Nordic Choice Hotels’ teknologidirektør kåret til en av Norges fremste kvinner i techbransjen

Med mer enn 20 års ledererfaring innen teknologi, forretningsutvikling og logistikk, er Kari Anna Fiskvik kåret til en av Norges 50 fremste kvinner i techbransjen.

Flere enn 1000 ulike personer ble nominert som Norges mektigste kvinne innen teknologi, noe som er et rekordhøyt antall. Prisen deles ut av Abelia og ODA-nettverket med formålet å øke oppmerksomheten rundt og antallet kvinner som jobber i teknologibransjen. Andelen kvinner er lav både i Norge og i Sverige, og ved å løfte frem forbilder i bransjen ønsker Abelia og ODA-nettverket å bidra til å få flere unge kvinner til å velge en karriere innen teknologi og IT.

Kari Anna Fiskvik

– Det er fantastisk å bli nominert. Personlig brenner jeg for likestilling, og etter mer enn 20 år i tech-verden er det tydelig for meg at vi har en lang vei igjen for å få en likestilt bransje. I Noridc Choice Hotels satser vi stort for å rekruttere flere unge, kvinnelige tech-talenter, og jeg håper jeg kan være et forbilde for dem, sier Kari Anna Fiskvik, VP Technology i Nordic Choice Hotels.

NHO har gjort en undersøkelse som viser at halvparten av alle selskap er i manko på IT-kompetanse. Og selv om bransjen vokser, er andelen kvinner på bare 29 prosent, viser en undersøkelse i regi av ODA-nettverket.

Hos Nordic Choice Hotels er likestilling og inkludering høyt på agendaen. Det viser seg også igjen i tall fra alle nivå i selskapet. Andelen kvinner i konsernet er på 63 prosent, noe som er omtrent identisk med andelen kvinnelige avdelingsledere, som er på 61 prosent. På hotelldirektørnivå er andelen noe lavere, men 56 prosent av direktørene på de 214 hotellene er kvinner.

– For meg er det viktig at selskapet speiler samfunnet og derfor blir jeg glad av å se disse tallene. For å lykkes med likestilling og inkludering, må man aktivt ta stilling og jobbe langsiktig med det. Innenfor vår ansattstrategi, er mangfold og inkludering to av våre viktigste satsingsområder, sier Ann Mårder, VP People & Culture i Nordic Choice Hotels.

Del gjerne!