Reiselivsnytt fra Nord-Norge, november 2021 – mai 2022

Hun blir ny hotellsjef: – Jeg gleder meg veldig (Finnmark) +
«Denne jobben gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på, sier nyansatt hotellsjef ved Smart hotellet i Hammerfest, Trude Janet Olsen (28).» Kilde: ifinnmark.no.


Narvik fikk nei – får ikke arrangere VM i 2027 (Troms/Nordland)
«I seks år har Narvik jobbet for å bli arrangør av alpin-VM. I dag kom avgjørelsen – nordlendingene får ikke arrangere i 2027.» Kilde: nrk.no.

Holder stengt i sommer: – Vil nok oppleves som et savn (Nordland) +
Bodø: «Er du turist og skal på camping i Bodø i sommer, må du 10 kilometer ut av byen. Bodøsjøen camping holder hovedsakelig stengt i sommer, men skal vurdere å åpne en del av campingplassen for turister.» Kilde: an.no.

BBC: – Kanskje verdens vakreste «roadtrip» (Nordland/Trøndelag)
«Planlegger du bilferie i år? Britene mener du bør dra nordover. Kystriksveien (RV17) fra Steinkjer til Bodø er blitt kalt en av verdens vakreste turistveier.» Kilde: nrk.no.


Helomvending for reiselivet (Svalbard) +
«Etter to lange år kan den lokale reiselivsnæringen endelig melde om mye lysere tider.» Kilde: svalbardposten.no.

Så mye penger kan et VM i Narvik bety for Nord-Norge
«20 prosent økning for nordnorsk reiseliv, og 50 prosent vekst i Narvikregionen. Et VM til Narvik kan gi betydelig og varig reiselivsvekst i hele Nord-Norge.» Kilde: fremover.no.

Forsvarsmuseet føler seg skviset ut av egne lokaler (Troms) +
«Styremedlem i Tromsø Forsvarsmuseum Gunnar Nerdrum, er bekymret for fremtiden og hvor de skal ha nye lokaler. – Hvor finnes det lokaler som kan huse flere tonn tunge kanoner?» Kilde: itromso.no.

Se hva som dukket opp i snøbygene i Polar Park (Troms) +
«Moskusfamilien i Polar Park vokser. Ut av snøbygene 17. mai kom disse to krabatene. To flotte kalver er på beina, og dermed er seks moskuser i dyreparken blitt til åtte.» Kilde: nye-troms.no.

Smekkfullt allerede før høysesongen (Troms/Nordland) +
«Det er til tider smekkfullt på parkeringsplassene ved Harstad Narvik lufthavn, Evenes. – Vi ser nå på å hvordan vi kan utvide med flere plasser. Det forsvant 500 plasser da Forsvarets F-35 kom til Evenes.» Kilde: lofotposten.no.

Starter full gransking etter den verste dødsulykken på fire år (Nordland)
«Ulykken der fire tsjekkiske turister omkom er den verste på norske veier siden 2018. Nå starter Statens havarikommisjon arbeidet med full sikkerhetsanalyse.» Kilde: nrk.no.

Stappfulle hoteller i Narvik (Nordland) +
«Helgens store fotballturnering i Narvik har betydning for langt flere enn butikker som selger smågodt. .. Frank Aanes Andersen røper at flere av byens største hoteller allerede har henvendt seg allerede og spurt om når LKAB cup i 2023 starter.» Kilde: fremover.no. 

Raymond klar med stor gjestehavn (Nordland) +
«Raymond Jonassen er svært fornøyd med å kunne tilby en ny og moderne gjestehavn med plass til 35 båter på Reineholmen på Ballstad. Det er allerede kommet opp flere fritidsboliger på landsiden, og flere er under bygging.» Kilde: lofotposten.no.

Kulturminne og reiseliv på Jakobsbakken (Nordland)
«Dei siste åra har det blitt gjort mye i Nordland for å trekke turistar til regionen.  Sjeldan marknadsfører vi kulturminna våre… vi har mange slike minne om menneskeleg aktivitet, det vil seie kultur.» Kilde: an.no.

Nye forslag for Geitvågen – i strid med friluftsinteressene? (Nordland) +
Bodø: «Driver av Geitvågen ønsker flere typer overnattingstilbud og spahotell på det kommunale området. Nå anbefaler kommunedirektøren å starte en planprosess.» Kilde: an.no.

Får endelig napp hos turistene igjen (Nordland)
«I fjor var det krise, men i år er Saltstraumen Brygge utsolgt til i midten av august. NHO Reiseliv melder at optimismen er tilbake i turistbransjen.» Kilde: tv2.no.


Å dele historien om Longyearbyen blir spennende (Svalbard) +
«Magnus Huseby har hatt sin barndom og mange av voksenårene på Svalbard. Nå vil han dele sine historier med flere. Nå har han, i samarbeid med tre andre, startet Longyearbyen Guiding.» Kilde: svalbardposten.no.

Cruiseskip dropper Kirkenes – for nært Russland (Finnmark)
«To cruiseskip med til sammen rundt 1.000 passasjerer skulle anløpe Kirkenes i sommer. Nå tør ikke rederiene å komme.» Kilde: nettavisen.no.

Store ringvirkninger: Smekkfulle hoteller i helga (Nordland) +
«Svein Erik Kristiansen heier på alle som skaper aktivitet og får til noe i Narvik. Selv skal han følge folkelivet fra Håkvik til Bjerkvik.» Kilde: fremover.no.

Styrker turistmagnet i Svolvær (Nordland)
«Djevelporten og Fløya i Vågan er viktige utfartsområder, både for fastboende og turister. Det er stor utfart og slitasje her, og derfor bevilger fylkesrådet 500 000 kroner til et prosjekt som skal utbedre stien, som starter i Svolvær sentrum..» Kilde: nfk.no.

Cruiseskipssesongen er i full gang – 300 gjester i tåkehav (Nordland) +
«I år er vi mer tilbake til normalen med rundt anløp i Leknes havn og til Svolvær. I tillegg vil ekspedisjonsskipene til Hurtigruten anløpe Reine en rekke ganger.» Kilde: lofotposten.no.

Charterturer: – Bør unngå Kjerkfjorden (Nordland) +
«Arctic Explorer planlegger fem daglige turer på Reinefjorden fra 1. juni. Lofotodden nasjonalpark er kritisk.» Kilde: lofotposten.no.


Monica skal selge Senja til hele verden (Troms) +
«Tromsøkvinnen Monica Olaisen (48) er ansatt som ny reiselivssjef i Visit Senja. – Vi er veldig glade for at vi har fått på plass reiselivssjef, og at det ble Monica, sier styreleder Stig Stokkland i Visit Senja region.» Kilde: nordlys.no.

Ønsker å bli en juledestinasjon: – Vi skal lyse opp førjulstiden (Troms) +
«Hamn i Senja ønsker å bli en juledestinasjon både for turister og for befolkningen lokalt og regionalt. Med spennende lys, naturopplevelser og julemarked håper de å tilby folk den gode førjulsstemningen.» Kilde: folkebladet.no. 

Lover flere flybussavganger – har møtt mange utfordringer (Troms/Nordland) +
«I et dialogmøte mellom Boreal og medlemmer i Narvikregionen næringsforening ble det klart at det blir flere flybussavganger mellom Narvik og Evenes. I tillegg legger busselskapet opp til et tettere samarbeid med reiselivsbransjen i Narvik.» Kilde: fremover.no.

Thon Hotels søker Regional Salgssjef (Nordland)
«Motiveres du av muligheten til å få jobbe med salg i en av Norges ledende hotellkjeder? Thon Hotels søker for tiden en Salgssjef til region Nord.» Kilde: finn.no.

Hauklandstranda: For deg med selskapsblære (Nordand) +
«Vi er midt i mai, og turistbilene blir stadig flere. Men på Hauklandstranda er do-dørene fortsatt låst.» Kilde: l.ofotposten.no

Her blir det ny flyplass (Nordland)
«Nye Mo i Rana flyplass blir en realitet, etter at Avinor ble gitt konsesjon for etablering og drift. Det blir anleggsstart etter sommerferien.» Kilde: w2g.no.


Isbjørner forstyrres døgnet rundt av turister (Svalbard)
«En turoperatør på Svalbard er under etterforskning av politiet, fordi det er mistanke om at selskapet har brutt svalbardmiljølovens bestemmelser om isbjørn. ..flere meldinger om at selskapet på ulovlig vis kan ha oppsøkt isbjørn under båtturer..» Kilde: nrk.no.

Drar til Oslo for å få Forsvaret til å betale for ny kai (Finnmark) +
«Ny cruisehavn kan gi store inntekter til Alta kommune, men vil også være med å utvikle reiselivsnæringen i hele Finnmark.» Kilde: altaposten.no.

