Reiselivsnytt fra Fjord-Norge, november 2021 – mai 2022

Det skjer mye i Fjord-Norge! Her finner du en oversikt over utvalgte reiselivsnyheter fra Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland fra november 2021 til og med mai 2022.

Velkommen til Kick Off for sommersesongen 2022! (Møre og Romsdal)
«Vi starter sommersesongen med sommerfrokost i den splitter nye Rosehagen ved Molde Fjordstuer 16.juni. Her blir det presentasjon av sommerens mange nyheter og program fra Masterplan reiseliv, Visit Nordvest, Moldejazz, Romsdalsmuseet, Molde sentrum og flere aktører fra hele Molderegionen.» Kilde: moldenaeringsforum.no.

Mål om å bli nasjonal turiststi (Møre og Romsdal) +
«Tirsdag og onsdag hadde vi besøk vedrørende vår søknad om Rørsethornet som nasjonal turiststi, .., og legger til at de håper befaringen bringer de et steg nærmere målet. Målet er at Midsundtrappene Rørsethornet skal bli en Norges 15 Nasjonale Turiststier.» Kilde: rbnett.no.

«Surnadal i boks» i boks (Møre og Romsdal) +
«Turister og tilflyttere får en liten velkomstgave fra næringslivet og kommunen. Nå er produktet «Surnadal i boks» – ja, nettopp; i boks!» Kilde: driva.no. 

Opnar storsatsing som skal berge bygda (Møre og Romsdal) +
«Hotel Union Øye er bygd ut med eit tun, som liknar dei gamle vestlandske klyngetuna. I husa er det 13 nye og luksuriøse suitar for betalingsvillige turistar.» Kilde: smp.no.

Slik blir årets cruisesesong (Vestland) + 
«Bergen er klar til å ta imot cruiseturistar etter to års fråvær, men reiarlaga er framleis redde for smitte.» Kilde: bt.no.

Tyrvefjøra rasteplass i Hardanger i ny drakt (Vestland)
«Fredag 3. juni klipper Statens vegvesen snora til ein ny særeigen installasjon i turistvegfamilien. Det nye servicebygget langs fv. 79 er inspirert av omgjevnadene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Morten Andreassen ansatt som prosjektleder for Siddis Center (Rogaland)
«Stillingen er nyopprettet og skal spesielt fokusere på å få flere internasjonale konferanser og arrangementer til Siddis Center. Målet er å styrke Stavanger som arrangørby ytterligere og bidra til økt aktivitet for aktørene på området.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Systrer frå Finnøy driv hotell i særklasse (Rogaland) +
Randaberg: «Bak sanddynene på den vakre Vistestranda driv systrene Madeleine Strøm (38) og Elisabeth Lied (43) eit hotell heilt utanom det vanlege.. Ventilene Viste Strandhotell.» Kilde: oyposten.no.

Bryne har fått en ny turistattraksjon (Rogaland)
«Et stort veggmaleri av  Erling Braut Håland – stasjonsbyens store sønn. Bak veggmaleriet står den anonyme gatekunstneren Pøbel fra Stavanger.» Kilde: facebook.com/dfly.no.


Innlegg: Var alt bedre før? (Møre og Romsdal)
«Kommentaren fra Sunnmørspostens politiske redaktør sist lørdag, om cruisenæringen, er trist lesning.» Kilde: smp.no.

Innlegg: Folkeliv – ein stor attraksjon vi må ta vare på (M&R)
Kristiansund: «Vi trur på, og jobbar for, eit levande og attraktivt Kristiansund sentrum. Men tal og trendar som vi ser av handelsanalysen gir grunn til uro for utviklinga; at sentrum taper enda meir enn det har gjort til no.» Kilde: tk.no.

Geiranger-Langvatn opna (Møre og Romsdal)
«Fylkesveg 63, Geiranger – Langvatn opna for trafikk klokka 13.00 i dag. Vegen har vore vinterstengd sidan i haust. Denne vegen betyr mykje, ikkje minst for turisttrafikken til og frå Geiranger.» Kilde: nrk.no.

Sandnes vant konkurransen attraktiv by og er nå Norges mest attraktive (Rogaland)
«Kommunal- og distriksminister Sigbjørn Gjelsvik offentliggjorde vinneren på fredag 20. mai, og Sandnes vant foran Bryne og Harstad.» Kilde: blogg-regionstavanger.com. 

Elwin Ricardo Vis er ny medarbeider i Region Stavanger (Rogaland)
«Fra 1. mai er Elwin Ricardo Vis ansatt i vikariat som destinasjonsekspert i Region Stavanger. Han skal forsterke kommunikasjonsteamet med fokus på vertskap og sosiale medier med arbeidsplass på turistkontorene i Sandnes og Stavanger.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Sonja i Villa Rosehagen ser frem til en god sommer (Rogaland) +
«NHO har gjort en medlemsundersøkelse som viser at optimismen er tilbake i reiselivsbransjen etter to år med pandemi. Sonja Hargaut i Villa Rosehagen sier hun er svært positiv og har stor tro på en god sommer med mange turiste» Kilde: strandbuen.no.

Hva turistene forteller hverandre om Randaberg (Rogaland) +
«På Randaberg (Den grønne landsbyen) er det særlig turområder som trekkes fram som trekkplastre. Tungenes Fyr, Børaunen og Sandestranden er blant disse.» Kilde: bygdebladet.no.

Thora Arnadottir ny styreleder i Nordsjøvegen (Rogaland/Agder)
«Arnadottir ble valgt som styreleder for Nordsjøvegen 28.april, på årsmøtet på Kvitsøy. Nordsjøvegen har 16 medlemskommuner fra Kristiansand i sør til Haugesund i nord.» Kilde: travelnews.no.


Slik ser bookingprognosene ut i Visit Nordvest (Møre og Romsdal)
«Vi har spurt våre medlemmer om hvordan sommeren 2022 ser ut i forhold til bookingsituasjonen fremover. .. Vi har fått 45 svar og det er spennende lesing.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Askvoll Fjordhotell er lagt ut for sal. Prislapp: 7,4 millionar (Vestland)
«Leigeavtalen til drivarane går ut neste år. Eigarane har lagt hotellet i Askvoll ut for sal for å sjå om andre kan vere interessert i å drive det. Det er Ann Elise Gjervik som driv hotellet, saman med sambuaren Oddleif Osland.» Kilde: firda.no.

Håpar filmen kan opna nokre dører (Vestland) +
«Den nye filmen på Norsk bremuseum som Falkeblikk har laga fekk sin etterlengta premiere. Sogndalsfirmaet har laga den nye filmen på Norsk bremuseum i Fjærland.» Kilde: sognavis.no.

Slik vil bystyret regulere cruisetrafikken i Bergen (Vestland)
«Bystyret har vedtatt tiltak for å regulere cruisetrafikken i Bergen. Nullutslipp til sjø og vann, samt makstak på antall skip og passasjerer er blant virkemidlene.» Kilde: bergen.kommune.no.

Øker grensen fra tre til fire cruiseskip i døgnet (Vestland)
«Bystyret vedtok å fastholde makstaket på 8000 passasjerer, men øker antall skip som kan legge til kai i døgnet fra tre til fire. Valhammer-byrådet måtte søke stemmer fra høyrepartiene for å få gjennom forslaget.» Kilde: nrk.no.

Henter hele verdensarv-banden etter bekymringsmeldinger (Vestland)
Bergen: «Det er sendt flere bekymringsmeldinger til Unesco om konsekvensene Bybanen vil ha for verdensarvstatusen til Bryggen. Bergen vil ha Unesco sine egne folk til å se på Bryggen før bybaneplanen blir vedtatt.» Kilde: ba.no.

Her er rom for mange flere (Vestland) +
««Tilbake til normalen» er blitt et lite spenningsmoment for mange denne våren. Arrangørene av Torgdagen skal i år løfte frem den spesielle dagen etter to år borte. Men for å få dette til, trenger en hjelp – ikke minst fra bodselgerne.» Kilde: ba.no.

Jostein trur på tidenes sesong (Vestland) +
«Førehandssalet for både Trolltunga hotel og Trolltunga Active er betre enn i fjor, og Jostein Soldal trur det vert tidenes sesong. Samstundes set høge straumprisar og auka kostnadar generelt sitt preg på økonomien.  På dei guida turane er ein stor del av gjestene frå USA..» Kilde: hardanger-folkeblad.no.


Fryktar for framtida om nye fiskereglar blir innført (Møre og Romsdal)
«Paret vil gjerne drive familiebedrifta vidare og leige ut hytter- og båtar til turistar. Men eit nytt forslag til fiskereglar kan sette ein stoppar for draumen.» Kilde: nrk.no.

Her ligger «World Voyager» til kai (Møre og Romsdal)
«Lørdag morgen anløp ekspedisjonscruiseskipet «World Voyager» Storkaia i Kristiansund. Skipet skal ligge fram til klokken 14, og dette markerer starten på hovedsesongen for cruise.» Kilde: tk.no.

Flygiganten vraket Sverige – i gang med rute til Norge (Vestland)
«Den amerikanske flygiganten og samarbeidspartner for SAS, United Airlines, lettet i dag fra flyplassen i Bergen med kurs for New York. Dermed er direkteruten fra Vestlandet til USA i gang fra norsk side.» Kilde: flysmart24.no.

Ikkje mogeleg å følgje eige cruisevedtak (Vestland) +
Bergen: «Tysdag låg det fire cruiseskip på Skolten. Det er eit meir enn kva bystyrets vedtak frå 2018 opnar for. Byråd Per-Arne Larsen seier at dei allereie då visste at dei ikkje kunne halde sitt eiget cruisevedtak.» Kilde: bt.no.

Så mange har sett Lothepus-serien: – Forventer økning (Vestland) +
«Lothepus Camping har rullet over norske skjermer på TV2 Play de siste ukene med flere hundre tusen seere i snitt. Daglig leder for det kommunale selskapet Trolltunga AS, Åse Marie Evjen, uttalte nylig at programmet har gitt god markedsføring av Hardanger og Odda..» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Den nye turistbåten «Langfoss» får plass til 99 passasjerar (Vestland) +
«Frå ein gong i juni er ny turistbåt klar for turistar i Åkrafjorden – og for spesialturar i heile Sunnhordlandsbassenget.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Dette forteller Tripadvisor turistene om Ålgård (Rogaland) +
«Turister får blant annet tips om å bestille hotell på Gjesdal gjestgiveri som nå huser flyktninger.» Kilde: gbnett.no. 

Tidenes år for Lysefjord Hyttegrend: – Utlendingene er tilbake  (Rogaland) +
«Lysefjord Hyttegrend har så mange bestillinger at innehaver Hilde Levik ser for seg tidenes sommer for virksomheten. Hyttegrenda består av 14 hytter med utsikt ut over Lysefjorden.» Kilde: strandbuen.no.


Høyesterett etter gondolbane-tvist.. (Vestland)
Voss: «Boligeierne får erstatning etter opprettelsen av gondolbanen på Voss som går over hustakene hvert 40. sekund. – Man føler seg invadert, sier boligeier og skiløper Kristen Skjeldal.» Kilde: nrk.no. 

Samler internasjonal luftfart i Bergen (Vestland)
«To år etter at ruteutviklingskonferansen Routes Europe egentlig skulle vært arrangert samles endelig europeisk luftfart i Bergen, der utviklingen av bransjen etter pandemien vil få stor plass. Avinor har satt bærekraft på agendaen..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kristian vil møta dagens utfordingar med nytt selskap (Vestland) +
«Aktørane bak eit potensielt nytt bookingselskap håpar å realisera dei moglegheitene som ligg i lokalt reiseliv, ved å gjera det enklare å velja Hardanger. Adm. dir. Kristian B. Jørgensen i Fjord Tours Group presenterte planene om eit nytt bookingselskap for kommunestyret i Eidfjord.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Tolv personer vil bli ny nærings- og reiselivssjef i Sola (Rogaland) +
«1. september skal kommunen ha på plass en nærings- og reiselivssjef. .. Personen skal styrke det lokale strategi- og utviklingsarbeidet innen turisme og næringsliv og utvikle Sola til et attraktivt lokalsamfunn..» Kilde: solabladet.no.

Michelin-stjernene deles ut i Stavanger (Rogaland)
«De nordiske Michelin-stjernene deles ut i Stavanger mandag 4. juli 2022 klokken 18.00.  – Styrker regionen vår som internasjonal matdestinasjon.» Kilde: dagsavisen.no.

Stavanger-regionen er stolte over å være vertskap for stjernedrysset (Rogaland)
«Jeg er veldig takknemlig for at vi kan samle alle kokker og gjester fysisk i Stavanger i år, og at vi kan feire og hylle årets nye stjernerestauranter, kokkene og deres dedikerte team.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.  

Eigra Streets første åpningsdag: Dette sier kundene (Rogaland) +
«Eigra Street åpnet dørene for første gang mandag. Den første dagen har gått over forventning, ifølge kjøkkensjefen. Eigra Street er det nye konseptet tilhørende Eigra og Grand Hotell. I de gamle Grøsfjeld-lokalet selges det nå hurtigmat laget av norske råvarer..» Kilde: dalane-tidende.no.


30-års jubileum for Norsk Bremuseum (Vestland)
«Velkomen til feiringa av vårt 30-årsjubileum i Fjærland kl. 16.00 den 22. mai. Markeringa er open for alle. ..H.M. Dronning Sonja har takka ja til vera med på feiringa vår.» Kilde: bre.museum.no.

Ingen ting kan måle seg med Bergen på 17. mai! (Vestland)
«Drøssevis av turister reiser til Bergen for å få med seg den unike 17. mai-stemningen. Odd Lauvli (65) kom med sykkel fra Porsgrunn.» Kilde: ba.no.

Ber om stans i utbygging av hensyn til villreinen (Vestland) 
«NJFF mener at utbyggingen av Eidfjord Resort innerst i Hardanger bør stanses av hensyn til villreinen.» Kilde: njff.no.

Herman Friele inn i styret i Citybox (Vestland)
«Jeg har veldig stor tro på konseptet til Citybox. Dette er en del av moderne og fremtidsrettet reiseform, sier Herman Friele.» Kilde: estatevest.no.

I love Bergen and I think you would too (Vestland)
«For å prøve ut konseptet for årets sommerkampanje, «I love Bergen and I think you would too», har vi laget en «testfilm» med vår egen Cedric Beguin i hovedrolle.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

«Fresher» opp flyplassen: – Mye kjekkere å ta imot folk nå (Rogaland) +
«Den siste tiden har avgangshallen på Haugesund Lufthavn Karmøy fått seg et ansiktsløft.  Målet er at reisende fra Helganes skal bruke mer tid og penger på den lokale flyplassen framover.» Kilde: h-avis.no.

Laura på Verkshotellet: – Nå er det godt trykk (Rogaland) +
Jørpeland: «Verkshotellet har i år fått flere bestillinger enn de hadde trodd. Alt ligger til rette for at belegget ved hotellet på Jørpeland skal bli stort i sommer.» Kilde: strandbuen.no.


Nå skal Dag Otto bli turistenes selfiefavoritt (Møre og Romsdal)
«Politikerne i Rauma har bestemt at bysten av sjefen i Kompani Lauritzen skal plasseres sentralt mellom Tindemuseet og Romsdalsgondolen midt i turistløypa i sentrum av Åndalsnes. – Dette biir garantert en turistattraksjon, mener ordfører Yvonne Wold.» Kilde: tv2.no.

Reiselivet sitter på en gylden gren (Møre og Romsdal) +
«Som styreleder i reiselivslaget, har Ole Johnny Amundsen et sterkt engasjement for videre utvikling.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Har store ambisjonar om å skape eit ferieparadis (Vestland) +
«Vi ligg midt i Nordfjord, og då skal vi skape eit ferieparadis for heile denne regionen, fortel aksjonær Jon Olav Lefdal.» Kilde: fjt.no.

Heiar fram hotel – privat går ordføraren i mot (Vestland) +
«Gunnar Silden måtte gå ifrå handsaming av Seljesanden hotell og privat reguleringsplan, då har privat har skrive under på protest mot at det planlagde hotellet tek vekk sikta som han og kona har frå leilegheita i sameiget i Selje sentrum.» Kilde: fjordabladet.no.

Her strøymer turistane til etter tøff tid (Vestland)
«Tone Rønning Vike, eigar av Aurland 29|2, har all grunn til å jubla no når bestillingane går så det susar etter. ..no kjem dei utanlandske turistane tilbake. Det skapar optimisme.» Kilde: tv2.no.

Routes Europe lander i Bergen – Dette betyr det for reiselivet (Vestland)
«18-22. mai arrangeres Europas største møteplass for ruteplanleggere i Bergen. – Det vil skape store ringvirkninger for reiselivsnæringen på Vestlandet i tiden som kommer, sier administrerende direktør Stein Over Rolland i Fjord Norge.» Kilde: 

Loganair gjenopptar Bergen–Edinburgh (Vestland)
«Den 11. mai gjenopptok Loganair den populære ruten mellom Bergen og den skotske hovedstaden.» Kilde: travelnews.no.

Endelig opptur for hotellene i Bergen: – Nå er det full kok (Vestland)
«Stadig flere cruiseskip legger til kai, turistbussene kjører skytteltrafikk mellom Bergen havn og Flesland, og «alle» du kjenner skal på en eller annen konferanse.» Kilde: ba.no.

Fyr i cruisedebatten i Bergen (Vestland) + 
«Bystyregruppen til MDG vil ikke stemme for sitt eget byråds cruiseforslag. SV mener MGD brukes som «en dørmatte» av byrådet i cruisesaken.» Kilde: bt.no.

Hotellet tek i bruk nye metodar for å halda på dei unge (Vestland)
«Hotellnæringa slit med å få tak i ung arbeidskraft. No har dette hotellet teke i bruk utradisjonelle metodar. På Hardangerfjord Hotel i Øystese er nemleg alle tilsette over 30 år blitt kasta ut av hotellet.» Kilde: nrk.no.

Kunstanneks snart klart for gjester på Utne hotel (Vestland)
«Seks kunstnere skal bidra til å gjøre et pregløst anneks om til et attraktivt sted å overnatte, og som samtidig vil fungere som et salgsgalleri. Den nye eieren av Utne hotel har tatt nok et kortreist grep for å sette lokalt og autentisk preg på det historiske hotellet.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Mindre cruisebåtar gir fleire anløp (Vestland) +
«Etter at Kvinnherad kommune i februar 2021 bestemte å setja eit tak på maks 1000 passasjerar til Rosendal per dag, har anløpslista endra seg frå store båtar til mindre båtar. Talet på anløp gjekk opp, men båtane er mindre i storleik.» Kilde: h-avis.no. 

Held det fram slik vert det ny rekord (Vestland) +
«Søndag var det nytt anløp av Hurtigruten Expeditions i Rosendal. Dette var det tredje av i alt 22 anløp i år. Turistane fekk både omvising, vaflar og kaffi på Folgefonnsenteret.» Kilde: grenda.no.

Anne Lise skal hjelpe reiselystne ut på tur (Rogaland) +
«Etter 40 år i reiselivsbransjen har Anne Lise Barka (66) fra Jørpeland startet et enkeltpersonforetak, for å hjelpe andre som vil ut og reise.» Kilde: strandbuen.no.

Tråkker til med 75.000 ekstra for å få TV-bilder (Rogaland) +
«Sokndal og Eigersund betaler 37.500 kroner hver for å få TV 2 til å produsere TV-bilder fra Tour of Norway-etappen gjennom de to kommunene 28. mai.» Kilde: dalane-tidende.no.


Riksantikvaren gir støtte til tre historiske ferdselsårer (Møre og Romsdal)
«Regjeringa har gitt ei ekstraløyving på 2,5 millionar kroner som skal bli brukt til å løfte fram og støtte lokalt, frivillige arbeid med å legge til rette, skjøtte og formidle lokale ferdselsårer.» Kilde: mrfylke.no.

Unik opplevelse på toppen av hotellet (Møre og Romsdal) +
«Hotelleier Tollak Skogland ved Sunndalsøra Hotell gleder seg til å invitere gjestene opp på takterrassen på hotellet.» Kilde: driva.no.

