Oslo havnelangs 28. august

Bli med på årets morsomste dag på havnepromenaden. Oslo Havn inviterer til gratis opplevelser på havnepromenaden fra kl. 12.00 – 16.00 for alle aldre. Opplev konserter, sjørøverteater, åpne båter, kunst, kultur, sport og lek. Lær om maritimt miljø og historie. Arrangementet strekker seg helt fra Trettenparken på Filipstad til Bjørvika.

Søndag 28. august blir det yrende folkeliv på Havnepromenaden i forbindelse med Oslo Havnelangs. Foto: Bård Gudim.
Søndag 28. august blir det yrende folkeliv på Havnepromenaden i forbindelse med Oslo Havnelangs. Foto: Bård Gudim.

Trettenparken: Sjørøveren kommer med teater til glede for de minste. Ungdommene kan oppleve street dance og hiphop med Subsdance. Tonje Cross, 11 ganger norgesmester i skateboard, viser sine kunster. Du kan selv låne skateboard og rulleskøyter i parken. Hør pop med Elise Bygjordet, indie med Pikekyss og syng RnB-pop med Nimad Bagheri.

Undervannsrobotene venter på deg hos studentene ved OsloMet, og stopp gjerne opp en stund ved fotoutstillingen Stopp tiden (UKM 22).

Aker Brygge: Eliasbåten gleder seg til å få barna om bord ved Aker Brygge. Like ved kan alle få en svingom på bryggedans med instruktører. Besøk gjerne aktivitetene på Astrup Fearnley Museet, Nasjonalmuseet og kunnskapssenteret The Salmon.

Rådhusbryggene: Hils på sjøspeiderne, lær deg livredning og møt Oslo Havns miljøbåt Pelikan.

Akershusstranda: På turen fra Akershusstranda til Vippetangen kan du besøke staslige veteranbåter, og kanskje kan du gå om bord i politibåten.

I Oslo Havns nye Skur 38 får du høre om havna i fortid og nåtid. Utenfor kan barna  utfolde kreativiteten ved å lage hummerhus, som vi utplasserer i sjøen, og de får skape kunst av stillehavsøsters på Vippa.

Fergeterminalen til Langkaia: DFDS byr på underholdning og musikk, og kanskje kommer brannbåten til Langkaia. Her kan du bli med på en båttur til godshavna og historiske havnevandringer. Tollerne viser hvordan de søker etter narkotika med spesialtrente hunder på Revier. Ta gjerne en tur i badstua også.

Bjørvika: Er du glad i vannet kan du teste SUP, padle og ro gamle trebåter. Her finner du også en turbåt for rullestolbrukere. Se gjerne fotoutstillingen på Sukkerbiten, få en rabattert omvisning på Operaen og besøk papirverkstedet utenfor Deichman. For de sultne blir det brød og pizzabaking i steinovnen på Losæter, og på Grønlia tilbyr kunstnere omvisning og te.

Del gjerne ditt beste bilde av hele arrangementet på #oslohavnelangs2022

Se fullt program på www.oslohavn.no

Havnepromenaden er ni kilometer lang, og er et morsomt sted å telle skritt på søndagsturen.


Bildet øverst: Søndag 28. august blir det yrende folkeliv på Havnepromenaden i forbindelse med Oslo Havnelangs. Foto: Bård Gudim.

Del gjerne!