Vinneren av Årets museum 2023!

Vi gratulerer: Årets museum 2023 er Naturhistorisk museum, UiO!

Prisen Årets museum 2023 ble delt ut til Naturhistorisk museum, UiO av statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet Odin Adelsten Bohmann og sametingsråd Maja Kristine Jåma under festmiddagen på Det nasjonale museumsmøtet i Stavanger.

I nominasjonen skrev juryen dette om vinneren: «Naturhistorisk museum er ett av landets største, eldste og best besøkte museer og museumsområder. Et velvoksent museum med ansvar for å forske på og formidle betydningen av klima, mangfold og bærekraft for livet på jorda. Sammen med museets betydelige samlinger, et nytt klimahus som belyser et svært viktig tema i tiden, nyrestaurerte bygg og utstillinger i Brøggers hus, pluss en grunnleggende, solid og entusiastisk forskningskompetanse, tar Naturhistorisk museum på alvor å være et museum i sin samtid.»

Juryen har bestått av Grunde Almeland, juryleder og leder av Stortingets Familie- og kulturkomite, Lene Høst-Madsen, museumsdirektør Museum Skanderborg og Agnes Moxnes, tidligere kulturkommentator i NRK.

De to øvrige nominerte var MUNCH og Ruija kvenmuseum – Vadsø museum.

– Å bli nominert til prisen Årets museum er i seg selv en anerkjennelse av at museet arbeider godt og holder høy kvalitet, sier juryleder Grunde Almeland.

Del gjerne!