Grønn båtturisme på Sunnmøre (Møre og Romsdal) +
«Geirangerfjorden er en nasjonalskatt, men turismen har slitt hardt på naturperlen. Reiselivsfirmaet Bonseye ville gjøre noe med egne utslipp og har startet overgangen til el-drift for sine turist-ribber.» Kilde: batmagasinet.no.

Ja privat reguleringsplan for Seljesanden hotell (Vestland) +
«Stad kommunestyre gjekk i dag samrøystes inn for at det skal gjennomførast privat reguleringsplan for å realisere Seljesanden hotell.» Kilde: fjordabladet.no.

Brøl for klima og breane (Vestland)
Bremuseet i Fjærland: «Klimabrølet er i ferd med å lage Noregshistoriens lengste markering for klima og natur. I heile mai kan du oppleve og bidra til brølet hjå oss. Her står nemleg kunstverket Brølofonen utstilt.» Kilde: bre.museum.no.

Stalheimskleiva stengd for alle besøkjande (Vestland)
«Frå før er Stalheimskleiva stengd for trafikk. Inntil vidare vert ho no stengd for absolutt alle besøkjande.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Spår heftig sentrumsfest på 17. mai: – Det har eksplodert (Vestland) +
Bergen: «Betalingsvillige bergensere står i kø for å sikre seg de beste hotell- og bordplassene på nasjonaldagen.» Kilde: ba.no.

Nå åpner den unike hallen på nytt (Vestland) +
Bergen: «Lørdag klokken 18 skal alt være ryddet. Da åpner De Bergenske Frescohallen i all sin nye prakt. – Dette er byens nye sjømatkatedral, sier Yngve Hansen.» Kilde: ba.no.

Hektisk konferanseuke i Bergen! (Vestland)
«I går kunne NHH Norwegian School of Economics og Bergen ønske velkommen til over 1100 deltakere fra hele Europa til 44th Annual European Accounting Association Congress.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Gir seg etter bare sju måneder som hotelldirektør (Vestland) +
«Ivar Neteland sluttet som daglig leder ved Engø gård i september 2020. Siden har ferden gått via Utne Hotel i Hardanger til Ramme Fjordhotell. Nå slutter han også der.» Kilde: tb.no.

Satser på turisme i Åkrafjorden (Rogaland)
«Lokale investorer har kjøpt inn en ny turistbåt som skal vise frem fossefall og spektakulær natur i Åkrafjorden. Planen er også at båten nye «Langfoss» i løpet av et par år skal driftes elektrisk.» Kilde: radioh.no.

Mener norske plattformer er like unike som Frihetsgudinnen (Rogaland)
«Stavanger kommune og Norsk oljemuseum vil ha betong-plattformene i Nordsjøen inn på verdensarvlisten. Frp-topp vil vite hvem som skal betale for vedlikeholdet.» Kilde: nrk.no.

«The Bolder» søker driftsansvarlig (Rogaland)
«Lysefjorden Investering AS søker Driftsansvarlig. Vi utvikler en reiselivsdestinasjon i Rogaland som allerede vekker oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. På kanten mot Lysefjorden vokser The Bolder fram.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.


Viser fram reiselivskonsept for europeisk ungdom (Møre og Romsdal)
Valldal og Geiranger: «Utfordringa for unge vaksne i deira heimland er å finne relevant arbeid. No skal dei lære av reiselivet i Fjord og Stranda. Temaet for studieturen er bærekraftig reiseliv.» Kilde: mrfylke.no.

Sier nei til søndagsåpent – igjen (Møre og Romsdal) +
«Området Kvisvik/Årsund i Tingvoll er ikke et «typisk turiststed», slår Statsforvalteren fast. Dermed får ikke Matkroken Kvisvik holde søndagsåpent i turistsesongen.» Kilde: tk.no.

Vil meir satse på meir turisme (Møre og Romsdal) +
«Skal vi tru det nyetablerte styret i Gjøra Bygdeutvikling (GBU), har det vore «daudt» i bygda ei stund, men no er dei på tur å vakne til live igjen. Samtidig vekker dei og Gjæra Gjøra opp att – om enn i litt avgrensa skala i starten.» Kilde: auraavis.no.

Turistbuss sto bom fast: – Fleire klatra for å komme seg heim (Vestland)
«Bygdefolket i «Instagram-bygda» er uroa for tryggleiken etter at nok ein turistbuss køyrde seg fast og stengde vegen i fleire timar.» Kilde: nrk.no. 

450 skientusiastar forvandla området til ei maurtue (Vestland) +
«I helga hadde High Camp Turtagrø 20-årsjubileum, eit år forseinka. – Eg vil vel seia det var ein suksess. Det var gøy å få arrangera att.» Kilde: sognavis.no.

Langsiktig arbeid gir resultater! (Vestland)
«Nylig mottok vi Grand Travel Award sin bærekraftspris for 2022. .. Juryen legger særlig vekt på det gode samarbeidet mellom reiselivet og vertskommunene i regionen.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Bergen får direktefly til Lübeck (Vestland) 
«23. mai starter det nord-tyske flyselskapet Lübeck Air en direkterute mellom hansabyene Bergen og Lübeck.» Kilde: reiseliv1.no.

Tror nordmenn blir de primære kundene i år (Vestland) +
«Ole Melkeraaen, direktør på Hardanger Hotel, sier han forventer travle og gode sommermåneder.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Vi er godt i gang med kampanjer for sommeren 2022 (Rogaland)
«I år er fortsatt Norge vårt viktigste marked, men også andre europeiske markeder forventes å finne veien til Haugalandet denne sommeren. Vi kjører en norgeskampanje sammen med Ryfylke, og en kampanje rettet mot bla Tyskland..» Kilde: info-visithaugesund.no.

Fyller 70 år: – Vi bor her i bobil året rundt (Rogaland) +
«I år er Haraldshaugen Camping 70 år. Samboerparet John Arne Waage og Adrian Høyvik Thomson overtok byens eneste campingplass i 2016. Langt fra noen 8-16-jobb.» Kilde: h-avis.no.

To strender på Karmøy tildeles miljømerket Blått Flagg (Rogaland)
«Det er somregel ikke kritthvite strender og krystallblått hav man forbinder med den røffe kysten på Vestlandet, men på Karmøy finner du faktisk flere av dem.» Kilde: reiseliv1.no.

Magne i Hamrane Hyttefelt: – Har fylt opp hyttene i sommer (Rogaland) +
«Denne reiselivssesongen ser ut til å bli bra. Det trengs nå etter to magre år. Kombinert med sauehold har det ikke vært sprekt med de store prisøkningene vi har hatt i landbruket, sier Magne Jakob Bjørheim.» Kilde: strandbuen.no.

Slik kan det nye badelandet i Stavanger bli (Rogaland) +
«Badeland med hotell i Paradis eller badeland med supersklie i Hillevåg er de to alternativene som står igjen.» Kilde: aftenbladet.no.

Fugleparken holder fortsatt stengt – uvisst om de åpner (Rogaland) +
«Fugleparken har vært en populær attraksjon i årevis. Dørene til parken har ikke vært åpne på et år, og det er fortsatt usikkert om de skal åpne igjen.» Kilde: sandnesposten.no.

Her blir det ingen Thousand Island å få (Rogaland) +
«17. mai må du kanskje nøya deg med den tradisjonelle pølsa, isen og grillmaten. Men dagen etter er eigersundsk street food eit alternativ. Då opnar Eigra Street i den tidlegare slaktarbutikken som nå er ein del av Grand Hotell.» Kilde: dalane-tidende.no.


No strøymer gjestane til hotella igjen: – Helgene er fullbooka
«Førehandsbestillingane aukar kraftig. Sommartrafikken ved hotella ser ut til å vere tilbake på nivået før pandemien.» Kilde: nrk.no.

I kø for å se på hellemalingene (Møre og Romsdal) +
«For første gang var det kulturvandring for å se på hellemalingene i Tingvoll, og det måtte mange grupper i perioder for å få informasjon om de inntil 6000 år gamle kunstverkene.» Kilde: auraavis.no.

Gratisferjer er tidenes opningsgåve (Møre og Romsdal) +
«Gratisferje på fjorden betyr svært mykje for vår mulegheit til å rekruttere tilsette, seier Øye.» Kilde: morenytt.no.

Folk betalar dyrt for å sove i trehytte (Vestland) +
«Engeset Trehytte AS eig to, snart tre, utleigehytter på Sandane. Gjestane strøymer til, og no kan eigarane ta utbytte.» Kilde: firda.no. 

Vil at folk skal få augene opp for området vårt (Vestland) +
«Me bur i eit unikt område, som er veldig underkommunisert. Me vil få opp merksemda om kjente og mindre kjente perler, seier Mette Cathrine Nordås. Ho styrer Instagramkontoen «Lengstvest»,..» Kilde: nordhordland.no.

Bergen tilbake på bobilkartet (Vestland)
«Etter et par turbulente år mer eller mindre uten et tilbud, er Bergen fra i dag igjen på bobilkartet. Ryktet gikk foran og flere fant veien dit i helgen.» Kilde: bobilverden.no.

Åpner fransk bistro i Bergen (Vestland) +
«Det er nok pizza og burgersjapper her i byen. Vi vil gi Bergen et helt nytt tilbud, sier Odd Einar Tufteland. Le Mathis har fått navn etter kjøkkensjefens sønn.» Kilde: ba.no.


Cruise-stopp på Smøla: – Siste ord er ikke sagt (Møre og Romsdal) +
«Bare en uke før det første av tre cruisebåtanløp skulle skje, ble de alle kansellert. Nå jobbes det med å legge en plan for å få bryggene på Dyrnes godkjent for framtidige anløp.» Kilde: tk.no.

Satser på å doble med helårsturisme (Møre og Romsdal) +
«Ålesund Cruise Service ansetter åtte nye og satser på å doble omsetningen fra 2021. Ett av grepene er å satse på vinterturisme. – Et tilbud på sommeren forutsetter at det også skjer noe på vinteren.» Kilde: smp.no.

Hit strøymer cruiseturistane til (Møre og Romsdal) +
«Cruisesesongen på Strandafjellet er allereie i full gong og sesongen lovar godt.» Kilde: nyss.no.

Synnøve og Gunnar er del av kvivsvegeffekten (Møre og Romsdal) +
«Ekteparet Synnøve og Gunnar Hide valde Hydla i Stryn då dei investerte i familiehytte. Ifølgje utviklar Otto Vik er om lag 80 prosent av hytteeigarane i feltet sunnmøringar.» Kilde: fjordingen.no.

Ny direktør på Sunde Fjord Hotel (Møre og Romsdal) +
«Anita Johansen Sætremyr begynte i jobben som hotelldirektør på Sunde Fjord hotell forrige uke.» Kilde: smp.no.

Turistar etterlyser meir norsk mat  i Sogndal (Vestland) +
«– Dei blir veldig skuffa.. Toril Partenyi ser gjerne at det satsast meir på moderne norsk mat i Sogndal. Ho får støtte av Visit Sognefjord.» Kilde: porten.no.

Lanserte storsatsing på fjorden: – i gang med forprosjekt (Vestland) +
«Sigurd Kvikne har saman med fire andre lokale aktørar store planar på fjorden utanfor sentrum i Balestrand. – Me må få litt meir oversikt over den økonomiske biten.» Kilde:sognavis.no.

Brørne vil gje gjestene luftige opplevingar, heilt på kanten (Vestland) +
«Brørne Hallvard og Thomas Sørheim Evjestad har nytta mange timar for å få hytta på plass. No skal ho innreiast for at gjestene kan ta ho i bruk frå sommaren av.» Kilde: sognavis.no.

Europeisk pris til Universitetsmuseet i Bergen (Vestland)
«Universitetsmuseet i Bergen vant høythengende europeisk museumspris for måten de tar i mot publikum på.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Syv grunner til at Hardanger Lift er bra for Odda og Ullensvang (Vestland) +
«Hardanger Lift skal bli et løft for hele Ullensvang kommune, skriver Inger Synnøve Vestrheim.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Nå er staben komplett hos Eigersund næring og havn (Rogaland) +
«Hun var i flere år Sandnes sentrum AS sitt ansikt utad og sto blant annet bak «100-ugå». Nå skal Sigrun Gabrielsen lede reiselivssatsingen til Eigersund næring og havn KF.» Kilde: dalane-tidende.no.


Cruiseanløpene til Smøla er kansellert (Møre og Romsdal)
«National Geographic Endurance og søsterskipet National Geographic Resolution skulle etter planen ha besøkt Smøla nå i mai. Krav om ISPS-godkjenning gjør at cruiseskipene ikke kan komme likevel.» Kilde: tk.no.

Er eitt steg nærare for Seljesanden hotell (Vestland) +
«Slik ser investorgruppa føre seg at Seljesanden hotell kan bli sjåande ut. Her er hotellet sett frå sør. På same måte som ved det førre hotellet på staden, er det lagt opp til eit større grøntareal, eller hage, på nedsida av hotellet.» Kilde: fjt.no.

Visit Bergen publiserte sin første podcast (Vestland)
«Det er alltid kjekt å kunne lansere første test i en ny kanal. Målgruppen for podcasten er utenlandske turister og tema er: Fjords, food and Fløyen.» Kilde: facebook.com.

Fjord Tours søker Senior .NET utvikler (Vestland)
«Fjord Tours AS er et norsk reiselivsselskap som har som ambisjon å bidra til å utvikle et bærekraftig reiseliv og sikre lokal verdiskapning. Sted: Bergen. Frist: Raskt.» Kilde: finn.no.

Fullbooket fram til midten av juni (Vestland) +
«Tyssedal Hotel hadde sesongåpning 19. april, men har ingen tilgjengelige rom før 17. juni. – Det stemmer. Vi åpnet 19. april, og har siden hatt ITV Studios hos oss i forbindelse med innspillingen av serien RIP Henry.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Spent på interessen for overnattinger på Flokehyttene (Rogaland) +
«Timingen for ferdigstillelse av Flokehyttene kunne knapt vært bedre, der vi alle sto midt i en pandemi med reisestopp og hjemmeferier. Men hvordan ville interessen bli når Ryvarden skulle konkurrere mot helgeturer til København og London?» Kilde: h-avis.no.

Kombibåten «Lysefjord» vil gå flere turer i Lysefjorden (Rogaland) +
«Da Fjord 1 valgte å legge inn årene for turistferja denne sommeren, snudde Lysefjorden Utvikling, Rødne AS og Norled seg rundt og laget et reserveopplegg. Tilbudet er ikke like godt som før for bilturister, men bedre enn ingenting mener Helge Kjellevold.» Kilde: strandbuen.no. 


Cruisesesongen i Romsdal – på vei tilbake til normalen (Møre og Romsdal) +
«Det er ikke et fullt skip, men det er en ganske stor gruppe, sier Søvik. «Celebrity Silhouette» er langt fra det siste skipet som skal anløpe Romsdal i løpet av året. Søvik forteller at hun merker at ting er på vei tilbake til normalen etter pandemien.» Kilde: rbnett.no.

Oppryddingen på Trollstigen har startet – forblir stengt ut mai (M&R)
«En av Norges mest populære turistattraksjoner har fått en skikkelig trøkk. Lite tyder på at veien blir åpnet med det første.» Kilde: nrk.no. 

Uvisst kven som eig «ingenmannsland» i Kjøsnesfjorden (Vestland)
«Den nye fyllinga skulle bli ein turistattraksjon og gjere underverk for fiskestammen i Jølstravatnet og Kjøsnesfjorden. Men førebels er ikkje alt slik det skal vere. No undrar grunneigarane seg over kven som har ansvaret.» Kilde: firda.no.

Vil ha serveringsstad med brygge ved Eidsfjorden (Vestland)
«Saman med gründerkameratane bak kjøpet av Lem camping i Sogndal, har eigedomsmeklaren store planar. Sogndal Fjordpanorama har allereie byrja å ta form, dei tre første utleigehyttene er på plass, dei tre neste er venta i juni.» Kilde: sognavis.no.

Sparkesyklane har kome til Fjærland (Vestland) +
«Me vil ha det litt moro, og trur det kan bli ein artig gimmick, seier Jarle Mundal. Han driv Fjærland Guiding saman med sambuaren Janne Elin Hårklau. No har dei gått til innkjøp av fem sparkesyklar som dei skal leiga ut.» Kilde: sognavis.no.

Mundal finpussar ny profil: – Me vil skapa ein marknad for brukte ting  (Vestland) +
«Fjærland er sterkt attende etter to mørke år. Det er berre dagar fram til sesongopning og brebygda sjøset ein ny profil: Bruktmarknaden.» Kilde: sognavis.no.

Havila Castor ankommer Bergen (Vestland)
«Havila Kystrutens andre skip, Havila Castor, ankommer Bergen 5. mai. Her skal skipet klargjøres for å settes inn i rute tirsdag 10. mai.» Kilde: travelnews.no.

71° nord tok med seg kjendisar og eit crew på 50 hit (Vestland) +
«Denne veka vert «71° nord – Norges tøffeste kjendis» spelt inn i Hardanger. Produksjonen rosar samarbeidet med Reisemål Hardangerfjord AS. ..marknadsverdien ved å få vist fram området på denne måten er stor, og Reisemål Hardangerfjord AS har inngått eit sponsorsamarbeid for å få dette til.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Startet som renholder – i dag er hun hotellsjef (Rogaland) +
«For polske Wiktoria Polom har både lære- og karrierestigen vært bratt. I 2015 kom hun til Norge og startet som renholder ved et hotell i Stavanger uten å kunne språket. Knappe seks år senere er hun daglig leder ved Thon Hotel Sandnes.» Kilde: sandnesposten.no.


Nordvestsamlingen 11. mai 2022 (Møre og Romsdal)
«Nordvestsamlingen arrangeres på Hustadvika Gjestegård på Farstad. Vi inviterer alle våre medlemmer, aksjonærer, eierkommuner og andre reiselivsinteresserte til en spennende dag med faglig påfyll og sosialt samvær med andre reiselivskolleger.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Basecamp Hotel Hellesylt kjøper aktivitets- og guidefirma (M&R) +
«Aktivitetshotellet har inngått avtale med eieren av Fjord Nature om kjøp av alle aksjene i selskapet.» Kilde: smp.no.

Slik kan det nye hotellet ved sanden bli sjåande ut (Vestland) +
Selje: «Arbeidet med det nye hotellet i Selje held fram, og slik ser investorgruppa føre seg at Seljesanden hotell kan bli sjåande ut.» Kilde: fjt.no.

Mange cruiseturistar i sentrum: – handla meir enn eg hadde trudd (Vestland) +
«Det var stort folkeliv i sentrum då cruiseskipet MSC Magnifica med 3.000 turistar om bord la til kai i Måløy måndag. På butikkane i sentrum vart dei positivt overraska av kor mange av turistane som handla.» Kilde: fjt.no.

Fjord og fjell i helt ny kombinasjon (Vestland)
«Reiselivsnæringen må selv ta grep for å gjøre reiselivet «grønnere» og skape mindre press på enkelte overfylte steder. .. Etter et godt pilotprosjekt, starter nå den ordinære driftssesong for Cruise & Hike i Modalen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.  

Visit Bergen on TikTok (Vestland)
«Vi vet at mange av medlemmer våre er nysgjerrige på TikTok som kanal for tiden. Etter vår oppstart for 1 måned siden står vi nå med 1.465 følgere og er godt fornøyd med det på så kort tid..» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Over 15.000 besøkte Preikestolen i april – Vi forventer mye folk (Rogaland) +
«I 2019 opplevde turistforeningen en opptur med besøkende på Preikestolen. Over 300.000 hadde besøkt turistmålet det året. I april i år er det flere som har besøkt Preikestolen enn i samme måned i 2019.» Kilde: strandbuen.no.


Odd Birkeland kjøper Sande kro (Vestland) +
Gaular: «Odd Birkeland har kjøpt Sande Kro og Hotell. Tanken er at Per Kapstad skal drive vidare, og med tida kjøpe det tilbake. – Eg går inn for å hjelpe Per og Sølvi. Eg kjøpte dei ut, og så skal dei drive vidare som om det var deira eigedom, seier Birkeland.» Kilde: firda.no.

Akutt mangel på folk i bransjen: – Er redd vi blir utbrent (Vestland) +
Bergen: «Denne kafeen sliter med å få tak i nye medarbeidere. Konkurransen om arbeidskraft er knallhard etter pandemien. Ledigheten i Bergen er den laveste på 14 år.» Kilde: ba.no.