Hvor mange turister tåler Tromsø? Nå kommer svaret (Troms) +
«Etter at koronarestriksjonen ble opphevet, har turismen begynt å rulle igjen i Tromsø. Nå ønsker Visit Tromsø gjennom en spørreundersøkelse å finne ut hvilke holdninger tromsøværingene har til turismen.» Kilde: nordlys.no.

Åpner ny turistinformasjon på Leknes 1. juni (Nordland) +
«Vestvågøy kommune inviterte tidligere i vår seks interessenter til å gi tilbud på drift av en turistinformasjon på Leknes, med kommunal støtte. Det kom inn fire gode tilbud, og etter evaluering ble kontrakten tildelt Steinbiten Drift AS.» Kilde: lofot-tidende.no.


Internasjonal pris til Visit Norways nordlysvarsler
«Visit Norway har vunnet den aller gjeveste prisen i Academy of Interactive & Visual Arts for sin digitale nordlysvarsler.» Kilde: business.visitnorway.com

NNR deltok i går på B2B Workshop i Paris
«..i regi av Innovasjon Norge Reiseliv, samt bedriftsbesøk dagen før. Det ble gjennomført over 15 møter med b.la mange ny turoperatører som viser stor interesser for Nord-Norge med fokus på outdoorsegmentet og ikke minst off the beaten track.» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv.

Med nytt hotell og flere rom, trenger næringen nye kunder (Troms) +
Harstad: «Starten på året med pandemi i Harstad ga hotellåret en dårlig start, forteller Trond Dahle. Han tror ikke Harstad vi vil se tall på normalnivå som før pandemien ved utgangen av 2022.» Kilde: ht.no.

Dødsulykken i Steigen: − Har vært store krefter i sving (Nordland) 
«Lokalsamfunnet er i sorg etter at fire tsjekkiske turister mistet livet i Steigentunellen. – Det er egentlig en oversiktlig tunnel, sier politistasjonssjef Ronny Borge.» Kilde: vg.no.

De fire omkomne fisketuristene bodde hos Ove (Nordland) 
«Hvert eneste år de siste ti årene har tsjekkerne overnatta hos Ove Strand i Steigen. Søndag ettermiddag omkom fire i reisefølget i ei bilulykke på vei hjem fra ferieparadiset. – Det er forferdelig.» Kilde: nrk.no.


Innlegg: Stemmer kartet med terrenget? (Svalbard)
«Morten E. Astrup skriver at det ikke blir mer trafikk i turområde 10 og andre nærliggende områder ettersom antall hotellsenger allerede for mange år siden ble begrenset av myndighetene.» Kilde: svalbardposten.no.

Nordkapp er et typisk turiststed (Finnmark)
«Butikker i Nordkapp kan for første gang denne sommersesongen ha søndagsåpen. Det er kun noen få av stedene i fylket som er definert som typiske turiststeder. Nordkapp, Skaland og Stonglandseidet, har fått godkjenningen.» Kilde: radionordkapp.no.

Næringsaktør kritisk til flyselskapet DAT (Finnmark) +
«Ivar Nikoma frykter mandagens Danish Air Transport-kansellering viser hvor sårbar tjenestetilbudet til innbyggerne og næringslivet i Lakselv vil kunne være den kommende tiden. Flyselskapet på sin side mener bestemt at det ikke er grunn til bekymring.» Kilde: ifinnmark.no. 

Beinrester kan by på utfordringer for hotellplanene (Finnmark) +
«Pandemi, krig, økte kostnader og begravet slakteavfall. Dette er utfordringene Varanger Hotell står overfor for å realisere planene sine.» Kilde: ifinnmark.no.

Lone vil høre din mening om turismen i Tromsø (Troms)
«Nå starter Visit Tromsø en ny innbyggerundersøkelse for å høre hva tromsøværingene tenker om turismen i byen. Nå skal vi ta temperaturen på hva lokalbefolkningen tenker om turismen i Tromsø.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Skattkammeret Senja (Troms)
«Forstår vi egentlig hvilket skattkammer vi bor og lever i? Setter vi nok pris på det? Og gjør vi oss tanker om hvordan vi skal ta vare på skatten og forvalte verdiene for de som kommer etter oss?» Kilde: folkebladet.no.

Skal bygge unike speilhytter i Kvæfjord (Troms) +
«Jeremy Hermans og Erle Lima Bjølgerud i Wonderinn har etablert seg som en spennende aktør innenfor minimalistisk reiseliv. Nå ser de mot nord – og vil bygge unike speilhytter i Kvæfjord.» Kilde: iharstad.no.

Slik påvirkes Lofoten av rekordlav arbeidsledighet (Nordland) +
«Arbeidsledigheten i eurosonen er historisk lav. Dette merker også serveringsbedriftene i Lofoten. – Det er en kamp om folk, sier rekrutterer.» Kilde: lofotposten.no.

Anne-Gry er klar for sin 12. sesong. – Elsker å være her (Nordland) +
«Hun har jobbet på fyret i 12 år. Årets sesong blir den sjette med Anne-Gry Jakobsen som driver og den tredje med Reidar Lerdal som kjøkkensjef. Han har mye å takke Jakobsen og fyret for.» Kilde: an.no.

Fikk gigantisk morgenbesøk: – Det ble litt armer og bein (Nordland) +
«Denne helga får innbyggerne på Træna besøk av ekspedisjonscruiseskipene National Geographic Resolution og National Geographic Endurance. ..hadde meldt sin ankomst, men ikke bedt om noen form for opplegg. Plutselig ønsket de det likevel.» Kilde: ranablad.no. 


Hurtigruten Svalbard ISO-sertifisert (Svalbard)
«Dette er noe vi har jobbet for i et helt år, forteller administrerende direktør i Hurtigruten Svalbard, Per B. Brochmann.» Kilde: svalbardposten.no.

Nå blir jeg den ubestridte overnattingskongen her (Finnmark)
Berlevåg: «Torgeir Jacobsen åpnet Berlevåg Motell i 2020, og i år har han også sikret seg Kongsfjord skole og Berlevåg Pensjonat og Camping. Med det har han sikret seg nær sagt all overnatting i kommunen.» Kilde: ifinnmark.no.

Reiselivsnæringa på Senja godt fornøyd med gratis ferge (Troms) +
«Fra og med 1. juli blir det gratis å ta fergen mellom Botnhamn og Brensholmen.» Kilde: folkebladet.no.

Har du lyst til å være med å forme Nordlands fremtid? (Nordland)
«Nordland fylkeskommune søker Rektor ved Nordland fagskole. Vi søker deg som har lyst til å lede og utvikle Nordland fagskole sammen med dyktige kolleger.. Vi tilbyr utdanninger innenfor opplevelsesbasert reiseliv, bærekraftige matopplevelser, m.m.» Frist: 29.05.2022. Kilde: finn.no. 

Fire millioner kroner til friluftsliv (Nordland)
«Fire millioner kroner er fordelt til 56 ulike friluftslivs-tiltak i hele Nordland. Bålplasser, merking av turstier, universell utforming av turområder, og gratis ferietilbud for barn. Dette er bare noen få eksempler..» Kilde: nfk.no.

Staten skal bygge flyplass – må be utlandet om lov (Nordland)
«Staten vil gi penger til statseide Avinor for å bygge ny flyplass i Bodø. Men de må ut av landet for å be om lov. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård kan ikke gi penger til Avinor uten godkjenning fra ESA.» Kilde: nrk.no.

Mener hytte­folket bruker hyttene for lite – ba dem selge (Nordland)
Alstahaug: «Desperat boligmangel gjorde at et grendeutvalg sendte ut et brev til 14 navngitte personer og ba dem selge eller leie ut hytta si. – Nærmest mobbing og uthenging av enkeltpersoner, mener rådmann.» Kilde: nrk.no.


Innlegg: Fremtidens reiseliv – fra visjon til virkelighet (Svalbard)
«Reiselivet på Svalbard har lenge vært underlagt flere og strengere reguleringer enn det som er vanlig andre steder i Norge, og fremstår i dag som et av de fremste eksemplene på ansvarlig turisme, også i et internasjonalt perspektiv», skriver artikkelforfatterne.» Kilde: svalbardposten.no.

Nå vil de satse enda mer på julebyen Tromsø (Troms) +
«Fjorårets store lansering ga mersmak. Nå planlegges det for juleby i Tromsø med verden som gjest. – Det er utrolig hva man kan få til i den byen her, og det er klart at man kommer aller lengst med samarbeid, erklærer Shilan Ghadani.» Kilde: nordlys.no.

Legg bedre til rette for utenlandsturister i distriktene (Troms) +
«Direktør for Rundhaug Gjestegård, Reidun Traasdahl Nilsen, sier at de har sett lite til marsrekorden i overnattinger. Våren har for dem vært ei tung tid.» Kilde: nye-troms.no.

