Reiselivsnytt fra Midt-Norge, november 2021 – mai 2022

Alt ligger til rette for folkefest! +
«Bård tror det kommer 3.000 på historiens første Namsosfestival.» Kilde: namdalsavisa.no.


BBC: – Kanskje verdens vakreste «roadtrip» (Nordland/Trøndelag)
«Planlegger du bilferie i år? Britene mener du bør dra nordover. Kystriksveien (RV17) fra Steinkjer til Bodø er blitt kalt en av verdens vakreste turistveier.» Kilde: nrk.no.

Fire fisketuristar på kantra båt henta opp av redningshelikopter (Trøndelag)
«Ein båt kantra utanfor Hitra i Trøndelag, og det vart sett i gang full redningsaksjon. Fire personar er sendt til St. Olavs hospital. Ingen er sakna.» Kilde: nrk.no.

Klare for sykkelfest: – Vi kan ennå nå målet  (Trøndelag)
«Folkefesten Tour de Frøya er bare dager unna. Tour-leder Berit Flåmo håper på mye liv både i og rundt løypa.» Kilde: froya.no.

Her starter hotellutbygging med over 100 ekstra senger (Trøndelag) +
«Byggetrinn to ved hotellet har vært på tegnebrettet i seks år. Denne uka startet utbyggingen av Skifer Signatur – til tross for kostnadseksplosjonen i byggebransjen. – Det blir tett bygg til jul og åpning i september neste høst.» Kilde: opp.no.


Nå åpner «Frøyahytta» – skal bli en attraksjon
«I helgen åpner ei helt spesiell hytte på Frøya. Den skal være åpen 24 timer i døgnet. Det er en såkalt uværshytte, som også egner seg utmerket til fuglekikking.» Kilde: froya.no.

Nils Henning satser videre med utleie og aktiviteter +
Røros: «Etter 22 år i Aktiviteten treningssenter på Røros, satser Nils Henning Øglænd for fullt på Røros Guide. Nå er nytt utstyr kjøpt inn til sommersesongen, og Øglænd har ambisjoner om hvordan bedriften hans skal vokse videre. .. mener Røros har et uutnyttet potensial på vinteren» Kilde: retten.no.


16 foodtrucks samles på Torget for å kåre én vinner
«Søndag skal det kåres en vinner som sendes til europamesterskapet i Tyskland… Det er nok heller ingen overraskelse at Rustad, gjennom sin rolle i Oi Trøndersk Mat og Drikke, vil ha litt ekstra fokus på kortreiste råvarer.» Kilde: nt24.no.

Båtselskap vil bedre passasjerenes opplevelser
«Reisende med båt og ferje til og fra Frøya vil kunne få bedre opplevelser hvis Torghatten AS får til hva de nå planlegger.» Kilde: froya.no. 

Vil gjøre hotellet stedet turistene og oppdalingene elsker +
«Espen Larsen tok over som hotellvert på Oppdal Turisthotell i desember 2021. Etter en utfordrende pandemiperiode er han klar for å gi lokale og tilreisende gjester det aller beste.» Kilde: opp.no.


Olav mener området må utbedres før turistene kommer (Vestland) +
«Olav Nydal mener området ved turistattraksjonen Kannesteinen i Oppedal ved Måløy ikke fremstår som særlig innbydende for turister. Han håper kommunen tar noen grep før turistene kommer for alvor. – Vi har ikke penger, svarer kommunen.» Kilde: fjt.no.

Har stått tomt i 30 år: Lovar hotelldrift i «spøkelseshus» (Vestland)
«Den 120 år gamle bygningen har vore tuberkulosesanatorium og psykiatrisk sjukehus. No lever hotelldraumen.» Kilde: nrk.no.

Håpar på cruiseanløp til hausten: – Dette er viktig for Fjærland (Vestland) +
» Går det som Bjarte Haugen og Fjærland Næringssamskipnad håpar, vil det snart koma cruiseskip inn denne fjorden i vinterhalvåret. Planleggjinga er framleis på eit tidleg stadium.» Kilde: sognavis.no.20 

Svært kritisk til svaret frå ministeren: – God dag mann, økseskaft (Vestland) +
«57 millionar må altså Aurland hamnevesen stå for sjølve, slik det ligg an no. Samstundes som cruiseframtida i Flåm er usikker grunna utsleppskrava.» Kilde: sognavis.no.

Bergen har verkeleg fått dreis på Teaterbyvandringar (Vestland)
«Bymuseet i Bergen har verkeleg fått dreis på Teaterbyvandringar, stas å sitja med billettsalg når det er stadig nye vandringar, ekstraforestillingar og fornøyde gjester!» Kilde: facebook.com/groups/reiselivsforum. 

Før valet ville dei ha maks tre cruiseskip kvar dag.. (Vestland) +
«No aukar dei grensa likevel.. Både Ap og Venstre sa før valet at dei ville halde på grensa på maks tre cruiseskip i Bergen kvar dag. No har partia snudd.» Kilde: bt.no.

Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites søker Hotelldirektør (Vestland)
«Bekkjarvik Gjestgiveri ligger på en av øyperlene i Austevoll kommune, sørvest for Bergen. Som Hotelldirektør har du overordnet ansvar for ledelse og drift av Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites samt det nye Boutique-hotellet. «Frist: 06.06.2022. Kilde: finn.no.

Nå er sommerski-sesongen i gang på Fonna (Vestland) +
«Folgefonna sesongåpnet denne uken til steikende sol og gode sommerski-forhold. Se bilder fra de første dagene her.» Kilde: friflyt.no.

Kåret til Norges mest attraktive by (Rogaland)
«Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, for «et fenomenalt arbeid med å utvikle sentrum gjennom mange år».» Kilde: ark.itektnytt.no

Tatt grep for å lokke turistene til Randaberg (Rogaland)
Nett-TV: «Stolt ordfører fikk med seg historisk øyeblikk: – Vi har tatt grep for å lokke turistene til Randaberg.» Kilde: bygdebladet.no.


Visit Namdalen forsterker laget +
«Eva Kristin Aglen (49) flytter fra Spania til Namsos for å styrke reiselivet i Namdalen. Hun er ansatt som prosjektleder-/koordinator innen «reiseliv, bærekraft, vertskap og marked» i Visit Namdalen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Største cruiseskipet har lagt til kai i Trondheim +
«MSC Preziosa, som seiler under panamansk flagg, er med sine 333 meter det hittil største cruiseskipet som har lagt til kai i Trondheim dette året. Det får Tove-Merete Lilledal til å juble.» Kilde: adressa.no.

Gjør klart for filmturister på Frøya +
«Nå har Titran tatt grep for å gi filmturistene det de ønsker seg. – Slik kan du jakte på «Johan»..» Kilde: froya.no.


Søker hotellsjef til Namsskogan Familiepark Hotell 
«Vi er på jakt etter en faglig dyktig, serviceinnstilt og engasjert person til stillingen som hotellsjef på Namsskogan Familiepark Hotell.» Frist: 31.05.2022. Kilde: finn.no. 

Quality Hotel Panorama øker kapasiteten
«I august starter byggingen av nytt hotelltårn, konferansesenter og 200 gjesterom ved Quality Hotel Panorama i Trondheim.» Kilde: reiseliv1.no.


Fikk utleie-nekt i over fire måneder + 
«Gerda Husby gleder seg over at hun nå kan ta imot gjester i glassigloen hun har oppført i Sørfjorden i Indre Fosen. – Nå må jeg begynne litt fra «scratch».» Kilde: fosna-folket.no.

Britannia lanserer egen podcast
«Femstjerners er en podcast som tar deg med bak kulissene i driften av Britannia Hotel, der du blir bedre kjent med livet på hotellet og alt som skjer gjennom året på et femstjerners hotell.» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Alle seks skiløypetraseene må utredes 
Oppdal: «I forbindelse med planprogrammet for områdereguleringsplan for skiløyper i Gjevilvassdalen har vi i Oppdal SV valgt å sende inn en felles uttalelse som er vedtatt i styret i partiet. Her er noe av det vi bemerker i saken:..» Kilde: opp.no.


Stor interesse for reiselivets nye drakt og stemme
«Over 100 personer dukket opp da Trøndelag Reiseliv presenterte ny kommunikasjonsplattform og visuell identitet i Trondheim 10.mai. Bli kjent med vår nye drakt og stemme..» Kilde: bransje.trondelag.com.

Velkommen til Trondheim
«NHO Reiseliv inviterer til den første store samlingen i norsk reiseliv på to år med sin årskonferanse «Morgendagens reiseliv».» Kilde: nhoreiseliv.no.


Ny daglig leder i Åfjord Utvikling AS
«Åfjord Utvikling har avholdt ekstaordinært styremøte, tirsdag 10.05.22, og selskapet har ansatt Stian Nilsen som ny daglig leder.» Kilde: afjordutvikling.no.

Omstart for reiselivet +
«Redaktør og daglig leder Nils Kåre Nesvold i Fjell-Ljom skriver om reiselivet i rørosregionen i ukas leder.» Kilde: fjell-ljom.no.


Namsskogan Familiepark & Hotell søker Hotellsjef
«Namsskogan Familiepark & Hotell er en av de største reiselivsbedriftene nord i Trøndelag. Hver sommer har vi over 50 000 besøkende.» Frist: finn.no.

Helt ny sykkelpark klar til bruk på Oppdal +
«De første stiene i nye Oppdal sykkelarena er allerede klar til bruk, og i løpet av 2022 til lengre løyper også stå klare. Sjekk hva du kan sykle når sesongen starter.» Kilde: terrengsykkel.no.


