Rekordmange planlegger utenlandsferie med elbilen

Til tross for svak krone er det rekordmange som planlegger utenlandstur med elbilen. – Det er helt supert at flere velger å bruke elbilen på utenlandsferie, mener Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Av de som bruker elbilen på ferie, drar én av tre til utlandet. Mange drar til Danmark og Sverige. Her har Elbilforeningen testet Ladeklubben på vei til Danmark og Legoland (foto: Jamieson Pothecary)
Av de som bruker elbilen på ferie, drar én av tre til utlandet. Mange drar til Danmark og Sverige. Her har Elbilforeningen testet Ladeklubben på vei til Danmark og Legoland (foto: Jamieson Pothecary)

Har du først investert i en elbil, vil du gjerne bruke den på ferie. Det viser Norsk elbilforenings store undersøkelse Elbilisten 2023. Hele 64 prosent sier at de planlegger å dra på elbilferie i sommer. Og med stadig flere solgte elbiler, blir dette en sommer med rekordmange elbiler på ferietur.

Elbilsommer i utlandet

Av de som bruker elbilen på ferie, drar én av tre til utlandet.

17 prosent av de som skal reise utenlands har eid elbilen under ett år.

– Det er imponerende at så mange ferske elbilister kaster seg ut i det og drar på langtur, mener Christina Bu. Kanskje de har fått med seg hvor enkelt og greit det har blitt å lade på store deler av kontinentet.

Kun 28 prosent svarer at de ikke skal på elbilferie og 8 prosent vet ikke. En del av disse kommer nok også til å bruke elbilferien på tur i sommer. Helgeturer utenom selve ferien er en del av nordmenns sommerliv. 

Elbilsommer i Europa går fint

På europeiske hovedveier er det ganske enkelt å finne hurtigladere. Det er god dekning, og bruker du Elbilforeningens blå ladebrikke er du godt sikret. I tillegg har Tesla, som har det største ladenettverket, åpnet opp for kunder med andre bilmerker.

I Europa er 38.000 hurtigladere tilgjengelig med Ladeklubben og den blå ladebrikken fra Norsk elbilforening. Som medlem har man automatisk tilgang straks appen er lastet ned og bankkortet registrert.

Med Elbilforeningens ladekart og i Elbilappen kan man planlegge elbilturer og få forslag til ladestopp underveis. 

– Jeg tenker det er smart å bruke elbilen på ferie. Elbilferie er bra for både klima og lommebok, avslutter Bu.

Bakgrunn: Fakta om «Elbilisten 2023»

  • Elbilisten er en årlig spørreundersøkelse gjennomført av Norsk elbilforening blant norske elbilister
  • Elbilisten 2023 er den tolvte undersøkelsen som er gjennomført.
  • Undersøkelsen gir blant annet svar på hvem elbilistene er, hvorfor de valgte elbil, hvordan de bruker elbilen og hvor fornøyde de er med elbilen sin.
  • Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 28. mars – 30. april 2023.
  • 16.905 personer har svart på undersøkelsen.

Del gjerne!