Senja på forsiden i National Geographic: – Det er helt fantastisk! (Troms) +
«Reiselivsaktørene på Senja klapper i hendene over juniforsida til National Geographic. Reisemagasinet.. har kåret Senja til Skandinavias beste reisedestinasjon.» Kilde: nordlys.no.

Senja kommune blant de største innen fisketurisme (Troms) +
«En ny rapport fra Nofima viser at fisketurisme gir grunnlag for 410 årsverk og en verdiskaping på 250 millioner kroner i Troms og Finnmark.» Kilde: folkebladet.no.

Sustainability Is Responsibility! USTOA hosts first summit (Nordland)
«The United States Tour Operators Association (USTOA) will hold its first Sustainability is Responsibility (SIR) Summit from May 24-26, 2022. The summit will be held in collaboration with Visit Norway at Thon Hotel Nordlys in the Arctic city of Bodø..» Kilde: traveldailymedia.com.

Vil lage kulturreise mellom Røst og Venezia (Nordland)
«Et snart seks hundre år gammelt forlis knytter Røst og Venezia sammen. Nå vil fylkesråd Christian Torset lage en offisiell europeisk kulturforbindelse mellom regionene.» Kilde: nfk.no.


Senja troner i kåring (Troms) +
«National Geographic har kåret Senja til Skandinavias beste reisedestinasjon.» Kilde: facebook.com/folkebladet.no

Alperuta har med de fineste fjellene i Troms +
«Lokale krefter presenterer ny flerdagerstur i et av de mest populære områdene for topptur. Dette er Alperuta i Troms.» Kilde: friflyt.no.

Slik skal Ny by, ny flyplass finansieres (Nordland)
«Regjeringen øker nå sin andel til totalt 3.1 milliarder kroner til flyplass- og byutviklingsprosjektet i Bodø. De ekstra pengene ble feiret med kake mandag kveld.» Kilde: nrk.no.

Booker så blekket spruter (Nordland) +
«Lill-Harriet og Roald Jonassen er fyrmestere.. og drivere av Myken fyr i Rødøy kommune. De er fortsatt i medvind etter Eventyrlig oppussing. Og de er allerede sikre på at de får en over snitt god turistsesong. Det blir 200 båtturer og et Mount Everest i antall meter..» Kilde: an.no.

Båtruten er viktig for fastboende og turismen (Nordland) +
«I 2018 gikk Ytre Beiarn Velforening og Beiarn kommune sammen for å sikre et båttilbud i Beiarfjorden, da Nordland Fylkeskommunes kutt og reduserte båttilbud gikk hardt utover tilbudet i kommunen. .. Nå kan tilbudet forsvinne.» Kilde: an.no.


Innlegg: Elefanten i rommet (Svalbard)
«Om endringer i lov og forskrifter for turisme og miljø.. – Behov for tak på deler av reiselivsutviklingen på Svalbard, skriver Ulf Prytz.» Kilde: svalbardposten.no. 

Innlegg: Hyttedrømmen utenfor rekkevidde (Svalbard)
«Nå ble det ikke så mange hyttetomter tilgjengelig – inntil videre.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivet håper på 9.000 flere arbeidsplasser innen 2030 (Finnmark) +
«Alta skal ta i mot cruiseskip hver måned i 2022, men næringa mister også mange anløp på grunn av kaias plassering og størrelse. -Skal vi jobbe med cruise, eller skal vi avta og leve med 20-30 cruise i året, spør Henriette Bismo Eilertsen i Boreal Adventure.» Kilde: altaposten.no.

Vedtok flere dasser på Senja i sommer (Troms) +
«I tillegg til gulldassen i Ersfjorden vil det komme opp åtte midlertidige toaletter denne sesongen i Senja vedtok politikerne i kommunestyret. Om lag 400.000 disponeres av rådmannen til formålet samt håndtering av søppelkontainere.» Kilde: folkebladet.no.

Redningsaksjon ved Tromsdalstinden (Troms)
«Tre utenlandske turister er hentet ned av redningsmannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps etter å ha blitt værfast på Skarvassbu.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Ja til turistskatt (Nordland)
«Turistskatt i Lofoten og andre populære turistmål i Norge er en god ide.» Kilde: dagsavisen.no.

Sissel slutter i reiselivsselskap – blir faglærer (Nordland) +
«Etter åtte år i Destination Lofoten skifter Sissel Hansen beite til høsten. Da går hun inn i stillingen som faglærer på Nordland fagskole avd. Opplevelsesbasert reiseliv (tidligere Lofoten reiselivfagskole).» Kilde: lofotposten.no.

Ønsker ikke utenlandske fisketurister som fyller fryseren (Nordland)
«Før satset de på fisketurister fra inn- og utland. Men nå vil bedriften heller ha opplevelsesturister og norske familier.» Kilde: nrk.no.

Går med overskudd – Naturen er vårt gull  (Nordland)
«Etter to år med overskudd i driftsregnskapet, kan Håvard Lund tilby eksklusiv jobb for Fordypningsrommet Fleinvær.» Kilde: an.no.


Styreleder Brustind om avslaget til fartøyvernsenteret (Troms) +
«Avslaget fra Riksantikvaren om ekstra tilskudd på tre millioner til Nordnorsk Fartøyvernsenter i Gratangen stopper oss ikke i å finne løsninger på den økonomiske krisen, sier Dag Sigurd Brustind.» Kilde: ht.no.

Elisabeth går inn i sin første sesong som driftsleder (Nordland) +
«Elisabeth Nygård (25) ble ansatt som driftsleder på Brustranda Fjordcamping i april. Nå forbereder hun seg på det som blir hennes første sesong som sjef på anlegget i Rolvsfjorden.» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Hvordan skal kulturminnenes fremmes i Bodø 2024? (Nordland)
«Bodø by er for tiden i gang med et av de største kulturutviklingsprosjektene i Norge i forkant av Bodøs år som Europas kulturhovedstad i 2024. Men med bygging av glamorøse hoteller, utvidelse av kultursektoren og «modernisering» av Bodø sentrum, så bør man stille seg et viktig spørsmål: Hva med kulturminnene?» Kilde: an.no.

Kystferie ønskes gjort om til boliger (Nordland) +
«Kystferie på Nordøya kan bli til boliger, dersom Thon får viljen sin. – Det er noen utfordringer.» Kilde: banett.no.


Prosjektleder om reiselivsstrategi for i Balsfjord (Troms)
«Prosjektleder for Balsfjord reiselivsstrategi Heidi Johnsen fremhever at det viktigste momentet for å få en bærekraftig reiselivsutvikling i Balsfjord er få engasjement, både fra politikere og næringsaktører.» Kilde: nye-troms.no.

Møysalen Nasjonalparksenter vil satse på campingplassen (Nordland)
«Det er på campingplassen vi ser utviklingspotensiale, sier Vera Remen, styreleder i Møysalen Nasjonalparksenter AS.» Kilde: vol.no.

Vil synliggjøre Helgeland og grønn industri (Nordland)
«Sammen med FREYR Battery og Rana Gruber inngår de nå et samarbeid med sykkelrittet Arctic Race of Norway. Målet er å synliggjøre Helgeland og grønn industri.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Velger bort utenlandske turister med fulle frysere (Nordland) +
«Etter to år med flere store og små investeringer, er Kay-Arne Buckshot Knutsen og Silje Henriksen klare for en koronafri sesong, helt fri for reiserestriksjoner og avbestillinger som følge av pandemi. Paret står til daglig for driften av Kvarøy Sjøhus i Lurøy..» Kilde: ranablad.no.


Sjømat + Reiseliv = Sant
«Her finner du presentasjonene fra samlingen «Norge, et mekka for sjømatelskere» i Lofoten 19. – 21. april.» Kilde: innovativeopplevelser.no.

Billigere å fly enn å ta hurtigbåten (Nordland)
«Snart får flere kystperler gratis fergetransport. Samtidig skyter prisene i været på hurtigbåt. – mener prisen kan ta livet av turistperler.» Kilde: nrk.no.

Eksplosiv økning i antall skiturister i Narvik (Nordland)
«Aldri før har så mange tilreisende skiturister gjestet Narvik, og det er spesielt en ting som fanger deres oppmerksomhet.» Kilde: fremover.no.

Regjeringen har funnet løsning for milliardprosjektet i Bodø (Nordland)
«Alarmen gikk i Bodø da Avinor valgte å utsette det omdiskuterte flyplassprosjektet i byen med ett år. Men nå forteller kilder til NRK at regjeringen har funnet en løsning på knipen.» Kilde: nrk.no.

