Nye og viktige direkteruter til Vestlandet

Lufthansa Group styrker tilbudet til Vestlandet med helårsrute fra Frankfurt til Stavanger og sommerruter fra Zürich og München til Bergen. Samtidig økes frekvensen på ruten mellom Frankfurt og Bergen fra 8 til 10 ukentlige avganger.

– Dette er veldig gode nyheter i en krevende tid for reiselivet her i regionen, sier administrerende direktør i Fjord Norge, Stein Ove Rolland.

Utvidelsen av rutetilbudet fra Frankfurt skjer allerede fra og med 27. mars, og den nye ruten til München har oppstart fra Flesland i juli 2022. I tillegg re-etableres ruten mellom Bergen og Zürich fra 1. juni med to ukentlige avganger.

– Vestlandet har mye av det turister vil orientere seg mot fremover, med god plass, vakker natur og et rikt kulturtilbud. Men konkurransen er hard, og disse flyrutene vil gjøre det enklere å velge oss, sier Rolland.

Kontinuerlig vekst, tross pandemien

Det tyske flyselskapet har et stort nettverk av ruter til hele verden fra de tyske storbyene. Nye og hyppige ruter til Vestlandet vil derfor være svært attraktivt for næringslivet i landsdelen i tiden som kommer. Ifølge Norgessjef i Lufthansa, Flemming Nordestgaard, har utviklingen på ruten mellom Frankfurt og Bergen vært positiv, på tross av Corona-restriksjonene.

– Vi startet med tre ukentlige avganger mellom Frankfurt og Bergen, og økte så til åtte. Når vi nå øker ytterligere til 10 ukentlige avganger fra 27. mars er dette et resultat av en kontinuerlig økt etterspørsel, både fra privatreisende og forretningsreisende, forteller Nordestgaard i en epost til Fjord Norge.

Et marked med stort potensial

Fjord Norge jobber tett med Avinors ruteutviklere, og har spilt inn hvilke markeder og byer reiselivet er mest tjent med å få ruter fra i tiden som kommer. Tyskland har vært en prioritet, og Rolland ser store muligheter for mer helårstrafikk fra det tyske markedet.

Tyske feriegjester utgjør det desidert største enkeltmarkedet for reiselivet på Vestlandet. Likevel har vi en svært liten andel i det tyske markedet med anslagsvis 1% av alle utgående feriereiser fra Tyskland. Dette vil gi oss gode muligheter til å styrke vår posisjon og få mer helårstrafikk til regionen vår, sier han.

Satser tungt på Vestlandet

Frem til 2015 opererte Lufthansa jevnlige flyvninger til Stavanger, men har ikke hatt et rutetilbud derfra på syv år. Mandag kom nyheten om at flyselskapet satser friskt, med hele syv ukentlige avganger til og fra Frankfurt.

– Vi er glade for å endelig være tilbake i Stavanger. I tillegg til økt etterspørsel fra fritids- og privatreisende, ser vi stor etterspørsel fra bedriftskunder, hovedsakelig innen olje- og energisektoren «, sier Nordestgaard.

Ifølge Rolland vil nyetablering og styrking av helårsruter fra Frankfurt og andre byer i nærmarkedene være et viktig bidrag i arbeidet med å bygge opp reiselivet som helårsnæring.

– Nå skal vi gjøre det vi klarer for å vise tyskere og andre europeere hva Vestlandet har å by på gjennom hele året, avslutter Rolland.

Del gjerne!