Havfisketurisme skaper aktivitet og jobber
«I Trøndelag er 230 årsverk knyttet til denne type turistfiske. Det estimeres at ringvirkningene fra næringen gir en verdiskaping på mer enn 1,4 milliarder kroner. I Trøndelag gir ringvirkningene fra havfisketurisme en verdiskaping på 230 millioner i året.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Flere turistdestinasjoner forventer storinnrykk +
«Etter to år med korona forventer flere turistdestinasjoner storinnrykk: – Vi har allerede fylt opp 75 prosent av kapasiteten.» Kilde: namdalsavisa.no.

Anne Grete er sjef på et av Norges mest lønnsomme hotell +
Nærøysund: «Kysthotellet Rørvik har aldri hatt høyere omsetning enn i fjor – men det er avkastninga som virkelig vekker oppsikt.» Kilde: nt24.no.

Nå skal hyttegiganten bygge miljøhytter +
Oppdal: «Troll Arkitektur og Saltdalshytta har sammen med flere forskere og andre aktører hatt flere ideverksted i innovasjonssenteret i Oppdal.» Kilde: opp.no. 


Ny visuell identitet og kommunikasjonsstrategi
«Trøndersk reiseliv kler seg nå i ny drakt og med en ny stemme. For å møte den nye normalen i reiselivet. Men hva er egentlig den nye normalen? Bli med på et møte med oss i Explore Trøndelag 10.mai.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Velkommen til årets store møteplass for kulturarv i Trøndelag
«Fredag 20.mai arrangeres Trøndelag kulturarvkonferanse på Erkebispegården i Trondheim hvor vi har fokus på temaer som frivillighet, bærekraft og opplevelser.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Scandic Nidelven skal i gang med storstilt oppgradering
Trondheim: «­I slutten av juni starter oppussingen av 3500 kvadratmeter kurs- og konferansefasiliteter på Scandic Nidelven.» Kilde: reiseliv1.no.

Blir med i europeisk matregion +
«Rindal hadde onsdag besøk av representanter for Matregion Trøndelag Sørøst, som er del av European Region og Gastronomy(ERG)… Matregionen skal bidra til å skape gode matopplevelser og også inspirere til en mer helsebringende livsstil gjennom produksjon av rein lokalmat.» Kilde: driva.no.

Destinasjon Røros 3.0 – En restart på reiselivet +
«Med nytt navn, ny medlemskapsmodell, økt fokus på synlighet og skreddersydde tilbud skal Destinasjon Røros revitalisere reiselivsmodellen. Rett og slett restarte reiselivet i regionen.» Kilde: fjell-ljom.no.

Koronastøtte skal sikre julemarked og Rørosmartnan +
«Visit Røros får nesten 600.000 kroner i koronakompensasjon. Det skal komme flere i næringslivet til gode.» Kilde: retten.no.


Med zipline, «nye» hytter.. skal campingen toppe fjorårets rekordsesong +
Namsos: «I fjor dro nordmenn på rekordmange reiser i eget land. Namsos camping opplevde også en kanonsesong, og nå høynes standarden i takt med besøkstallene.» Kilde: nt24.no.

Bergstadens Hotel pusser opp for 50 millioner kroner +
«I løpet av året skal første etasje og kjelleren hos Bergstadens Hotel pusses opp. Det vil medføre en rekke endringer og nye tilbud både for gjester og lokalbefolkning.» Kilde: retten.no.

Moskusguide om stistenging: – Alvorlig for oss +
Oppdal: «Det er fullt mulig å samarbeide med moskusguidefirma, slik at villreinen ikke forstyrres, mener Johan Schønheyder i Oppdal Safari.» Kilde: opp.no. 


Hilde skal styre kommunikasjonen fra nasjonalparksenteret
Lierne: «Hilde Horvei (24) er ansatt som ny kommunikasjonsansvarlig i Lierne Nasjonalparksenter. Hun jobber i dag som turistguide ved Beito Husky Tours. ..starter i stillinga 1. august.» Kilde: nt24.no.

Skanska bygger kunstmuseum og teater i Trondheim
«Skanska har signert kontrakt med Trondheim Postgård DA om bygging av nye Hjorten Teater og Posten moderne museum i Trondheim. Kontrakten har en verdi på 410 MNOK og inngår i ordrereserven for Norden i andre kvartal 2022.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hotell får det glatte lag etter at de avsluttet stor fest +
«1-stjernevurderingene renner inn mot Scandic Lerkendal etter at et stort arrangement ble avsluttet.» Kilde: nidaros.no.


5000 besøkende i året var målet. Så tok det helt av +
Bessaker: «Knut Johan Monkan i det lokale firmaet Virtual Adventures, som står bak tiltaket i felleskap med idrettslaget U. I. F. Bjørgan,..» Kilde: fosna-folket.no.

Fra falleferdig skole til topp moderne hotell +
«Har brukt 15 millioner på å totalrenovere gammelt skolebygg til hotell. – Nå er vi klare for å ta imot gjester.» Kilde: namdalsavisa.no.

Britannia til topps
«Britannia Hotel gikk til topps i Norgescup. Lærlingene fra trondheimshotellet vant både kokk- og servitørkonkurransen.» Kilde: horecanytt.no.

Endrer mening etter årsmøtet: Grete Karin fornyer medlemskapet +
Røros: «Flere medlemmer synes de får for lite igjen for medlemskapet i Destinasjon Røros. Grete Karin Inderberg som driver Langodden Gård i Alvdal var kritisk før årsmøtet, men etter endringene som ble foreslått er hun og mannen Leif med videre.» Kilde: retten.no.

Toril falt for Nordpå for mange år siden +
Holtålen: «Toril Langmo Skjetne startet i jobben som salgssjef ved Nordpå Fjellhotell etter påske. I starten bor hun en del på hotellet for å bli godt kjent med produktet hun skal selge.» Kilde: retten.no.

Foreslår å fjerne turiststier på Dovrefjell (Innlandet) +
«Dersom nasjonalparkstyret følger NINAs tilrådning, vil de som arrangerer moskussafari trolig heretter måtte se etter moskusen fra nordsiden av Stopla..» Kilde: opp.no.


Reiselivet til Røros for å endre Destinasjon Røros +
«Maren Solvang Johnsen fikk veteranbusseier Øystein Müller til å kjøre en delegasjon fra Alvdal, Tynset, Tolga og Os til Røros. Hun er nestleder i Destinasjon Røros og har vært med i gruppa som har jobbet fram en ny organisering, som skal gi en ny giv til felles regional satsing på reiseliv.» Kilde: alvdalmiv.no.


Nå har de kartlagt utfordringene og satser videre +
Haltdalen: «Det første året som eiere av Nordpå fjellhotell har Siri og Ragnar Harper brukt på å kartlegge utfordringene ved å drive hotellet. Løsningen på flere av utfordringene er å kjøpe en ny eiendom: Stasjonssvingen 25 i Haltdalen.» Kilde: retten.no.


Prognosene viser at det blir en knallsommer
«Påsken er over og nå er sommeren i sikte. En sommer i Trøndelag og Trondheim som kan bli stor. – Bookingene er tilbake, arrangementene er tilbake, idretten er tilbake, konsertene er tilbake, stråler Cathrine Stadsvik, som mer eller mindre kan garantere en strålende tilreisende sommer.» Kilde: nt24.no.

Det har vært litt motbakke, kan man si +
Leksvik: «Marit Etnan Hjellup håper på langtidsturisme på Hjellup Fjordbo i Leksvik etter noen år med startvansker.» Kilde: fosna-folket.no.


Fisker fortsatt etter nye eiere av hotellet +
Namdalen: «Eiendomsmegler opplever stor interesse for Overhalla Hotel.. – Det dukker stadig opp nye interessenter.» Kilde: namdalsavisa.no.

Reitan bygger teater og museum for 410 millioner
«Skanska har signert kontrakt med utviklingsselskapet Trondheim Postgård som eid av Reitan, om å bygge et nytt teater og museum i Trondheim. Kontakten er verdt NOK 410 millioner kroner.» Kilde: estatenyheter.no.

Skal kåre Norges beste foodtruck på trøndersk jord +
«I mai arrangeres norgesmesterskap i Street Food i Trondheim. Helt riktig at det arrangeres her, sier mannen bak det hele.» Kilde: nt24.no.

Grønn hyttelab 3.-5. mai
«Grønn hyttelab er en nasjonal møteplass som bidrar til å finne gode og grønne veivalg for fremtidens fritidsøkonomi. Arrangementet skal oppmuntre og motivere til å søke mer kunnskap og bedre løsninger for en bærekraftig fritid.» Kilde: gronnhyttelab.no.


Trøndersk Reiseliv med ny drakt og stemme 
«Kan vi lokke gjester til Trøndelag med regn? Kan vi bruke trøndersk, syrlig humor når vi frister med et besøk til regionen vår? Hvorfor ikke!» Kilde: bransje.trondelag.com.

Dette vil Maren, Terje og Tove du skal gjøre +
Røros: «Det har vært av og på, brems og gass. Nå er det full gass, forklarer Tove Martens om reiselivssituasjonen gjennom koronaen. Onsdag skal ringvirkningene av reiselivet i regionen presenteres og de vil ha flest mulig til å komme på møtet.» Kilde: retten.no. 

Trapper opp satsingen på ny attraksjon, men.. +
«..justerer ned besøkstall. Oppdalstrappas venner gjør klar byggesøknaden for politisk sluttbehandling og håper å komme i gang med å bygge oppdalstrappa i sommer.» Kilde: opp.no.


De har slitt hittil – nå forventer de påskeoppstandelse +
«Mye snø, vind og ruskete vær har preget første del av påsken. NT24 har sjekket alpinanlegg og hoteller før det virkelige startskuddet går i påsken 2022. Samtlige spår kremforhold.» Kilde: nt24.no.


Hele Trøndelag på én billett
«Nyt Trøndelag på én billett i syv dager til ende. I sommer blir det mulig igjen. Fra 27.juni – 14 august 2022 kan våre gjester igjen reise med AtB sommerpass i store deler av Trøndelag.» Kilde: bransje.trondelag.com.