Rangert på topp i Norge: – Ellevilt bra! (Nordland) +
Bodø: «Tirsdag lå Quality Hotel Ramsalt på topp i Norge hos Tripadvisor. Blant 3008 andre steder i Norge hadde gjestene rangert bodøhotellet på topp.» Kilde: an.no.

Torbjørn gir seg som reiselivssjef på Helgeland (Nordland) +
«Torbjørn Tråslett var med å etablere selskapet Visit Helgeland i 2012. Siden har utviklingen i regionen, skutt i været. Nå har han sagt opp stillingen som reiselivssjef.» Kilde: helg.no.

Fortsetter som styreleder for samarbeidsprosjekt på Helgeland +
«Potensialet for reiselivet på Helgeland er veldig gode framover, sier styreleder Svein Arne Brygfjeld i Visit Helgeland. Han ble nylig gjenvalgt for to nye år under generalforsamlingen på Fru Haugans Hotel.» Kilde: ra.nablad.no

Satte Hattfjelldal på kartet: – tre ekstremt hektiske dager (Nordland) +
«150 hunder, 28 partier, 200 deltakere fra Oslo i sør til Narvik i nord, 85 premieringer, et hotell som strålte og værguder som spilte på lag. ..fornøyde deltakere og flinke hunder preget årets utgave av Hattfjelldalsprøven.» Kilde: helg.no.

Ingrid og Tore Nilsen skal drive bankpaa, og bo på Tranøy (Nordland) +
Hamarøy: «I fjor sommer kjøpte de seg et lite hotell som de har omskapt til pensjonat. ..tidligere Edvardas Hus på Tranøy i Hamarøy, der blant annet dronning Sonja flere ganger har vært på besøk. Nå håper de at flest mulig vil banke på.» Kilde: an.no.


Sysselmesteren søker reiselivsrådgiver (Svalbard)
«Sysselmesteren på Svalbard har ledig åremålsstilling som reiselivsrådgiver for å vareta saksbehandling, rådgivning, tilsyn og vurdere om utviklingen av reiselivet og turismen på Svalbard er i samsvar med overordnede Svalbardpolitiske mål.» Frist22.05.2022. Kilde: finn.no.

Skal kontrollere reisende til og fra Svalbard +
«Ny grenselov trådte 1. mai i kraft. For Svalbard betyr det at vi har fått et nytt regelverk for grensekontroll og fra 6. mai blir det også personkontroll.» Kilde: svalbardposten.no.

Fugl og kunst, arkitektur og natur – oppskrift for verdiskaping (Finnmark)
«Årets nye rapport fra Nasjonale turistveger, «Turistvegarbeidet 2021 | 2022» forteller om arkitektur og kunst langs de 18 Nasjonale turistvegene. Turistvegsatsingens grunntanke er å medvirke til vekst og verdiskaping i lokalt næringsliv, turistveg Varanger er et godt eksempel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ber om tilskudd til å utvikle nettportal som floppet (Troms) +
«Visit Kvæfjord-portalen er gått i glemmeboken til de fleste, men skal nå gjenopplives.» Kilde: ht.no.

Narvikregionen er godkjent som bærekraftig reisemål (Troms/Nordland)
«Merket for bærekraftig reisemål utdeles av Innovasjon Norge til reisemål som jobber systematisk over tid med bærekraftig utvikling. Futurum AS og Visit Narvik AS har hatt det overordnede ansvaret for arbeidet med merkeordningen, som har pågått siden høsten 2019.» Kilde: visitnarvik.com.

Et reiselivsgrep som gjør det bedre å bo i Narvikregionen (Troms/Nordland) +
«Å kunne smykke seg med å være et bærekraftig reisemål kommer med stor sannsynlighet til å bli et være eller ikke være for reiselivsaktører. ..vi ser også at stadig flere av de som reiser på egen hånd ønsker bærekraftige opplevelser, forteller Ann-Hege Lund i Futurum og June Berg-Sollund i Visit Narvik.» Kilde: fremover.no.


Sysselmesteren søker reiselivsrådgiver (Svalbard)
«Sysselmesteren på Svalbard har ledig åremålsstilling som reiselivsrådgiver for å vareta saksbehandling, rådgivning, tilsyn og vurdere om utviklingen av reiselivet og turismen på Svalbard er i samsvar med overordnede Svalbardpolitiske mål.» Frist22.05.2022. Kilde: finn.no.

Skal kontrollere reisende til og fra Svalbard +
«Ny grenselov trådte 1. mai i kraft. For Svalbard betyr det at vi har fått et nytt regelverk for grensekontroll og fra 6. mai blir det også personkontroll.» Kilde: svalbardposten.no.

Fugl og kunst, arkitektur og natur – oppskrift for verdiskaping (Finnmark)
«Årets nye rapport fra Nasjonale turistveger, «Turistvegarbeidet 2021 | 2022» forteller om arkitektur og kunst langs de 18 Nasjonale turistvegene. Turistvegsatsingens grunntanke er å medvirke til vekst og verdiskaping i lokalt næringsliv, turistveg Varanger er et godt eksempel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ber om tilskudd til å utvikle nettportal som floppet (Troms) +
«Visit Kvæfjord-portalen er gått i glemmeboken til de fleste, men skal nå gjenopplives.» Kilde: ht.no.

Narvikregionen er godkjent som bærekraftig reisemål (Troms/Nordland)
«Merket for bærekraftig reisemål utdeles av Innovasjon Norge til reisemål som jobber systematisk over tid med bærekraftig utvikling. Futurum AS og Visit Narvik AS har hatt det overordnede ansvaret for arbeidet med merkeordningen, som har pågått siden høsten 2019.» Kilde: visitnarvik.com.

Et reiselivsgrep som gjør det bedre å bo i Narvikregionen (Troms/Nordland) +
«Å kunne smykke seg med å være et bærekraftig reisemål kommer med stor sannsynlighet til å bli et være eller ikke være for reiselivsaktører. ..vi ser også at stadig flere av de som reiser på egen hånd ønsker bærekraftige opplevelser, forteller Ann-Hege Lund i Futurum og June Berg-Sollund i Visit Narvik.» Kilde: fremover.no.


Innlegg: Questions or uncomfortable truth? (Svalbard)
«For more than 1,5 years we have been trying to take an active role in forming this certification – sadly without success so far. And it is heartbreaking to see this development.» Kilde: svalbardposten.no.

Vil bygge visningssenter for villfisk her: – Det første i Norge (Finnmark) +
«Norfra as har søkt om byggetillatelse for et nytt visningssenter for Villfisk i Nordvågen. – Vi kjenner ikke til at det finnes noe lignende i Norge, sier daglig leder ved Nordvågen as, Leif Roger Nylund.» Kilde: ifinnmark.no.

Ikke siden 1995 har hotellet vært pusset opp: – En gjensidig takk (Finnmark) +
«Oppdraget til amerikanerne som har gjestet hotellet i Vardø i over to år er over og hotellet åpner opp for «vanlige» besøkende mandag. Og det attpåtil i helt ny prakt. – Vi er kanskje det eneste hotellet som har kunnet være i drift under koronapandemien, sier Tove-Mette.» Kilde: ifinnmark.no.

Må dekke tap på ti millioner kroner (Troms) +
Tromsø: «Et av fire næringslokaler står tomme, færre besøkende og stort økonomisk tap. Havneterminalen i Tromsø sliter. – Vi har ikke lykkes.» Kilde: nord24.no. 

Innlegg: Neppe like attraktivt uten fiskebåter (Nordland)
«Svar til Børge Larsen: Det blir neppe like attraktivt for turister å besøke oss hvis havna er tømt for fiskebåter.» Kilde: lofotposten.no.

Turistkommunen Andøy blir uten turistinformasjon i sommer (Nordand) +
«Camilla Ilmoni rydder ut av de gamle lokalene på Andenes.. Leiekontrakten var allerede sagt opp før hennes oppsigelse, men fra 1. september har reiselivsforeningen verken lokaler eller noen fysisk representant.» Kilde: vol.no.

Knallresultater for utleietjenesten – Øker 200 prosent (Nordland) +
Lofoten: «I Lofoten har prisen økt med 17 prosent i år sammenlignet med samme periode i fjor. I den samme perioden har antall reservasjoner økt med 130 prosent.» Kilde: lofotposten.no.

Statsforvalter klager på skuterløyper, men kommunen bøyer ikke av (Nordland) +
«Statsforvalteren mener Grane kommune ikke har tilfredsstilt gjeldende krav, ikke sikret at hensynet til kunnskap og informasjon om konsekvenser er ivaretatt og ikke sikret lokal medvirkning. Det er kommunen uenig i.» Kilde: ranablad.no.


