Norges-ferien kan fortsatt reddes

Det er ennå ikke for sent å planlegge årets sommerferie, viser en oversikt over ledige utleiehytter. Selv med begrenset budsjett er det mye å velge i.

PLASS TIL STORFAMILIEN: Det er fortsatt mange ledige ferieboliger i sommer. Denne hytta i Kvam i Hordaland tar 14 personer og kan leies for under 20000 kroner. (Foto: Novasol)

– De siste ukene har vi sett medieoppslag som gir et bilde av at Norge nærmest er fullt denne sommeren. Det stemmer heldigvis ikke. Mange muligheter står fremdeles åpne, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol.

Selskapet er ledende i Europa innen utleie av ferieboliger, og har 1700 norske hytter under forvaltning. Vanligvis blir disse besøkt av drøyt 50000 turister årlig.

– Det er nok riktig at trykket er høyt i deler av turistmarkedet og for privatannonserte hytter på særlig populære steder. Men det er fortsatt fullt mulig å finne gode tilbud, ikke minst i det lavere prissjiktet, sier Buen.

Godt utvalg under 10000 kroner

Mange av utleiehyttene med ledige uker passer godt til familier med stramt budsjett.

– Det går godt an å finne en feriebolig til under 10000 kroner uken. Derfra og opp til 20000 er utvalget enda større. Det er det nok ikke alle som er klar over.

Novasol har for eksempel ledige uker på en hytte for fire personer i Utne i Hardanger for drøyt 8000 kroner, en hytte for to personer i Holmsbu i Hurum for rundt 5000 kroner og et feriehus for fire personer i Hauggrend i Telemark for omtrent samme pris.

– For 11000 kroner kan man leie et stort feriehus for åtte personer på Vikerfjell ved Hønefoss, og for 18000 er en hytte for inntil 14 personer ledig i Kvam i Hordaland. Så det er slett ikke for sent å lage seg en hyggelig og spennende sommer, sier Buen.

Bratt økning siste uke

Generelt har pilene pekt bratt oppover for den norske etterspørselen etter utleiehytter denne sesongen. Belegget på Novasols ferieboliger i Norge har nå passert 60 prosent.

– Bare den siste uken har vi 30 prosent flere bestillinger enn i tilsvarende periode i fjor, og vi ligger også mye høyere enn i 2019, året før pandemien. Som forventet er det med andre ord Norgesferie som gjelder for nordmenn i år.

I 2022 forventer selskapet at også de utenlandske hytteturistene er tilbake igjen for fullt.

– En del av dem bestiller tidlig, og vi ser allerede nå mønstre som ligner de vi var vant til før korona. Tyskerne har lagt inn mange bookinger for neste år. Det samme har en del nederlendere og dansker. Preferansen for Norge har tydeligvis overlevd unntakstilstanden.

Se tilbud på www.novasol.no