Tallet på redningsaksjoner har rast (Rogaland) +
«I 2016 var det hele 42 redningsaksjoner for å hente ned turister fra Trolltunga-stien. I fjor var tallet nede i 12. Nå settes det inn enda flere tiltak rundt Trolltunga.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.


Forventer enda en bra sesong: – Trenden vil fortsette  (Møre og Romsdal) +
«Reiselivssjef for Visit Nordvest, Torunn Dyrkorn, forteller at det allerede er godt med bookinger som kommer inn hos reiselivsaktørene i Nordmøre og Romsdal.» Kilde: tk.no.

Ønsker å skape «The golden cycle route» (Møre og Romsdal) +
«Denne gjengen satser på sykkel-suksess i Rauma til høsten..» Kilde: andalsnes-avis.no.

Vil meir satse på meir turisme (Møre og Romsdal) +
Gjøra, Sunndal: «Skal vi tru det nyetablerte styret i Gjøra Bygdeutvikling (GBU), har det vore «daudt» i bygda ei stund, men no er dei på tur å vakne til live igjen. Samtidig vekker dei og Gjærra Gjøra opp att – om enn i litt avgrensa skala i starten.» Kilde: auraavis.no.

No er innvendingane mot hotellplanane trekt (Vestland) +
«No har Statsforvaltaren i Vestland trekt innvendingane dei hadde mot planane for Seljesanden hotell.» Kilde: fjordabladet.no.

Mandag kommer det første cruiseskipet (Vestland) +
«Mandag klapper det 294 meter lange cruiseskipet MSC Magnifica til kai i Måløy. Anløpet er det første av 26 planlagte cruisebesøk til kystbyen mellom mai og september.» Kilde: fjt.no.

Her er Florø sitt nye landemerke (Vestland) +
«12 etasjar, skybar og restaurant på toppen og spa-avdeling og park over heile taket.. Eigarane av Comfort Victoria Hotell har store vyar for Florø. Skal ein ha vekst og utvikling på reiselivsområdet treng ein meir X-faktor og ein turistmagnet..» Kilde: firdaposten.no.

Her kjem Via Ferrata Sognefjord (Vestfold) +
«Raaum er ikkje i tvil om at Via Ferrata Sognefjord vil bli ein realitet. – Me satsar på byggjestart i juni, seier Ketil Raaum. – Me ventar på svar frå kommunen. Det er signalisert at det blir i orden, men at det tek tid.» Kilde: sognavis.no.

Kjartan Lauritzen om det mystiske hotellkjøpet (Vestland)
«I februar ble det kjent at artisten gjorde et overraskende karriereskifte da han gikk til innkjøp av Balestrand Hotell, og dermed ble hotelleier.» Kilde: nettavisen.no.

Krever svar om landstrøm i Flåm (Vestland) +
«Aurland Høgre krever svar fra Klima- og Miljøministeren om landstrøm i Flåm. Aurland Høgre mener at den «ørkenvandring» saken nå er inne i, setter fremtidig cruisetrafikk og reiselivsnæring på spill.» Kilde: sognavis.no.

No er cruise tilbake nesten for fullt (Vestland) +
«I Sogn blir det 168 anløp av cruiseskip i sommar. Eitt av skipa er det første på naturgass. No er cruise tilbake, nesten på nivået me hadde før pandemien, seier Tokvam, og kan lova at cruiseglade sogningar vil få sjå mange store cruiseskip på fjorden framover.» Kilde: sognavis.no.

Spanske smil på Rullestad (Rogaland) +
«Dei har reist langt heimanfrå, ekteparet Nuria og Salvador ( «Salva» til dagleg) Malonda, som jobbar og bur på den nyopna campingplassen på Rullestad.» Kilde: h-avis.no.

Spår kraftig rekyl for Preikestolen (Rogaland) +
«Etter to år preget av koronapandemien, tror sjefen for Preikestolen at turistene kommer tilbake i 2022 og at turistattraksjonen om få år har 500.000 besøkende.» Kilde: aftenbladet.no.

Reiselivsguru hyller Jæren: – Folka her går all in! (Rogaland) +
«Reise-eksperten Gunnar Garfors kommer med saftige lovord om Jæren. Fredag var han på Bryne for å snakke om reiselivet i området. ..da det var toppmøte for reiseliv på Jæren – på toppen av Bryne.» Kilde: jbl.no.s


Ønsker å fortsette med sightseeing i Ålesund (Møre og Romsdal)
«Selskapet Strömma Norge AS har søkt Møre og Romsdal fylkeskommune om å forlenge rutekonsesjonen om hop on, hop off-buss i Ålesund.» Kilde: mrfylke.no.

Søker om å få drive Gripruta (Møre og Romsdal)
«Kristiansund Kommunale Sundbåtvesen søker om å få drive båtrute mellom Kristiansund og Grip.» Kilde: mrfylke.no.

Nye hotellplaner i Kristiansund sentrum (Møre og Romsdal) +
«Spenstige planer for nytt hotell med 114 rom i Hvedinggården. – Dette er begynnelsen på en ny tid for Kristiansund sentrum, smiler gårdeier Elisabeth Hveding.» Kilde: tk.no. 

No opnar turistvegane: – Fire meter høge brøytekantar (Vestland)
«Brøytemannskap jobbar no på spreng for å få opne nasjonale turistvegar over heile landet.» Kilde: nrk.no.

Her kan vi fortøye de største cruiseskipene i verden (Vestland) +
Nordfjord: «Havnedirektør Kjell Fagna er svært fornøyd med at den nye kaifronten er levert nøyaktig etter tidsplanen. Det blir det 294 meter lange cruiseskipet MSC Magnifica som får æren av å få det aller første anløpet ved den nye kaia førstkommende mandag.» Kilde: fjt.no.

Strynefestivalen er tilbake (Vestland) +
«Hvordan er det å arrangere festivaler etter to år med pandemi? Vi tok en kjapp prat med Lisa K. Bjærum i forkant av årets Strynefestival på Folven.» Kilde. friflyt.no.

Her er planane for Jølster Hotell (Vestland)
«Gamledelen av hotellet skal bestå. I nord blir det butikk med leilegheiter, og i sør blir det rekkehus.» Kilde: firda.no.

Optimisme, men også usikkerheit i forkant av turistsesongen (Vestland) +
«Visit Sognefjord og turistnæringa såg ut til å gå ein god sesong i møte. Så stoppa mykje av bestillingane opp som følgje av krigen i Ukraina.» Kilde: porten.no.

Nær 700 cruiseturistar vandra i Vik, testa gamalost og juice (Vestland) +
«675 passasjerar kledde seg godt, fekk nordavinden i ryggen og opplevde Vikøyri og mellomalderkyrkjene.» Kilde: sognavis.no.

Verdensarvfjord forurenset: Verdensarvkoordinator krever handling (Vestland)
«Nye funn har avdekket forurensing i Nærøyfjorden. Miljøtilstanden i Nærøyfjorden skaper nå uro. Forvalter av verdensarven, Erling Oppheim, krever handling fra myndighetene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Gondol-konkurrenten frykter ikke Odda (Vestland) +
«Ett år etter at Romsdalsgondolen i Åndalsnes åpnet, skyter prosjektet med å overgå Norges lengste pendelbane fart i Odda. Slik kan veien videre for Rossnos-prosjektet bli.» Kilde: h-avis.no.

Har visithaugesund.no blitt fjordnorway.com? (Rogaland)
«Som mange har fått med seg har nettsidene våre endret seg. Vi har sammen med de andre destinasjonsselskapene på Vestlandet og lansdelsselskapet Fjord Norge gått sammen om å utvikle en helt ny plattform for reiseinspirasjon, turistinformasjon og reiseplanlegging.» Kilde: info-visithaugesund.no.

Guide til Stavanger (Rogaland)
«Stavanger-regionen er en av de mest spennende matdestinasjonene i Norge. I denne guiden finner du syv gode mat- og drikkesteder du må kjenne til i byen.» Kilde: e24.no.

Rutetabell for turistruta på Lysefjorden klar – en skandale (Rogaland) +
«Sommerruta på Lysefjorden blir ikke som før. – Dette ruteopplegget setter oss 30 år tilbake i tid, sier Alf Hatleskog i Songesand og karakteriserer årets sommerrute som en skandale.» Kilde: strandbuen.no.


På denne listen skiller Møre og Romsdal
«Seks av ti sier de blir i Norge i sommerferien, mens kun én av ti skal ha brorparten av ferien utenfor landegrensene. I Møre og Romsdal er det færrest som har tenkt seg til utlandet.» Kilde: tk.no.

Gondol-konkurrenten frykter ikke Odda (M&R/Vestland) +
«Ett år etter at Romsdalsgondolen i Åndalsnes åpnet, skyter prosjektet med å overgå Norges lengste pendelbane fart i Odda. Slik kan veien videre for Rossnos-prosjektet bli.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Er så positiv til dette at det ryker ut av ørene mine! (M&R)
Sunndalsøra: «Det var en svært entusiastisk ordfører Ståle Refstie som satte punktum for debatten i kommunestyret om eierskap i Vinnutrappa AS onsdag.» Kilde: auraavis.no. 

Forventer fortgang i opprydningsarbeidet på Trollstigen (M&R)
«Snøskredet i palmehelga blåste ut vinduene og fylte restaurantlokalet med snø. Innredningen har blitt delvis ødelagt, men bygningen skal ikke ha fått store skader i konstruksjonen.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Kan legge igjen over 17 millioner lokalt (Vestland) +
«Det er dette skipet, MSC Magnifica, som klapper til kai i Måløy førstkommende mandag. Om bord befinner det seg 3.000 turister, hovedsakelig fra Storbritannia, men også fra flere andre land.» Kilde: fjt.no.

Eit steg nærare gigantutvikling på Filefjell (Vestland) +
«Etter lange forhandlingar er no det meste på plass for at Fredensborg Fritid kan utvikla heilårs familiedestinasjon på Filefjell.» Kilde: 

Elin (33) er Strands nye mulighetsutvikler (Rogaland) +
«Sentrumsleder på Jørpeland, Elin Aasheim Rossemyr, har takket ja til stillingen som mulighetsutvikler i Strand kommune. ..skal jobbe i skjæringspunktet mellom kultur, næringsliv og reiseliv.» Kilde: strandbuen.no.


Konferanse- og konsertsal Sunnfjord Hotell (Vestland)
«En ny konferansesal på Sunnfjord Hotell utført av Åsen & Øvrelid har gitt Førde en ny storstue for store forsamlinger. Salen til 90 millioner kroner skal brukes til både konferanser og  konserter.» Kilde: bygg.no.

Vingen er ein av Bremangers viktigaste attraksjonar, men.. (Vestland)
«I fjor var det 52 besøkande her.. Reiselivsverksemda Knutholmen er ivrig oppteken av å utvikle reiselivet og meiner at Vingen er eit dårleg utnytta aktiva.» Kilde: firdaposten.no.

Har dere fått resultatet ennå? (Vestland)
«Nå er endelig daglig leder i Fjordkysten på vei til Bergamo, Italia for å representere Norges bidrag på konferansen. Vi gratulerer og er meget stolte av vårt parkmedlem, det de og alle frivillige og stå på folk der får til!» Kilde: facebook.com/Norskeparker

Bergen Harbour Hotel ansetter ny hotellsjef (Vestland)
«Bergen Harbour Hotel utvider staben, og ansetter erfarne Maud Haldorsen som ny hotellsjef.» Kilde: reiseliv1.no.

Her smyger monsterskipet seg under Askøybroen (Vestland) +
«MS «Sky Princess» er det første av tre gigantskip som besøker Bergen i år. Nå er pandemien over. Nesten 300 cruiseskip med til sammen 500.000 passasjerer har meldt sin ankomst denne vår- og sommersesongen.» Kilde: ba.no.

Meny veldig populær blant turistene (Vestland) +
Odda: «Vi starter opp lørdag 14. mai, og vil fortsette med samme meny som tidligere år, da den har vist seg å være veldig populær blant turistene, sier daglig leder Saif M. Ishtiak Hossain.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Blir prosjektleder i nytt reisebyrå i Haugesund (Rogaland) +
«Tina Røvær er ansatt som ny prosjektleder i Suldalbussens nye reisebyrå Reiseteam. Hun kommer fra jobben som arrangement- og samfunnsansvarlig i FK Haugesund.» Kilde: h-avis.no.  

Skal rigge seg for tidenes sommer på Randaberg (Rogaland) +
«Nesten dobbelt så mange turister som det finnes randabergbuer kommer til landsbyen i sommer. Det vil lokalt næringsliv benytte seg av. Til sommeren kommer det flere cruiseskip til Randaberg, og allerede har kommunen offentliggjort fem skip og deres passasjerer.» Kilde: bygdebladet.no.


Vi er avhengige av å få med kommunen på laget (Møre og Romsdal) +
«Vinnutrappas venner søker om samarbeid med kommunen i realiseringen av sherpatrappen ved Vinnu og ønsker nå å opprette aksjeselskap, saken vil bli tatt opp i kommunestyremøtet neste uke. Om kommunen ikke blir med på et samarbeid kan det bety at sherpatrapp prosjektet stopper opp.» Kilde: driva.no.

Satsar fleire millionar på luksus i Geiranger (Møre og Romsdal) +
«Grande Fjord Hotel i Geiranger har store utvidingsplanar, og satsar på luksus og brennevin. – Det eine bygget vil vere eit større bygg til sjølve hotellet, med suitar, restaurant, konferanserom, spa og andre fasilitetar.» Kilde: nyss.no.

Campingnæringen ønsker å gjøre camping enda tryggere (Vestland)
Loen og Stryn: «NHO Reiseliv skal i samarbeid med brannvesenet i Stryn og Loen, de nærliggende kommunene og over ti campingplasser i området, gå igjennom den nye forskriften om brannsikkerhet som tredde i kraft 1. mars i år.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Visit FjordKysten og Sunnfjord søker Markedsfører (Vestland)
«Visit FjordKysten og Sunnfjord er destinasjonsselskap for kystkommunane frå Solund i sør til Kinn i nord og Sunnfjord kommune i aust, og vi har rundt 120 medlemmar i heile regionen.» Kilde: finn.no.

Vil ha ny tursti i Astrup sitt namn: – Vi må tenke stort (Vestland) +
«Tanken er kanskje litt ekstra fri medan ein går i fjellet. Ein slik tur over tregrensa i Jølster leia Laila Vilnes Helgheim inn på tanken om «Astrupstien».» Kilde: firda.no. 

Endå ein høgsesong går utan ny gjestehamn i Sogndal (Vestland) +
«1. august i år vil arbeidet starta på å byggja ut ei ny gjestebryggje ved Sjøkanten i Sogndal. Då er det fire år sidan kommunestyret på budsjettmøtet i desember 2018 løyvde pengar til formålet.» Kilde: sognavis.no.

Pensjonistane trør til i hopetal (Vestland) +
«51 pensjonistar bemannar turistkontoret i Årdal i sommar, det einaste i sitt slag. – Ein modell for resten av Sognefjorden. Det sa reiselivsdirektør i Visit Sognefjord, Heidi Hauge, under kick-offen for turistvertane i Årdal.» Kilde: sognavis.no. 

Klar for flaggskiphotell (Vestland)
«Etter fire år som hotelldirektør ved Comfort Hotel Bergen, skal Jørgen Hauge Carlsen overta et enda større hotell med nesten samme navn. Han overtar som direktør ved Comfort Hotel Bergen Airport.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Destinasjon Haugesund & Haugalandet – Påskekampanje (Rogaland)
«Etter gode resultater fra vinterferiekampanjen, valgte vi å kjøre en lignende kampanje i påskeferien. Her er en oppsummering av resultatene fra kampanjen.» Kilde: info-visithaugesund.no.

Hils på våre nye turistverter! (Rogaland)
Destinasjon Haugesund & Haugalandet: «..styrket teamet vårt på turistinformasjonen med 3 nye turistverter. Alle tre er allerede godt i gang, og vil ha vakter både i Haugesund sentrum, på cruisekaien og i Skudeneshavn.» Kilde: info-visithaugesund.no.

Hit skal styret for Eigersund næring og havn på studietur (Rogaland) +
«Cruisesatsing, etablering av batterifabrikk og næringsutvikling i og utenfor havna er noe av det kontingenten fra Eigersund skal få lære mer om under denne ukas studietur til Mo i Rana.» Kilde: dalane-tidende.no.


Nordvestsamlingen 11. mai 2022 (Møre og Romsdal)
«Nordvestsamlingen arrangeres på Hustadvika Gjestegård på Farstad. Vi inviterer alle våre medlemmer, aksjonærer, eierkommuner og andre reiselivsinteresserte til en spennende dag med faglig påfyll og sosialt samvær med andre reiselivskolleger.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Turistfiskemøte om fangstrapportering (Møre og Romsdal)
«Turistfiskebedrifter i Nordmøre og Romsdal samlet seg til et diskusjonsmøte på Teams om fangstrapportering onsdag 20. april. Bakgrunnen for møte er at det er kommet nytt reglement fra fiskeridirektoratet på rapportering av fangst..» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Vi er klare for vår andre høysesong (Møre og Romsdal) +
«Etter en fantastisk påske, er gjengen i Romsdalen AS klar for å ta i mot både norske og utenlandske turister. Romsdalsgondolen og Eggen restaurant har vært gjennom sin første påske. – Det har vært veldig spennende og vi var usikre på hvordan trykket kom til å være gjennom påskeuka.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Turistikonet knust av snøskred (Møre og Romsdal)
«Den nasjonale turistvegen over Trollstigen i Møre og Romsdal skulle etter planen åpne om kort tid. Men nå er det klart at starten på turistsesongen ikke blir helt som planlagt.» Kilde: thetravelinspector.no.

Koronaen tok knekken på bedrifta til Anne (Vestland) +
«Anne Kvellestad Klakegg har drive Klakegg Tour Guiding i snart 20 år. Gjennom bedrifta har ho arrangert turar for nordmenn til USA, hovudsakleg til Midtvesten, med fokus på å treffe slektningar. No er det heilt slutt.» Kilde: nordhordland.no.

Skjolden tok mot nær 1000 cruisepassasjerar i sola (Vestland) +
«Bygda i enden av Lustrafjorden viste seg frå si beste side då Spirit of Discovery la til kai laurdag morgon.» Kilde: sognavis.no.

Båtfolket samlet i sommerlig Bergen (Vestland)
«Båtene ligger side om side i Vågen denne helgen, og stemningen er høy blant båtfolket, mens Kongelig Norsk Båtforbund samles til Båttinget 22.» Kilde: batmagasinet.no.

Strålande nøgde med opninga av Jelsa hotell (Rogaland) +
«Bjørn Moe og Cecilie Jelsa under opninga palmelaurdag. Fullt hus, gode tilbakemeldingar og strålande nøgde gjestar sette spiss på opninga.» Kilde: suldalsposten.no.

Suksesspåske for Kenneth og Merethe på Steinsnes camping (Rogaland) +
«I påsken var det så mange bobiler og turister på Steinsnes camping, at Kenneth Andersen nesten ikke kunne tro det. Paret har bare drevet Steinsnes NAF Camping siden januar. Dette ble deres første smakebit på ferieinnrykk.» Kilde: dalane-tidende.no.

Eigersund næring og havn styrker staben (Rogaland) +
«Daglig leder Anne Vigdis Ellingsen håper å ha på plass ny næringsutvikler innen kort tid. Digital markedsfører for egersundregionen.no ble tilsatt tidligere denne uka.» Kilde: dalane-tidende.no.


Fra rettssalen i Reykjavik til sjefjobb på Classic Norway-hotell (M&R)
«Hun har jobbet som advokat, levd blant urfolket i Amazonas og samlet barndomsminner på et av de mest avsidesliggende stedene på Island. Nå blir Lilja Jónsdóttir (31) hotellsjef på Sagafjord Hotel i Møre og Romsdal.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Ferja hamna midt i skredet: – Det var isbitar og snø rundt heile båten (M&R)
«Kapteinen høyrde eit rabalder oppe i fjellet. Ikkje lenge etterpå stod ferja midt i skya frå snøskredet. Og i Romsdalen blei bilistar vitner til eit ras som gjekk ned mot vegen.» Kilde: nrk.no.