Innlegg: Ekspedisjonsturister rydder strendene (Svalbard)
«I snart to tiår har ekspedisjonsturister engasjert seg i strandrydding på Svalbard. En ny og etterlengtet sesong står for døren etter to år med pandemi, med ekspedisjonsledere og gjester klare til å fortsette kampen mot marin forsøpling på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivsnæringen i Nordkapp representert i Miami (Finnmark)
«Denne uken har det blitt arrangert en stor cruisemesse i Miami, en messe der Nordkapp har vært representert. Det er Marte Gabrielsen som har representert Nordkappregionen havn og hele reisemålet i Nordkapp på arrangementet i USA.» Kilde: radionordkapp.no.

Scandic etablerer Nord-Norges største hotell i Tromsø (Troms)
«Scandic Vervet Tromsø vil få en sentral plassering i den nye bydelen i Tromsø. Med 305 rom fordelt på 16 500 kvadratmeter, blir hotellet Nord-Norges største med klar margin.» Kilde: abcnyheter.no. 

Gir ikke penger til ny flyplass i Rana (Nordland) +
«Som forventet avviste generalforsamlingen å gi pengestøtte til Polarsirkelen Lufthavnutvikling. Ranaordføreren lokket med penger til storhaller på midtre- og søndre Helgeland, men til ingen nytte.» Kilde: helg.no.

Nå skal Torghatten bygges ut med stier og parkeringsplasser (Nordland)
«Vegvesenet har lyst ut to nye entrepriser ved Torghatten på Helgeland.» Kilde: veier24.no.


Marsrekord for overnattingsbedriftene i nord
«Overnattingsstatistikken for mars gir grunn til optimisme for reiselivsnæringen i nord. Statistikken viser en økning i samlet antall overnattinger på de kommersielle overnattingsbedriftene i Nord-Norge på 195 prosent sammenlignet med fjoråret..» Kilde: nho.no.

Dette bildet vekker oppsikt i USA (Svalbard)
«Alle Postens kjøretøy på Svalbard er nå helelektriske. Det får amerikanerne til å sperre opp øynene.» Kilde: elbil24.no.

Kommunalkomiteen på besøk i Honningsvåg (Finnmark)
«Tirsdag var Kommunal- og forvaltningskomiteen fra Stortinget i Honningsvåg. .. til Destinasjon 71° Nord-anlegget på Sarnes. .. fikk informasjon om bedriften, og ble orientert fra Visit Nordkapp.» Kilde: radionordkapp.no. 

Frykter negative konsekvenser (Finnmark) +
«Daglig leder for reiselivsbedriften Destinasjon 71 grader nord, Daniel Myhre, frykter at offentlig styring og kontroll over Nordkapplatået vil gi negative konsekvenser for Nordkapp-turismen.» Kilde: sagat.no.


Vi har mottaksplikt, og kan ikke nekte skip anløp (Svalbard) +
«En undersøkelse viste at innbyggerne i Longyearbyen er negative til cruiseturismen. Lokalstyreleder Arild Olsen sier at de jobber med forbedringer.» Kilde: svalbardposten.no.

Vil bygge ny spektakulær turistattraksjon på Senja (Troms) +
«Senja Sportsklubb står som initiativtaker til en helt ny turistattraksjon på Senja; Sifjordtrappa. Trappa vil gå fra Sifjordbotn og opp til et utkikkspunkt i fjellet. Ved utkikkspunktet vil det etter planen bli etablert en kafe.» Kilde: folkebladet.no.

Geir Morten vil løfte Bardufosstun enda et hakk (Troms) +
«Han har kun vært daglig leder på Bardufosstun i under en måned. Nå vil Geir Morten Slette styrke «tunets» posisjon blant innbyggerne og turistene i Målselv.» Kilde: nye-troms.no.

Narvikregionen kan smykke seg med ny tittel (Troms/Nordland)
«Narvikregionen er godkjent og merket som et bærekraftig reisemål. Merket utdeles av Innovasjon Norge.. Futurum AS og Visit Narvik AS har hatt det overordnede ansvaret for arbeidet med merkeordningen, som har pågått siden høsten 2019.» Kilde: fremover.no.

PlanetSki reports from Narvik (Nordland)
«We expected some fabulous skiing and stunning scenery, but the area in Norway has far more to offer than simply sliding around on snow. Arctic train rides, snowmobiling, historical WW2 sites, meeting polar animals and much more. It is a unique winter experience.» Kilde: planetski.eu.

Lofoten vil innføre «bompenger» for turister (Nordland)
«Kommer du kjørende til Lofoten, kan du i framtiden bli nødt til å betale egen avgift.» Kilde: nrk.no.

Slik ble Lofoten Rorbuhotell til The Tide (Nordland)
«Anew Branding fikk jobben med å rebrande Lofoten Rorbuhotell med nytt navn, visuell identitet og nye nettsider.» Kilde: kom24.no.

Cool: Six Senses Svart, Glacier Hotel In Norway (Nordland)
«Nature-focused luxury hotel brand Six Senses, which is owned by IHG, is planning on opening a hotel in a pretty spectacular setting. The 94-room Six Senses Svart is expected to open in 2024 in Norway, in the Arctic Circle.» Kilde: onemileatatime.com.


Innlegg: Naturbaserte opplevelser gir store muligheter
«Prognoser viser at reiselivsnæringen i Nord-Norge har enda større potensial for vekst og utvikling etter koronapandemien, enn det som var tilfellet før virusutbruddet. Dette på grunn av en langt sterkere etterspørsel etter naturbaserte opplevelser frem mot 2030.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Svalbard Skimaraton:– Vi kunne ikke ønsket oss noe bedre (Svalbard)
«Da rennleder og apparatet testet løypen dagen før ble toppfarten i den bratteste bakken målt til 60 kilometer i timen. Det stoppet ikke de 600 skiglade fra å delta under årets skimaraton.» Kilde: svalbardposten.no.  

Vil trekke seg fra Svalbard Reiselivsråd (Svalbard) +
«Trust Grumant Arctic Travel Company (ATC) vil ut av Svalbard Reiselivsråd og dermed ikke bruke tjenestene til Visit Svalbard. Men de vil fortsette samarbeidet med selskaper som fortsatt ønsker å bruke Barentsburg og Pyramiden.» Kilde: svalbardposten.no.

Vil lage TV-serie om Øyriket (Troms) +
«Produsentene håper TV-serien om Tore Hunds rike kan bli en internasjonal suksess, og at den vil trekke folk til Øyriket.» Kilde: itromso.no.

Her er cruiseturistenes nye tilbud (Troms) +
«Vi har 60 elsparkesykler og elsykler, det er en flott måte å se byen på, ikke minst når havnen ligger så langt unna sentrum som den gjør, sier Lukas Mechura, guide for Mein Schiff, et stort tysk cruiseskip som i skrivende stund ligger til kai i Breivika, i Tromsø.» Kilde: nordlys.no.

Rekordsalg gir overnattingstrøbbel i Harstad (Troms) +
«Bakgården-leder Jan Santocono gleder seg over et godt billettsalg. Nå ser han fram mot en skikkelig byfest 18.-20. august og håper alle finner sted å bo i Harstad.» Kilde: iharstad.no.

Nå blir det byggestart for nytt hotell i Narvik (Nordland) +
«Consto skal bygge nytt hotell inntil alpinanlegget i Narvik. Leilighetshotellet vil få 54 rom og skal stå klar høsten 2023. ..skal driftes av Narvikfjellet.» Kilde: fremover.no.

Øverst troner Hauklandstranda (Nordland)
«Lonely Planet har plukket ut de 20 beste strendene å besøke i 2022.. og øverst troner Hauklandstranda i Lofoten, både sommer og vinter.» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv/ 


Russland raser mot norsk turismeboikott på Svalbard
«Norske turistbedrifter på Svalbard boikotter de russiske aktørene på grunn av krigen i Ukraina. Russland mener praksisen kan være ulovlig.» Kilde: reiseliv1.no. 

Er du vår nye reiselivslærling i Visit Hammerfest? (Finnmark)
«Vår eminente reiselivslærling skal ta fagbrevet sitt i mai, derfor er vi på utkikk etter en etterfølger. Visit Hammerfest er et av tre destinasjonselskaper i Vest-Finnmark og vi dekker hele Hammerfest og Måsøy kommune.» Kilde: finn.no.

Turistene kommer seg ikke til sentrum (Finnmark) +
«400 våryre passasjerer strømmer ned landgangen til hurtigruteskipet Kong Harald. – Bussen som venter har bare plass til 50 av dem. Hva med de andre? spør skipets kaptein, hammerfestingen Svein Erik Jacobsen (69).» Kilde: ifinnmark.no.

