Høyest hotellrompris i Trondheim 

August-tallene fra Benchmarking Alliance viser at det blant 13  norske storbyer var Trondheim som knep topp-plassen på  rompris. Billigst var det på Hamar. 

Av grafikken fremgår det at det er «de fire store» som fører an på romprisene, mens  trioen fra Nord-Norge kun har Hamar under seg på listen. 

Kristiansand, som toppet prisoversikten i august i fjor, har i år falt ned til femteplass. 

Snittprisen i august for den samlede porteføljen med norske hoteller som rapporterer  inn tall til Benchmarking Alliance var NOK 1 304. 

Men alle rompris-tall er altså uten merverdiavgift og frokost. 

Prisveksten fra i fjor er på 16,9 %, mens den er hele 28 % fra august 2019 som var  siste normalår innen pandemien. 

Stavanger, som her inkluderer Sola og Sandnes, opplevde høyest romprisvekst fra  august i fjor; hele 50 %. Svakest prisutvikling hadde Kristiansand (-11,1 %). 

Om tallene  
Data kommer fra Benchmarking Alliance (BA), og er bearbeidet og analysert av Wiederstrøm  Hotel Consulting for Reiselivskunnskap. Det er varierende «dekning» i storbyene, men typisk  er 85-95 % av romkapasiteten representert i tallene. Det er norske hoteller med til sammen 61  000 gjesterom som rapporterer inn tall til BA. Også hoteller fra en rekke nordiske og baltiske byer rapporterer inn tall til selskapet som også tilbyr løsninger for benchmarking av data fra  restaurant og konferanse samt 12-måneders forhåndsbooking.  

Om Wiederstrøm Hotel Consulting 
Wiederstrøm Hotel Consulting (www.wiederstrom.com) er et hotellrådgivningsselskap som  tilbyr et bredt spekter av tjenester innen hotell. Hovedområdene er hotelleiendom, hotelldrift,  benchmarking og analyse. I tillegg leverer Peter Wiederstrøm fast artikler til magasinet  «Reiseliv1» (tidligere HRR- Hotell, Restaurant & Reiseliv) og yter PR- og mediebistand til  kunder. En rekke rapporter og analyser utarbeides.

Del gjerne!