Her ruslar cruiseturistane i snøskredet (Vestland)
«Lokalbefolkninga i Stryn fortvilar over cruiseturistar som «utfordrar skjebnen» på gamle skred.» Kilde: nrk.no.

Travel innspurt til cruisesesongen for Karoline og Ivar (Vestland) +
«Karoline Søvik Myklebust, forretningsutviklar i Sogn næring, og Ivar Eilev Refsdal, kommunen sin prosjektleiar, konstaterer at brikkene er i ferd med å falla på plass til cruisestarten 14. april.. då kjem første av 39 cruisebåtar til Vik.» Kilde: sognavis.no.

No startar cruisesesongen for alvor (Vestland) +
«Gigant: Iona, med opptil 6.500 personar om bord, kjem til Olden heile 24 gonger denne cruisesesongen. Mellom anna blir skipet liggande til kai i Olden på nasjonaldagen 17. mai.» Kilde: fjordingen.no.

Andy jobbar i både sol og regn (Vestland) +
«Cullens starta i breførarlaget i 2001. Sidan 2003 har han drive Icetroll, som held til i Jostedalen. Dei driv med guida turar, kajakk og brevandringskurs. Sidan 2008 har han også drive med rafting gjennom selskapet Elvepurka.» Kilde: sognavis.no. 

Norske og utanlandske påsketuristar set kursen mot Sunnfjord (Vestland) +
«Eit gløymt, men sikkert vårteikn er tilbake. Dei tyskregistrerte bubilane byrjar så smått å komme tilbake, og reiselivsbransjen i Sunnfjord førebur seg på ei etterlengta påske utan restriksjonar.» Kilde: firda.no.

New tours and cruises in Bergen (Vestland)
«It feels really good to be able to travel again doesn’t it? Tour operators in Bergen have used the pandemic to plan new exciting tours and cruises, which we present in this article.» Kilde: visitbergen.com.


Vil du bli med å utvikle FjordKysten og Sunnfjord? (Vestland)
«Reiselivsnæringa i området FjordKysten og Sunnfjord har saman med kommunane i regionen etablert destinasjonsselskapet Visit FjordKysten og Sunnfjord AS. .. og no søker vi ein engasjert og målretta person med gjennomføringskraft til stillinga som Produktsjef. Søknadsfrist: 9. mai 2022.» Kilde: visitfjordkysten.wordpress.com.

Nordens lengste Zipline søker Zipline-operatørar! (Vestland)
«Flåm Zipline AS .. søker no etter «Ziplinere» til årets sesong! Me kan garantere deg ein sommar i fantastiske naturomgivelsar og ein jobb langt utanom det vanlege.» Frist: snarest. Kilde: finn.no.

Innlegg: Raumabanen (Vestland)
«Tida er for lengst komen for at både kommunen og heile Raumasamfunnet bør ta eit valg mellom ny og moderne veg, eller eitt ustabilt togtilbud på sparebluss, ofte gjennomført med buss!» Kilde: andalsnes-avis.no.

Innlegg: Cruise er gammeldags! (Vestland) +
«Tenk dere at det ble bygget en flytende bydel utenfor Bergen.. Her skulle innbyggerne være størstedelen av tiden.. De svære cruiseskipene er gårsdagens form for turisme, skriver MDGs Mona Høgli. Hun mener det er uakseptalet å legge opp til 3-4 cruiseskip og 8.000 passasjerer daglig.» Kilde: ba.no.

Ikke mulig å gå ned på selve «tunga» nå (Vestland)
«I år er det veldig mye blåis på Trolltunga til å være så seint på året. – Det er ikke mulig å gå ned på selve Trolltunga nå, opplyser daglig leder i Trolltunga AS, Åse Marie Evjen..» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Cruise­turisme som før pande­mien – nesten (Rogaland) +  
«Da cruiseskipet «Iona» la til på Strandkaien mandag, var det første gang Stavanger fikk besøk av et cruiseskip som går på naturgass.» Kilde: aftenbladet.no.

Mandag åpnet Tone dørene til hotellet: – Vi har heist flagget (Rogaland) +
Kvitsøy: «Mandag ettermiddag kunne Tone Hegre og gjengen ved Slogen Hotell senke skuldrene. Etter utallige timer med arbeid og utfordringer på veien, var åpningsdagen et faktum.» Kilde: bygdebladet.no.

Sola kommune søker Nærings- og reiselivssjef (Rogaland)
«Sola kommune har opprettet en ny stilling som nærings- og reiselivssjef. Her ligger alt til rette for at Sola kommune skal ha en sentral rolle i utviklingen av en helhetlig næringsstrategi for kommunen..» Frist: 01.05.2022. Kilde: finn.no.


Anbefalt i Molde (Møre og Romsdal)
«Vi stilte noen spørsmål til ansvarlig for Reiseliv i Molde kommune, Hilde Bergebakken om lokale kulturattraksjoner og severdigheter.» Kilde: reiseliv1.no.

Dei skal selje verdas vakraste fjord (Møre og Romsdal) +
«Reiselivsaktørar frå heile Hjørundfjord-området er klare til å samarbeide om felles produkt, for ein stor internasjonal marknad. Kulissene er det ingenting i vegen med.» Kilde: morenytt.no.

Norske og utanlandske påsketuristar mot Sunnfjord i påska (Vestland) +
«Eit gløymt, men sikkert vårteikn er tilbake. Dei tyskregistrerte bubilane byrjar så smått å komme tilbake, og reiselivsbransjen i Sunnfjord førebur seg på ei etterlengta påske utan restriksjonar.» Kilde: firda.no.

Vil bygga ny naudbu og ha døgnbemanning (Vestland) +
«Trolltunga får 1,9 millionar i stønad frå tilskuddsordningen Nasjonale turiststier, og ønskjer å bygga ei ny naudbu.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Han har planar om eit nytt smarthotell med 90 rom (Vestland)
Stord: «Hamnegata Utvikling ser no på mogelegheita for å realisera «Søratinden» som eit hotell i Leirvik sentrum.» Kilde: sunnhordland.no.

Gunnar anbefaler flere Dalane-attraksjoner i ny bok (Rogaland) +
«Globetrotter Gunnar Garfors har skrevet en reiselivsguide om Vestlandet. Her trekker han frem både mattilbud og naturopplevelser i Dalane.» Kilde: dalane-tidende.no.


Her kommer strøm til cruiseskip i Ålesund (Møre og Romsdal)
«For tida er krysset Røysegata/Sundgata avstengt. Årsaka er at Mørenett legger ned strømkabel til cruisekaia.» Kilde: nyttiuka.no.

Grande har kjøpt campingplass (Møre og Romsdal) +
«Odd Kenneth Grande, som også står bak Grande Fjord Hotel i Geiranger, har kjøpt Solvang Heritage Camping i Eidsdal.. Nina og Thomas Wallin Andersen har eigd og drive dei siste fem åra. No har dei flytta til Åndalsnes og seld campingbedrifta.» Kilde: smp.no.

Kviknefamilien rustar seg opp for hotellsesongen, gonger to (Vestland) +
Balestrand: «Dei er far og søner. No ser dei fram til ein spanande sesong, frå kvart deira hotell. – Siktar oss inn på gjestar som ikkje har noko imot litt live musikk.» Kilde: porten.no.

Bergen Harbour Hotel søker Hotellsjef (Vestland)
«Vil du være med på å forsterke vår posisjon samt skape en hotellopplevelse i særklasse? Bergen Harbour Hotel er Bergens nyeste boutique hotell og ligger sentralt og idyllisk til ved Bryggen i Bergen.» Frist: snarest. Kilde: finn.no. 

Bergenserne trekker mot fjellet: – Allerede utsolgt (Vestland)
«Mange vil til fjells i påskeuken, og flere steder er allerede fullbooket. .. I Myrkdalen er hotellet er allerede utsolgt, og daglig leder Knut Ketterman sier til BA forholdene nå lover godt for påskeuken.» Kilde: ba.no.

Er du på TikTok? Det er vi også (Vestland)
Bergen: «En av våre ambisjoner i 2022 har vært å starte vår egen TikTok-konto. Vi har et behov for å treffe yngre målgrupper i sosiale medier, og da er TikTok akkurat nå det mest naturlige valget å teste ut.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Nå starter cruisesesongen for alvor i Hardangerfjorden (Vestland) +
«Lørdag starter cruisesesongen for alvor i Hardangerfjorden. Det er ventet hele 143 cruiseskipsanløp i fjorden i år, en formidabel rekord, skriver Helge Møller i Cruise Destinasjon Hardangerfjord.. Økningen skyldes delvis krigen i Ukraina.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Nå kommer cruise-turistene tilbake til Haugesund (Rogaland)
«De neste ukene vil det igjen bli vanlig å se bygatene i Haugesund fulle med cruiseturister. Over 100 anløp er ventet denne sesongen.» Kilde: radioh.no.

Det ligger an til en svært travel sommer for Karmsund Havn (Rogaland) +
«Listen over cruiseanløp er lang. Fra nå og fram til 31. oktober kan vi vente oss 114 anløp i Haugesund.. – Vi startet jo cruisesatsningen i 2012, og hadde fem anløp i 2013. Siden har det økt jevnt.., sier reiselivssjef Vigleik Dueland.» Kilde: h-avis.no. 


Hyttefolket legg att millionar (Møre og Romsdal) +
Stranda: «Hyttefolket på Strandafjellet legg att millionar i Stranda kvart år.» Kilde: nyss.no.

Masterplan for reisemålet Sognefjorden – «fra ord til handling» (Vestland)
«2460 Reiselivsutvikling AS v/Ståle Brandshaug er leid inn som rådgiver for fase 3 Handlingsprogram – «fra ord til handling» i masterplanen for reisemålet Sognefjorden fra januar 2022.» Kilde: 2469reiseliv.no.

Fleire vil bli forskarar i Vestlandsforsking (Vestland) +
«Reiselivet har slite hardt sidan pandemien starta, og dei treng eit løft no. Der er det behov for å jobba med omstilling, utvikling av nye produkt og målgrupper. Me jobbar tett saman med reiselivsnæringa for å utvikla nye prosjekt, fortel Hamre.» Kilde: sognavis.no.

Travel innspurt til cruisesesongen (Vestland) +
«Sjøfronten får eit løft og skal vera klart til 14. april, då kjem første av 39 cruisebåtar til Vik. Det nye denne sesongen er at 32 av skipa ankrar opp på Vikjabukta og blir liggjande heile dagen. Det er ikkje vanleg, seier ordførar Roy Egil Stadheim.» Kilde: sognavis.no.

Tek nytt grep for å gjera Fitjar til turistmagnet (Vestland) +
«Reiselivsnæringa i Fitjar lanserer denne veka ny nettportal for å visa bygda frå si beste side. Med sju aktørar i ryggen håpar Bodil Haga at fleire får opp augo for vene Fitjar.» Kilde: sunnhordland.no.

Ungdommene laget påskekampanje (Rogaland) +
«Ungdommene i første klasse på salg, service og reiseliv-linja på Dalane videregående skole har dratt i gang en egen påskekampanje. – Vi retter fokus på hva ungdommen kan gjøre i påskeferien i stedet for å sitte hjemme og kjede seg, sier elev Celina Samslått.» Kilde: dalane-tidende.no.


Hotell kan bli akuttmottak (Møre og Romsdal) +
«First Hotel Atlantica i Ålesund kan bli akuttmottak.» Kilde: smp.no.

Set framtida til Lavik Fjord Hotel på spel (Vestland) +
«Laurens Brock og Trijntje Nienke Cupido eig og driv Lavik Fjord Hotell AS. Dei meiner det blir utfordrande å drive forsvarleg, om Vegvesenet sine planar for ny liggekai for ferjene går gjennom slik dei ligg i dag.» Kilde: firda.no.

Innlegg: Turvegen som er blitt til ei årelang ørkenvandring (Vestland) +
Auland: «Torsdag 7. april skal turvegen mellom Aurlandsvangen og Flåm debatterast i kommunestyret i Aurland. Det er meir enn 20 år sidan den første halvparten av turvegen, strekninga Flåm – Bøen, stod ferdig.» Kilde: sognavis.no.

Bergen har lavest belegg i Norge i mars (Vestland) +
«Situasjonsbildet akkurat nå er mars-tallene, og der fremgår det at annethvert hotellrom i Bergen sto tomt (48,4 prosent), sier Peter Wiederstrøm til BA. – Vi er ikke opptatt av volum, vi er opptatt av verdiskaping, sier reiselivsdirektøren.» Kilde: ba.no.

Bergen – Ære de som æres bør (Vestland)
«I år fyller Bergens Reiselivslag/Visit Bergen 40 år, og det skal selvsagt feires. En viktig del av feiringen blir å ære de som æres bør. I denne videoen får du en liten smakebit av samtalene vi hadde med dem.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt


Reiselivet forventer ny travel sommersesong (Møre og Romsdal) +
«Vi venter stor turisttrafikk til sommeren. Nå bør kanskje den lokale reiselivsnæringa bidra til å rette mer oppmerksomhet mot Raumabanen som en turistattraksjon, mener reiselivssjef Torunn Dyrkorn i Visit Nordvest.» Kilde: andalsnes-avis.no.

No opplever Florø innrykk av passturistar! (Vestland) +
«Pass er noko du treng om du skal vere turist. Denne veka opplevde Florø det motsette. .. Vi møtte to familiar som kombinerte det å få pass med å reise på tur.» Kilde: firdaposten.no.

600 p-plasser og 400 telt på Fløyen (Vestland) +
Bergen: «En kilometer lang veitunnel fra Starefossen til Fløyen. Hotell med 150 rom i fjellsiden – og campingplass for 400 telt. Pluss på med parkeringsplass for 600 biler på toppen, så har du planen.» Kilde: ba.no.

The Bergen Card now has a digital version (Vestland)
«So far the Bergen Card has only existed as a physical card, but now we’re launching a digital version. .. Our new solution is not an app, it’s a web application.» Kilde: visitbergen.com. 

Bergen Harbour Hotel første WorldHotels Crafted Collections (Vestland)
«World Crafted Collection fortsetter å vokse i Skandinavia, og utvides nå med Bergen Harbour Hotel.» Kilde: reiseliv1.no.

De Bergenske trenger 20 nye ansatte (Vestland) +
«Etter pandemiens slutt må flere bransjer nå bemanne opp igjen i et vanskelig arbeidsmarked. Kjetil Smørås i De Bergenske sier bransjen trenger flere arbeidstakere innen både kokkefaget og service.» Kilde: ba.no.

Fylkeskommunale kroner til fjellbygda i Hardanger (Vestland) +
«Røldal Reiselivslag får 800.000 kroner til utviklingsprosjekt. – Prosjektet skal bidra til ei samla, målretta og berekraftig jobbing knytt til reiselivsnæringa i Røldal.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

I år får deltakerne smake på det lokale næringslivet (Rogaland) +
«Årets egersundskonferanse har tre hovedtema: fornybar energi, reiseliv og attraktivitet, samt sjømat og lokalmat. I tillegg er samferdsel alltid fast post på programmet. .. Egersundskonferansen (EK 22) er lagt til Egersund Arena onsdag 6. april.» Kilde: dalane-tidende.no.

Hotell i Ålesund selges – har iverksatt avvikling (Møre og Romsdal) +
«First hotel Atlantica har sagt opp sine ansatte og selges.» Kilde: smp.no.

«Måløys svar på Fløyen» skal stå ferdig neste sommer (Vestland) +
Kinn: «Slik ser de nyeste tegningene av utkikkspunktet Måløy Panorama ut.» Kilde: fjt.no.  

Ledig stilling: Natur- og opplevingsbasert reiseliv (Vestland)
«Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig ei mellombels stilling som førsteamanuensis/førstelektor/høgskulelektor i natur- og opplevingsbasert reiseliv ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitskap.» Frist: 21.04.2022. Kilde: finn.no.

Bergen knuser Stavanger i kampen om direkterutene (Vestland/Rogaland) +
«Risikerer vi i Stavanger-regionen å måtte fly via Bergen eller Oslo for å komme oss til utlandet? Bergen får i hvert fall stadig flere direkteruter, mens Stavanger får færre.» Kilde: e24.no.

Ikke kommunens oppgave å lage selfie-plasser (Rogaland) +
Flertallet i Utvalg for miljø og utbygging sa onsdag nei til at kommunen skal lage såkalte selfie spots i Stavanger. Vi vil selvsagt vise fram Stavanger, gjerne gjennom selfier, men det er ikke kommunes oppgave å lage egne plasser for fotografering.» Kilde: aftenbladet.no.


Ole Johnny Amundsen skal lede Romsdal Reiseliv (Møre og Romsdal) +
«Årsmøtet i Romsdal Reiseliv AS tirsdag kveld, valgte Ole Johnny Amundsen som ny styreleder etter Ola Ulfsby Bottheim.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Det betyr at folk mener vi har gjort noe riktig
«Oddbjørn Vassli og Lars Olav Hustad fikk tirsdag Reiselivsprisen 2021 for sitt engasjement i realiseringen av Romdalsgondolen.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Janni er både direktør og kokk (Møre og Romsdal) +
«Korona har ødelagt mye for Thon Hotell Surnadal. Når koronarestriksjonene nå er historie begynner trafikken å ta seg opp ved Thon Hotel Surnadal. Dette sier hun om hotellets framtidsutsikter..» Kilde: driva.no.

Anita fiksar wifi i gjestehamna (Vestland) +
«Båtturistane i Florø treng ikkje berre dusj og andre fasilitetar. Dei vil og kunne kople seg på nett utan at feriebudsjettet ryk.» Kilde: firdaposten.no.

Bergen tilbake på bobilbanen (Vestland)
«Bergen kommune har de siste to årene fått mye kjeft for det manglende tilbudet til turister i bobil. Et sentrumsnært tilbud har blitt etterlyst – og vil nå gjenoppstå.» Kilde: bobilverden.no.


Førde slår seg saman med Florø og resten av kysten (Vestland) +
«No kan det nye destinasjonsselskapet Visit Fjordkysten og Sunnfjord As tilby Noreg i eit nøtteskal. – Dette blir spennande! Visit Fjordkysten har tyngdepunktet på kysten, medan Visit Fjordkysten og Sunnfjord AS kan tilby ein pakke frå bre til hav seier dagleg leiar Gunnhild Berge Stang..» Kilde: firda.no.

Quality Hotel Florø pussar opp (Vestland) +
«Det blir stor aktivitet på Quality Hotel Florø dei neste vekene. Resepsjonen, lobbyområdet og Haavebua skal gjennom ei totalrenovering. No skal Haavebua reindyrkast som selskapslokale.» Kilde: firda.no.

Marit frå Hermansverk fekk leiarjobben i Lærdal (Vestland) +
«Til sommaren er det Marit Handeland Wøllo, busett i Hemsedal men opphavleg frå Hermansverk, som tek over styringa ved Borgund stavkyrkje.» Kilde: sognavis.no.

Kjøpte luksusyacht for å leve av turisme. Så kom krigen (Vestland) +
«Han planla luksusturer for rike russere og amerikanere. .. Ingen grunn til å avlyse krisen i reiselivet, ifølge turistdirektør.» Kilde: e24.no.

Lothepus bygger Norges råeste campingplass (Vestland)
«Lothepus skal bygge Norges råeste campingplass i Odda, med stavkirke, småfly, langhus og gravemaskinmuseum. Folket elsker det. Politikerne og byråkratene i kommunen er ikke like begeistret som Oddas store sønn. Seerne kan følge dramaet i TV 2s nye serie «Lothepus camping».» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Bli med og påverke flytilbodet i Sør-Noreg (Møre og Romsdal)
«No kan du som innbyggar i Møre og Romsdal vere med og påverke flyrutetilbodet i Sør-Noreg generelt, og Ørsta/Volda lufthamn Hovden spesielt.» Kilde: mrfylke.no.

