Publikum får oppleve enda mer Peer Gynt på Gålå sommeren 2021!

Øker fra 7 til 12 forestillinger, og sikrer god plass i amfiet

For å gi publikum anledning til å oppleve Peer Gynt og samtidig ivareta smittevern, er løsningen flere halvfulle forestillinger og halve saler. Antallet forestillinger på Gålå økes fra 7 til 12 – med 50% av kapasiteten.

Beslutningen ble mye enklere etter nyhetene om at Norge kan starte å vaksinere mot korona allerede i julen.

– Peer Gynt har alt alle lengter etter nå. Drømmer, kjærlighet, lengsel og håp. Det føles godt å kunne satse på en storartet Peer Gynt-sommer, sier Ellen Horn.

Også daglig leder May Brit Støve mener Ibsens sterke tekst har mye å fortelle oss i både motgang og medgang, og nå legges alle krefter til for å spille Peer Gynt i sommer: – Nå gleder vi oss til å sette opp forestillingen, og vi tror også publikum trenger å se den, sier hun.

En god gave å gi nordmenn

Allerede har 7000 publikummere billetter til forestillingen. – At vi nå kan åpne opp for ytterligere 5000 besøkende, synes vi er en veldig god gave å gi nordmenn nå før jul, sier May Brit Støve.

Skuespillere, frivillige og kunstnerisk team står nå klare for å gi publikum muligheten til å  se den kritikerroste forestillingen som hadde premiere i 2019. – Denne forestillingen var et vidunder da den ble laget i 2019, den vekket en bølge av nysgjerrighet og interesser, sier Horn om den kritikerroste forestillingen.

Gjennomføring under trygge rammer

Regissør Marit Moum Aune har allerede siden den gang jobbet med videreutvikling av forestillingen for å gjøre den enda mer magisk. Lena Kristin Ellingsen er ny i rollen som Ingrid og Den Grønnkledde. Nils Petter Molvær er kommet med på laget for å styrke Grieg, og har komponert ny musikk som allerede er klar og innspilt i studio med Bugge Wesseltoft. Snøhettas ikoniske vannspeil er fortsatt det sentrale sceniske element i forestillingen.

– Vi tar forholdsregler og planlegger slik at vi kan gjennomføre under trygge rammer, og vi vil selvfølgelig alltid følge helsemyndighetenes råd og restriksjoner. Vi gir refusjonsgaranti – skulle det mot all formodning bli slik at vi ikke kan spille i 2021, får kundene tilbud om å overføre billettene til 2022 eller få pengene tilbake, sier Støve.

Som Peer Gynt selv sier: «Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest! Vi gleder oss til å gi publikum en unik opplevelse på Gålå til sommeren», sier Støve.

Foto: Bård Gundersen/Peer Gynt AS

Del gjerne!