«Steinars Stipend» går til lokale satsinger innen idrett, kultur og redningshund i fjellet.
Daniel Sveum får 5.000 kroner til nye ski, for sin toppidtrettssatsing. Marit Vestheim får 7.000 kroner til utvikling av stølskonserter på Rensend. Alexandra Henderson og hunden Ted får 8.000 kroner til trening og sertifisering av Ted som godkjent redningshund i fjellheimen.
Steinar Hovi, velkjent gründer, verdiskaper, servicehelt, familiemann og ikke minst kjent som Mr Beitostølen, døde 16. november 2013. Han var levende opptatt av utvikling og hva man kunne og ikke minst burde gjøre for alle gjester på Beitostølen.
– Dette er bakgrunnen for at vi har opprettet et minnefond i hans navn, der noen av hans særpregede personlighetstrekk som engasjement, vilje og kjærlighet, er viktige bærebjelker. Hvert år skal vi dele ut stipend som vi både ønsker skal komme ansatte til gode, i bedriften Steinar i sin tid grunnlag, men også stipend og tilskudd som skal stimulere lokalmiljøet i Øystre Slidre, sier eldstesønn Atle Hovi, direktør for Beitostølen Resort.
Steinar Hovi hadde ingen klar plan. Han gjorde det han hadde lyst til, og han sa ofte:
Skal jeg komme med et råd til unge mennesker i dag, må det være å følge hjertet.
Dette er også litt av ledetråden i minnefondet, sier Atle Hovi, at går du med en idé, et ønske om å ta et kurs, en studietur, etterutdanning eller har du et prosjekt på gang, om det er business eller annet der du behøver drahjelp, kan du søke om tilskudd til hele eller deler av dette, uansett om det er en kostnad eller investering.
30.000 kroner er avsatt årlig, 10.000 til interne søkere innen Beitostølen Resort, og 20.000 til eksterne søkere. Styret i Beitostølen Resort har nå tildelt de første midlene til disse tre eksterne søkerne:
Daniel Sveum
Daniel Sveum, får 5.000 kroner til nye ski. Hans mål er å nå verdenstoppen, og konkurrere i world cup, XGames og OL. I sin søknad skriver Daniel:
– Beitostølen Skisenter har vært min lokale skibakke, der jeg har tilbrakt utallige timer i parken. Jeg søker om stipend for å kunne satse profesjonelt på sporten min, siden dette er en veldig dyr idrett. Pengene skal jeg bruke til nye ski. De jeg kjører på nå er veldig slitt. Søker om 5.000 kroner. Med disse pengene vil jeg kunne sørge for at alt av utstyr er på topp, og få mest mulig progresjon ut av treningstimene. Målet med skikarrieren er å konkurrere i world cup, XGames og OL.
Instagram: DANNY G (@daniel_sveum)
Marit Vestheim
– Vi kommer til å ha kostnader til honorar musikere, leie av (evnt. kjøp av) sceneutstyr inklusiv lyd og lys, effekter som bidrar til å ramme inn arrangementet (fotoutstilling, gamle stølsredskaper m.m.), leie av sanitet og bygging av scene/kiosk/bar/amfi og lignende. I 2021 var vi veldig heldige ved at mange lokalt stilte opp som frivillige før og under arrangementet. Vi fikk også god hjelp av lokale bedrifter som sparte oss for store utgifter. I tillegg var musikerne veldig hjelpsomme og stilte opp to kvelder etter hverandre for et symbolsk honorar. Vi som arrangerte konsertene, tok ikke ut noe lønn for arbeidet vi gjorde i før og etter arrangementet. Alle som var med på arrangementet (både frivillige og sponsorer) visste at et eventuelt overskudd skulle gå til å sette opp en ny konsert sommeren 2021. Sommeren 2022 har vi mer oversikt over ulike økonomiske utfordringer, og vi skal bruke overskuddet og eventuelt støtte vi får til å lage sommerens arrangement.
Video fra Stølskonserten:
Alexandra Henderson
Alexandra Henderson, og hunden Ted får 8.000 kroner, for trening av Norske Redningshunder. Økt sikkerhet i fjellet ved Beitostølen, Valdres og Jotunheimen. I sin søknad skriver Alexandra:
– Jeg søker «Steinars Stipend» for midler til utgifter for trening av meg og min hund for å bli godkjent ekvipasje hos Norske Redningshunder. Dette er en frivillig forening og vi har personlige utgifter til kurs, reiser, treninger, eksamener og utstyr. Selv om dette er en personlig søknad vil eventuell støtte gå direkte til utgifter for opplæring, og dermed støtte verdien og integriteten til fjellredningsaksjoner og sikkerhet i og rundt Beitostølen.
– Status for vår trening og utdanning så langt, er at jeg og min hund «Ted B» er på nivå ettersøkning og lavine. I 2022 har vi som mål å nå A-nivå, som åpner for å bli godkjent både innen lavine og ettersøkning. Foreløpig er det ingen godkjente lavinehunder i Valdres, og når vi har muligheten til å bli kvalifisert i 2022, vil vi være en raskt reagerende og verdifull ressurs for fjellredningsaksjoner i fjellene rundt Beitostølen.
Jeg søker om 8.000 kroner, hvorav 1.500 brukes til sikkerhetsutstyr, og 6.500 til reise- og oppholdskostnader til kurs, eksamener og trening.