Velkommen til den største arenaen for mat- og måltidsbransjen

Nå er det klart! Endelig er billettsalget for UMAMI ARENA i gang. Fra 14. – 17. februar 2023 er du velkommen til den største og viktigste møteplassen for mat- og måltidsbransjen på NOVA Spektrum i Lillestrøm.

På UMAMI ARENA blir det tett mellom høydepunktene. Her møter du mange hundretalls utstillere – et stort mangfold av nasjonale og internasjonale virksomheter med alt fra store kjente merkevarer til små og lokale produkter. Hit kommer også en rekke næringslivstopper, politikere og flere statsråder. Her blir det kokkelandskamp og mange andre norgesmesterskap som viser faglig dyktighet og skaperglede i ulike grener. 

Utstillere som viser vei

På UMAMI ARENA møter du både veletablerte og nye aktører fra inn- og utland som viser frem det nyeste av produkter og smarte løsninger – hvor innovasjonstakten vi ser i bransjen er ikke mer enn imponerende! Hele ni bransjeorganisasjoner står dessuten sammen om et bredt initiativ for å skaffe mer faglært arbeidskraft til bransjen. Alle kommer til UMAMI ARENA. Dette viser bransjens kraft til å ta Norge, – og mat- og måltidsbransjen videre. 

Det blir fagseminarer med mange spennende foredrag. Bildet er fra messen SMAK i 2020, hvor temaet var: Sammen bygger vi Matnasjonen Norge.

Kraften til å ta Norge videre

Tema for UMAMI ARENA 2023 er: Kraften til å ta Norge videre. Her viser bransjen sine muskler med mye spennende faglig innhold på menyen. Åpningskonferansen Kraften til å ta Norge videre skal sette startskuddet for UMAMI ARENA og bygge kompetanse på mulighetsrommet for rekruttering til bransjen.

Det er Landskonferansen for restaurant- og matfag med de ni bransjeorganisasjonene, som sammen med UMAMI ARENA står bak. Til åpningskonferansen kommer blant annet Landbruks- og matminister Sandra Borch samt sentrale politikere og næringslivstopper.

Horecabransjens Ærespris

Under åpningskonferansen vil også bransjens høyeste utmerkelse bli delt ut. Horecabransjens Ærespris gis til en person som i tillegg til å ha vært markant i bransjen i en årrekke, også har vært en forbilledlig arbeidsgiver med tanke på etisk standard, kvaliteten på HRM (særlig bredt på rekruttering ved lærlinger), og med gode/tilfredsstillende økonomiske resultater over tid.

Vinneren bør ha stått for nyskapning, forankret i norsk virkelighet. Prisen ble sist delt ut for tre år siden og gikk da til Bent Stiansen.

Tidligere vinnere av Horecabransjens Ærespris. Fra venstre: Bent Stiansen i 2020, Arne Brimi i 2017 og Jan E. Rivelsrud i 2014.

Nasjonale og internasjonale mesterskap hele uken

Vi starter tirsdag 14. februar med landskamp Norge- Sverige for juniorer, på Mesterkjøkkenet. Her lover vi temperatur og spenning – og ikke minst inspirasjon og læring av å se hvordan de beste jobber. Gjennom uken arrangeres det NM i alt fra kaffekunst, gelato/iskrem, og Årets Konditor, Årets grønne kokk, og norsk mester i Pizza Champion Cup. Det blir også konkurranser om tittelen Jeune Chef Rôttiseurs og Jeune Sommelier.

Det ble arrangert NM ved forrige mat – og drikkemesse i 2020 og her er noen av de heldige vinnere.

Der alle i mat- og måltidsbransjen møtes

Sett av datoen og sikre deg billett til bransjens aller største møteplass for alle som jobber med mat og drikke. Oppdag mulighetene med nye produkter, løsninger og samarbeidspartnere, og få inspirasjon til din egen jobbhverdag – Velkommen!

Mer om UMAMI ARENA 2023: www.umamiarena.no 

Del gjerne!