På et halvt år har Jørgen doblet besøket +
Namsos: «Så langt har Jørgen Brobakken (22) brukt en million på renovering, og har doblet belegget på Namsen hotell. – men ambisjonene er større enn det.» Kilde: namdalsavisa.no.  


PR-tiltakene i vinter har hatt god effekt, mener Visit Oppdal-sjef +
«Daglig leder i Visit Oppdal, Steinar Furnes, er forberedt på storinnrykk i fjellbygda i påska etter to år med pandemi og labert besøk.» Kilde: opp.no.


Bli med på Hold Norge Rent-konferansen!
«Hvordan kan vi ta vår del av ansvaret for forsøpling globalt? Hva er rollen til den nye globale avtalen om plastforurensning? Lær mer på Norges viktigste møteplass om marin forsøpling i Trondheim 3.- 4. mai. Delta digitalt eller fysisk!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

BBC på strandhogg hos ørnemannen i Flatanger +
«Etter to år med koronapandemi står både profesjonelle filmskapere og amatørfotografer hele verden nærmest i kø for å besøke havørnene i Flatanger. Denne uka gjør BBC opptak til en ny programserie om skandinavisk natur og dyreliv.» Kilde: namdalsavisa.no.

Gleder seg til hotellpåske: – Det kommer til å koke +
Oppdal: «Michael Thomson og Erik Sæther ser fram til å ta imot gjestene ved sine respektive hotell i påska, hvor det ligger an til å bli fulle hus.» Kilde: opp.no.

Widerøe fortsetter midlertidig drift av flyruten Røros-Oslo
«Widerøe skal fortsette driften av flyruten Røros-Oslo til 31. oktober 2022. Flyselskapet har allerede driftet ruten siden januar.» Kilde: reiseliv1.no.


Tre trønderske destinasjoner med tre matopplevelser av det grønne slaget
«For at trøndersk opplevelsesnæring skal kunne fortsette i konkurransen om den riktige gjesten må vi ta grønne valg i opplevelsesproduksjonen.  Det vil si at vi må gjøre faktiske tiltak i leveransen og ikke bare kommunisere ord som bærekraft og grønne opplevelser.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Spektakulært hotell vant landbrukspris
«Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøya i Trøndelag har vunnet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Det er andre året på rad at en bedrift fra Trøndelag vinner.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kommunen vil kjøpe aksjer i hotellselskap, i en annen kommune +
«Levanger kommune vil kjøpe fem prosent av aksjene i Stiklestad Nasjonale Kultursenter, og blir dermed også deleier i hotellselskapet på Stiklestad.» Kilde: innherred.no.


Påskeferie i Trøndelags mysterier
«Hvorfor glo på en tv-skjerm i påska, om du ønsker krim og spenning? Trøndelag er full av spennende mysterier som du aktivt kan ta del i. Velkommen til mystiske Trøndelag.» Kilde: bransje.trondelag.com.


To gull til Norge – Håkon Solbakk ble Nordic Chef 2022
«Håkon Solbakk, kjøkkensjef ved Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim, har vunnet Nordic Chef 2022, som ble arrangert på Foodexpo i Herning.» Kilde: reiseliv1.no.


Trondheim skal arrangere Bocuse d’Or Europe 2024
«Trondheim skal arrangere EM i kokkekunst, Bocuse d’Or Europe, i 2024. Med det bekrefter regionen sin rolle som Norges mathovedstad.» Kilde: trondheim.kommune.no.

Tror arrangementet vil prege hele Trøndelag +
«..og sammenligner det med Tour de France.» Kilde: avisa-st.no.

Tilsynsaksjon mot drosjenæringen i Trondheim
«Onsdag 23. mars ble det gjennomført en tverretatlig kontroll av drosjenæringen i Trondheimsdistriktet. Aksjonen konkluderte med at slike kontroller er nødvendige.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ordfører om hotell: – Trengs vurderingskriterier +
Levanger: «Arbeidet med hotell må balanseres mot øvrige høyt prioriterte oppgaver som næringsarealer og arbeidet med ny aktivitet på Ytterøya, sa ordfører Anita Ravlo Sand i kommunestyret onsdag 23. mars.» Kilde: innherred.no.

Hva mener du om Frøyas badeland-planer?
«Nå inviteres Frøyas befolkning, lag og foreninger til å komme med sine innspill om det nye badeanlegget.» Kilde: froya.no.


Kommunikasjonsplatform Trøndelag
«På grunnen til rik historie fortsetter Trøndelag med nyskaping, utvikling og foredling av de ressursene de har tilgjengelig – fra naturen, historien og folket.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Berg-Hansen i Trondheim søker Daglig leder
«Som daglig leder skal du styrke Berg-Hansens posisjon i lokalmarkedet med nye kunder innenfor våre forretningsområder; jobbreiser, møter & events og privatreiser.» Frist: 19.04.2022. Kilde: finn.no.


Campingplass vil bli et løft og skape nye arbeidsplasser +
«En campingplass med naturpark i Ålen vil være et etterlengtet og godt tilbud for turister og ferierende. Det skriver Kjell Steinar Grytbakk i dette leserbrevet.» Kilde: fjell-ljom.no.


Verdens beste er hentet inn for å utvikle Bjørgan +
«De har designet og planlagt OL-fasiliteter i Beijing og står bak flere hundre store og verdensberømte skidestinasjoner over hele verden. Nå har canadiske Ecosign kastet blikket på Bjørgan og Grong skisenter. – Det ligger til rette for etappevis utbygging.» Kilde: namdalsavisa.no.

Nå åpnes Fosens nyeste turistattraksjon +
«Jeg håper at folk vil minnes dette resten av livet. Den lange tretrappa med 1900 trinn opp til fjelltoppen Vettan i Bessaker skal endelig åpnes. – 9. april blir det åpning på overtid.» Kilde: fosna-folket.no.


Hotell Frøya har fått europeisk kvalitetsstempel
«Nå blir det enda mer fokus på lokalmat på menyen, sier Ellen Johansen, hotellsjef ved Hotell Frøya. Hun presenterer Hotell Frøyas splitter nye meny. Den er et resultat av sertifiseringen som European Region of Gastronomy (ERG).» Kilde: froya.no.


Her vil de bygge klatreparken i Oppdal +
«Det er i dette området Høyt & Lavt tenker å anlegge en klatrepark våren 2023.» Kilde: opp.no.


SJ planlegger direktetog mellom Trondheim og Stockholm
«Når elektrifiseringen av Meråkerbanen er ferdig i 2025 planlegger det svenske togselskapet SJ å kjøre direktetog fra Trondheim til Stockholm.» Kilde: opp.no.

Gjør klart for glamping på Sula
«Frøy utvikling forbereder eksklusiv glamping på Sula. .. Hun snakker om de nye hyttene som Frøy utvikling bygger på Skjøttholmen på Sula.» Kilde: froya.no.


Kari Aarnes snart ny markedssjef i Visit Trondheim
«Snart kan vi ønske Kari Aarnes velkommen som ny markedssjef i Visit Trondheim hos Midtbyen Management, og det gleder vi oss stort til!» Kilde: facebook.com/groups/visittrondheim


Fikk ikke sjekket inn på automat – har krav på erstatning
Trondheim: «Da passasjeren skulle sjekke inn på automat på flyplassen, virket den ikke. Eneste alternativ var da å stille seg i en så lang manuell innsjekkingskø at han mistet flyet. Hendelsen inntraff på Trondheim Lufthavn Værnes sist høst.» Kilde: flysmart24.no. 

Setter punktum med en egen pilegrimsguide +
«På fallrepet av sin 12 år lange periode som pilegrimsprest og leder av Pilegrimssenter Dovrefjell, er Hans-Jacob Dahl i gang med det som skal bli ei unik guidebok for pilegrimer.» Kilde: opp.no. 


Det handler om å lage en opplevelse for gjestene +
Røros: «Det er artigst å jobbe på kveld, det er da det skjer, smiler Kim Waldahl Hasund, hovmester og sommelier (vinkelner) på Vertshuset Røros.» Kilde: retten.no. 

Skiløyper i Gjevilvassdalen skal utredes +
Oppdal: «Seks aktuelle traseer, inkludert veien, utredes når det skal utarbeides reguleringsplan for skiløyper i Gjevilvassdalen, går det frem av kommunedirektørens forslag til planprogram.» Kilde: opp.no.


Innlegg: Verdens beste Frøya-reklame
«Filmen «Alle hater Johan» hadde premiere på kino under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim i går. Vår anmelder tror den vil treffe frøyværingene midt i hjerterota, og tror hele Frøya vil elske Johan.» Kilde: froya.no.

Møt Odd Sletten – verdensarvkoordinator +
«Tirsdag var tidligere museumsdirektør Odd Sletten på plass i jobben som verdensarvkoordinator. Naturlig nok er den lokale begivenheten han aldri glemmer, utvidelsen av verdensarvområdet i 2010. Møt han over kaffekoppen.» Kilde: retten.no. 

Widerøe forlenger flyavtale mellom Røros og Oslo
«Widerøes midlertidige avtale om flygninger mellom Røros og Oslo er forlenget ut april.» Kilde: reiseliv1.no.


Unn deg lek, luksus og trim i et av badeanleggene i Fjellregionen
«I Nord-Østerdal og Rørosregionen kan du svømme, hoppe og leke, ja, kort sagt boltre deg i godt temperert vann i seks kommunale svømmebassenger samt i bassenger og velværetilbud i tre av Fjellregionens hoteller.» Kilde: retten.no.