Per (55) fra Drøbak etter ett år på toppen (Møre og Romsdal) +
Romsdalseggen i Åndalsnes: «Han vokste opp i 2. etasje på Skipperstua, med utsikt over båthavna i Drøbak. I fjor ble Per Espen Thorgersen huket til Norges nye turistattraksjon, med en utsikt det er vanskelig å slå.» Kilde: 

Prosjekt Tinnhølvegen – presentasjon og rapport (Vestland)
«Eidfjord kommune jobbar med tilrettelegging rundt Tinnhølvegen. Prosjektet er ein del av Miljødirektoratet sitt program «Villreinfjellet som verdiskaper».» Kilde: estinasjon Eidfjord

Her skal cruiseskipene legge til havn (Rogaland) +
«For å avlaste Vågen i Stavanger sentrum planlegges flere anløp med cruiceskip i Mekjarvik på Randaberg. .. Stavangerregionen Havn IKS samarbeider godt med Stena Recycling og GMC i Mekjarvik slik at anløp av cruiseskip kan gjennomføres smidig.» Kilde: bygdebladet.no.

Mener kunst på Ryttervik-siloen kan bli en ny attraksjon (Rogaland) +
«Anne Vigdis Ellingsen i Eigersund næring og havn blåser liv igjen i arbeidet med å få på plass et velkomstskilt eller kunstverk på veggen på Rogalands høyeste bygning, den 85 meter høye Ryttervik-siloen i Sørasundet.» Kilde: dalane-tidende.no.

Nytt kulturelt turkonsept i støypeskeia: Stikk innom! (Møre og Romsdal)
«Møre og Romsdal kan få turmål som kombinerer folkehelse, arkitektur, kulturminne, opplevingar, frivilligheit, utdanning, friluftsliv og reiseliv. No ligg turkonseptet Stikk innom! i støypeskeia.» Kilde: mrfylke.no.

Ålesund sentrum med sin jugendbebyggelse er en opplevelse (Møre og Romsdal)
«Vi stilte noen spørsmål til Kultursjef Oskar Skulstad om kultur og turistattraksjoner i Ålesund kommune.» Kilde: reiseliv1.no.

Åpner eget kundesenter i Fosnavåg (Møre og Romsdal)
«Havila Kystruten åpnet onsdag 23. mars et splitter nytt kundesenter ved hovedkontoret i Fosnavåg.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

No skal cruiseturistane få informasjon, underhaldning og internett (Vestland) +
Måløy, Kinn: «Det kan komme over 50.000 cruiseturistar til Måløy i år.» Kilde: fjt.no.

Visit Fjordkysten koplar seg på Førde (Vestland) +
«Måndag er det generalforsamling i destinasjonsselskapet for kommunane og reiselivsbedriftene frå Solund i sør til Kinn i nord. Då skal Sunnfjord bli invitert inn i varmen.» Kilde: firdaposten.no.

Åpner Sognefjellsvegen før påske (Vestland) +
«Arbeidet med å åpne Sognefjellsvegen fra øst er allerede godt i gang og etter all sannsynlighet åpner veien allerede før påske. Det åpner for en rekke gode toppturmuligheter.» Kilde: friflyt.no.

Vil avvikle cruiseselskap i Bergen (Vestland)
«Etter to år med pandemi kan Russlands Ukraina-invasjon bety én krise for mye for Bergen Fjordtours. Russere og Ukrainere står for 60–70 prosent av omsetningen, forteller eieren.» Kilde: e24.no.

Frå Svalbard til direktørjobb på Finse (Vestland) +
«Anne-Kari Dalstø (55) har jobba med reiseliv på Svalbard i 17 år. No vert ho ny hotelldirektør på Finse 1222. Hotellet fekk nye eigarar i 2020, og har blitt pussa opp for 45 millionar kroner.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Hystad har henta kokkeprofil som ny drivar på Utne (Vestland) +
«Hotelleigar Margaret Hystad har hyra ein mann (Jon Aga) som nyleg vart tildelt heiderspris for å ha skapt to tiår med matopplevingar på Helgelandskysten. Utne hotel får ein drivar som både kjenner Hardanger og har årevis med erfaring i hotell- og serveringsbransjen.» Kilde: h-avis.no.

Vi trenger flere skrytepaver! (Rogaland)
«Bli med og del hva vi byr på av opplevelser! Visit Region Stavanger og Visit Ryfylke har tatt opp samarbeidet igjen om å sende ut nyhetsbrev til potensielle ferierende til regionen.» Kilde: blogg-regionstavanger.com

Vil ha lokale ungdommar på jobb i Preikestol-området (Rogaland) +
«Etter to år i unntakstilstand med dårleg besøk på grunn av pandemien og permitteringar er driftsleiar for aktivitetar i Preikestolen Basecamp, Ties van Langen, meir enn klar for å ta imot mange både norske og utanlandske turistar i området ved Revsvatnet.» Kilde: strandbuen.no. 

Gloppedalsura gror igjen, men nå skal Magma rydde vei (Rogaland) +
«Magma Geopark og kommunene Bjerkreim og Gjesdal har fått støtte fra flere hold til å fjerne vegetasjon i Gloppedalsura og samtidig gjøre turistattraksjonen mer tilgjengelig. Velvillige grunneiere er med på laget.» Kilde: dalane-tidende.no.


Vil ikkje tilbake til fysisk billettering på ferjene (Møre og Romsdal)
«Da koronaen stengde ned Noreg, blei det inntil vidare slutt på fysisk billettering på ferjene. No vil fylkeskommunedirektøren at ordninga blir permanent.» Kilde: mrfylke.no.

Digga du kysten og vil fortelle det til alle? (Vestland)
«Visit FjordKysten har spanande sommarjobbar ledig som turistvert i turistinformasjonen i Florø og Måløy i perioden juni – august.» Frist: 4. april. Kilde: visitfjordkysten.wordpress.com.

Ledig forskarstilling på feltet reiseliv (Vestland)
«Vestlandsforsking ønskjer å utvide den tverrfaglege forskingsgruppa vår innan bærekraftig reiseliv, som i dag tel åtte personar.» Frist: 20.04.2022. Kilde: finn.no.

Krigen i Ukraina fører fleire cruiseskip til Flåm.. (Vestland) +
«..samstundes forventar Jon Olav ein turistsesong langt under normalen. .. Jon Olav Stedje ved Flåm hamn trur yngre og sprekare turistar vil gje meir avkasting på land, og kan potensielt kompensere for færre turistar.» Kilde: porten.no.

Fløibanen reopens April 1st 2022 (Vestland)
«The renovation has been extensive, and when Fløibanen now reopens, the new cars  will offer a 35% larger capacity, and the renovated stations will be more efficient and accessible for strollers, wheelchairs etc.» Kilde: en.visitbergen.com.

Flesland opplever ekstreme passasjertall (Vestland) +
«Nå åpnes flere nye direkteruter. – De siste to årene har fokuset mot sommerferien naturligvis vært på våre destinasjoner i fjord- og Nord-Norge. Vi ser likevel at nordmenn i år gjerne ønsker seg sydover for et miljøskifte, sier Christian Skaug, kommersiell direktør..» Kilde: ba.no.  

Eigersund og Sokndal får også i år besøk av Tour of Norway (Rogaland) +
«Ønsker kommunene tv-bilder fra regionen? I så fall er prisen 75.000 kroner.. – Vi bør ikke torpedere dette for Sokndal, sa John Mong (KrF).» Kilde: dalane-tidende.no.


11,5 mill. kr i 2022 til vern av kulturminne i Møre og Romsdal
«Kultur-, næring- og folkehelseutvalet har fordelt 17,2 millionar kroner til kulturminnevernet; 11,5 millionar kroner i tilskot i 2022 og 5,7 millionar kroner i lovnader for 2023.» Kilde: mrfylke.no.

Innlegg: Vi må aldri igjen stenge ned så viktig næringer (Rogaland)
«Med den forferdelige pandemien har folk har fått øynene opp for hvilken verdi det lokale reiselivet og kulturtilbudet har. Det gjør Stavanger til et godt sted å bo og besøke, og har stor betydning for folks sosiale liv og mentale helse.» Kilde: aftenbladet.no.


Får mer tid til å utrede zipline (Møre og Romsdal) +
«Formannskapspolitikerne på Smøla er svært positive til planene om en zipline-park i skjærgården på Smøla og gir Øyvind Meese mer tid til å imøtekomme innsigelsene fra fylke og statsforvalter. – Dette kan bli et spektakulært trekkplaster.» Kilde: tk.no. 

Vil du leie vårt moderne og spanande tema-museum om norsk reiseliv?
«Stiftinga Musea i Sogn og Fjordane søker Museumsleiar. Norsk Reiselivsmuseum opna i 2016, og ligg i idylliske Balestrand ved Sognefjorden.» Frist: 03.04.2022. Kilde: finn.no.

Gjøre brukeropplevelsen på visitBergen.com enda bedre (Vestland) 
«Nå har vi fått på plass muligheten i vår Things to do-søkeboks til å søke etter handikappvennlige og miljøsertifiserte opplevelser.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt.

Stiller alle rom på fire hoteller til disposisjon (Rogaland) +
«Samtlige hoteller i Kronen Hotels åpner nå dørene for ukrainske flyktninger. – Vi ønsket å bidra med full styrke under en helt ekstrem situasjon, sier konserndirektøren.» Kilde: sandnesposten.no.

10 kvinner og 5 menn vil bli ny næringsutvikler (Rogaland) +
«Anne Vigdis Ellingsen i Eigersund næring og havn skal tilsette ny næringsutvikler. Vedkommende vil få et spesielt ansvar for reiselivssatsingen.» Kilde: dalane-tidende.no. 

Skulle tilsette turistvert.. hyrte inn Coastal Adventures (Rogaland) +
«Eigersund næring og havn KF fikk åtte søkere til den ledige sommerjobben som turistvert. Ingen av dem endte opp med å få stillingen. Firmaet Coastal Adventures, som tilbyr aktiviteter og opplevelser i og ved sjøen, skal nå også drive turistinformasjon i sommer.» Kilde: dalane-tidende.no.


Uroa for dekninga på turistdestinasjonen (Vestland) +
Fjærland: «Ein skal vera tolmodig om ein skal dela bilete frå Bøyabreen medan ein er på staden. No håpar sjefen på Brævasshytta å få kommunen med seg på å forbetra situasjonen før turistsesongen. – Handlar først og fremst om tryggleik.» Kilde: sognavis.no. 

Hotellansatte Tamara tar imot sine egne landsmenn (Vestland) +
«Ukraineren som er ansatt hos De Bergenske er i en uvirkelig situasjon. – Jeg er glad de får komme til Bergen. .. Flere hoteller i Bergen har innlosjert flyktningene på «hotell-mottakene», som driftes av den private aktøren Hero.» Kilde: ba.no.

Innlegg: Før solgte hotellrommene seg selv.. (Rogaland)
«I et verdiskapingsperspektiv er reiselivet for en mygg å regne sammenlignet med petroleumsindustrien. Reiselivet har derimot andre viktige økonomiske bidrag, slik som høy sysselsetting.» Kilde: aftenbladet.no.

Klare for cruisesesongen: – Vi er spente på mottagelsen (Rogaland)
«De er 22 personer med hver sin hobby. Nå gjør Dalane Kunst & Håndverk seg klare for cruiseturistene.» Kilde: dalane-tidende.no.


Norway’s best søker konsernleiar (Vestland)
«Norway’s best eig, utviklar og driv norske kvalitetsreisemål og reiselivsprodukt i verdsklasse. Vi søker ein samlande, energisk og nyskapande konsernleiar. .. Norway’s best AS er eigd av Aurland Ressursutvikling.» Sted: Flåm. Frist: Snarast. Kilde: finn.no.

Meiner vedtaka til Skatteetaten er urettferdige (Vestland) +
«Verksemder må søkje til Skatteetaten for å få dekka tapte lønsutgifter som følge av koronapandemien. Men med ein gong fjellstovene i Nordhordland skriv inn kor mykje dei har tent, får dei avslag. Frå ei maskin.» Kilde: nordhordland.no.  

Cruiseskip dropper Russland – drar til Bergen (Vestland) +
«10.000 ekstra turister til Bergen i sommer. .. Palassbroen i St. Petersburg byttes ut med Askøybrua, blant annet for passasjerer på MS «Queen Victoria».» Kilde: bt.no.

Heseblesande innspurt (Rogaland)
«Me skal vera heilt ferdige til niande april. Ja, me MÅ vera ferdige då. For gjestane dei har meldt at dei kjem, smiler Bjørn Moe litt smånervøs. Jelsa Hotell rustar seg for opning.» Kilde: ryfylke.no.

Thon Hotel Sandnes blir akuttmottak for ukrainske flyktninger (Rogaland) +
Lura: «Det er besluttet at hotellet skal huse de som ikke er blitt registrert ennå og ikke har noe sted å bo, sier seksjonsleder Bjørner Snilsberg for operativ utlendingskontroll.» Kilde: sandnesposten.no.

Øygardsstøl-eigarane stevnar Lysefjorden Utvikling (Rogaland) +
«Olav Haugan og Line Eriksen vil selja restauranten Øygardsstøl, som ligg ved parkeringsplassen til Kjerag, for minst 20 millionar kroner, men meiner Lysefjorden Utvikling (LU) stikk kjeppar i hjula for dette salet.» Kilde: strandbuen.no.


Til helga kjem fyrentusiastane til Kinn (Vestland)
«Kinn kommune er den kommunen i landet som har hatt flest fyrstasjonar opp gjennom tidene. Då er det naturleg at Norsk Fyrhistorisk foreining legg årsmøtet sitt hit i år.» Kilde: firdaposten.no.

Ras kan true populær turistbygd (Vestland)
«Fjellpartiet Stiksmoen i Aurland får døgnkontinuerleg overvaking og status som høgrisikoobjekt av NVE. Eit ikkje-varsla ras kan koste 600 menneskeliv i Flåm.» Kilde: mre.no.

Innlegg: Ikke ferje for enhver pris (Rogaland)
«Det må ikke bli automatikk i pengestøtten til ferjesambandet mellom Lauvvik og Oanes.» Kilde: aftenbladet.no. 

Første av 16 cruise­skip kom til Sandnes (Rogaland) +
«Onsdag 16. mars ankom tidenes første cruisskip Sandnes. Går det slik man håper vil 2022 bli året som danner startskuddet for cruise-anløp til Sandnes. Etter avtale med Stavanger vil Sandnes gjeste i alt 16 cruise anløp fram til 30. august.» Kilde: sandnesposten.no.

Søker Næringsutvikler reiseliv (Rogaland)
«Eigersund kommune søker Næringsutvikler reiseliv. Stillingen har et overordnet ansvar å samle, koordinere og være et operativt bindeledd for reiselivsnæringen i Eigersund kommune og sørge for gjennomføring av strategier og planer. Frist: idag! Kilde: finn.no.


Nansen Polar Expeditions AS er årets bedrift (Møre og Romsdal)
«Nansen har satt turistnæringa i Møre og Romsdal på kartet. Reiarlaget satsar også på servering av lokalmat om bord.  Bedrifta vart etablert i 2019, har reiarkontor på Hopen i Smøla med tre årsverk. Dei har to skip drift, med til saman 47 tilsette.» Kilde: mrfylke.no.

Internasjonal arbeidserfaring – Reisebrev fra Gran Canaria (Møre og Romsdal)
«I disse dager er elevene ved utdanningsprogrammene Salg og reiseliv og Service, sikkerhet og administrasjon ved Ålesund vgs på Gran Canaria. .. Den internasjonale arbeidserfaring vil også bidra til å styrke næringslivet i regionen når elevene til sommeren skal ut i lære.» pdf-format.

Hotellet klargjøres for 450 flyktninger på 48 timer (Vestland) +
Bergen «HR-ansvarlig Ole Vegard Hage og hotelldirektør Mona Sandvik jobbet tirsdag kveld på spreng for å klargjøre Magic Hotell Solheimsviken som akuttmottak for ukrainske flyktninger. ..det er mye som skal gjøres i et hotell som har vært stengt i to år.» Kilde: ba.no.

Ricke Celine satser hundre prosent på Trolltunga (Vestland) +
«I 2017 kom Ricke Celine Sandø Jessen fra Bergen til Odda. Hun skulle bare jobbe noen måneder som guide og dra igjen. Fem år senere er hun blitt salgs-og markedssjef i Trolltunga Adventures.» Kilde: h-avis.no. 

Olav Thon (98) i pubkrangel i Stavanger (Rogaland)
«Hvert femte år skal prisen på denne puben diskuteres. Hvert femte år havner Olav Thon og to ukjente eiendomsbrødre i retten. Hvorfor?» Kilde: nrk.no.

Thon Hotel Stavanger blir flyktningmottak (Rogaland)
«Thon Hotel Stavanger blir nytt flyktningmottak i Stavanger. Dette bekrefter konserndirektør Morten Thorvaldsen overfor NRK. Hotellkjeden har inngått en avtale med Hero om flere flyktningmottak i landet. Sist ut er altså Stavanger.» Kilde: nrk.no.


No kjem cruisebåtane heile året (Møre og Romsdal) +
«Etter to år nesten utan cruiseskip, får vi no mange større skip på besøk, godt fordelt ut over veka. Svært mange av skipa startar i Hamburg eller Kiel, og i Southampton.» Kilde: smp.no.

Så mange cruiseskip skal besøke Bergen Havn i år (Vestland) +
«Etter to år med cruise-stopp skal en halv million båtturister fylle Bryggen. Ikke alle er like glade for å få dem tilbake.» Kilde: ba.no.

Fleischer’s Hotel: Omsetning 750.000 – strømkostnad 330.000 (Vestland)
«En coronapreget lav omsetning kombinert med rekordhøy strømpris får daglig leder Erik Fleischer Tønjum ved ærverdige Fleischer’s Hotel på Voss til å be.» Kilde: e24.no.

Jeg er tilbake for fullt i Haugesund, sier Petter Stordalen (Rogaland) +
«Petter Stordalen er i byen og det er et besøk som ikke går under radaren. Hotelgründeren og forretningsmannen overtok Maritim Hotel i fjor sommer og vil utvikle hotellet opp på et internasjonalt nivå.» Kilde: h-avis.no.

Vil utvida Utstein Kloster Hotell med 25 nye rom (Rogaland) +
«Her kor den tidlegare konfeksjonsfabrikk står skal det komma, 25 nye hotellrom samt eit lager.» Kilde: oyposten.no.


Smekkfulle hotell og restauranter i helga: – Veldig kjekt! (Møre og Romsdal) +
Molde: «Stor idrettshelg i Molde gir ringvirkninger for hele byen. Hotelldirektør Vanja Langsåvold Braute har to fulle hotell i helga – og skal selv på jobb.» Kilde: rbnett.no.

Fin økning for hotellene i Kristiansund (Møre og Romsdal) +
«I februar var to av tre hotellrom i Kristiansund belagt. Det er høyere enn i februar 2020 før pandemien slo til.» Kilde: tk.no.

Vurderer plassbestilling på utasundsferja frå 2022 (Møre og Romsdal)
«Bakgrunnen for saka er stor pågang i sommarhalvåret på to av ferjesambanda i fylket; Eidsdal-Linge og Småge-Orta-Finnøya-Sandøya-Ona. ..Stor pågang av hyttefolk som vil ha med bilen heilt fram om sommaren. Dei siste åra har det og vore auka pågang av dagsturistar..» Kilde: mrfylke.no.

Renoveringa av Hotell Mundal er godt i gang (Vestland)+
«Hotell eigar Ola Moe fortel at sogningane kan glede seg til mindre arrangement ved det historiske hotellet i løpet av sommaren.» Kilde: porten.no.

Hotellene i Hardanger frykter for framtida (Vestland) +
«Visit Hardangerfjord frykter priskrisen på strøm kan føre til kroken på døra for flere bedrifter. Nå ber de regjeringen komme til unnsetning.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Rekordhøyt februarbelegg i Haugesund (Rogaland) +
«Aibels store prosjekter på Risøy har gitt hotellbransjen i Haugesund en periode med høyt belegg og god inntjening. Selv om modulene til «Johan Sverdrup P2» har forlatt byen, er Scandic Haugesunds nye direktør fortsatt positiv.» Kilde: h-avis.no.

Gigant legger til kai i Sandnes neste uke (Rogaland) +
«Når cruiseskipet MS Armera legger til kai på Somaneset førstkommende onsdag skrives det historie i Sandnes. Ankomsten blir den første av i alt 16 besøk av cruiseskip til Sandnes og Forsand i år.» Kilde: sandnesposten.no. 

