Nordic Choice Hotels tapetserer hotellpallen i Sustainable Brand Index Norway 2022

I den årlige kåringen Sustainable Brand Index, har forbrukere kåret Quality Hotel som den mest bærekraftige merkevaren i norsk hotellbransje etterfulgt av Clarion Hotel og Nordic Choice Hotels.

Sustainable Brand Index er Europas største uavhengige merkevarestudie med bærekraft i fokus. Gjennom 70000 intervjuer hvor forbrukerne selv definerer begrepet bærekraft og vurderer bedrifter ut i fra egen definisjon, rangeres mer enn 1500 ulike merkenavn. I Norge mener gjestene de får de mest bærekraftige opplevelsene hos Quality Hotel og Clarion Hotel, to av hotellkjedene til hotellkonsernet Nordic Choice Hotels, som er på tredjeplass. Comfort Hotel og Clarion Collection Collection Hotel er på femte og sjette plass.

– Det er spesielt hyggelig for oss å motta en anerkjennelse som kommer fra våre gjester. At de legger merke til og mener vi er de mest bærekraftige hotellkjedene i Norge, gjør oss veldig stolte. Det er gledelig å se Quality Hotel gå av med førsteplassen, og også holde topp tre med Clarion Hotel og Nordic Choice Hotels. Vi vil selvfølgelig fortsette å utvikle bærekraftsarbeidet videre, og har allerede flere bærekraftige prosjekter klare for lansering, sier Harald Bjugstad-Holm, bærekraftsdirektør i Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels, med Quality Hotel og Clarion Hotel, har nettopp lansert et grønnere alternativ til tradisjonelle konferanser under navnet “A Sustainable Conf”. Her kan konferansegjestene ta sunnere og mer bærekraftige valg av mat, og dermed redusere sitt CO2-utslipp med 75 prosent. Dette kommer i tillegg til alle tiltakene som er gjennomført for å redusere utslipp og forbruk gjennom flere år.

– Vi i Quality Hotel har stort fokus på bærekraft, og selv gjennom pandemien har dette ikke endret seg. Kontinuerlige forbedringstiltak innen vannforbruk, energi, transport og avfall måles i en egen intern index, og har gjort at vi ikke bare har ivaretatt bærekraftsinitiativene våre gjennom pandemien, men utviklet dem enda lenger, sier Elisabeth Saupstad, driftsdirektør for Quality Hotel Norge.

Hotellkonsernet Nordic Choice Hotels har toppet Sustainable Brand Index innen hotellkategorien med ulike merkevarer ni av de ti siste årene. Gjennom tiltak som å kutte unødvendig bruk av engangsplast, redusere tallerkenstørrelsen for å kutte matsvinn, redusere kjemikaliebruk og vannforbruk, samt strenge krav til leverandører, jobber selskapet aktivt for å tilby de mest bærekraftige hotellopplevelsene.

– Vi har også jobbet lenge med “nudging” på våre lunsjbuffeter. Målet er å kunne redusere mengden protein som rødt kjøtt til fordel for mer fristende tilbehør og sesongens råvarer. Det er en ære å få denne utmerkelsen og gir motivasjon til å fortsette denne viktige jobben med våre tre bunnlinjer: People, Planet, Profit, avslutter Saupstad.

Del gjerne!