Innlegg: Pandemien har vist oss verdien av reiseliv og kultur
«Reiseliv og kultur skaper jobber og attraktive kommuner, men har også fått økt betydning for folks sosiale liv og mentale helse.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

GTA 2022: Britannia kåret til Årets beste hotell
«Da Britannia sto ferdig renovert i 2019, fikk Trondheim sin nye storstue. Allerede to år etter gjenåpningen er storstuen kåret til Norges beste hotell.» Kilde: travelnews.no.


Vassfjellet fortsetter å sette rekorder +
Klæbu: «Siden Freidig Alpin tok over Vassfjellet Vinterpark har pilene pekt oppover i selskapet. Denne sesongen har de allerede slått besøksrekorden de satte i fjor. – Økte besøkstallene med 612 prosent.» Kilde: nt24.no.


Restaurantsjef føler seg lurt av regjeringen
«Erik Jensen punget ut 200 000 for å holde de ansatte i jobb, mens han ventet på regjeringens lønnsstøtteordning. Så kom sjokkbeskjeden.» Kilde: borsen.dagbladet.no. 


Hun etterlyser hotellplaner i Levanger +
«Astrid Juberg Vordal (Ap) stiller spørsmål ved fremdriften om å få på plass hotelltilbud i Levanger.» Kilde: innherred.no.

To år med koronapandemi
Røros: «Vi sender en varm takk til våre norske gjester som har besøkt oss både i 2020 og i 2021. Det har reddet mange reiselivsbedrifter, butikker og næringsliv for øvrig!» Kilde: roros.no.


For meg er Oppdal Norges beste freeride-anlegg
«Ikke bare er Oppdal Norges største skisenter i areal. I følge norgescupvinner Stinius Skjøtskift har Oppdal Skisenter Norges beste offpist.» Kilde: friflyt.no.


Nedsnødde hus og hytter: – Det blir lite dagslys her inne
«I Namsskogan nord i Trøndelag er det nå nesten to meter snø på flat mark. Enkelte steder må de bruke gravemaskin for å fjerne snøen fra hustakene.» Kilde: nrk.no.

Kulturbransjen mister støtteordning: – Vi føler oss lurt
«Katastrofalt og kritikkverdig. Det sier kulturnæringen om at stimuleringsordningen for arrangementer nå i praksis forsvinner – før den opprinnelige datoen.» Kilde: nrk.no.


Domedag i Trøndelag?
«Trøndelag byr på flere nye og spenstige overnattinger. Tenk deg å våkne i frisk luft og til en øredøvende stillhet.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Milliardær planlegger 15-etasjes hotell midt i sentrum
Stjørdal: «I flere år har mange vært nysgjerrige på «hotelltomta». Nå er det klart at det er et gigantisk hotellbygg som skal reise seg, og det er ikke hvem som helst som står bak prosjektet.» Kilde: s-n.no.


Trøndelag Reiseliv med ny drakt og stemme
«I 2022 vil du se et Trøndelag Reiseliv med ny visuell identitet, og med en ny trøndersk stemme. Hvorfor det?» Kilde: bransje.trondelag.com.

Eivind og Kjetil gjorde hobbyen til livsverket +
Trondheim: «Eivind og Kjetil syns klatretilbudet i Trondheim var for dårlig. Da laget de byens første klatrehall. I dag har de over 50 ansatte.» Kilde: nt24.no.

UFO-hytte til himmels og økt pågang i hele landet
«Folk strømmet til Statskog-hyttene i pandemiåret 2021. Særlig UFO-hytta i Hessdalen slår alle rekorder.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Disse skal bygge Skifer Signatur +
Oppdal: «Prosjektansvarlig Henrik Vågen fra Consto LH-bygg og daglig leder i Oppdal hotellinvest, Bjørn Ove Ansnes skal bygge byggetrinn to av Hotell Skifer, 12 år etter at hotellet sparket i gang den voldsomme utviklingen av Oppdal sentrum.» Kilde: opp.no.


Markedsplan 2022
«Ny visuell identitet, ny kommunikasjonsplattform og digital markedsføring er i kraftig endring. Det vil prege markedsarbeidet i 2022.» Kilde: bransje.trondelag.com. 

Speilsalen er Norges representant i The Nordic Prize – nok en gang
«Speilsalen er for andre året på rad Norges kandidat til «The Nordic Prize», der Nordens beste restaurant skal kåres.» Kilde: horecanytt.no.


Det kommer til å bli smekkfullt +
Trondheim: «Etter to tøffe år med restriksjoner og nedstenginger, vil årets valentinsdag komme godt med for næringslivet i Trondheim. – Gjestene våre har bestilt bord for lenge siden.» Kilde: adressa.no.

Stor prisvariasjon på hytter i Gauldalen +
«Gjennomsnittprisen på hytter steg med 7,5 prosent fra 2020 til 2021, og ligger nå tett oppunder 2,5 millioner kroner. Kvadratmeterprisen har et gjennomsnitt på 33.445 kroner. Hytteområder ved alpinanlegg har opplevd kraftigst prisøkning, med en vekst på omtrent 11,1 prosent.» Kilde: tronderbladet.no.

Kirsti Sæter slutter i Vinterfestspill og har fått ny jobb +
Røros: «1. mai begynner Kirsti Sæter i ny stilling (avdelingsleder for verdensarv og formidling ved Rørosmuseet), men først skal hun være med på å gjennomføre Vinterfestspill i Bergstaden i sin jobb som produsent og administrasjonssekretær.» Kilde: retten.no.


Diskuterer fremtiden til Meråker Alpinsenter +
«Hvem skal eie Meråker Alpinsenter AS? Det blir et tema som vil bli diskutert ti den nærmeste tiden framover.» Kilde: bladet.no.


Quality Airport Hotel Værnes – større og bedre enn noen gang
«Hotellet er blitt utvidet med om lag 3600 kvm. I tillegg er fellesområdene renovert. .. Det er deilig endelig å ha kunnet åpnet dørene igjen, og vi er veldig fornøyde med utvidelsen og renoveringen. .. sier Kim Engan Strand, hotelldirektør..» Kilde: abcnyheter.no.

Vil brette opp ermene for Tour de Frøya +
«To år har gått uten at Tour de Frøya er arrangert grunnet korona, men 28. mai braker sykkelrittet løst igjen. Nå ser ny styreleder fram til å være med på laget. Berit Flåmo har takket ja til å bli ny styreleder for Tour de Frøya.» Kilde: froya.no.

Nok en vinter uten skiløype +
Oppdal: «Vi er litt trassige og holder landets fineste turisthytte åpen. Gjevilvasshytta blir som den eneste av TTs hytter betjent i vinterferien også i år.» Kilde: opp.no.


2021: En berg- og dalbane
Av Petra Sestak, reiselivssjef Trøndelag Reiseliv: «Et koronapreget 2021 ble en berg- og dalbane for reiselivet. Inntektene ble kraftig redusert på grunn av innreiserestriksjoner. .. Vi sendte alle en varm takk til betalingsvillige norske gjester da regnskapsåret ble runda av. Les virksomhetsrapporten for 2021.» Kilde: bransje.trondelag.com.


Camping i Trøndelag: Her kan du bli en glad laks!
«Torsken er velutstyrt og Kveita ligger på kaia. Mens Berkåk har kaniner og geiter.» Kilde: kinggoya.no.

Skal skape et levende mathus i ærverdige Toldboden +
Trondheim: «Historiske Toldboden i Trondheim skal rehabiliteres. Nå skal det skapes et levende mathus i det over 100 år gamle bygget.» Kilde: horecanytt.no.

Nå blir det lettere å reise til fjells i Sverige (over grensen)
«Destinasjonsselskapene i Vemdalen, Lofsdalen og Funäsfjällen tar et felles steg og samarbeider i et nasjonalt prosjekt for felles transportløsninger som er både ressurs- og klimaeffektive.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Arctic Race til Levanger: Hvor blir det av hotellet?
«Folkefest blir det sikkert. Men hvor skal alle menneskene som kommer hit overnatte, kom jeg til å tenke på, skriver Kai Lennert Johansen (Ap).» Kilde: tronderdebatt.no. 


Velkommen til Trøndelag, Arctic Race of Norway
«Arctic Race of Norway blir en gylden mulighet til å vise frem Trøndelag. .. en unik mulighet til å profilere trøndelagsregionen, både nasjonalt og internasjonalt, sier leder for hovedutvalg kultur Bente Estil.» Kilde: trondelagfylke.no.

Bekymret for oppslag om kaos i forbindelse med ny gjenåpning
«Trondheims kommunedirektør Morten Wolden har full tillit til utelivsbransjen når de nå åpner dørene for fullt, men frykter oppslag om kaos og lite kontroll.» Kilde: direkte.vg.no.

Mye snø i Oppdal: – Beste snøvinteren på mange år +
«Det er lenge siden Oppdal skisenter hadde så mye snø som denne vinteren. Likevel er størstedelen av skisenteret stengt på grunn av manglende gjester.» Kilde: friflyt.no.  


Arctic Race of Norway fra Mo i Rana til Trondheim i 2022 (Nordland/Trøndelag)
«Daglig leder Knut-Eirik Dybdal tror den 9. utgaven av sykkelfesten som i år starter i Mo i Rana 11. august og avsluttes i Trondheim 14. august, kan bli et høydepunkt, både sportslig og opplevelsesmessig.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Torsdag åpner hotell-Terje dørene igjen (Trøndelag) +
«Ikke alle permitterte hentes inn igjen med en gang på Røros Hotell. For Rønningslemmen kan de nå doble antall gjester, men fortsatt er det krevende å holde arrangementer.» Kilde: retten.no.


Arctic Race utvider: – Ryktet har nådd meg at trønderne kan å feste
«Årets Arctic Race of Norway utvides med finale i Trondheim. En fantastisk folkefest, sier Rana-ordføreren.» Kilde: nrk.no.