Gøril blir ny hotelldirektør i Vadsø (Finnmark) +
«Gøril Berntsdatter (47) blir ny hotelldirektør for Scandic Vadsø. Hun er Vadsøværing, og gleder seg til å flytte hjem. – Jeg er kjempeglad for tilliten, og så er jeg veldig glad for å komme hjem etter mange år i utlandet.» Kilde: ifinnmark.no.

Betaler fra egen lomme for å passe på andre i fjellet (Troms)
«Det er langt fra mange nok sertifiserte fjellførere i Lyngen, mener ordfører Dan Håvard Johnsen. Han etterlyser en raskere og mer lokal utdanning.» Kilde: nrk.no.

Ønsket ikke russiske gjester – hotell frikjent for diskriminering (Troms)
«Tromsø-hotellet som ikke ønsket russiske gjester, ble anmeldt av flere privatpersoner. Nå har politiet henlagt saken.» Kilde: nrk.no.

Har snudd katastrofetallene: Nå er hotellene i Harstad på norgestoppen (Troms) +
«Det har nok vært mange kurs, konferanser og årsmøter som har ligget på vent, sier Odd Kåre Sivertz-Pettersen. Tallenes tale for mars måned gir hotellbransjen all grunn til å juble.» Kilde: iharstad.no.

Kirsti og kollegene åpner stort kontor midt på kaia (Nordland) +
«Destinasjonsleder Kirsti Liland og resten av Pukka Travels satser stort i Svolvær og Lofoten i første sommer etter gjenåpninga. Nå skal de åpne nytt kontor i et sentralt lokale på havnepromenaden.» Kilde: lofotposten.no.

Snowboard-proffen falt for Lofoten og renoverte fiskebruk (Nordland) +
«Erik Botner vil satse enda mer på reiseliv i Vågan fremover. Nå vil den tidligere snowboard-proffen bygge ut og utvide i Hopen.» Kilde: lofotposten.no.

Samler inn til sykkeleldorado på Stokmarknes (Nordland) +
«En sykkelpark som ligger ved Stokmarknes idrettspark, Grønnåsen og Gledalen område vil være i startgropa opp til Storheia og et godt bidrag i utviklingen, sier Vesterålen avdeling av Norsk organisasjon for terrengsykling. – Det vil bidra til å gjøre Hadsel og regionen til et reisemål for aktivitetsturismen, sier Ebeltoft og Strand.» Kilde: vol.no.

Hotellet skal hete Six Senses Svart (Nordland) +
«Svart-hotellet i Meløy skal stå ferdig i 2024, og drives av den internasjonale hotellkjeden Six Senses. – Med denne avtalen har vi fått den nødvendige bekreftelsen på at Svart-hotellet vil bli realisert. – Driften vil skape 250 jobber.» Kilde: an.no.

Ziplinen og via ferrataen i Mosjøen kan snart få selskap (Nordland) +
«Kåre Bergsnev og Via Ferrata Arctic har planer om å etablere en klatresti opp Storfjellet i Mosjøen. Norconsult leverte i begynnelsen av april en søknad på vegne av Via Ferrata Arctic AS til Vefsn kommune.» Kilde: helg.no.

Åpner nytt konsept i samarbeid med stjernekokkelag (Nordland) +
«Innen kort tid fjernes resten av inventaret til Diner’n på Topcamp Mosjøen. Foran høysesongen vil et nytt konsept utgjøre spisetilbudet på campingplassen. .. en type bistro med familievennlige retter. .. i samarbeid med kokkene i Flying Culinary Circus.» Kilde: helg.no.

Kjerringøy Bryggehotell er årets vinner (Nordland) +
«Hvert år har DNB en kåring av årets ringvirkningsbedrift i Norge, og for første gang skulle en vinner fra hvert fylke i Norge kåres. .. til slutt kom juryen fram til at Kjerringøy Bryggehotell er årets vinner.» Kilde: an.no. 

Tar grep for å bli en attraktiv helårsdestinasjon (Nordland) +
«De fire hyttene som nå er i ferd med å pusses opp, er blant flere oppgraderinger som skal realiseres ved Yttervik Camping til sommeren. Rune Devig Andreassen er daglig leder i Haaland-selskapet Northern Hospitality Group (NHG), som driver Yttervik Camping.» Kilde: ranablad.no.

Tidligere Panorama hotell lagt ut for salg (Nordland) +
» Rett ved riksveien, med utsikt til de Syv Søstre, ligger det som tidligere har vært hotell. Det er den driftige gjengen bak Syv Søstre Holding som eier bygget.» Kilde: ranablad.no.


Dette er stas! 
«Nordkapp og Lofoten står på GEO Reisemagazin sin Topp-ti-liste i norges viktigste utenlandsmarked over uforglemmelige reiser man bør gjøre i løpet av livet!» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv

Derfor er Troms så populært blant utenlandske skiturister (Troms)
«Eksotisk beliggenhet, nordlys og enkel logistikk gjør at fjellene i Troms er mer populære enn andre toppturområder i Norge. Men beliggenheten gjør også at skredrisikoen er vanskeligere å vurdere i Troms enn i Alpene, sier sveitsisk fjellfører.» Kilde: friflyt.no.

Vil du sette spor i utvikling i Narvikregionen? (Nordland)
«Narvikgården søker Leder for utvikling og vekst. Selskapet driver eiendoms, by- og samfunnsutvikling, hvor vi har vært sentral i utviklingen av Narvikfjellet AS, hoteller, kjøpesentre og en rekke næringseiendommer i kommunen.» Frist: 01.05.2022. Kilde: finn.no.

Visit Vesterålen med ny visuell profil (Nordland)
«I ett år har Visit Vesterålen jobbet målrettet for å skape en ny visuell profil. Målet med den nye merkevaren er å skape stolthet blant Vesterålingene – og vekke reiselysten hos turistene.» Kilde: vestreg.no.

GaiaVesterålen vinner nasjonal bærekraftspris (Nordland)
«GaiaVesterålen har vunnet nasjonal pris for den mest bærekraftige-museums satsingen i 2022. Mot i Museet er en pris delt ut i regi av Museumsforbundet under Det nasjonale Museumsmøtet som nå pågår i Skien.» Kilde: vestreg.no.

Hurtigrutens ekspedisjonsskip får nytt anløp på Helgeland (Nordland)
«MS Otto Sverdrup og MS Maud Hurtigrutens ekspedisjonsskip vil anløpe Træna fast fra sommeren 2022 og vil videreføres i 2023 og 2024. Hurtigruten vil gjeste Træna 14 ganger i løpet av sommeren 2022.» Kilde: ranablad.no.


Ringvirkninger av havfisketurisme i Norge
«Havfisketurismen bidrar til verdiskaping, aktivitet og arbeidsplasser langs hele norskekysten. Les høydepunktene og last ned rapporten Ringvirkninger av havfisketurisme i Norge her.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Svalbard-bedrift med ekte arktiske opplevelser (Svalbard)
«Ifølge daglig leder Renate Pedersen i Basecamp Explorer kan påskegjestene forvente seg et “fullpakket påskeegg” med mange aktiviteter og nære opplevelser i mektig natur.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Søker hotellsjef Svalbard Hotell (Svalbard)
«Under ledelse av hotelldirektøren vil hotellsjefen ha ansvar for den daglige driften ved Svalbard Hotell | Polfareren og Svalbard Hotell | The Vault.» Frist: 24.04.2022. Kilde: finn.no.

Reiselivsbedrifter i Nordkapp er med (Finnmark)
«Destinasjon 71° Nord og Visit Nordkapp er bedrifter som er med på kampanjen «1000 jobber». Totalt kan hver arbeidsgiver få inntil 21 000 kroner fra Samfunnsløftet ved å lyse ut jobbene for sommeren.» Kilde: radionordkapp.no.

Kirkenes er blitt en løsning for russere som vil til utlandet (Finnmark)
«Stadig flere russere bruker Kirkenes for å ta seg inn eller ut av landet nå som sanksjoner gjør at flyrutene mellom Russland og Vesten er stanset.» Kilde: abcnyheter.no.

Endelig Arctic Haute Route (Troms/Nordland)
«Med tre år og en pandemi bak oss kan vi endelig samle opplevelser igjen.  De siste ukene har tålmodige toppturgjester igjen fått oppleve å dra til sjøs med Arctic Haute Route fra Lofoten til Tromsø.» Kilde: norwegianadventurecompany.com.

Skal bygge 30 leiligheter i Fagernesfjellet (Nordland) +
«Prosjektet er skalert opp, og 10 hytter blir nå til 30 leiligheter. Byggestart er planlagt til like etter fellesferien. Før jul neste år skal hytteleilighetene være innflyttingsklare.» Kilde: fremover.no.

