Velkommen til årets store reiselivsarrangement i Kristiansand

I starten av april møtes hundrevis av utenlandske turoperatører i Kristiansand under Norwegian Travel Workshop (NTW). Arrangementet skal stimulere til salg av flere norske reiselivsopplevelser i utlandet.

– Vi er utrolig glade og stolte over å være vertskapsby for Norwegian Travel Workshop 2022, sier Synnøve Elisabeth Aabrekk, daglig leder i Visit Sørlandet

Grunnet pandemien har Visit Sørlandet måttet vente et ekstra år på å få arrangere årets NTW, og de gleder seg derfor stort til å ønske internasjonale og nasjonale aktører i bransjen velkommen til Kristiansand – til det første fysiske NTW etter pandemien. 

– Det er et stort løft for oss å arrangere NTW,  men vi er så begeistret over å få vise frem hele Sørlandet, så arbeidsoppgavene går som en lek.  Nå gleder vi oss enormt, forteller Aabrekk. 

Viktigste møteplassen for reiselivet

Norwegian Travel Workshop (NTW) har i flere år vært den viktigste møteplassen for norsk reiseliv, og går i år av stabelen mellom 4. og 7. april i Kristiansand. Workshopen er en av de største lukkede fagmessene i Norge og arrangeres av Innovasjon Norge Reiseliv i samarbeid med Visit Sørlandet. Under årets arrangement er det påmeldt rundt 270 deltagende turoperatører, som kommer for å oppdage, bli kjent med og kjøpe norske reiselivsprodukter. I løpet av fire dager vil 7500 forhandlingsmøter mellom norske reiselivstilbydere og utenlandske kjøpere bli gjennomført. 

– NTW er den viktigste salgsarenaen for norske og utenlandske reiselivsaktører. Deltakelse gir mulighet til direkte forhandlinger, kontraktinngåelser og relasjonsbygging, slik at salget av norske reiselivsprodukter opprettholdes, fornyes og økes, sier prosjektleder Siri Tallaksen i Visit Norway.

Deltagere fra 22 land

Å arrangere NTW gir vertskapsdestinasjonen Kristiansand en unik mulighet til å profilere seg direkte for rundt 270 deltagende reiselivsaktører, både norske tilbydere og turoperatører og agenter fra 22 land. 

– Å være vertskapsby for 22 land er et stort ansvar, men nå gleder vi oss bare til å komme i gang. Vi har jo tradisjonelt vært en landsdel som har hatt flest nordmenn på besøk, og vår helt klare ambisjon nå er å gjøre landsdelen vår kjent også for et internasjonalt marked. Derfor er nettopp NTW 2022 så viktig for oss, sier Aabrekk. 

Årets deltagere kan glede seg til båttur i skjærgården, spennende byvandringer med ulike temaer, lokale matopplevelser, et rikholdig aktivitetsprogram, kulturinnslag og sørlandsk gjestfrihet. 

Gode ambassadører for Norge

– Kristiansand og Visit Sørlandet skal være en god ambassadør for Norge under NTW. Hele Reiselivs-Norge er en stor familie, og vi hjelper og støtter hverandre, deler erfaringer og kunnskap mellom landsdelene. Dersom Norge skal lykkes internasjonalt, og ikke minst nå målsettingene i den nye norske reiselivsstrategien, må hele Norge lykkes, ikke bare noen landsdeler, sier Aabrekk. 

Helt til slutt legger Aabrekk til at deltakerne kan glede seg til et program som skal gi uforglemmelige opplevelser, til en spennende og kompakt by med alle fasiliteter og ikke minst til en by i sterkt utvikling innenfor kunst, kultur og musikk. 

Programmet finner du her: https://business.visitnorway.com/no/arrangementer/ntw/program-ntw-2018/

Fakta om Norwegian Travel Workshop:

  • Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet
  • NTW er en lukket workshop basert på over 7 500 forhåndsbookede avtaler mellom 270 utenlandske turoperatører fra 22 nasjoner og norske selgere 
  • Arrangementet i 2022 blir nummer 49 i rekken.

Del gjerne!