Nytt flyselskap åpner rute Trondheim – New York
«PLAY er et nytt islandsk flyselskap med lavpris-flyvninger mellom Island og Europa, og Nord-Amerika. Nå lanserer de en rute mellom New York og Trondheim.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil ikke dekke underskuddet for Gaula natursenter +
«Holtålen kommune vil gi bort aksjene de har i Gaula natursenter til Midtre Gauldal kommune, men å være med på å dekke underskuddet er uaktuelt. Det som det nå er enighet om er at Midtre Gauldal kommune tar sikte på å videreføre selskapet Gaula Natursenter AS.» Kilde: retten.no.

75 prosent av bestillingene forsvant, nå håper hotellet på støtte +
Oppdal: «Erik Sæther og ledelsen ved turisthotellet permitterte ingen ansatte, og januar ble en tung måned da omsetningen sank som følge av begrensninger og smittetrykk.» Kilde: opp.no.

Rypetoppen Adventurepark Meråker søker «driftsleder (booking)»
«..en av Skandinavias største klatreparker og befinner seg i Meråker Kommune, nærmere bestemt på Teveldalen. Stillingen vil hovedsakelig omhandle administrativt arbeid, med hovedansvar for booking.» Frist: 15.02.2022. Kilde: finn.no.

Fjorårets arrangement fylte opp alle overnattingstedene +
«Nå tar arrangøren grep for å skaffe flere.. Den første utgaven av Norsk Idrettspolitisk Arena (NIPA) ble godt besøkt. Om samfunnet åpner opp håper arrangøren å doble antallet gjester.» Kilde: fosna-folket.no.

Innlegg: Vern Gjevilvassdalen
«Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken lover i dette innlegget å arbeide videre for å verne Gjevilvassdalen på begge sider av Gjevilvatnet – for å hindre framtidig hyttebygging og åpne for skiløype på veien.» Kilde: opp.no.


Nidaros Domkirke i nytt lys
«Lysdesignet i Nidarosdomen skaper en helt ny opplevelse av et av Norges viktigste historiske arkitektur og interiør. Balansen mellom funksjon og estetikk har blitt nådd med glans og understreker kirkens status som nasjonalsymbol.» Kilde: abcnyheter.no.


Fly og passasjerer forsvant på dagen, nå ber Ørland om hjelp
«Flyene skulle gått mellom Ørland og Oslo. I stedet er både fly og passasjerer borte, etter at flyoperatøren Air Leap brått forlot rutene i Norge.» Kilde: nrk.no.


Norwegian åpner nye direkteruter til Trondheim
«Fra Trondheim vil det gå fly til Berlin, Manchester og København, mens det settes opp en rute til Paris fra Stavanger.» Kilde: aksjelive.e24.no.


Slik ble naturoppsynet hindret i å ta ulovlige skuterkjørere
«Hærverk og sabotasje mot tilsynsmyndighetene, ulovlig snøskuterkjøring, kjøring uten førerkort. Det er tidvis ville tilstander i utmarka i Trøndelag.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Vi som önsker hytteutbygging i Gjevilvassdalen 
Oppdal: «Svensk oppdalsvenn frykter for Gjevilvassdalens framtid – og mener forkjempere for løype utenom veien seiler under falskt flagg.» Kilde: opp.no.

Blir dette fremtidens kokker og servitører?
«Nå skal ungdomsskoleelever i Orkland, Heim, Rindal og Rennebu få utfordringen om å lage en tre-retters middag med trønderske råvarer på profesjonelle kjøkken.» Kilde: horecanytt.no.

Air Leap innstiller alle flyvninger
«Styret i Air Leap Aviation AB har besluttet å gå i rekonstruksjon og samtidig innstille all ruteflyvning fra og med i dag.» Kilde: nrk.no.


Børge sikret lederjobben i Frosta bobil og caravan
«Sist mandag startet Børge Nilsen som daglig leder for Frosta bobil og caravan, etter flere års arbeid innen reiselivs og transportbransjen.» Kilde: s-n.no.


Store planer for nabotomta til Royal Garden
Trondheim: «Om planene godkjennes, kan hotellet få en ny nabo. – Det kan jo umulig være negativt. Bryggepromenaden vil ha en positiv virkning på ferdsel i Kjøpmannsgata ved at den gir et spennende tilbud til å komme ned til vannflaten for alle,» heter det i plandokumentet.» Kilde: nidaros.no.

Nasjonal utbygger planlegger klatrepark i Oppdal
«Den landsomfattende kjeden «Høyt og Lavt» ønsker å etablere en klatrepark i Oppdal. Planene ble kjent da formannskapet i Oppdal mandag behandlet søknaden fra Oppdal idrettslag om å etablere en discgolfbane i skogsområdet ved idrettsanleggene i Oppdal.» Kilde: opp.no.


Rock City Namsos AS er historie +
«Rock City er fortsatt et synlig og sentralt innslag i bybildet i Namsos, selv om selskapet som skulle stå for mye av innholdet nå er historie. Styret oppløser selskapet.» Kilde: nt24.no.

Ingen Rørosmartna i år heller: Utsatt til neste år +
«Et enstemmig formannskap i Røros kommune har vedtatt at Rørosmartnan ikke skal gjennomføres i 2022, men utsettes til 2023.» Kilde: fjell-ljom.no.

Nå blir det full lading på hotellet +
«Mens Røros hotell har ventet på gjenåpning etter å ha vært nedstengt som følge av korona siden før jul, har hotelldirektør Terje Lysholm fått opp et etterspurt tilbud. ..ti ladere nå er på plass.» Kilde: retten.no.


Uværet stopper flere flygninger
«Stormen har ført til flere kansellerte flyavganger på hele Vestlandet. Søndag kveld ble Trondheim lufthavn Værnes stengt.» Kilde: e24.no.

Suksessrestaurant åpner i Trondheim: – tilpasset norske ganer
«Trondheim er en spennende destinasjon og ikke minst en spennende by, sier Nick Kiosses som til våren satser med nyåpning. Brasilia åpner dørene i Ferjemannsveien 10.» Kilde: nidaros.no.

Et skritt i riktig retning +
«Nå er det tillatt for serveringsstedene å skjenke alkohol fram til klokka 23. – Det hjelper på i en krevende situasjon, sier administrerende direktør i Røros Hotell-gruppen, Terje Lysholm.» Kilde: fjell-ljom.no.


Konkurs: – To knallharde år
«Bare timer før skjenkestoppen ble opphevet, gikk Staffan Karlsson til skifteretten med ett av sine tre utesteder i Trondheim.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Måtte evakueres fra campingvogna i robåt
«Hun var den eneste gjesten på Meråker Camping i Trøndelag. Men natt til torsdag hadde det kommet så mye vann rundt vogna hennes, at brannvesenet måtte hente henne i båt.» Kilde: nrk.no.

Direktør Terje Lysholm: Glad for full lading på hotellet
«Røros hotell har fått satt opp ti elbil-ladere på parkeringsplassen til hotellet i samarbeid med REN Røros.» Kilde: nearadio.no.

Ny rapport uroer: – Økonomisk katastrofe med full hyttestopp +
«Hytteveksten i Oppdal og Rennebu har vært enorm siden årtusenskiftet. .. Næringslivet i Oppdal og Rennebu skjelver før den politiske behandlingen..» Kilde: opp.no.


Luksushotellet har brukt skjenkestoppen til kursing
«Like før jul besluttet Britannia i Trondheim å trekke tilbake permitteringsvarslene for nesten 300 ansatte. Nå er de mer enn klare til å åpne.» Kilde: e24.no.


Flere fløy til og fra Værnes i 2021
«Trondheim lufthavn Værnes var blant flyplassene med mest vekst fra 2020 til 2021.» Kilde: mn24.no.

Venter fulle hus og håper på få restriksjoner
«Aldri har Fredrik Johannesson og Gurvikdal Havfiskesenter hatt så mange bestillinger som før sesongen i år. Sesongen til havfiskesenteret er fra mars og ut oktober.» Kilde: froya.no.

Ny rapport: Mener full hyttestopp ville være det beste +
«Nerskogen har fått flere hundre hytter siden årtusenskiftet, men er også kjerneområdet for tamreindriften i fjellregionen i Oppdal og Rennebu.» Kilde: opp.no.


Hotellet i Midtbyen skal gjenoppstå +
Trondheim: «Prosjektleder Lisa Johansen ved E.C. Dahls Eiendom gleder seg stor til det nye hotellet neste år står ferdig. Spesielt mye betyr det for å henne å bevare byggets historie. De gamle hybelhusene skal nå bli til et nytt lite byhotell, opplyser administrerende direktør Svein Erik Nordbotten.» Kilde: nidaros.no.


Det smakte likestilling
«Ida sitter med førerhunden sin Ella på Egon City Lade i Trondheim. Her har hun endelig fått muligheten til å bestille mat helt selv. Nå har det kommet en løsning på problemet for synshemmede personer.» Kilde: nrk.no. 

Nå kan hele Namsosbanen bli tursti +
«..men bare så lenge svillene og skinnene kan ligge til «evig tid». Nå gir Bane Nor grønt lys til kommunene om å gjøre om hele togstrekninga mellom Grong og Namsos til tursti.» Kilde: namdalsavisa.no.

Debatten om skjenkestopp: Dette sier restaurantdriverne i Namdalen +
«Rune Fortunato ved Tino»s restaurant og hotell i Namsos, påpeker at januar ikke er den verste måneden å ha skjenkestopp. Samtidig håper han ikke forbudet varer lenge.» Kilde: namdalsavisa.no.


Innlegg: Vi trenger næringsinitiativ utafor Namsos sentrum også
«På Jøa har vi startet et reiseliv- og kulturprosjekt med ca 10 aktører med navnet «Jøa – Landet i eventyret», skriver leder Torger Strøm i interimstyret hvor målsettinga er å skape 15-20 nye arbeidsplasser.» Kilde: namdalsavisa.no.