Bransjen roser Glimt for markedsføringen av Bodø (Nordland) +
«Flere av byens hoteller merker helt klart at Bodø/Glimt bidrar positivt inn i reiselivsnæringen. Kine Willumsen, hotelldirektør på Quality Hotel Ramsalt, sier det er en uvurderlig markedsføring Bodø/Glimt har gjort av Bodø.» Kilde: an.no.


Alvorlig skuterulykke: – Bekreftet omkommet (Svalbard)
«Sysselmesteren måtte søndag ettermiddag rykke ut til en alvorlig skuterulykke på Longyearbreen. Vedkommende er .. en tilreisende kvinne.» Kilde: svalbardposten.no.

Fikk hakeslepp i møte om ny miljøforskrift (Svalbard) +
«I et møte med Miljødirektoratet ble det klart at det er Sysselmesteren som skal gjennomgå høringsinnspillene til ny miljøforskrift på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Ny daglig leder for Visit Nordkapp (Finnmark) +
«Martin B. Hansen er ansatt som ny daglig leder for Visit Nordkapp. Han mener det er gode utsikter til økt turisme i tiden som kommer.» Kilde: sagat.no.

Destinasjon Sápmi: Ønsker å samle reiselivet i indre Finnmark +
«I disse dager blir 17 reiselivsbedrifter fra indre Finnmark varmt promotert på reiselivsmesse i Sør-Norge, og de vekker interesse hos både nasjonale og internasjonale turoperatør.» Kilde: sagat.no.

Vi vil få en økning i antall passasjerer (Finnmark) +
Hammerfest: «Etter to sommersesonger med koronapandemi, kommer endelig cruiseskipene tilbake. Det store spørsmålet er hva turistene møter i Hammerfest. – Vi vil få en økning i antall passasjerer, sier cruisekoordinator Ola Johannesen i Hammerfest Havn KF.» Kilde: ifinnmark.no.

Slik sikret hotellet seg 14 mill. på få timer (Finnmark)
«Da coronakrisen traff, øynet eierne av Bardufoss hotell en unik mulighet. Tross lønnsomhet og stabil drift satte banken likevel foten ned. Da ble private investorer løsningen.» Annonsørinnhold. Kilde: e24.no.

Storinnrykk i skredfarlige fjell: – Som turister har vi mindre forståelse (Troms)
«Majestetiske fjell kledd i hvitt og sol fra skyfri himmel lokker tusenvis av utenlandske skiturister til Lyngen. Derfor framskynder kommunen SMS-varslinga som skal gjøre skiturister oppmerksomme på farene i fjellet.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Lyngens skredtiltak er godt – Tromsø bør adoptere (Troms)
«I Tromsø, Senja og Lyngen befinner det seg i skrivende stund flere tusen skiturister. En god del av disse opplever vår ville og vakre natur ved hjelp av sertifiserte fjellførere, som kan gjøre løpende vurderinger av forholdene i fjellet.» Kilde: itromso.no.

Snakket om skredsikkerhet med utenlandske turoperatører (Troms) +
» Skredsikkerhet var et viktig fokus under årets Norwegian Travel Workshop.» Kilde: folkebladet.no.

En «ulykke» kommer sjelden alene (Troms) +
«Det kan Berit på Senja Fjordhotell skrive under på. .. Charles og Berit Wilsgård Olsen driver Senja fjordhotell og de har møtt på nok av utfordringer siden oppstarten i 2018.» Men de gir seg ikke. Kilde: an.no.

Gratulerer til Narvik som skidestinasjon (Nordland)
«Men’s Journal – som er USAs største livsstilsmagasin for menn med 4,3 millioner unike månedlige besøk – rangerer Narvik som et av verdens 10 beste skidestinasjoner. » Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv

Her vil Forsvaret ha forbudsskilt mot droner (Nordland) +
«Her vil Forsvaret sette opp skilt som informerer om at det er forbudt å fly drone i området. Årsaken er at stoppestedet på Nasjonal turistveg ligger innenfor grensen på fem kilometer fra Andøya lufthavn.» Kilde: vol.no. 

Karina fra Harstad bak ny design for Visit Vesterålen (Nordland)
«I ett år har Visit Vesterålen jobbet med å skape en ny visuell sammen med Karina Hvidsten, som bor og jobber fra Harstad. Målet med den nye merkevaren er å skape stolthet blant Vesterålingene – og vekke reiselysten hos turistene.» Kilde: bodøposten.no.

Reagerer på skuterløypene i Vefsn: – mye dårligere å kjøre her (Nordland) +
«Grane og Hattfjelldal så brukes det tråkkemaskiner til å lage skuterløyper. Da blir det fine løyper. Slik er det ikke i Vefsn, så her er det mye dårligere å kjøre. Sånn kan vi ikke ha det, sier Bjørn Larsen.» Kilde: helg.no.


Turister får fangste kongekrabbe i april
«Nærings- og fiskeridepartementet har besluttet å gi turistfiskebedrifter dispensasjon til å fangste kongekrabbe april.» Kilde: abcnyheter.no. 

Busselskap ønker å knytte regionene sammen +
«Tide Buss AS har nå sendt inn ruteløyvesøknad for å starte nye ekspressbussruter mellom Nordland og Troms og Finnmark. Produkt- og konseptsjef i Tide Buss AS, håper Polarekspressen skal knytte regionene i Nord-Norge sammen.» Kilde: lofotposten.no. 

Videreforedler verdier i Varanger (Finnamrk)
«Det brygger opp til en større satsing på Varanger og regionalpark. Kommuner og aktører fra frivillighet og næringsliv forsterker nå samarbeidet med basis i Varangers unike natur og kulturverdier.» Kilde: facebook.com/Norskeparker

Internasjonale turoperatører i Finnmark
«I helgen gjennomførte NordNorsk Reiseliv pre-tur med 13 internasjonale turoperatører i Alta og indre Finnmark. Visningsturen var et samarbeid med Innovasjon Norge Reiseliv ifm NTW 2022 som foregår i Kristiansand i disse dager.» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv 

Lokalt selskap med millioninvestering (Nordland) +
«Bernt Windstad og sønnen Espen eier og driver turbusselskapet Lofoten Tours AS på Ramberg.., og fikk virkelig merke pandemien. .. Nå har de kjøpt den type buss de planla å kjøpe for to år siden.» Kilde: lofotposten.no.


Destinasjon 3.0 – forretningsmodeller for fremtidens destinasjonsselskap
«Destinasjonsforum Nord er oppdragsgiver der 2469 Reiselivsutvikling i samarbeid med Menon Economics skal utforme forretningsmodell(er) for «Destinasjon 3.0 – fremtidens destinasjonsselskap».» Kilde: 2469reiseliv.no.

Vil innfører SMS-varsling til skiturister (Troms)
«Ordføreren i skiparadiset Lyngen i Troms frykter nye skredulykker når turistene nå kommer. Nå tar de grep for å kunne varsle om farene i fjellet.» Kilde: tv2.no.

Bygda er giret på cruiseanløp av «Maud» (Troms) +
«Ingar Lorentsen er kaptein på ekspedisjonsskipet «Maud». Han er født og oppvokst i Kårvikhamn og legger ikke skjul på at han brenner for idéen om å få til anløp av heimbygda i ruteplanen for ekspedisjonsskipet.» Kilde: folkebladet.no.

Kan bli kroken på døra for ny skuterløype (Troms) +
«Rekreasjonsløypa for snøskuter som er under utredning i Bardu kommune kan bli skrinlagt før utredninga er ferdig. Grunnen er kommunens økonomiske situasjon og merkostnader til befaring fra Sametinget.» Kilde: nye-troms.no.

Vil (gjen)skape Hålogalandsleden (Troms/Nordland)
«Visste du at en gjeng fra Sør-Troms og Nordland jobber med å (gjen)skape Hålogalandsleden? Det er en pilegrimsled til lands og til vanns fra Trondenes til Nidaros..» Kilde: facebook.com/NordNorskReiseliv

Kritisk til evakueringssystemet på flunkende nye hurtigbåter (Nordate
«Redningsflåte-systemet er ikke testet i bølgehøyden båtene er godkjent for. Nå går de nye hurtigbåtene i Nordland med kraftig redusert kapasitet.» Kilde: nrk.no. 

Vil parkering i veibanen ved populær strand til livs (Nordland) +
«Vågan kommune ber fylkeskommunen vurdere grep som kan hindre parkering langs veien ved Rørvikstranda ved Henningsvær. .. – Et av tiltakene vi ønsker å gjennomføre, om mulig allerede inneværende år, er etablering av en offentlig parkeringsplass..» Kilde: lofotposten.no.

Ble kalt kommunist i opphetet debatt om Henningsvær (Nordland) +
«Holger Pedersen (Ap) og Børge Larsen (H) er begge fra Henningsvær – og endte opp en hard debatt med hverandre om veien videre for det berømte fiskeværet i mandagens kommunestyremøte.» Kilde: lofotposten.no.

