Oslo klatrer til sølv i GDS-indeks – i verdensklasse på bærekraft!

Oslo har gjort et imponerende hopp i GDS-indeksen, fra 30. plass i 2021 til 2. plass i 2023. Byen fikk hele 92,46 poeng av 100 mulige, kun to poeng bak førsteplassen, Gøteborg.

Denne uken ble resultatene fra årets GDS-indeks (Global Destination Sustainability Index) offentliggjort i Valencia under GDS Awards.

Dette er en stor bragd, spesielt i år da over 100 byer fra hele verden deltok i indeksen.

– Denne plasseringen viser en helt fantastisk innsats! Det systematiske arbeidet vi har gjort de siste årene har definitivt gitt resultater, og i samarbeid med våre partnere og samarbeidspartnere i Oslo har vi dratt dette i land, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

Oslo scorer høyt på en rekke områder, inkludert klima, miljø, sosiale forhold og økonomisk bærekraft. Byen har blant annet investert i fornybar energi, redusert avfall og økt andelen lokale råvarer i matproduksjonen.

Oslos bærekraftsarbeid er en viktig del av byens strategi for å bli en mer attraktiv destinasjon for turister og næringsliv.

Les mer om GDS-indeksen og resultatene her


VisitOSLO er et markeds- og kompetanseorgan for Oslo-regionen med ansvar for profilering av Oslo på vegne av besøksnæringen.

www.visitoslo.com/

Del gjerne!