Innlegg: Hva vil Røros? Utvikling eller verning?
«Det spør utflyttet rørosing Andreas Kokkvoll (31), som nå håper rørosingene vil dra i gang en skikkelig framtidsrettet utviklingsdebatt.» Kilde: retten.no.


Når skjenkestoppen er over: – Vis samfunnsansvar, gå mer på byen
«Daglig leder Arild Klokkehaug I Næringsforeningen i Levanger mener utelivsbransjen ofres av regjeringen.  I verste fall vil skjenkestoppen bety at en rekke småbyer vil miste sitt eneste sosiale samlingspunkt..» Kilde: t-a.no.


Stor smitteøkning i Åre i jula (over grensen) +
«I uke 52 ble det meldt om 900 nye smittetilfeller i regionene Jämtland og Härjedalen melder Sveriges Radio. Det er den kraftigste økningen vi noen gang har sett. Hun sier også at man ikke kan fastslå at smitten er knyttet til skiturismen.» Kilde: namdalsavisa.no.


Visit Namdalen søker Prosjektleder-/koordinator 
«Som vår nye ansatt har du et utviklingsfokus som du kombinerer med faglig kunnskap, fleksibilitet og gode samarbeidsegenskaper.» Frist: 17.01.2022. Kilde: finn.no. 

Rekordår i Familieparken gir nytt millionoverskudd
«Det er 32 år siden Namsskogan familiepark åpnet – og aldri før har det vært så mange besøkende som i år. – Vi passerte 55.000, noe som er ny rekord, sier parkleder Sarah Wyss. – Det gir oss muligheten til å videreutvikle produktet.» Kilde: namdalsavisa.no. 

Visit Trondheim søker Markedssjef
«Visit Trondheim (forretningsområde i Midtbyen Management AS) søker en strategisk markedssjef og en god kommunikator som brenner for byen vår og løfter frem de beste og unike historiene.» Frist: 05.01.2022. Kilde: finn.no.

Skal lære bort kunsten å lage mat
«Fondet til NHO Reiseliv Midt-Norge delte ut sin første pengepremie til Geitmyra Credo i Trondheim.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Vil overta alle aksjene i Gaula Natursenter AS +
«Etter at Melhus kommune og Holtålen kommune begge har besluttet ikke å videreføre sitt engasjement som deleiere av Gaula Natursenter AS, er Midtre Gauldal kommune alene om eventuelt å ville videreføre driften av selskapet.» Kilde: retten.no.

Håper Frøyafestivalen lever mye lengre enn meg
«Frøyafestivalgründer Hallbjørn Stenhaug får Frøyawards hederspris for 2021 for å ha laget folkefest på Frøya i 16 år. -Dette er en pris jeg deler med mange, sier festivalsjefen.» Kilde: froya.no.


«Ørnemannen» spår tidenes sesong: Har booket for to millioner i 2022 +
«Fototurister fra hele verden har i flere år valfartet til Flatanger for å få blinkskudd av ørna – med skreddersydd tilrettelegging fra Ole Martin Dahle, som har skapt seg et navn i bransjen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Oddvar og Elsa har lagt hotellet ut for salg +
«Etter snart 37 år som drivere har ekteparet Oddvar og Elsa Heilong lagt ut livsverket Overhalla hotell for salg. Prisantydning: 5,5 millioner kroner. – Det er tid for en annen generasjon. Jeg har passert 70 år, og da er det ikke mye å tenke på..» Kilde: namdalsavisa.no.

Johan jaktet nye moskusguider +
«Det var det alt for mange som ville bli. Johan Schønheyder i Oppdal Safari måtte stoppe hele søkeprosessen – det haglet med kvalifiserte søkere. Johan har jobbet i reiselivet i Oppdal i 50 år, nå er han moskusguide på Dovrefjell.» Kilde: opp.no.Julegave til skifolket – lover flotte løyper på Frolfjellet +
«Bjørn Heggelund er styreleder i Vulusjøen Løypekjøring AS. Nå ser det ut som selskapet har fått inn nok midler til å at sporlegging på Frolfjellet er sikret gjennom vinteren.» Kilde: innherred.no. 


Nå har overnattingsstedet fått nye eiere – og beboere +
Ogndal: «Per Kristian Kvam (68) og Bjørg Eli Gartland Kvam (64) har kjøpt Nordheim kurs- og konferansesenter i Ogndal. Men det var absolutt ikke planen. ..De skal videreføre utleie av både stuer og overnattingsrom, i tillegg til at de vurderer både kafé og matservering.» Kilde: nt24.no.

Får fem nye år som verdensarvsenter
Røros: «Miljødirektoratet har reautorisert MiST Rørosmuseet som besøkssenter for verdensarven Røros bergstad og Circumferensen for de neste fem årene. – Autorisasjonen er utrolig viktig både for rørosregionen og for oss som institusjon, sier museumsdirektør Odd Sletten.» Kilde: fjell-ljom.no.

Gir 1,5 mill. i hastestøtte til lokale spisesteder og reiseliv +
«Oppdal og Rennebu får ekstra koronamidler før jul som skal gå til nedstengningsrammede bedrifter.» Kilde: opp.no.

Åre får to nye stolheiser (over grensen)
«Skistar skal oppgradere en eksisterende skiheis og bygge en helt ny. Det ble klart i en kvartalsrapport denne uken.» Kilde: friflyt.no.


Air Leap bytter flytype på Røros
«Fra og med 3 januar setter Air Leap inn Fokker 50 på Røros i stedet for Saab 340. Det er det svenske flyselskapet Amapola som kommer til å fly for Air Leap under en periode frem til en langsiktig løsning er på plass.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Røros Hotell stenger – Bergstaden har juleåpent +
«Etter utsjekk tirsdag stenger Røros Hotell dørene og permitterer ansatte. Bergstadens Hotel har åpent, men permitterer brorparten av de ansatte.» Kilde: retten.no.

Hotelltrio på storhandel – her er planene for indrefileten +
Oppdal: «Hotelldriver-trio legger flere millioner på bordet og sikrer seg sentrumstomt der de planlegger Oppdals største leilighetssatsing.» Kilde: opp.no.


Nå satses det for å utnytte potensialet til sagaøya +
Leka: «Nå satses det for å utnytte potensialet til sagaøya: Oppretter kulturfond og planlegger nye stillinger.» Kilde: namdalsavisa.no.

Mikael Forselius nominert til Årets Trønder
«Juryens begrunnelse: – Han har løftet Britannia til et hotell i verdensklasse. Han bygger kompetanse, inspirerer og inkluderer i alle ledd. Under hans ledelse fikk Britannia sin første Michelin-stjerne, og Britannia har blitt et landemerke..» Kilde: adressa.no.

Luksushotellet Britannia trekker permitteringsvarsel
Trondheim: «Søndag kveld bekrefter hotelldirektør Mikael Forselius ved Britannia at 292 ansatte slipper å gå inn i julen som permittert.» Kilde: e24.no.

Må kaste 100 kilo lutefisk: – Jeg blir sint når jeg hører på dem +
Trondheim: «Daglig leder på Krambua har sett seg lei av politikerne og hvordan utelivsbransjen til stadighet må tilpasse seg brå endringer over natten.» Kilde: nt24.no.


Hurtigbåtene i Trondheimsfjorden kan bli utslippsfrie
«Med 16.8 millioner kroner i støtte fra Enova kan Trøndelag fylkeskommune etablere ladeinfrastruktur for utslippsfrie hurtigbåter.» Kilde: trondelagfylke.no. 

Bystyret i Trondheim åpner for bruk av koronapass
«Torsdag kveld vedtok bystyret i Trondheim at kommunen kan ta i bruk koronapass dersom det letter på inngripende tiltak.» Kilde: nrk.no.

Air-Leap sagaen:– Uholdbart
Røros: «Lufthavnrådet på Røros som inkluderer fungerende ordfører Christian Elgaaen er svært bekymret for flyruta mellom Røros og Oslo. Uholdbart sier Elgaaen.» Kilde: nearadio.no.

Hva skjer med Rørosmartnan 2022? – Avgjørelsen i januar +
«Fjorårets Rørosmartnan, nummer 168 i rekken, ble utsatt til februar 2022. Nå må arrangørene nok en gang vurdere om det er mulig å gjennomføre arrangementet om drøyt to måneder.» Kilde: retten.no.


Trøndelag – stedet å reise til i 2022
«Det anerkjente reisetidsskriftet Conde Nast Traveler har kåret Trøndelag til en av de 22 beste stedene å reise til i 2022.» Kilde: trondelagfylke.no.

Julemarkedet i Trondheim gjør koronaendringer
«Julemarkedet vil fortsette å holde åpent, men tilpasser seg nye restriksjoner.» Kilde: trd.by.

Det ser vanskelig ut for oss å holde åpent +
Trondheim: «Etter mandagens pressekonferanse er Britannia-direktøren i tvil om de klarer å holde hotellet i gang.» Kilde: adressa.no.

Et ras av avbestillinger og permitteringer +
Hitra: «Dette er kroken på døra, enkelt og greit. Vi må stenge og permittere folket, sier Ola Skjåk-Bræk, driver av Ansnes Brygger Events.» Kilde: hitra-froya.no. 

Det er fryktelig kjipt. Spesielt overfor de ansatte
Røros: «Hotelldirektør Kenneth Ericson er mest fortvilet over at regjeringa ikke har en lønnsstøtte-ordning på plass. Ansatte får nå permitteringsvarsel, men Ericson håper de slipper å gjennomføre dem.» Kilde: fjell-ljom.no.

Utålmodig lufthavnråd venter på sendrektig departement +
Røros: «Lufthavnrådet i Røros mener det er uholdbart at Samferdselsdepartementet ennå ikke har tatt en beslutning i saken om Air Leap og flyruta mellom Røros og Oslo.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Hytteeierforening: – Blir vi ikke tatt på alvor?
«Oppdal Hytteforening har kommet med et høringsinnspill til organiseringen av skiløypeprepareringen i Oppdal. Den har ikke politikerne fått.» Kilde: opp.no.


