Nordmenn er ikke født med ski på beina. Det vil Trysil gjøre noe med!

I en kundeundersøkelse gjennomført av Opinion for Destinasjon Trysil svarer hele 25 prosent av nordmenn over 18 år at de aldri har stått på alpinski eller brett. Dette vil Trysil gjøre noe med og søker nå etter nordmannen – eller dama – som ikke er født med ski på beina.

Trysil har i en undersøkelse gjennomført av Opinion i november kartlagt nordmenns alpine skierfaring.

– Vi synes andelen av nordmenn som aldri har stått på alpinski eller brett er altfor høyt. Tenk på all ski-, mestrings- og naturglede de går glipp av, sier Gudrun Sanaker Lohne, som er turistsjef på Norges største skisted, Trysil.

Naturopplevelser og helsegevinst

Trysil vil at flere skal oppdage hvor gøy det er å kjøre på alpinski, og leter nå etter nordmenn som ikke er født med ski på beina.

– Trysil er stedet der alle finner bakker som passer sitt nivå. Derfor søker vi nå etter nordmenn som aldri har stått på alpinski eller brett. Sammen med enten familien eller venner inviterer vi den utvalgte til en drømmeskiferie i Trysil, forteller Turid Backe-Viken i Skistar Trysil. – Vi mener at alle kan ha glede av å stå på alpinski. På ski får man naturopplevelser og fine minner med familien. Helsegevinsten med skikjøring er det kanskje ikke mange som tenker på når de koser seg i skibakkene, men den er også stor.

Skiglede med skiskole

I tillegg til skipass, skileie, alle måltider dekket, SPA, kanefart og få bo godt på skihotell rett ved skibakkene. Og nordmannen som er født uten ski på beina skal selvfølgelig få gå på skiskole.

– Skiskole er undervurdert av nordmenn. Det er bare seks prosent av kundene til Trysilguidene, skiskolen i Trysil, som er nordmenn. Men så tror jo vi nordmenn at vi er født med ski på beina, ler Backe-Viken. – Sannheten er at skiskole er bra enten man er nybegynner eller erfaren, og nå skal flere nordmenn få prøve det.

Sverige og Danmark har gjort det i mange år

I samme undersøkelse fra Opinion kommer det frem at 66 prosent av nordmenn ikke har vært på alpin skiferie de siste tre årene. Nordmenn har ikke samme tradisjon som svenskene og danskene som ofte reiser flere generasjoner sammen på skiferie, og gjerne flere ganger i året.

– Vi tror at flere nordmenn vil prøve skiferie for første gang denne sesongen, siden de ikke kan reise verken på sydenferie eller storbytur. Og hvis det er ett år nybegynner eller rustne skikjørere skal ta turen til Trysil, så er det kommende sesong, sier Backe-Viken. – Det blir god plass i Norges største skianlegg i år, som i en vanlig sesong har 80 prosent utenlandske gjester. Og vi har forberedt oss godt til en sikker vinter med godt fokus på smittevern fra alle aktører i Trysil.

Les mer om Jakten på nordmenn som ikke er født med ski på beina her

Bildet øverst kopirett: Johan Huczkowsky/Skistar AB