Nordlys-serien er solgt til Tyskland!

– Den beste julegaven, sier en takknemlig Malin Falch etter at det ble klart at hennes bestselgende tegneserie skal lanseres i Tyskland neste år.

Det er Egmont i Tyskland som skal gi ut serien, og første bok kommer høsten 2022. Hittil har Nordlys-serien blitt solgt til 7 land: Sverige, Danmark, Island, Polen, Finland, Bulgaria og Nord-Makedonia. Tyskland blir da det åttende landet. 

– Tyskland har et utrolig stort marked for tegneserier rettet mot barn, samt at landet alltid har vært en sterk støttespiller i å fremme norsk litteratur. Nå håper vi at dette er begynnelsen for en storslått fremming av norske tegneserier også, sier redaktør i Egmont Tonje Tornes. 

100 millioner snakker tysk! 

– Å bli lansert i et så stort land som Tyskland har vært en del av drømmen hele tiden! Det er fantastisk å se den nå bli en realitet, sier serieskaper Malin Falch, som nå er i innspurten med Nordlys bok 5. 

Den lanseres i Norge 15. januar, omtrent samtidig som lanseringen i Sverige. Der Nordlys-bøkene også er veldig populære.  – Som vi alle vet, er tysk på 11. plass over verdensspråkene og har 100 millioner morsmålsbrukere. Hvis bare 1% av disse kjøper Nordlys på sitt eget språk, så tror jeg Malin Falch kan la utelyset stå på hele døgnet selv med dagens strømpriser, sier redaksjonssjef Tormod Løkling.

I Norge har Nordlys-serien blitt trykket i over 200 000 eksemplarer! 

Tegneserier som eksportvare

Flere av Egmonts episke tegneseriebøker er nå oversatt til svensk og dansk. Både Ragnarok-serien av Odin Helgheim, Snøkattprinsen av Dina Norlund og Oppfinneren av Lars Henrik Eriksen har fått forlagsavtaler med våre to naboland. 

– Vi tror at dette bare er begynnelsen. Norske tegneserier kan bli en stor eksportvare. Og det er jo ikke så rart, de er spennende og skaper leselyst. Samt at nordisk mytologi, folketro, natur og levesett er veldig populært som ramme for historiefortellinger i mange land. Se bare på stripeserien Dunce, som har blitt solgt til både Frankrike og den spansktalende delen av verden. Et liv langt mot nord er tydeligvis noe folk i andre deler av verden vil lese om, sier Tornes. 

Del gjerne!