Norges nye sykkeldestinasjon – Hemsedal råest på stisykling

Hemsedal er kjent for de aller fleste som den meste komplette skidestinasjonen i Norge. Men nå skal den lille fjellbygda bli råest på stisykling og ta plass som en av Norges ledende sykkeldestinasjoner.

Fredag 2. juli åpner nemlig 6,5 km flytsti av total lengde 10,5 km i Hemsedal Skisenter. Resten av løypen vil stå ferdig til høstferien. Flytstien er en del av Hemsedal sin større satsing på totalt 35 millioner kroner. Stien er gradert i fargen blå, det vil si at stien skal passe for de fleste.

Allerede i 2019 åpnet Hemsedal, Tottelia, Sentralt plassert mellom sentrum og Hemsedal skisenter, rett bak Fyri Hotell. Her finner du rundløyper med grønn, blå og rød gradering, totalt 2 km med flyt, doseringer og hopp for alle nivåer. Her finner dere også en koselig bålplass for en pause med flott utsikt over dalen.

«Vi har fått  tilbakemeldinger om flytstien er noe av det råeste en har sett i Norge, så vi er veldig optimistiske på at Hemsedal kan ta en bit av kaka når det kommer til sykkelgjester, sier daglig leder i destinasjon Hemsedal Richard Taraldsen.»

Film fra bygging av flysti: https://bit.ly/3hdMlCZ

Sammen om Hemsedal Aktivitetsanlegg

Destinasjon Hemsedal, Hemsedal kommune og Hemsedal Idrettslag står bak satsingen og har dannet Hemsedal Aktivitetsanlegg.

Men det skjer også mye annet i Hemsedal i sommer, Hemsedal Skisenter vil holde heisen åpent fra 2. juli- 10. okt, Her kan man sykle, prøve Mountain Cart, leie sykkel eller ta seg en matbit på Fjellkafeen på toppen av heisen.

Ønsker man en aktiv ferie i sommer er det bare å legge turen til den «evig unge bygda». Her kan man bli med på ATV safari, leie en SUP, padle kano, riding, gå fjellturer, golf, elvesnorkling, fiske i en av mange fiskevann, dra på fossjakt eller utforske en av mange badeplasser.

I dyreverdenen har det åpnet ett nytt overnattings- og barnehagetilbud for «pelsklingene» dine på Hemsedal Dyrehotell.

Restaurantene og hotellene holder åpent i sommer slik at man kan sikre seg en eventyrlig overnatting høyt til fjells og bort fra all «trafikkork» som er i storbyene. Nyt kortreist mat med smaken av Hemsedal.

Sykkelsatsing: https://hemsedal.com/nyheter/sykkelsatsning-i-hemsedal

Aktiviteter: https://hemsedal.com/sommeraktiviteter

Overnatting: https://hemsedal.com/overnatting

Velkommen til aktiv sommer i Hemsedal!