøk på fritidsbolig i Norge og rundt 2000 på Spania som er på andreplass, noe som sier at interessen for Norgesferie er svært høy.

– Koronapandemien tvang det norske folk til å feriere i eget land og vi ser nå at dette ga mersmak da denne trenden fortsetter. Kanskje har den kommet for å bli? Ikke bare er det flere som leier ut hytta eller fritidsboligen sin, men trenden denne høsten er at folk fortsatt ønsker å feriere i Norge, sier Berge. 

Økte levekostnader spiller inn

Vi er godt på vei inn i en ny økonomisk situasjon der vi har høyere energipriser, høyere renter og dyrere mat. Dette påvirker hvordan vi planlegger ferier nå, viser en undersøkelse FINN har gjort *.

Av de spurte sier 35 prosent at de vil reise sjeldnere på ferie enn før og 24 prosent sier også at de vil reise til land det er billigere å feriere i. Mange sier også at de velger å reise utenom sesong for å feriere på en rimeligere måte. 21 prosent av de spurte sier at de vil feriere mer i eget land fremover og at leie av hytte er en attraktiv måte å feriere på.  

– Økonomi er beviselig mye av årsaken til at det fortsatt er stor interesse for Norgesferie denne høsten. Tallene fra FINN viser at trenden fortsetter inn mot vinterferien neste år, uttaler Berge.


*Undersøkelse gjennomført i august og september 2022 av Opinion for FINN.

Del gjerne!