Visit Trondheim søker Markedssjef!
«Visit Trondheim (forretningsområde i Midtbyen Management AS) søker en strategisk markedssjef og en god kommunikator som brenner for byen vår og løfter frem de beste og unike historiene.» Søknadsfrist: 05.01.2022. Kilde: finn.no. 

Vindmøllene på Fosen får stå inntil videre
«Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil undersøke om det kan finnes tiltak som gjør at de to vindkraftverkene på Fosen ikke må rives.» Kilde: e24.no.


Åpningsmarkering European Region of Gastronomy 2022
«Trondheim og Trøndelag er European Region of Gastronomy 2022. Dette er en hyllest til en region som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden.» Online event idag, mandag 13.12.» Kilde: facebook.com/events/

Enorm respons på ny satsing +
«Sandra (29) og Fredrik (28) har realisert planene om et eksklusivt overnattingstilbud i spektakulære omgivelser i Skorovatn.» Kilde: namdalsavisa.no.


Satser offensivt tross avbestillinger for store summer +
Orkanger: «Magnus Lysholm ser positivt for fremtiden, til tross for at Bårdshaug Herregård ser ut til å tape flere hundre tusen kroner på koronatiltakene i førjulstida.» Kilde: avisa-st.no.

Det handler om å finne løsninger +
Rorøs: «Nye restriksjoner og innstramminger skaper utfordringer foran julebordsesongen: – Sliter veldig med driften og hvordan jeg skal løse dette.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Krever svar på forvirring rundt brøyting i Gjevilvassdalen
Oppdal: «Det hersker full forvirring rundt lovligheten om brøyting, kjøring, personvernopplysninger (GDPR) og betaling for brøyting for hytteeiere i Gjevilvassdalen, mener Oppdal hytteforening.» Kilde: opp.no.


Hotellsjef om nye restriksjoner: – Vi blir litt slått i bakken +
Quality Skifer Hotel, Oppdal: «Bordserveringen er tilbake, alkoholserveringen må slutte ved midnatt.» Kilde: opp.no.


NHO-direktøren i Trøndelag: – Nok mange som feller en tåre i dag
«Regiondirektør Tord Lien i NHO mener de nye tiltakene igjen vil gå hardt utover restaurant- og utelivsbransjen. Samtidig kommer han med et stikk til vaksinemotstanderne.» Kilde: retten.no.

Vil bla opp tusenlapper for skiløyper i Levanger +
«Skisesongen har kommet godt i gang, og det har nå i flere helger på rad vært mange som har benyttet seg av sporene i Heståsdalen. – Det er av svært stor verdi at dette tilbudet opprettholdes.» Kilde: innherred.no.

Massiv innsats har gitt resultater i Tydal skisenter
«500 dugnadstimer er nå skitrekket klart med en helt ny løype på 1,1 kilometer, nytt lys og bedre heis i barnebakken, renovert skiutleie og mye, mye mer. – Nå gleder vi oss til å starte heisen.» Kilde: nearadio.no.

Fant stor slitasje på en av Norges eldste nasjonalparker
Femundsmarka National Park: «Uten den nødvendige kunnskapen om hvordan vi mennesker påvirker naturen, hvordan skal vi da kunne stake ut en mer bærekraftig kurs?» Kilde: norskfriluftsliv.no.


Visit Trondheim søker markedssjef
«Visit Trondheim søker Markedssjef som skal videreutvikle synligheten og markedsføringen av Trondheim!» Frist: 05.01.2022. Kilde: finn.no.

Holder pusten i frykt for omikron-viruset +
«Hoteller i Nord-Trøndelag holder pusten i frykt for at det nye omikron-viruset skal bre om seg. – Ingen toppsesong i år, heller.» Kilde: nt24.no.


Fikk næringsprisen: – De har tatt i bruk Tiktok for å nå ungdommene +
«Destinasjon Valsøya», bestående av Valsøya Fjordcamping AS og Valsøya Opplevelser AS, er tildelt næringsprisen i Heim for 2021. Denne prisen ble delt ut for første gang i fjor etter at Hemne, Halsa og deler av Snillfjord ble slått sammen.» Kilde: avisa-st.no.

Ellen går inn i sjefsjobb
Frøya: «Mangeårig lærer ved restaurant- og matfaglinja, Ellen Johansen, blir hotellsjef fra nyttår. Ellen Johansen starter i jobben som hotellsjef ved Hotell Frøya fra 3.januar. Valborg Bekken skal fortsatt være daglig leder.» Kilde: hitra-froya.n.

Gir Buchardt og Røkke grønt lys for nytt hotellbygg +
Oppdal: «Da Skifer Hotel ble godkjent i 2008, måtte politikerne gi flere dispensasjoner. Det må de også når de bygger ut hotellet. Nå skal Oppdal Hotellinvest med eierne Kjell Inge Røkke, Bjørn Ove Ansnes, Arthur og Anders Buchardt bygge en ny hotellfløy.» Kilde: opp.no.


Trøndelag – stedet å reise til i 2022
«Det anerkjente reisetidsskriftet Conde Nast Traveler har kåret Trøndelag til en av de 22 beste stedene å reise til i 2022.» Kilde: trondelagfylke.no.

Det er Røros som skal være den selvskrevne og ekte julebyen
«Julegrana er tent, julebyen er pyntet, og etter et års pause, åpnet årets julemarked på Røros i går ettermiddag. .. Julemarked Røros er et sterkt varemerke, der kvalitet går foran kvantitet.» Kilde: fjell-ljom.no.


Blir ikke enig om pengene. Det kan gå utover skisporene +
«Preparerte skiløyper på Vulusjøen og Frolfjellet er noe mange av oss setter pris på. Nå har imidlertid ikke partene på Vulusjøen blitt helt enig om hvordan løypekjøringen skal finansieres.» Kilde: innherred.no.

Sjekk utsikten fra det nye pariserhjulet på Torvet
Trondheim: «Årets julemarked blir ikke bare tidenes lengste. Gjengen i Midtbyen har også fått tak i en helt ny attraksjon, som du umulig ikke kan ha sett om du har tatt turen til sentrum i det siste.» Kilde: trd.by.

Nektes plass på den eneste flyruta til Oslo
Røros: «Reisende, næringsliv og lokalpolitikere i Røros-regionen fortviler. Det svenske flyselskapet Air Leap vant anbudet på ruta mellom Røros og Oslo fra 2020 til 2024. Nye internasjonale regler gjør imidlertid at flyene deres ikke kan operere med fulle fly.» Kilde: nrk.no.


Nå er Jørgen (22) blitt hotelldirektør +
Namsen hotell: «Jørgen Brobakken er ikke skvetten: 22-åringen har kjøpt aksjene i Namsen Motorhotell AS og gleder seg til å utvikle eiendommen på Spillum videre.» Kilde: nt24.no.

Underskriftskampanje for skuterløye på Røros +
«Med tilstrekkelig antall stemmer, vil Vinterled Røros AS ta saken til kommunestyret over nyttår. Røros Ap har sagt nei til løypeprosjektet.. blant annet på grunn av økonomisk risiko, mulig tap av omdømme og potensielle konflikter mellom skiløpere og skuterkjørere.» Kilde: retten.no.


Lokalt idrettslag vil kjøpe Hovden i Oppdal fra Wenaas +
Oppdal: «Den lokale idrettsklubben i Oppdal mener Hovden har blitt nedprioritert over tid. Nå vil de ta saken i egne hender, og har opprettet et selskap for å kjøpe skianlegget.» Kilde: friflyt.no. 


Espen til topps i europeisk lærlingekonkurranse
Trondheim: «Denne uka vant kokkelærlingen Espen Lauman på Britannia Hotel «European Young Chef Award 2021» i Portugal.» Kilde: horecanytt.no.

Ambisiøse plan for en gigantisk ny familiepark +
«Her røper Gro sin ambisiøse plan for en gigantisk ny familiepark ved E6.  Dette er så ferske planer at noen av detaljene i bildet er skjult av hensyn til rettighetshavere.» Kilde: mn24.no.

Bruker 165 000 på turistinformasjon – på to ulike steder +
Orkland: «Nå ønsker kommunen en felles turistinformasjon.» Kilde: avisa-st.no.

Må sikre at fly-operatør kan levere +
Røros: «Ordfører Christian Elgaaen har tatt kontakt med fylkeskommunen og presentert en rekke krav han mener må stilles i neste anbudsutlysning for flyruta mellom Røros og Oslo.» Kilde: retten.no.


Odd Sletten er den nye verdensarvkoordinatoren på Røros
«Ny verdensarvkoordinator for Røros bergstad og Circumferensen er tilsatt.» Kilde: roros.kommune.no.

Problemer med flyruta Røros-Oslo +
«Ordføreren presenterte Air Leap-alvoret for departementet. Så kansellerte de flyvningen hans hjem.» Kilde: retten.no.


Her ankommer det 33 meter høye pariserhjulet Torvet +
«Prosjektleder for julemarkedet Torstein Høe har drømt om pariserhjul på Torvet lenge. Skal utfordre de andre europeiske storbyene. – Vi vil markere julebyen Trondheim på et internasjonalt nivå, sier prosjektlederen.» Kilde: nidaros.no.


Det nye kunstsenterets navn skapte trøbbel for dronningen
«Nå har et kunstsenter på 3.300 kvadratmeter åpnet i Trondheim. Senteret heter K.U.K, og skal løfte frem unge kunstnere.» Kilde: nrk.no.

«Alle» vil på helgetur til Røros: – Fullt fram til mars neste år +
«Nesten alle senger ved Røros Hotell er belagt i helgene fram til mars 2022. – Folk ser ut til å ha behov for å være sammen igjen, sier direktør Terje Lysholm.» Kilde: retten.no.