En sommer-vannbuss kan gjøre kystkul­tursen­teret til utfarts­sted (Rogaland) +
«På to små holmer i Stavangers havnebasseng har Engøyholmen kystkultursenter holdt til i over 30 år. Nå vil de dele historien og sjøidyllen med turister og fastboende. En vannbuss kan være løsningen.» Kilde: aftenbladet.no.

Innlegg: Drømmer blir knust og spektakulær utsikt ødelagt (Rogaland)
Bjerkreim: «Viss Faurefjell blir bygt ut med vindmøller, vil det ikke lenger være mulig verken for turister eller fastboende å «drømme seg bort i muligheter» i Bjerkreim, mener innsenderen.» Kilde: dalane-tidende.no.  

Eigersund kommune søker Næringsutvikler reiseliv (Rogaland)
«Stillingen har et overordnet ansvar å samle, koordinere og være et operativt bindeledd for reiselivsnæringen i Eigersund kommune og sørge for gjennomføring av strategier og planer.» Kilde: finn.no.


Stø kurs mot ny rekord: – Nå kan vi virkelig gasse på igjen (Møre og Romsdal) +
«Det rigges for 41 anløp og over 33.000 cruisegjester til Kristiansund og Nordmøre havn i 2022. – Det ligger an til å bli et rekordår for cruise, sier markedsansvarlig i Kristiansund og Nordmøre Havn, Erika Indergaard.» Kilde: tk.no.

Innlegg: Sula — ikke til salgs (Møre og Romsdal)
«Sula er stort og viktig landemerke, turfjell, skifjell og utfartssted for svært mange lokale og besøkende. .. Sulafjellet trues nå av gondolplaner i regi av den såkalte Flakkgruppen. Bare den siste klimarapporten burde vært nok til å parkere gondolplanene.» Kilde: smp.no.

Skal tenke nytt om reiseliv i Sognefjorden (Vestland)
«Stadig flere turister bruker bygdene Undredal, Solvorn og Fjærland som innfallsport til Norges lengste fjord. Nå skal lokale og nasjonale innovasjonsmiljøer hjelpe kommunene med å håndtere besøksstrømmen på en innbyggervennlig og bærekraftig måte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Endeleg ein opptur for restaurant- og matfag – viktig for Sogn (Vestland) +
«No kan det vera lysning i sikte for verksemder innan hotell, matbutikkar og reiseliv. Sogndal vgs har fått 11 søkjarar til vg1 på restaurant- og matfag.» Kilde: sognavis.no.

Nå vender superyachtene tilbake. Russiske rikinger kan bli bannlyst (Vestland) +
«Seks superyachter har så langt meldt sin ankomst til Bergen. Nå jobber havnen febrilsk med å avklare om noen av de utskjelte, russiske oligarkene er på vei.» Kilde: ba.no. 

Me gler oss over alt det spanande som skjer på Jelsa! (Rogaland)
«Snart kan ein overnatte på Jelsa Hotell, besøke fruktgarden Fuglestein Fruktgard, dra på guida padletur i Økstrafjorden med Fjord Expedition og Aktiv Fuglestein og besøke flotte Jelsa kyrkje og skulemuseet til Ryfylkemuseet.» Kilde: facebook.com/visitsuldal


Luksusskipet «Spirit of Discovery» besøker Kristiansund (Møre og Romsdal) +
««Spirit of Discovery» (med over 1.350 personer om bord) skal legge til kai ved Devoldholmen torsdag morgen. Derfra skal cruisegjestene utforske byen og andre severdigheter som Atlanterhavsveien og Kvernes stavkirke.» Kilde: tk.no.

Innlegg: Ta vare på Gripruta (Møre og Romsdal) +
«Fiskeværet Grip er en av de mest populære turistattraksjonene i Kristiansund. Derfor er det viktig at Gripruta nå videreføres på en god måte. ..Kristiansund Kommunale Sundbåtvesen (KKS) overtar driftsansvaret og må skaffe ny båt i god til før sommersesongen.» Kilde: tk.no.

Sunde Fjord Hotel søker daglig leder (Møre og Romsdal)
«Vi søker en daglig leder til å lede vårt hotell som ligger på Sunde i Sula kommune kun 15 min fra Ålesund sentrum. Frist: Snarest.» Kilde: finn.no.

Steike fine bobiler (Møre og Romsdal)
«I en tid der det er mye fokus på utviklingen av kjedene, er det fortsatt mange mindre uavhengige bobilforhandlere. På Vestnes i Møre og Romsdal fyller en av dem 20 år denne uka.» Kilde: bobilverden.no.

Bestill de offisielle brosjyrene for bergen og regionen 2022 (Vestland)
«Selv om de digitale kanalene får stadig større oppmerksomhet, er det fortsatt stor etterspørsel etter trykte brosjyrer og kart blant tilreisende til Bergen.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Her skal gourmet-Ørjan servere biff (Vestland) +
«Etter flere skifter av drivere skal mesterkokken Ørjan Johannessen få skikk på gamle Theatro øverst på Øvre Ole Bullsplass. – Vi åpner torsdag 5. mai, sier Ørjan Johannesssen..» Kilde: ba.no.

Sysendalen kan få to alpinsenter frå 2023 av (Vestland) +
«Det heileigde kommunale selskapet Sysendalen skisenter AS organiserer drifta av det eksisterande alpinanlegget i Sysendalen. Intensjonen er å halda fram, også eventuelt etter at Eidfjord Resort opnar sin fyrste heis nokre få kilometer unna.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Strand kan miste Lysebotn til Sirdal (Rogaland) +
«I tråd med flertallet i gamle Forsand kommune har Statsforvalteren i Rogaland anbefalt grensejustering til Strand.» Kilde: fvn.no.


Grip-båten til Arendal (Møre og Romsdal) +
««Hagbart Waage» som har trafikkert Gripruta siden 2016, er solgt til en gruppering i Arendal. Det bekrefter Ole Tønder etter at det i dag ble kjent at Kristiansund Kommunale Sundbåtvesen (KKS) overtar driftsansvaret for Gripruta fra og med inneværende sesong.» Kilde: tk.no.

Vurderer hurtigbåtruter gjennom Stad skipstunnel (M&R / Vestland)
«Møre og Romsdal fylkeskommune skal saman med Vestland fylkeskommune vurdere hurtigbåtruter gjennom Stad skipstunnel, når tunnelen står ferdig i 2026/2027.» Kilde: mrfylke.no.

Voss investerer 60 millioner kroner i ny heis (Vestland) +
«Drøyt tre år etter åpningen av den nye gondolen gjør Voss en ny storinvestering. 60 millioner kroner skal brukes på å erstatte den gamle Tråstølsheisen med en ny.» Kilde: friflyt.no.

På tur for å snakke om Bergen og mobilitet (Vestland)
«Vi i reiselivet ønsker et enda triveligere bysentrum med mindre trafikk og mer plass til gående og syklende. Samtidig er det helt nødvendig å sikre gode mobilitetsløsninger i Bergen sentrum,..» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Vinterferiekampanje – erfaringer (Rogaland)
«I forkant av årets vinterferie ønsket vi å kjøre en kampanje i Sosiale Medier og på Google for å skape trafikk til våre medlemmer. I den forbindelse ble det skrevet en artikkel..» Kilde: info-visithaugesund.no.


Måløy sin sjanse til å bli en viktig cruisehavn (Vestland) +
«Nordfjord Havn tok denne uka imot to representanter fra det store italienske cruiserederiet MSC. Hovedformålet med besøket var å bli bedre kjent med Måløy og forberede stedet på de mange turistene som kommer i land i sommer.» Kilde: fjt.no. 

Flyplasshotellet klare til å ta imot ukrainske flyktninger (Vestland) +
«Søndag fikk hotellsjef ved Thon hotell Bergen Airport, Jill Naustdal, en telefon fra Jørn Kvist. Kunne hotellet hjelpe når rundt hundre ukrainske flyktninger kommer til Bergen? Naustdal nølte ikke et sekund.» Kilde: ba.no.

Strand kommune søker Mulighetsutvikler (Rogaland)
«Nyopprettet 100% stilling for utvikling av mulighetsrommet mellom kultur, næring og reiseliv. Frist: 16.03.2022.» Kilde: finn.no.


Arne Glenn har det med å stikke fingrane borti ting (Vestland) +
«Han stikk fingrane sine borti det meste. Det kosta han fire av dei då han var sju, men han lærte ikkje så mykje av det. Det har den siste veka vist. – Denne gongen hadde eg gjort det annleis om eg forstod konsekvensane.» Kilde: firda.no.

Gro Leni Hansen ny hotelldirektør: – No skal vi bygge Florø! (Vestland) +
«Ho har vore avdelingsleiar og sjølve andletet overfor omverda for Quality Hotel i Florø i 24 år. No tek ho steget opp og byter hotell. Ho blir ny hotelldirektør på Victoria Comfort Hotell.» Kilde: firdaposten.no.

Hotellkjeden skal være inkluderende – felt for diskriminering (Vestland) +
Bergen: «Da Norges Handikapforbund Sørvest ville samles på Hotel Norge i julebordsesongen, fikk de avslag. Hotellet mente det ble for utfordrende med så mange rullestolbrukere.» Kilde: ba.no.

Vil ha hotell, tivoli og Akvariet på nye Dokken (Vestland) +
Bergen: «Fleire hundre unge innbyggjarar i Bergen har bygd korleis dei ønskjer at Dokken skal sjå ut i 2050.» Kilde: bt.no. 

Kritikk mot tillatt snøscooterkjøring i skiløype-trasé (Rogaland) +
«Ski- og dugnadsentusiast Reidar Helland i Moi IL er så opprørt over at politikerne i Lund kommune har åpnet for snøscooterkjøring i skitraseen fra Sætra til Sandstøl at han har avsluttet sin frivillige innsats som løypekjører.» Kilde: avisenagder.no.


Venter over en halv million besøkende (Møre og Romsdal)
«Cruisesesongen er allerede så smått i gang, men hovedtyngden av anløpene ventes i tiden fremover, forteller markedsansvarlig i Ålesundsregionens Havnevesen Synnøve Johnsen som teller opp totalt 233 cruisebåtanløp til havna i Ålesund i 2022.» Kilde: bypatrioten.com.

Strynefestivalen-billettene ryker i rekordfart (Vestland) +
«Strynefestivalen har blitt avlyst siden koronapandemien kom til Norge. Men til sommeren blir det festival, og billettene ryker i rekordfart.» Kilde: friflyt.no.

Verdsarvsenteret avduka: – Eit fantastisk løft for reiselivet (Vestland) +
Luster: «Ein heilt ny kvardag for verdsarven på Ornes, seier ordførar Ivar Kvalen, som no kan visa fram det nye Verdsarvsentret i Lustrafjorden.» Kilde: sognavis.no.

Touchless-skjermene på Flesland vekker internasjonal oppsikt (Vestland)
«I går hadde vi besøk av et filmteam som skal lage case-film for firmaet som produserer skjermene, for å illustrere hvordan vi utnytter dem mot våre målgrupper.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Matskattar i Suldal (Rogaland)
«I går var ein nydeleg dag for å spela inn påske-episodane i serien «Matskattar i Suldal» med TV Haugaland og Ryfylkekokken..» Kilde: facebook.com/visitsuldal


Innlegg: Gondolbane i Kjøsnesfjorden – kan dette være alvor? (Vestland)
«Såkalte utviklere ser for seg en giga-gondolbane innerst i Kjøsnesfjorden! .. Men diskuteres dette seriøst i politiske kretser?» Kilde: firda.no.

Alexandria (29) kapra draumejobben: – Eg elskar hotellivet (Vestand) +
Florø: «Alexandria Nakpil Følsvik er tilsett i ei nyoppretta stilling som leiar for kring 20 tilsette på Comfort Victoria Hotel si avdeling for mat og drikke. – Hotellverda har alltid vore litt magisk for meg, seier ho.» Kilde: firdaposten.no.

Her er den nye hotellsjefen i Rosendal (Vestland) +
«Christian Lyngholm har allereie starta i jobben som hotelldirektør for Rosendal Fjordhotel.» Kilde: grenda.no.  


Klart for nye 62 hytter (Møre og Romsdal) +
Stryn: «Hydla 4 opnar for 62 nye hytter. Feltet ligg vest for Hydlaparken, her sett frå Bøanedsetra hyttegrend.» Kilde: smp.no.

Nordic Choice Hotels dobler i Haugesund (Rogaland)
«Mer enn 200 gjester fikk servert Rogalands beste hotellfrokost for å markere at Haugesunds største hotell bytter hotellkjede fra og med i dag, 1. mars 2022.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Strand kommune søker Mulighetsutvikler (Rogaland)
«Vil du jobbe med utvikling av mulighetsrommet mellom kultur, næring og reiseliv? Kilde: 16.03.2022.» Kilde: finn.no.

Visefestivalen satser på sol, sjø – og Skambankt (Rogaland)
«Arrangørene av Egersund Visefestival håper på full klaff og godt vær etter to år med pandemi og restriksjoner. Hovedscenen under årets arrangement blir en delvis åpen løsning på Skriversbrygga.» Kilde: dalane-tidende.no. 


Innlegg: Natursti, sherpatrapp, eller stolheis? (Møre og Romsdal)
«Kvifor skal vi endre på noko som er så fint?, spør Anne Britt Malvik (MDG) i leserbrev om adkomsten opp mot Vinnufossen i Sunndalen. .. Undertegnede er ikke motstander av sherpatrapp eller stolheis som hjelpemiddel, men..» Kilde: auraavis.no.

Langar ut mot russarnekt: – Bør få igjen skolepengane (Vestland) +
«Mads Bækkelund let Arne Glenn Flåten samt hotellnæringa i Sogndal få gjennomgå. Han er ikkje nøgd med at dei vel å lukke dørene for russiske gjestar. Flåten nyttar høvet og smeller tilbake.» Kilde: porten.no. 

Vil utvikle hotell i Os (Vestland) +
«Vi har en ambisjon om at nytt hotell skal styrke Osøyro som destinasjon ved inngangen til Hardangerfjorden for både næringsliv, konferansemarked, turisme og kulturopplevelser. LAB Eiendom og Krohnås Prosjekt vil utvikle hotelltomten ved Oseana på Osøyro.» Kilde: estatevest.no.   

Strand kommune har oppretta ny stilling – aktiv rolle i reiseliv (Rogaland) +
«Då kultursjef Åshild Hus jobba innan reiseliv såg ho at Strand kommune burde hatt nokre som jobba med reiseliv. Nå har kommunen fått på plass ei ny stilling, som blant anna skal jobba med dette.» Kilde: strandbuen.no.


Lanserer ny cruise-idé: – Det er absolutt realistisk (Møre og Romsdal) +
«Turister fra Storbritannia og Tyskland på cruiseskip mellom Smøla, Kristiansund og Todalen? Det kan bli en realitet om noen år.» Kilde: tk.no.

Har vært vertskap ved Atlanterhavsvegen i 16 år (Møre og Romsdal) +
«Jeg ser meg selv som vertskapet for Atlanterhavsvegen. Det er en rolle jeg er veldig glad i, sier Quirien Van Oirschot. I 16 år har hun drevet Bjartmars Favorittkro på Averøy.» Kilde: tk.no.

Støttar Flåten med russar-nekt (Vestland) +
«I likskap med Vesterland vil fleire av hotella i Sogndal heller ikkje ta i mot russiske gjester. Men ikkje alle i hotellbransjen er overtydde om at det er riktig veg å gå.» Kilde: porten.no.

Fleischer’s Hotel: Omsetning 750.000 – strømkostnad 330.000 (Vestland) +
«En coronapreget lav omsetning kombinert med rekordhøy strømpris får daglig leder Erik Fleischer Tønjum ved ærverdige Fleischer’s Hotel på Voss til å be.» Kilde: e24.no.

Margaret Hystad lanserer fleire nyheiter ved Utne hotel (Vestland) +
«Den nye eigaren av Utne hotel, Margaret Hystad, presenterte onsdag fleire nyheiter ved hotellet for kommunestyret.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Går sammen og satser tungt på reiseliv og opplevelser (Vestland) +
«Tor Petter Stensland og Tom-Jøran Johnsen sitt selskap Ølen Holding AS omprofileres til Fegna AS, og får Rune Johan Simonsen i Multi Industrier AS med inn på eiersiden. ..en felles satsing på reiseliv og opplevelser.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Stavanger havn opphever grense på 200 cruiseanløp (Rogaland)
«Så langt er det bestilt 228 cruiseanløp i Stavanger. Havnevesenet åpner for flere bestillinger uten å ta hensyn til taket på 200 anløp som ble vedtatt i 2020.» Kilde: travelnews.no.

Havnen fjerner taket på 200 cruiseanløp (Rogaland) +
«Stavangerregionen Havn fjerner med umiddelbar virkning taket på antall cruiseskip som flertallet i Stavanger innførte i 2020.» Kilde: aftenbladet.no.

Geoparken starter guidekurs: – Vi har mye kult å by på (Rogaland) +
«Magma UNESCO Geopark arrangerer guidekurs. Guidekurset, som er lagt til Sogndalstrand kulturhotell i Sokndal, går over to dager i midten av mars. – Vi trenger flere guider i forbindelse med reiselivssatsingen vår, sier Ulf Tjåland, daglig leder ved geoparken.» Kilde: dalane-tidende.no.


Ny start for Hotel Noreg. Tar plass som familiehotell (Møre og Romsdal)
«Ny direktør. Nytt konsept. Nye rom. Nye bein å stå på. Det 67 år gamle Hotel Noreg i Ålesund sentrum er klar for en ny æra.» Kilde: bypatrioten.com.

Vil bruke 300–500 millionar på «Glacier Gondol» i Kjøsnesfjorden (Vestland) +
«Gondolbaneprosjektet i Jølster rullar vidare, ti år etter starten. No har prosjektet fått nytt namn og meir konkrete planar.» Kilde: firda.no.

65.000 cruiseturistar – manglar både folk og turistinformasjon (Vestland) +
«Kven, kvar og korleis? Dei spørsmåla har Kinn kommune nokre få veker på seg til å svare på, før rigginga av eit cruise-informasjonssenter må vere på plass i Måløy.» Kilde: firdaposten.no.

Veteranskipene i Bergen får plass innerst i Vågen (Vestland)
«Bystyret i Bergen har vedtatt at veteranfartøyene i regionen er så verdifulle for byen at de fortjener å ligge på den mest eksponerte plassen, innerst i Vågen ved Strandkaien og Blomstertorget, Fisketorget og ut langs Zachariasbryggen.» Kilde: batmagasinet.no.

Den travleste uken vi har (Vestland) +
«Skitrekkene i Voss og Kvam melder om fine forhold i løypene, og krysser fingrene for at værgudene spiller på lag. – Vi har hatt feriegjester fra England og Danmark i noen uker nå, men det er neste uke om blir det store.» Kilde: ba.no.

Bygger nytt hotell i Bekkjarvik (Vestland) +
«Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen og hans team på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll satser stort, og bygger et nytt «high end» boutiquehotell, knapt tre minutters gange fra dagens eksisterende hotell.» Kilde: horecanytt.no.

Kunstner krever 20.000 kr for bilder av Solspeilet (Rogaland) +
Jørpeland: «Kunstner Stian Heimlund Skjæveland har sendt Øyvind Stuvik og Fjord Expedition AS et krav på nesten 20.000 kroner for bilder av Solspeilet på nettsidene til bedriften. Stuvik er uenig i kravet og nå kan saken ende i forliksrådet.» Kilde: strandbuen.no.

Venter 10.000 cruiseturister til Sandnes (Rogaland) +
«Etter flere års arbeid for å utvide turistsatsingen, er det nå endelig klart for anløp av cruiseskip i Sandnes. I løpet av vel fire måneder vil byen innerst i Gandsfjorden ta imot 11 cruiseskip.» Kilde: aftenbladet.no.

Palmesøndag legger det første cruiseskipet til i Egersund (Rogaland) +
«Om bord er rundt 400 turister klare for sin første stopp i Norge. – Idet pandemien er på vei ut, er cruiseturistene på vei inn, sier Anne Vigdis Ellingsen, daglig leder i Eigersund næring og havn KF.» Kilde: dalane-tidende.no.


Smitte rammar ferjetrafikken, kanselleringar påreknast (Møre og Romsdal)
«Talet på koronasmitta ferjemannskap er no så høgt, at ferjeavgangar over heile fylket kan bli kansellert på kort varsel.» Kilde: mrfylke.no.

