Ny sykkelpark for barn i Hafjell

Hafjell Bike Park ønsker velkommen til ny sommersesong – og i år utvides barneproduktet ytterligere! I år får barna egen sykkelpark på gondoltoppen.

17. juni er det igjen duket for ny sommersesong i Hafjell. Frem til åpningshelgen jobbes det på spreng med å klargjøre løyper og pumptrack til den grønne sesongen står for tur.

– Vi er i full gang med gravemaskin for siste finish frem mot åpning. Nå er det sykkel som gjelder og i år blir parken bedre enn noen gang, sier daglig leder i Hafjell Sommer, Knut Løkås.

Årets nyheter

Årets nyheter i anlegget er blant annet en helt ny sykkelpark for barn ved båndheisen utenfor våre leiligheter. Denne har fått navnet Isas Bike Park. Her skal det lages flere enkle løyper som passer for de minste barna og båndheisen vil gå i perioder slik at man kan sykle så mange runder som mulig. Det kommer også ny sykkelutleie på Favn i første etasje ved Isas Bike Park.

– Dette blir utrolig bra og noe vi sårt har trengt. Flytløyper for de aller minste som enten nettopp har lært seg å sykle, eller trenger litt mer trening før de går løs på parkens utfordringer. Tilbudet mot barnefamilier på gondoltoppen blir komplett med dette produktet, sier Løkås.

Graving av Isas Bike Park, Hafjell.
GRAVING: Det jobbes på spreng med å ferdigstille Isas Bike Park. Foto: Martin Vinje/Alpinco.

20-års jubileum

Barna vil få møte maskoten, Isa, gjennom sesongen. Hver søndag i fellesferien vil Isa møte opp på gondotoppen og bidra til lek og moro for de minste. I tillegg til dette gjøres det store justeringer på de grønne (enkleste) løypene slik at de blir enda bedre tilpasset de ferskeste syklistene.

– Vi ønsker at enda flere skal få oppleve gleden og mestringen ved sykling. Sykkelparken har manglet et lavterskel sykkelprodukt, så dette har vi stor tro på. I tillegg er det viktig for oss å tilby noe for de minste og familier som bor på Favn gjennom sommersesongen, sier Løkås.

Hafjell Bike Park hadde sin spede begynnelse med heisbasert sykling i NM-løypa allerede i 2003. Det betyr at i år er det 20-års jubileum for Hafjell Bike Park!

– Dette skal vi markere å feire skikkelig under Bike Fest første helga i august. Følg med på våre hjemmesider for program knyttet til Bike Fest og våre andre arrangementer, det ligger an til å bli en skikkelig feiring, sier han.

For hele familien

Syklingen og aktivitetene i Hafjell fungerer nå utmerket for hele familien, hvor de mindre barna kan leke seg med sykkelbaner, klatrepark, rebuser og is ved gondoltoppen, mens de større kan leke seg i sykkelparken. Dessuten kan man nyte fantastiske fjellområder enten på sykkel eller til fots innover Øyerfjellet på leide el-sykler. Den heisbaserte sykkelparken er tilpasset alle nivåer og passer perfekt for alle som ønsker en morsom opplevelse på to hjul.

Sykkelutleien i Hafjell tilbyr et bredt utvalg av kvalitetssykler fra Scott, med alt fra barnesykler, ulike el-sykler til toppmoderne downhill-sykler til de som vil oppleve mestringsfølelsen det gir å suse ned løypene i parken i sitt eget tempo. Sjekk det hele og fulle utvalget på Hafjell sine hjemmesider.


Hafjell Alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Ikke velg mellom familieferie og rå skikjøring, her finner du begge deler.

Del gjerne!