Nytt konsept for bærekraftige konferanser reduserer CO2-utslipp med 75 prosent

Nordic Choice Hotels tar nå et steg videre i bærekraftsarbeidet og lanserer et grønnere alternativ til tradisjonelle konferanser. Under navnet «A Sustainable Conf» kan konferansegjestene nå ta sunnere og mer bærekraftige valg av mat, og dermed redusere sitt CO2-avtrykk med 75 prosent.

Sammen med Orkla Foodsolutions gjør Nordic Choice Hotels nå en ny storsatsning for å redusere klimaavtrykket på mat. Initiativet baserer seg på bruken av klimakompenserte og bærekraftige råvarer, som for eksempel lokalprodusert frukt og grønt. Dessuten skal matsvinnet reduseres ytterligere og råvares utnyttes på nye måter. Et kokt egg til overs fra hotellfrokosten kan bli til et smørbrød med eggesalat, og frukt kan kokes til en kompott som harmonerer godt sammen med yoghurt og honning.

– Konferanser og møter utgjør en stor del av hotellenes virksomhet, og derfor er det et viktig område å prioritere i arbeidet for å redusere vårt totale klimaavtrykk. Vi er en av Nordens største møtearrangører, og ønsker å forbedre og utvikle nye løsninger som både appellerer til gjestene og engasjerer våre ansatte. Vi er fast bestemt på å tilby det mest bærekraftige møte- og konferansekonseptet på markedet, og vi gleder oss til å lansere konseptet våren 2022, sier Harald Bjugstad-Holm, bærekraftsdirektør i Nordic Choice Hotels.

I tillegg til å redusere klimaavtrykket er «The Sustainable Conf» utviklet for å øke konferansegjestenes mental prestasjon, blant annet gjennom å redusere sukkerinnholdet i maten.

– Etter en god konferanse skal deltakerne reise hjem med energipåfyll og en følelse av å ha vært produktive. Skal man lykkes med det, er det viktig å holde konsentrasjonen på topp og kroppen våken gjennom hele dagen. Maten deltakerne får servert er en sentral del av å lykkes med det, sier Fredrik Bengtsson i ABLE foundations, som har vært med på å utarbeide konseptet.

I tillegg til en ny bærekraftig matmeny, vil konferansegjestene få tilbud om pausefilmer med den svenske TV-profilen, Lovisa «Lofsan» Sandström, som utfordrer og motiverer deltakerne til å gjøre korte fysiske øvelser. «The Sustainable Conf» lanseres våren 2022 på fire hoteller, og skal deretter lanseres på samtlige Nordic Choice-hotell med møte- og konferansevirksomhet.

Hotellene som nå lanserer «The Sustainable Conf» er:

  • Clarion Oslo
  • Quality Hotel The Weaver
  • Quality Hotel HasleLinje
  • Clarion Sign

Les mer om initiativet her.
Få pauseinspirasjon av Lovisa Sandström her.

Del gjerne!