Sunndalsøra Hotell med uteservering på taket (Møre og Romsdal) +
«Det skjer en stor oppussing, og en digitalisering av Sunndalsøra Hotell. Med færre ansatte og flere rom skal hotellet ta igjen noe av den tapte inntekten de har mistet gjennom pandemien. .. Det er en markert bedring i antallet gjester.» Kilde: tk.no.

Vil erobre turistperlene med flyttbare minibutikkar (Vestland)
«Døgnet rundt kan surfeturistar i Ervik få tak i varene dei treng. No vil fire unge gründerar ta minibutikk-konseptet til andre stader i landet.» Kilde: nrk.no.

Cruiselista er oppdatert for Loen/Olden (Vestland)
«Som ein ser er det ei fyldig liste for komande sesong. Første skip er AIDAsol kjem onsdag. Cruisesesongen varer heilt til 26. desember, då kjem hurtigruteskipet Otto Sverdrup til Olden.» Kilde: fjordingen.no.

Fantastisk å endelig kunne gå på konferanse igjen (Vestland) +
«Herman Friele er glad for at konferanse- og næringslivsbyen Bergen endelig er gjenåpnet. Pandemien har i to år satt en stopper for Bergenskonferansen. Tirsdag, etter 770 dagers pause, kunne næringslivet samles på Radisson Blu-hotellet på Bryggen.» Kilde: ba.no.

Innlegg: Satsing på reiseliv skaper spennende muligheter (Rogaland)
«Bransjen har hele tiden bedt oss avvente å sette en begrensing inntil tålegrenseanalysen er ferdig. Nå er den endelig her – og vi ser fram til å få på plass gode handlingsplaner for cruisetrafikken, i samarbeid med næringen og innbyggerne i Stavanger.» Kilde: dagsavisen.no.


Offshoreteknologi til Hotel Alexandra Loen (Vestland)
«Hotel Alexandra Loen i Stryn skal fremover bruke offshoreteknologi for å varme opp både badebasseng og hotellrom.» Kilde: travelnews.no.

Millionsmell for svært etterlengta turveg (Vestland) +
«I kring ti år har turveg heile vegen frå Aurlandsvangen til Flåm vore omsnakka. No har det vore framdrift i arbeidet, men kommunen fekk seg ei overrasking då prisane kom inn.» Kilde: sognavis.no.

Reiselivet jubler over lettelsene – likevel frykter NHO konkurser (Vestland)
«Skianleggene gleder seg til fulle skiheiser, restauranter og afterski i vinterferien, men NHO frykter likevel at mange bedrifter kan gå konkurs helt på tampen av pandemien.» Kilde: tv2.no.

Innlegg: På dette feltet baner Bergen vei (Vestland)
«Bergen Havn har sammen med Eviny, tidligere BKK, lagt til rette for klarere og renere luft i Bergen. Nå handler det om at cruiserederiene følger opp.» Kilde: ba.no.

Touchless skjermer på Flesland (Bergen)
«Teknologien i skjermen er oppgradert til versjon 2.0 slik at den skal være enda mer brukervennlig, og gi brukerne mulighet til å kikke nærmere på aktiviteter og attraksjoner i Bergensregionen.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Her er de fire beste stedene å besøke på Jæren (Rogaland) +
«Annette Munkejord fra Klepp startet reisebloggen The Nordic Escape i 2012. De to siste årene har hun frontet Jæren som turmål.» Kilde: jbl.n.


Populært med truger (Møre og Romsdal)
«For dei som ikkje er fødde med ski på beina er vintervandring på truger eit stadig meir populært alternativ. På Åndalsnes har selskapet Romsdalen AS merka interessa og starta med utleige og guida trugeturar.» Kilde: nrk.no.

Tre cruiseskip til Kristiansund lørdag (Møre og Romsdal)
«Lørdag 19. februar blir det igjen travelt på havna i Kristiansund. Tre cruiseskip med til sammen over 1 200 gjester skal innom byen i løpet av dagen.» Kilde: ksu.no.

Vinterturister på byvandring måtte kle seg godt (Møre og Romsdal) +
«Tre cruiseskip med til sammen 1.200 passasjerer på vintercruise er ikke hverdagskost i Kristiansund. .. Cruiseturistene som besøkte Kristiansund, lørdag, fikk møte en værbitt by og måtte kle seg godt.» Kilde: tk.no.

Vil ha lenger avtale for turistinformasjonen (Vestland) +
«Det er krevende å planlegge for ett år av gangen. De siste to årene har turistinformasjonen i Måløy være på to ulike steder i Måløy sentrum.» Kilde: fjt.no.

Foreslår midlertidig doløsning for cruiseturister (Vestland) +
«Saken om cruisetoaletter i Torghopen i Måløy ble utsatt i formannskapsmøtet 1. februar. Nå har Kinn kommune kommet med en midlertidig løsning om det ikke skulle nå seg å få eventuelle toalett ferdig til cruiseturistene kommer.» Kilde: fjt.no.

Turstien bør vere ferdig samtidig med via ferrata (Vestland) +
Bremanger: «Som privatperson kan eg fint leve med eit via ferrata-anlegg, men eg meiner at den merka stien til toppen må gjerast ferdig samtidig med den høgaste delen av via ferrata.» Kilde: firdaposten.no.

Havila Hotel Raftevold åpnar dørene i mai (Vestland) +
«Havila Hotel Raftevold skal opne dørene for ein ny sommarsesong i midten av mai.» Kilde: fjordingen.no.

Akvariet i BergenTruet av konkurs – betalte tilbake koronastøtte (Vestland)
«Vi falt mellom to stoler og var ikke berettiget noen form for støtte under pandemien. Samtidig måtte dyrene ha mat og stell, sier direktør Aslak Sverdrup til E24.» Kilde: reiseliv1.no.

Cruisesesongen i Hardanger er i gang (Vestland) +
«Førstkommende tirsdag kommer tyske AIDAsol til Eidfjord, og innleder dermed cruisesesongen i Hardangerfjorden 2022.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Åkrafjorden skal få nullutslepps-turisme (Vestland) +
«Enova støttar reiselivsselskapet Åkrafjorden Oppleving A/S med knappe 500.000 kroner til ein studie av korleis reiseopplevingane i den populære fjorden kan bli energinøytrale i framtida. ..Småskalakraft kan bli hydrogen..» Kilde: h-avis.no.

Tålegrenseanalyse for cruise fremlagt (Rogaland)
«Reiselivsnæringen fikk i dag presentert en faktabasert tålegrenseanalyse som vil være bærebjelken for hvordan videre satsing i cruisesegmentet skal planlegges. Reiselivsdirektør Per Morten Haarr er fornøyd med å ha på plass en analyse..» Se nøkkelpunkter fra analysen her. Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Cruise-tak i Stav­anger sender skip til Eiger­sund (Rogaland) +
«Stavanger-regionen Havn har så langt i år sagt nei til anløp av 11 mindre hurtigruteskip på grunn av taket på 200 cruiseskip per år.» Kilde: aftenbladet.no.

Smak av honning då reiselivsaktørane la nye planar (Rogaland) +
«Mat blir eit viktig satsingsområde for reiselivsaktørane i Dalane framover. Alexandra byr på honning. Aktørar frå reiselivet i Dalane og representantar frå kommunane var torsdag samla på Vikeså for å diskutera satsinga for Magma Unesco Global Geopark i åra som kjem.» Kilde: dalane-tidende.no.


Vil satsa på cruisetrafikk i Osterfjorden (Vestfold) +
«Selskap ynskjer å ta i bruk fjordane i Nordhordland til cruisetrafikk. – Kan gje betre tilbod i lokalsamfunna rundt.» Kilde: nordhordland.no. 

Bergens første cruiseskip på landstrøm (Vestland) +
«Nå skal cruiseskip kobles på landstrøm for å verne miljøet. – Det er en kjempegevinst for Bergen! .. I dag lager cruiseskipet Viking Venus historie, det er nemlig det første cruiseskipet som får landstrøm i Bergen.» Kilde: ba.no.

Uakseptabel forurensing ved Bergen lufthavn (Vestland)
«Flere husstander på Flesland i Bergen har giftige stoffer i drikkevannet sitt. Nå krever MDG at Samferdselsdepartementet og Avinor griper inn.» Kilde: nrk.no.

Flyr med storsatsing på flyruter (Vestland)
«Flyr øker satsingen både på utenlandsruter og starter med nye direkteflyvninger fra Bergen og Stavanger til flere populære reisemål. Og billetter kan bestilles allerede nå.» Kilde: thetravelinspector.no.


Denne dama skal samle trådane (Vestland) +
«Ellen Fivelstad (39) skal jobbe med å få fleire turistar til Stranda dei neste åra.» Kilde: nyss.no.

Flåten har kjøpt båt, no er han på jakt etter mannskap (Vestland) +
«Planane har vore klare ei stund, no er båten kjøpt og betalt og Flåten gler seg til å sleppa turistane ombord. .. Arne Glenn Flåten har trua på at dette er eit tilbod som er liv laga i Sogndal.» Kilde: 

Gjenåpnet med et smell: – 250 prosent økning! (Vestland)
Bergen: «Bestillingene strømmer inn. Nå ser det endelig lyst ut etter to blytunge år for serverings- og utelivsbransjen. For kortbruken skjøt i været momentant. I Vestland økte omsetningen for barene med 193 prosent, sammenlignet med siste helg i januar.» Kilde: ba.no. 

Opnar for samarbeid om Seljestad Hotell (Vestland) +
«Nistad Gruppen AS, som eig tidlegare Seljestad Hotell, har per i dag ikkje konkrete planar om nye prosjekt i området.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Innlegg: Hva ville det betydd for reiselivet? (Rogaland)
«At motstanderne av FMP vant omkampen om etableringen er trist, men at et flertall i kommunestyret i ettertid ikke tør å se hva regionen nå har takket nei til synes jeg er skikkelig passivt, skriver varaordfører Alf Magne Grindhaug, KrF.» Kilde: h-avis.no.


Vil ha hurtigbåt mellom Molde, Åndalsnes, Vestnes og øyene (M&R) +
«Flere aktører går sammen om en sommerrute med båt på Romsdalsfjorden. – Får vi bunnfinansiering på plass, tar vi inn resten på billettinntekter,..» Kilde: rbnett.no. 

Torgeir har teke med seg jobben til Cape Town (Vestland) +
«Å ta med seg jobben over 10.000 kilometer og over 14 timar med fly, har vist seg å gje Torgeir ein ny driv. ..han jobbar med sal, digital marknadsføring og produktutvikling for Flåmbrygga Hotell.» Kilde: sognavis.no.

Fraktar nye Fløibane-vogner på plass: – Me snakkar centimetermarginar (Vestland)
«Ein ny versjon av byens største turistattraksjon snirklar seg forsiktig gjennom tronge bergensgater. Målet er å få han på skjener igjen.» Kilde: nrk.no.

Akvariet-sjefen: – Vi var i ferd med å gå konkurs (Vestland) +
«Vi falt mellom to stoler og var ikke berettiget noen form for støtte under pandemien. Samtidig måtte dyrene ha mat og stell.. Løsningen ble å skrive brev til statsministeren, sier Aslak Sverdrup, som er direktør ved Akvariet i Bergen.» Kilde: e24.no. 

Klart for Bergen Sjømatfestival (Vestland) +
«Nå er sjømaten på sitt aller beste! Derfor arrangeres Bergen Sjømatfestival denne uken. Nå leter arrangøren Matarena etter verdens beste persetorsk-oppskrift.» Kilde: horecanytt.no.

Helganes merker pågangen: – Det føyk til himmels (Rogaland) +
«Regjeringens lettelser gjør at billettsalget har skutt fart. København-ruten starter opp i juni. I sommer blir det flere Syden-destinasjoner fra Haugesund lufthavn.» Kilde: h-avis.no.

Legger ny slagplan for Preikestolen (Rogaland) +
«Rogaland er i startgropa med en ny slagplan for Preikestolen. Nå vil fylket også bruke turistmagnetens suksessformel på nytt prosjekt.» Kilde: aftenbladet.no.


Visit Bergen ønsker to nyansettelser velkommen (Vestland)
«Cedric Beguin er vår nye Project Manager Congress, og skal  jobbe med å gjøre Bergen til en enda mer relevant destinasjon for internasjonale kongresser og konferanser.. (og) Espen Bakketun er vår nye Senior Content Manager, for å videreutvikle vår satsing..» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Innlegg: Unik lokalhistorie og kulturarv kan gå tapt (Rogaland)
«Sandnes står i fare for å gjøre en gigantisk tabbe, og må sørge for at det siste gjenværende bygg fra leirvare­industriens storhetstid behandles med respekt. Tørkeloftet bør brukes til å bringe arven etter leirvare­industrien videre.» Kilde: aftenbladet.no.


Turistar som desse valfartar til Sogndal (Vestland) +
«At pudderalarmen ljomar utover landet er godt nytt for hotell, overnattingsstader og serveringsbransjen i Sogn. .. Denne helga har kring 200 gjester booka rom på hotellet, og i alle fall seksti prosent av dei er skigjester.» Kilde: sognavis.no.

Nå skal cruiseskipene komme til Skudeneshavn (Rogaland) +
«Den gamle ferjekaien i Skudeneshavn får i vår en millionoppgradering som vil legge til rette for mindre cruiseskip til sommerbyen.» Kilde: h-avis.no.

Betalingssterke tyskarar kjøper Ombo-hytter (Rogaland) +
Stavanger: «Tyskarar har kjøpt seg inn i  hyttefeltet til Kjell Nes i Jørstadvåg på Ombo. – Norge har ganske liberale reglar når det gjeld salg til utlendingar, mykje meir liberalt samanlikna med til dømes Danmark.» Kilde: oyposten.no.

Turen til Preikestolen – hva synes de? (Rogaland) +
«Etter en tur til toppen av Preikestolen er det flere som velger å legge ut et innlegg eller en historie på Instagram for å dokumentere turen. Vi har snakket med lokale turgåere og turister som har delt bilder og videoer fra en litt kjøligere tur til Preikestolen.» Kilde: strandbuen.no.


Håvard Nesbø digital marknadsførar i Visit Sognefjord (Vestland)
«Vi har gleden av å informere om at vi har tilsett digital marknadsførar. Håvard Nesbø startar hjå oss 01. april og har arbeidsstad på vårt kontor på Campus i Sogndal.» Kilde: reiselivskunnskap.n.

Vi skal dyrke badehotell-profilen (Rogaland) +
«Først la de nye eierne 160 millioner kroner på bordet for ærverdige Sola Strand Hotel. Så pusset de opp for nærmere 40 millioner kroner. Det har gitt resultater.» Kilde: e24.no.


Cruiseskipet «Bolette» på uanmeldt besøk (Møre og Romsdal)
«Trøblete værforhold i Nord-Norge gjorde at cruiseskipet «Bolette» fra Fred. I natt la cruiseskipet til kai ved Averøy Industripark, og onsdagen skal de britiske cruiseturistene tilbringe i Kristiansund.» Kilde: ksu.no.

«Homestead dinner» i Lærdal denne sommaren (Vestland) +
«Amerikanarar vil oppleva korleis det er å vera på middagsbesøk heime hjå ein lærdøl. .. Det funkar altså så enkelt som at den som måtte ønskja det får om lag fire .. amerikanarar heim på middag ein dag no i sommar. Maristuen har også litt forskarbriller på når konseptet skal setjast ut i livet..» Kilde: sognavis.no.

Sommerstengt på Bryggen diskriminerer de eldre (Vestland)
«Næringslivet slakter rapport om sommerstengte Bryggen. Mener bilstengt sentrum hindrer bevegelsesfriheten til tusenvis av bergensere.» Kilde: ba.no.

Tusenvis av billetter på billigsalg – fra øst til vest (Rogaland)
«Hva med å reise til gourmet-hovedstaden Stavanger for bare 199 kroner, og få en vakker togreise med på kjøpet? Eller reise motsatt vei til den andre hovedstaden for samme pris? Go-Ahead feirer gjenåpning av samfunnet med rabatt på tusenvis av billetter.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Innførte strenge reglar – likevel kjem cruiseskip frå 80-talet
«Trass strengare krav er det framleis gamle cruiseskip i norske fjordar. NRK si kartlegging viser at fleire skip frå 80-talet kjem på besøk i 2022.» Kilde: nrk.no.

Hotellbestillingene renner inn (Vestfold) +
Sotra: «Verst har pandemien gått ut over våre ansatte, og kundene våre som ikke har fått gjennomført planlagte arrangementer. Nå ser det lysere ut, sier hotellsjef William Bernhardsen på Panorama hotell og resort.» Kilde: vestnytt.no.

Her vil dei at framtidige hytteeigarar skal satsa på utleige (Rogaland) +
«På den historiske Breifonn-tomta i Røldal kan det snart stå klar 12 nye hytter. Utbyggjaren håpar at kjøparane vil leiga ut sine einingar.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.  

Ledige stillinger hos Karmsund Adventure Group AS (Rogaland)
«Karmsund Adventure Group AS ble opprettet i 2021 for å samle konsernet Karmsund Kapital AS opplevelse og reiselivsvirksomhet. De søker nå Økonomi 100% fast og Salg/Digital markedsfører 100% fast. Søknadsfrist: snarest. Kilde: finn.no.


Høyringsforslag: Kulturhistoriske landskap av nasjonal interesse i Møre og Romsdal
«Riksantikvaren har sendt forslag til Kulturhistoriske landskap av nasjonal interesse (KULA) i Møre og Romsdal på høyring. Frist for høyringa er 1. mai 2022.» Kilde: riksantikvaren.no.


No skal austlendingar og utlendingar få augo opp for Vinter-Sogn (Vestland) +
«Heidi Hauge og Visit Sognefjord vil lokka austlendingar forbi Hemsedal og til Sogn. – Magiske tilbod, breitt samarbeid, hubar og sognevertar står sentralt i den nye store vintersatsinga som no blir rulla ut.» Kilde: sognavis.no.

Ho er den mest trufaste tilsette vi har hatt (Vestland) +
«Anita har berre ein halv sjukedag på dei 31 åra ho har jobba på Gloppen Hotell, no har ho fått medalje for arbeidet ho har gjort.» Kilde: firda.no.

Startar ny festival: – Sender eit sterkt signal (Vestland) +
«Hardanger Vinterfestival byr ikkje berre på poker, det vert mellom anna moglegheiter for RIB-båt, pysj-frukost og nattklubb på Hotel Ullensvang.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Vi er klare for turistsesongen! (Rogaland) +
«Det sier Margaret Hystad, som står bak Viking Adventure AS, Utne hotell, mikrohyttene i Åkrafjorden og Karmsund Cruisservice, som i disse dager organiseres i opplevelses og reiselivskonsernet Karmsund Adventure Group AS.» Kilde: h-avis.no.

Stiftelsen Preikestolen og Reisemål Ryfylke satser i 2022 (Rogaland) +
«Reiselivssjef i Reisemål Ryfylke AS, Liv Jorunn Tjelmeland, ser positivt på tiden framover. Det gjør også Helge Kjellevold, daglig leder i Stiftelsen Preikestolen. .. håper på en kombinasjon av norske og utenlandske turister i 2022.» Kilde: strandbuen.no. 

Fem bedrifter ved Lysefjorden får koronastøtte (Rogaland) +
«Sandnes kommune har fordelt 17.352 .000 kroner på 61 lokale bedrifter. Blant disse er Explore Lysefjorden, Lysefjord-Helleren, Lysefjorden Utvikling, Landa Park og Kjerag Lysebotn Camping Resort.» Kilde: strandbuen.no.

Her ser de for seg Norges minste nasjonalpark (Rogaland) +
«Eigersund bør søke om at Auglend, helt sør på Eigerøy, får status som nasjonalpark, foreslår Kjetil Bentsen og Cathrine Johannessen. – Et spektakulært område som fortjener statusen.» Kilde: dalane-tidende.no.


Har brukt millioner på nyrenovert restaurant – men får ikke åpne (Møre og Romsdal)
Ålesund: «Koronapandemien har gjort kokkemangelen i Norge enda større enn før. Ivar Breivik har en helt nyoppusset restaurant, men mangler folk til å drive den.» Kilde: nrk.no.