Skapte historie da Scandic Kiruna åpnet tirsdag (over grensen)
«Scandic Kiruna er den første kommersielle virksomheten som åpner i den nye og internasjonalt omtalte  bykjernen i Kiruna. Hotellet har 231 rom fordelt på 13 etasjer, og bygget er inspirert av Kebnekaises sørtopp og Lapportens karakteristiske u-dal.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Infoturné om EUs Interreg-programmer 2021–2027
«Nordland fylkeskommune, Troms og Finnmark fylkeskommune og Sametinget inviterer deg til infomøte om mulighetene i internasjonale finansieringsordninger.» Kilde: nfk.no.

Fått klager på skuterkjøring (Svalbard) +
«Sysselmesteren har fått flere klager på uvettig skuterkjøring. Nå går de ut med en oppfordring. Hvis vi ikke ser en bedring må vi ta strengere grep.» Kilde: svalbardposten.no.

Etablerer «Best Arctic» (Troms)
«Vi er stolte av å fortelle dere at vi har etablert reiselivsselskapet Best Arctic. Tromsø Safari blir til Best Arctic og våre merkevarer Bussring og The Arctic Route får ny innpakning.» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum

Det er en forferdelig melding å få (Troms)
«Ordføreren i Senja med klar oppfordring etter nok et snøskred.– Jeg kan ikke si det sterkt nok at folk må være forsiktige i fjellet.» Kilde: tv2.no.

Én million til å passere de siste portene (Nordland)
«Fylkesrådet bevilger én million kroner for å styrke den siste innsatsen i å få alpin-VM til Narvik.» Kilde: nfk.no.

Meløy ønsker å bidra til videre drift av stolheisen (Nordland)
«Stolheisen er et viktig tilbud til Meløy kommunes befolkning og samtidig en unik attraksjon som kan utvikles og få stor betydning for reiselivssatsingen i Meløy, sier ordfører Sigurd Stormo.» Kilde: meloy.kommune.no.

Ryanair to offer Lapland flights this winter (Finland)
«With four weekly flights starting from November 3rd, it’s the perfect opportunity to take the trip of a lifetime to the ultimate land of festive cheer.» Kilde: breakingtravelnews.com.


Fastboende mener cruisetrafikken er utfordrende (Svalbard) +
«Visit Svalbard har spurt fastboende hva de mener om reiselivet på Svalbard. – Gjestene som er spurt sier i sine svar at de opplever lokalbefolkningen som imøtekommende, forteller Trine Krystad i Visit Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Alle cruiseanløp i sommer er kansellert (Finnmark) +
«Det blir ingen cruiseskip å se i Kirkenes denne sommeren. Reiselivsbransjen er på vakt etter avbestillinger på grunn av bekymringer rundt nærheten til russergrensa. – Vi antar at cruisene som går i retning av russiske områder, er avlyst.» Kilde: ifinnmark.no.

Kronprinsen oppmodar til Kirkenes-turisme (Finnmark)
«Ordføraren i Kirkenes fortel at reiselivet får avbestillingar på grunn av plasseringa nær Russland. Men kronprins Haakon oppmodar folk til å ta turen.» Kilde: nordrenett.no.

Utenlandske skientusiaster utfordrer livsfarlige naturkrefter (Troms)
«På en drøy uke er femten personer tatt av snøskred i Troms. De fleste var utenlandske statsborgere, én av disse mistet livet. Argentinske Juan Manuel Losada overlevde skreddrama.» Kilde: tv2.no.

Lokale bedrifter merker økning av turister (Troms) +
«Lang vei til normal hverdag, men langt bedre enn i fjor ..i januar og februar i år så representerer utlendinger 35 prosent av alle passasjerer direkte til utlandet fra Tromsø.» Kilde: itromso.no.

Legger ned bedriften og selger historisk bygård (Troms) +
«I 2019 kjøpte ekteparet Ingrid Joshi og Thomas Edh Sjøgata 27 i Tromsø sentrum. Det driftige ekteparet.. ville være med med på vinterturisme-eventyret i Tromsø. De åpnet reiselivs- og suvenirbutikken Intrepid Arctic. Så kom pandemien.» Kilde: nordlys.no.

Tommel opp for nytt hotell: – Et gledelig skritt (Nordland) +
«De som står bak planene for et hotell i Nyksund lover å ta med seg de innspillene som er kommet i det videre arbeidet med hotellet. Det kan bety at det blir endringer i forhold til de opprinnelige planene.» Kilde: blv.no.

Utfordringen ligger ikke på lokaliseringen av linjene (Nordland) +
«Arne Reiersen i Tenk Lofoten mener at rekrutteringsproblemene i restaurant- og hotellbransjen er mer sammensatt enn å bare skylde på at restaurant- og matfaglinja ligger på Leknes.» Kilde: lofotposten.no.

Vil lage nye rundturer på Helgelandskysten (Nordland)
«Interessen for å besøke Helgeland øker. Og for å være i forkant av utviklingen endrer nå reiselivsaktøren Naturlige Helgeland navn.  – Det er slett ingen aprilspøk at vi fra 1. april endrer navn til Hi North, sier gründer og daglig leder Merethe Kvandal.» Kilde: thetravelinspector.no.

Feirer nystart på hotellet (Nordland) +
«I kveld markeres nyåpningen av Vega Havhotell. Lørdag ettermiddag forberedes en femretters meny.» Kilde: banett.no.


Nordnorsk Cruisekonferanse arrangeres i Alta torsdag 5. mai
«Konferansen er åpen for alle. Her får du oppdatering innen det som foregår i cruiseindustrien.» Mer informasjon og påmelding se www.deltager.no/event/CNNS2022  Kilde: CNNS

Turistsjefens Russland-beskjed vekker harme (Svalbard)
«Børre Haugli, sjefredaktør i Svalbardposten og Ronny Strømnes, styreleder i Svalbard Reiselivsråd, står på hver sin kant i debatten.» Kilde: nettavisen.no.

Boikott av russere kan være i strid med loven (Svalbard)
«Konkurranseloven kan være til hinder for reiselivets «boikott» av russiske selskaper på Svalbard. Konkurransetilsynet prioriterer imidlertid ikke saken.» Kilde: e24.no.

Grieg Seafood har fått visningstillatelse i Nordkapp (Finnmark)
«Visningssenteret som skal bli verdens beste, ifølge visjonen til Grieg Seafood, har fått visningstillatelse.» Kilde: radionordkapp.no.

Skiturist omkom i går – flere på vei til fjellene (Troms)
«Mindre enn et døgn etter at en utenlandsk skiturist mistet livet i en skredulykke, er nye turister på vei opp de spektakulære og skredutsatte fjellsidene i Lyngen.» Kilde: nrk.no. 

Her får Åse Mona skituristene til å endre topptur-planene (Troms) +
«Åse Mona Vikten stanset torsdag et tysk turfølge som var på vei mot skredfarlig terreng. Vikten er en av de frivillige i Norsk folkehjelp som onsdag ettermiddag mobiliserte i forbindelse med skredulykken i Sør-Lenangen.» Kilde: nordlys.no.

Anmeldelse: Lofoten Food Studio (Nordland)
«Lofoten Food Studio i Ballstad er en restaurant du virkelig bør få med deg hvis du tenker deg en tur til Nord-Norge.» Kilde: e24.no.

Vi søker TURISTSJÆF i Helnessund (Nordland)
«Helnessund Brygger AS søker driftsleder. Helnessund Brygger AS er lokalisert i det gamle fiskeværet Helnessund, sør i Steigen i Nordland.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Ønsker å bygge nytt hotell i Bodø (Nordland) +
«CIC Hospitality er på eiersiden i en rekke hoteller i Norge. Nå ønsker de å etablere hotell i Bodø. De ønsker å kjøpe en del av tomta imellom Luftfartsmuseet, Trekanten kjøpesenter og Nordlandbadet.» Kilde: an.no. 

Vil samle alle 18 kommunene på Helgeland til konferanse (Nordland)
«Det skjer mye positivt på Helgeland som påvirker og gir store muligheter for utviklingen av Helgeland i årene fremover. Indre Helgeland Regionråd ønsker med Helgelandskonferansen 2022 å sette fokus på vekstpotensialet for Helgeland frem mot 2035.» Kilde: avisahemnes.no.  

Vi hopper i noe nytt og spennende (Nordland) +
Rødoy: «Paret har nylig overtatt Nærbutikken Rødøy og tilliggende kafé. De nye næringsdrivende ønsker å bidra til å begrense, helst snu, fraflyttingen. Med butikk og kafé som utgangspunkt ønsker de også å få i gang andre tilbud for turister og fastboende.» Kilde: ranablad.no.

Del gjerne!