NordNorsk Reiseliv har ansatt Digital Storyteller

Nå skal de beste historiene fra Nord-Norge dokumenteres. For å fortelle verden hvordan det egentlig er i landsdelen vår har NordNorsk Reiseliv ansatt Marie Nystad Helgesen, 26år som Digital Storyteller.

Marie Nystad Helgesen

Marie Nystad Helgesen er opprinnelig fra Fauske i Nordland og er utdannet fotograf, videoskaper, grafiker og med bred erfaring på innholdsproduksjon og digital kommunikasjon.

Nord-Norge er full av nydelige historier som venter på å bli fortalt, enten gjennom tekst, bilder eller videoer ønsker vi å formidle disse, ikke bare i Norge og Svalbard men til hele verden. Jeg er derfor svært fornøyd med at vi har styrket staben og ansatt en Digital Storyteller som ikke bare evner å produsere disse historiene, men som også har de digitale ferdighetene til å formidle de i riktige kanaler, sier Leder for Kommunikasjon og Marked i NordNorsk Reiseliv, Siw Sandvik.

Det å kunne dokumentere og formidle historier om Nord-Norge og Svalbard gjennom produksjon av film, bilder og tekst blir svært viktig fremover. Og kunne reise rundt i vår landsdel og fange kjente og mindre kjente opplevelser på foto og video blir avgjørende i en tid hvor vi skal gjenreise reiselivet etter neste to år med pandemi og bortfall av utenlandske gjester.

Marie er utdannet som fotograf ved Media College Denmark. Hun har svennebrev som fotograf og mediegrafiker fra Norge og Danmark. Hun har blant annet jobbet det siste året som grafisk designer og innholdsprodusent av grafikk, foto, video og tekst i et mediebyrå i Trondheim.

– Med et kamera hånden, har jeg hele livet søkt og foreviget det vakre og helt spesielle i tilværelsen. Fascinasjonen begynte i den nordnorske naturen, omringet av høye fjell, dype skoger og det åpne hav. Vi har så mye å være stolt av. Jeg er nå takknemlig for å få verdens vakreste arbeidsplass. Å få muligheten til å besøke og samle på kjente og ukjente perler i Nord-Norge, møte folkene og ivareta og formidle de gode historiene gleder jeg meg til. Det er med ydmykhet og respekt, jeg ønsker og bidra til å styrke landsdelens størrelse på verdenskartet. Det har Nord-Norge fortjent, sier påtroppende Digital Storyteller i NordNorsk Reiseliv, Marie Nystad Helgesen.

Marie starter i jobben 1. november 2021 og hennes primære arbeidssted blir Tromsø. Stillingen er et engasjement på et år med muligheter for fast ansettelse.