Intervju med Anders Nyland – Reiselivsdirektør/CEO i Visit Bergen (Vestland)
«..Skjevfordelingen i kulturbevilgninger mellom Oslo og resten av landet må utjevnes, og destinasjonsselskapene i de fem største byene må inn på statsbudsjettet…» Kilde: reiseliv1.no.

Er du fagleg dyktig, god på nettverksbygging og har leiarerfaring? (Vestland)
«Museum Vest søkjer ny leiar ved Kystmuseet i Øygarden. Vi er ute etter ein fagleg sterk person som brenn for kulturhistoria, er flink med folk og har evne til nytenking.» Frist: 24.02.2022. Kilde: finn.no.

Redde for at «Noregs vakraste strand» skal sluke bygda (Vestland)
Kinn: «Refviksanden lokkar til seg både turistar og lokalbefolkning i hopetal på fine solskinsdagar, men også på dagar der vinden uler og bølgene slår hardt mot land. Men bak strandidyllen kjempar bygdefolket ein hard kamp.» Kilde: nrk.no.

No kjem utlendingane på noregsferie (Rogaland)
«Dei siste åra har vore harde for dei som lev av turistar. Med gjenopning og enklare innreise til Noreg, trur næringa på ein god sesong. Likevel er ikkje alt som normalt enno.» Kilde: nrk.no.

Reiselyst mellom to permer (Rogaland)
«Ryfylke er et av de best tilrettelagte områdene i landet for båtfolk. Et helt ferskt praktverk som blir utgitt i disse dager bidrar til å gjøre dette landskapet enda mer tilgjengelig for fritidsbåtfolket.» Kilde: batmagasinet.no.

Ruten kan vinne stor arkitektur-pris (Rogaland)
«Sandnes’ egne «Central Park», Rutenparken, får nå internasjonal oppmerksomhet. Den er nemlig blitt nominert til prisen for årets bygg, av arkitekturnettstedet Arch Daily.» Kilde: aftenbladet.no.


Delte ut over fire koronamillioner i Kristiansund (Møre og Romsdal) +
«Onsdag 26. januar fordelte Hovedutvalg for næring og omstilling i Kristiansund det som kan bli den siste runden med korona-støtte til lokale foretak som er rammet økonomisk av pandemien. Virksomheter innen servering, reiseliv og overnatting ble prioritert.» Kilde: tk.no.

I gang med reiselivsplan for Bondhus (Møre og Romsdal) +
Sunndal: «Turismen i Mauranger og Bondhusdalen har eksplodert dei siste åra. No er arbeidet med ein ny reguleringsplan starta opp.» Kilde: grenda.no. 

Fleirbruksområde for reiseliv ved tunnelopninga (Møre og Romsdal) +
«Når det gjeld nytt reiselivs- og næringsområde ved tunnelopninga i Moldefjorden tilrår kommunedirektøren at Stad Eigedomsutvikling KF..» Kilde: fjordabladet.no.

Skal drøfte innføring av turistskatt (Vestland) +
«Nordfjord-kommunane vil starte prøveprosjekt med innføring av turistskatt. No skal Bremanger-politikarane bestemme om dei skal vere med.» Kilde: firdaposten.no.

No kan Erling starta opp att arbeidet med hotellet (Vestland) +
«Erling Eggum har grunn til å smila etter at klagen frå fylkeskommunen blei trekt. No kan arbeidet med Klingenberg hotell 2 starta opp att.» Kilde: sognavis.no.

Bygger rasteplass til 41 millioner kroner (Vestland) +
«Kjører du forbi Odda langs riksveg 13, kan du fra sommeren av ta deg en pause på den nye rasteplassen på Espenes. – Det er et spennende prosjekt. Ingenting av det vi bygger i Nasjonale turistveger er likt.» Kilde: h-avis.no.

Nå blir det ny ferje på Lysefjorden (Rogaland) +
«Samferdselsutvalget i Rogaland går enstemmig inn for et nytt og moderne ferjetilbud på Lysefjorden. Det kan bli dobbel pris for turistene.» Kilde: aftenbladet.no.


Tone gir seg som hotelldirektør: – Det er ei tid for alt (Vestland) +
Florø: «Tone Øren har vore sentral i den store snuoperasjonen for Comfort hotel i Florø. No gir ho stafettpinnen vidare, men ho slepper ikkje heilt taket. Ho skal bidra vidare som styreleiar.» Kilde: firdaposten.no.

Cruisegjester får vandra fritt likevel (Vestland) +
Eidfjord: «For éi veke sidan var beskjeden at cruisegjestene som kjem til Eidfjord 24. februar, berre får gå i land når dei har bestilt ein tur via reiarlaget, og då med ein guide frå skipet.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

DNT stenger hytter av hensyn til villrein (Vestland)
«Den Norske Turistforening vil stenge hytter på Hardangervidda i kalvingsperioden i år.»
Kilde: dnt.no.


Publikum får oppleve historien digitalt på Edøy (Møre og Romsdal)
«Animasjonene på Gurisenteret viser kulturhistorisk viktige funn og bygg som fremhever Smølas sentrale posisjon og rolle langs kystleia fra jernalder til middelalder.» Kilde: niku.no.

SAS med ny base i Bergen (Vestland) 
«Det gir bedre tilbud til kundene og styrker norsk infrastruktur med flere og bedre forbindelser til og fra Norges nest største by.» Kilde: travelnews.no. 

Søker Digital markedsfører og historieforteller (Rogaland)
Stavanger: «L. Rødne & Sønner AS søker digital markedsfører og historieforteller. Salgs- og markedsavdelingen i Rødne er ansvarlig for selskapets satsing på turisme og charterturer. Frist: 06.02.2022. Kilde: finn.no.

Drar i gang ny spektakulær sykkelrute rundt Lysefjorden (Rogaland) +
«Lysefjordruta er en ny, planlagt 250 km lang sykkelrute gjennom fem kommuner. Målet er at skilting, lademuligheter for elsykler og markedsføring skal trekke til seg enda flere turister til dette unike området.» Kilde: aftenbladet.no.

Hotellsjef Laura på Verkshotellet: – kunne like gjerne stengt nå (Rogaland) +
«Straumrekninga blei nesten firedobla på eitt år for Verkshotellet på Jørpeland. Det gjer det endå meir kostbart å halda ope med få gjestar i lågsesongen.» Kilde: strandbuen.no.


Planlegger fem etasjes hotell i Åndalsnes sentrum (Møre og Romsdal) +
«Axio AS ønsker å bygge om forretningseiendommen Vollan 1 i sentrum av Åndalsnes til et hotell med fem etasjer. – Vårt mål er å etablere et attraktivt hotell som er tilrettelagt for å nyte raumanaturen.» Kilde: 

Innerdalen og turistene er viktige for nærbutikken (Møre og Romsdal) +
«- I fjor fikk vi en svak nedgang i omsetningen, men ikke sånn at det var dramatisk, forteller butikksjef Svein Kåre Ulvund ved Coop Marked Ålvundeid. Nå håper han på en ny god turistsommer.» Kilde: auraavis.no.

Tilskota redda turistruter i Florø (Vestland) +
«Frå mai i fjor til januar i år har Aksello delt ut nær sju millionar kroner gjennom den kommunale kompensasjonsordninga til hardt råka bedrifter. Visit Fjordkysten og Bistro to kokker-konsernet har fått mest støtte.» kilde: firdaposten.no.

Innlegg: Kor grådige skal vi vere? (Vestland) +
«Det er bare å sjå ut vindauget her eg sit i Aurland. Elva er det knapt er fisk igjen i grunna oppdrettsanlegg og utbygging, fossen som får vatnet sitt frå Blåskavlabreen som smeltar, der det er planar om å bygge gondol, meir peng i kassa. .. Vi kan ikkje tenke at dette må andre ordne, vi må ta tak i det sjøl.» Kilde: sognavis.no.

Folk kommer fra hele Haugalandet for å oppleve ideen (Rogaland) +
Skudneshavn: «19. november i fjor åpnet døra til Skudeneshavns nye attraksjon. En fyrformet badstue på en åttekantet flytebrygge, og en del av det nye bybadet Bade-Olena.» Kilde: h-avis.no.

The New Yorker viser norsk dokumentar om gigantiske cruiseskip (Rogaland) 
«Uten noen dialog og med bare fem minutter spilletid ville Odveig Klyves vise hvordan cruisenæringen påvirker bymiljøet i Stavanger. Nå vises filmen for internasjonale publikum.» Kilde: nrk.no.

Trehus må trolig vike for hotell ved Kjelvene (Rogaland) 
Stavanger: «To trehus i Spilderhauggata henger trolig i en tynn tråd når Stavanger kommunestyre mandag behandler saken om hotellprosjektet ved Kjelvene.» Kilde: aftenbladet.no.

Innlegg: Verdsarv-fjordcruise på «billigsal» (Møre og Romsdal) +
«Frå nyåret har det blitt starta opp heilårsferje på Geirangerfjorden.» Kilde: nyss.no.

Populær turveg pepra av steinar (Vestland)
«Eit større steinras stengjer gamle E16 over Stalheimskleiva. Vegen øvst i Nærøydalen er ein av dei mest populære turistvegane på Vestlandet.» Kilde: nrk.no.

Omlag 30 personar møtte til seminar rundt aktivitetsturisme (Rogaland)
«Onsdag 26. januar deltok omlag 30 personar til workshop for aktivitetsturisme i Suldal. Her fekk ein presentasjonar frå nye og spanande satsingar og etablert reiseliv, i tillegg til fagleg innhald.» Kilde: suldalvekst.no. 

Filmkampanje med Arne Hjeltnes (Rogaland)
«I løpet av 2021 produserte vi kampanjen Stavanger-regionen på 1-2-3 dager. Kampanjen består i tre filmepisoder og det er skrevet tre artikler for å fremme hver av de tre rundturene filmene omhandler.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Dette skiltet er feil – og det er tusen andre skilt også (Vestland)
«Tusenvis av norske vegkilometer er skilta med feil nummer. Det kan gjere navigeringa til eit mareritt.» Kilde: nrk.no.

Første cruiseskip til Nordfjordeid i mars (Vestland) +
«Seawalk Nordfjord AS opplyser .. at Mein Schiff 1 frå TUI Cruises er booka inn for vintercruise til Nordfjordeid i mars og april.» Kilde: fjordabladet.no. 

Cruiseturistene tilbake i Bergen: – Det er en vakker by (Vestland) +
«Bryggen var igjen fylt opp av engelskspråklige turister med munnbind og kamera om hverandre. Tirsdag formiddag kunne man se cruiseskipet «Viking Venus» bre om seg i Vågen, et skip som til sammen huser 930 gjester til vanlig.» Kilde: ba.no.

Nye Espenes rasteplass – ein installasjon verdt ventetida (Vestland)
«Ein pandemi, frakt av stål til havs frå Kina og ruskever på Vestlandet. Utfordringane har stått i kø for det nye designbygget på Espenes i Hardanger.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Erlend Stueland kjem heim – vert kjøkkensjef for nysatsing (Vestland) +
«Frå 2. mai i år vert det 100 prosent fast stilling som kjøkkensjef ved Nasjonalparkgården for Erlend. Då ventar høgsesongen gjennom sommaren, med lunsj kvar dag.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Innlegg: Jada, byen tåler langt flere cruiseturister (Rogaland)
«Og Stavanger tåler flere cruiseskip enn det var i 2019. Jeg tror det er på tide at vi som synes at båter og skip hører hjemme på sjøen, og at havner er laget for å ta i mot båter og skip, sier vår mening.» Kilde: aftenbladet.no.

Grand Hotell-sjefen om de høye strømregningene (Rogaland) +
Egersund: «Grand Hotells strømregning for desember var halvannen gang høyere enn i desember 2020. – Dette kommer på toppen av korona-utfordringer. Nå må også næringslivet få strømhjelp, ber Geir Sølve Hebnes Sleveland.» Kilde: dalane-tidende.no.


Butikken er helt avhengig av søndagsåpent (Møre og Romsdal) +
«Tirsdag 25. januar har formannskap på dagsorden en søknad, hvor det ønskes at området Kvisvik-Årsund blir definert som typisk turiststed.» Kilde: auraavis.no.

Det er ikkje noko moro å drive om dagen (Vestland) +
«Endringar i kompensasjonsordningane for reiseliv og kulturbransjen, og dei høge straumprisane, gjer det krevjande for dagleg leiar ved Lærdal Ferie- og Fritidspark, Even Aarethun.» Kilde: porten.no.

Visit Bergen Bransjenytt (Vestland)
«Vi har i dag sendt ut årets første nyhetsbrev til våre medlemmer. I denne utgaven kan du blant annet lese om noen av våre fokusområder i 2022.» Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Det føles som om man er i Alpene (Vestland)
Voss: «Nord-Europas mest moderne gondol og unike skiopplevelser kun ni minutter fra togstasjonen. Derfor bør du velge Voss neste gang du skal på skiferie!» Annonse. Kilde: bt.no.

Så mange cruiseskip er venta i 2022 (Vestland) +
«Cruiselista som Destinasjon Eidfjord har publisert, fortel om fyrst skip 24. februar og at august truleg vert den travlaste cruisemånaden med heile 21 skip i Eidfjord.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Stor hotellsatsing på Bryne (Rogaland) +
«Hotellet midt i Bryne sentrum satsar midt i pandemien. Innan november 2022 skal eit nybygg med 50 nye rom stå klart. I tillegg skal kurs- og konferanseavdelinga byggjast om for å kunna ta i mot større grupper.» Kilde: jbl.no.


Strandafjellet: Er dette Norges beste pudderkjøring? (Møre og Romsdal)
«Norge har mange skianlegg med muligheter for god frikjøring. For mange stikker likevel ett anlegg seg ut som pudder-favoritten.» Kilde: abcnyheter.no.

«Atløy» fekk 200.000: – ser fram til fyrsafari i Flørøskjergarden (Vestland) +
«Lokalrutebåten MS «Atløy» bygd i 1931 er eit smykke av eit skip som pryder hamnemiljøet i Florø sommarstid. Men for at veteranbåten skal kunne gå i turistrute ut frå Vågen i Bergen eller ta deg med på fyrsafari i Florø-skjergarden, er det ein jobb som må gjerast først.» Kilde: firdaposten.no.

Smak av Sogn Landhandel satsar på å halda heilårsope (Vestland) +
«Funksjonen med turistkontor i Lærdal er det Landhandelen som har stått for dei siste åra, og med heilårssatsing så blir også denne funksjonen ivareteke utanom turistsesongen.» Kilde: sognavis.no.

Ny gedigen cruisehavn på Follese (Vestland)
Askøy: Eidsvika på Follese er i dag et område med uberørt natur. Her er det planer om å anlegge havneprosjektet Kildn.» Kilde: reiseliv1.no.

Tapar millionar, sjølv om hotellet no er ope att (Vestland) +
«Direktøren ved Hotel Ullensvang vel framleis å halda alle dei tilsette i jobb med full lønn framfor permittering, trass i relativt få gjester og økonomisk tap i resultat. Regjeringa si kompensasjonsordning vert avslutta i februar.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Innlegg: Reisa til Rossnos må avlysast (Vestland) +
«Dette prosjektet framstår derimot som noko av det verste naturinngrepet på mange år i kommunen. .. Hardanger Lift har nok sett at prosjektet er miljømessig svært utfordrande og dei prøver å «pynta» på prosjektet for å gjera det lettare å selja.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Full forvirring rundt nye bobilplasser (Rogaland) +
«I neste uke skal lokalpolitikerne i Rennesøy diskutere bobilplasser. Kommunen ønsker å legge til rette for flere bobilplasser, deriblant å gjøre de seks plassene i Vikevåg permanent.» Kilde: bygdebladet.no.


Går mot realisering av Vinnutrappa (Møre og Romsdal) +
«-Ja, vi skal bygge verdens lengste sherpatrapp ved siden av Europas høyeste foss! På noen få uker har aktører fra næringslivet i Sunndal samlet inn 865 000 kroner til realiseringen av Vinnutrappa. Dermed er over 5,5 millioner kroner på plass. » Kilde: driva.no. 

Trur desse små cruiseskipa blir dei einaste i framtida (Vestland)
«Minicruiseskip med få og rike turistar om bord, blir truleg dei einaste som får sleppa inn i norske verdsarvfjordar frå 2026. Store cruiseskip peilar seg no inn på andre fjordmål.» Kilde: nrk.no.

Unesco-fjord teppelagt av brunt slim – fenomenet brer om seg (Vestland)
«Forskarar blei overraska over synet som møtte dei på botnen av Nærøyfjorden.» Kilde: nrk.no.

Har mista 90 prosent av omsetnaden, men får ikkje kompensasjon (Vestland) +
«Hallvard Viken si bedrift fell mellom alle stolar då dei blei delt ut kompenasjon til reiselivsbedrifter.  Han driv driv tradisjonsrike Audhild Vikens Vevstove på Skei og sju andre suvenirbutikkar.» Kilde: firda.no.

Still økonomisk garanti som sikrar heilårstilbod (Vestland) +
«Det viktigaste fylkeskommunen kan bidra med er å få på plass ei båtrute mellom Flåm, Balestrand og Bergen som vil opna for ein rundtur som gir gjester heile året, seier hotelleigar Sigurd Kvikne.» Kilde: sognavis.no.

Ny hotelldirektør på Clarion Collection Hotel Skagen Brygge (Rogaland)
«Etter mange års avbrekk fra hotellbransjen gleder Nina Eskeland seg til å vende tilbake til bransjen og Nordic Choice Hotels, som ny hotelldirektør for Clarion Collection Hotel Skagen Brygge i Stavanger fra 1. februar 2022.» Kilde: travelnews.no.


Haugesund og Kristiansund mot strømmen igjen
«Tallene fra Benchmarking Alliance viser at losjiomsetning per tilgjengelige rom for byhotellene er tilbake godt under 2019-nivå. Med to unntak.» Kilde: reiseliv1.no.

Fekk tommel opp for spennande prosjekt (Møre og Romsdal) +
«Stranda Feriesenter, ved Helge Ibrahim, fekk 90.000 kroner frå kommunalt næringsfond i 2020 til prosjektet minigolfbane. Formannskapet i Stranda vedtok onsdag ettermiddag at han kan få omdisponere midlane til eit spennande lavvoprosjekt.» Kilde: nyss.no. 

Får 53 cruiseanløp i år: – Dette blir ein draumesesong (Vestland) +
«Cruiselista for 2022 viser at Nordfjordeid får 53 cruiseanløp i år, spreidd utover året frå mars til oktober. – Dei fleste anløpa er på vekedagane måndag til onsdag, dei dagane det elles er minst handelsaktivitet og besøk i Nordfjordeid sentrum.» Kilde: fjt.no. 

Øystein skal opne besøksbryggeri på Vadheim (Vestland) +
«Vi vil ta i mot besøk inne på sjølve bryggeriet. Vi satsar aller mest på turisme og på lokale bedrifter som skal ha firmafest, blåtur eller liknande.» Kilde: firda.no.

Ny sommar med avgrensa tilbod (Vestland) +
«Sommarbåten mellom Bergen og Flåm vil også i år bli køyrt med redusert tilbod. – Det ligg an til det, men kor mykje veit me ikkje enno, seier hurtigbåtsjef i Norled, Bjørn Egil Søndenå.» Kilde: sognavis.no.

Gode markedsføringstips fra Visit Bergen (Vestland)
«Ca 60% av alle besøkende på visitBergen.com kommer fra google søk. .. Her er noen gode tips og tricks om hvordan vi jobber kontinuerlig for å gi våre brukere best mulig innhold – og for rangere best mulig.» Kilde: visitbergen.com.

Hotellsjef: – Ap og LO bryr seg ikke om oss! (Vestland) +
«Fjordhotelleieren kritiserer arbeidsministeren i et følelsesladd innlegg på Facebook (lenke her). Nå får han klart svar fra Hadia Tajik.» Kilde: ba.no.

Skitrekk produserte snø for 356.000 kronet. Nå er den borte (Rogaland)
«Stavtjørn skisenter i Rogaland produserte snø som bare juling i en kald desember. Så kom mildværet. Nå er nesten 70 prosent av snøen borte, og skisenteret sitter igjen med en strømregning på 356.000 kroner.» Kilde: nrk.no.


Del gjerne!