Trondheim kommer til å bli satt på hodet 
«Fredag klokken 10 ble billettene til Justin Biebers konsert i Trondheim neste år lagt ut. Kun noen timer etterpå var nærmere alle de 40 tusen billettene revet bort.» Kilde: nearadio.no.

Betydelig flertall i Røros AP:- Nei til snøskuterløype
«I kveldens medlemsmøte i Røros Arbeiderparti landet et betydelig flertall av medlemmene på å si nei til å tilrettelegge for snøskuterkjøring i Røros kommune.» Kilde: nearadio.no.


Måtte repareres 32 ganger på kort tid – nå tas det grep +
Trondheim: «På sine 15 åpningsuker i år måtte Sykkelheisen Trampe repareres 32 ganger. Nå vil kommunen ta grep, og ha deg med på laget til nyåpning i 2023.» Kilde: adressa.no.

Innlegg: Snøskuterløyper på Røros?
«Visste du at det pågår arbeid for å få etablert regionale snøskuterløyper i Trøndelag? På Røros skal politikerne ta stilling til om de ønsker dette i kommunen. Er snøskuterløyper forenlig med det ansvaret Røros er pålagt; nemlig å «ivareta verdensarvverdiene»?» Kilde: tt.no.

Vil gi opp status som nasjonalparkkommune +
Oppdal: «Oppdal står seg bedre på å markedsføre Dovrefjell, Trollheimen og Nerskogen enn å profilere seg som «Nasjonalparkkommune».. Oppdal safari er blant bedriftene som driver virksomhet i nasjonalparken med guiding av turister for blant annet å se moskus.» Kilde: opp.no.


Samarbeider med flere hoteller i Bieber-helga +
Trondheim: «Hotellbransjen er framoverlent, og det er viktig for å sikre en god vertsby, sier arrangør Kristian Digre.» Kilde: adressa.no.

Nisser, marked og gratiskonserter – slik blir den store gjenåpningsfesten
Stjørdal: Da det ble klart at vi skulle gjenåpne igjen etter pandemien lovte kommuneledelsen oss en heidundrende fest. Nå avslører prosjektgruppa det omfattende programmet planlagt for folkefesten på tampen av november.» Kilde: s-n.no. 


Innlegg: Rock City som kulturarena og hotell
«Istedenfor å konsentrere seg om negative sider ved realiseringer av Rock City/hotell-prosjektet, vil jeg heller takke ideskaperne, investorer, utbygger og offentlighetspersoner som har vært bidragsytere til realisering av prosjektet.» Kilde: namdalsavisa.no.

Trondheim Sommertid presenterer Justin Bieber
«Verdensstjernen Justin Bieber kommer til Trondheim for første gang den 7. august 2022 til det som blir den største konserten i byen noensinne! .. kun ett av fire eksklusive stopp i hele Europa – og eneste stopp i Norge.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Flytrafikken øker stadig: – Enkelte sliter med å få inn kompetent personell
«– Det har vært en betydelig økning i det siste, men vi er ikke helt tilbake på normalt nivå. Det sier fungerende lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes, Thomas Wintervold.» Kilde: s-n.no.


Storstilte planer om nytt hotell i Flatanger +
«Allerede i 2023 kan et splitter nytt hotell stå klart i sjøkanten på Lauvsnes. Bak prosjektet står Flatanger Lodge AS og styreleder Arnt-Ivar Kverndal håper hotellet kan bidra til en mer kollektiv reiselivsnæring i Flatanger og en attraksjon i seg selv.» Kilde: namdalsavisa.no.

Nå skriker mat- og serveringsbransjen etter folk som Teresa
Trondheim: «Bransjen sliter med bemanning etter pandemien. – Mange unge mennesker kunne jobbet fast, sier hotelldirektør.» Kilde: trd.by.

Dette synet møtte politiet da de ankom hotellrommet +
Clarion Grand Olav i Midtbyen i Trondheim: «To menn skal ha forlatt hotellbadet i flere timer mens dusjen sto på. Nå er de siktet for grovt skadeverk.» Kilde: tk.no.

Statsråd besøkte vindkraftverk på Fosen: en vanskelig sak
«Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen skal forsøke å løse en av Norges mest betente vindkraftkonflikter.» Kilde: nrk.no.


Jakten på fremtidens hurtigbåt er i gang
«5. november 2021 signerte fylkesdirektør for samferdsel i Trøndelag, Erlend Solem, utviklingskontrakter med seks leverandører i prosjektet Fremtidens hurtigbåt ll.» Kilde: trondelagfylke.no.

Rockehavariet +
«Rock City skulle bli tidenes næringslivssatsing i Namsos. 10 år senere koster det avviklede storprosjektet Namsos kommune over 26.000 kroner hver eneste dag.» Kilde: nt24.no.

Neste uker åpner K-U-K
Trondheim: «Den 19.november 2021 vil H.M Dronning Sonja foreta den offisielle åpningen av K-U-K. Det nye kunsthuset er initiert og finansiert av den norske billedkunstneren Kjell Erik Killi-Olsen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Glad for å få gratis ferge
«Snart kan du reise gratis med ferge til og fra øyrekka. .. Jeg kan tro flere turister og besøkende kommer utover, så det kanskje blir litt fullt på sikt. Også parkeringsforholdene på Dyrøya kan bli mer kaotisk. Men vi får se, dette blir kanskje mest positivt..» Kilde: froya.no.

Hvor i alle dager får man informasjon? +
Reagerer på manglende skilting: «Berit Leinum Prytz Hanssen fra Hessdalen mener Holtålen kommune må bli enda bedre til å synliggjøre kommunens tilbud, aktiviteter og severdigheter for forbipasserende turister.» Kilde: fjell-ljom.no.

MiST søker avdelingsleder for verdensarv og formidling
Røros: «Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST) er en av landets største kulturinstitusjoner, og består av 12 museer og 25 besøkssteder.» Søknadsfrist: 05.12.2021. Kilde: finn.no.


Feiret høytragende pris til museum
«Trøndelags Kysthistoriske Museum på Mausundvær ble nylig fylt av feirende entusiaster fordi museet fikk Norges Fiskarlags Kystkulturpris for 2021.» Kilde: froya.no.


Legg ned museet og la NTE overta
Meråker: «Kommunedirektør Arne Ketil Auran sin innstilling er å legge ned museet i den første kraftstasjonen i Meråker, og si opp leieavtalen. Da vil NTE som eier få ansvaret for bygningen i forfall.» Kilde: s-n.no.

Hotellene ringes ned:– Fullbooket frem til jul 
«De siste ukene har mange hoteller blitt fullbooket. På Røros Hotell er det ikke annerledes, sier direktør Terje Lysholm.» Kilde: nearadio.no.


Hytterenovasjonen er blitt 40 prosent dyrere i Namsos +
«Foreslår å sette opp avgiftene med ytterligere 7,5 prosent fra nyttår.» Kilde: namdalsavisa.no.

Dykkere på Frøya med på globalt arrangement
«140 dykkesteder i 21 land var med på årets «Divers night». En av dem var Frøya sportsdykkerklubb. De møttes ved Aune Marina ved Svellingen, for å være med på det globale arrangementet som arrangeres hvert år.» Kilde: froya.no.


Sliter med å få tak i nok servitører og kokker +
Trondheim: «Etter en brå gjenåpning har flere restauranter meldt at de mangler arbeidskraft. Kvilhaugen gård prøver ny arbeidsfordeling og ansetter mindreårige.» Kilde: nt24.no.

Fikk Norges Fiskarlags Kystkulturpris
Mausund: «Trøndelag Kysthistoriske museum får kystkulturprisen 2021 for arbeidet med å ta vare på kystkultur, formidle kystkultur og skape aktivitet og liv i lokalsamfunnet på Mausund.» Kilde: hitra-froya.no.

Hotellet får hjelpende hender i julebordsesongen +
Røros: «Nå er julebordsesongen snart her. Røros Hotell, som mange andre i bransjen, sliter med rekrutteringen av ansatte. I julebordsesongen i år er det idrettslaget som stiller opp på dugnad.» Kilde: retten.no.

Innlegg: Nå må vi slenge oss med og ta en for laget
«Oppdal vil miste sin status som Nasjonalparkkommune om det ikke søkes innen utgangen av året. Her kan Oppdal skaffe seg en grønnere, mer bærekraftig og mer tidsriktig merkevarebygging, mener debattant.» Kilde: opp.no.


MiST søker Markeds- og arrangementskoordinator
«Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST) er en av landets største kulturinstitusjoner, og består av 12 museer og 25 besøkssteder. Frist: 30.11.2021.» Kilde: finn.no.


Audi starter julebordsesongen tidligere i år +
Trondheim: «Flere restauranter i Trøndelag varsler allerede om fulle lokaler foran julebordsesongen. På Kvilhaugen Gård arrangeres det første til helgen.» Kilde: nt24.no.

Kari planlegger årets julemarked og elsker når det koker rundt henne +
Røros: «Kari Sivertsen Haugen (41) er i sving med å forberede Julemarked Røros. – Utvidelsen fra fire til tolv dager er en heftig forskjell! Folk skal få samme følelse enten de er her en onsdag eller en lørdag, smiler hun.» Kilde: retten.no.

Avviser trusler om søksmål: Åpner Gjevilvassveien for hytteeiere +
Oppdal: «Styreleder i Gjevilvassveien, Narve Hårstad, sier det nå er opp til partene i jordskiftesaken å avgjøre om de vil la hytteeiere kjøre til sine eiendommer på brøytet vei.» Kilde: opp.no.


Siste tog har gått – nå blir nedlagte spor turistattraksjoner
«Kultursjefen nekter å la gamle sviller gro igjen. Nå jobber hun for å gjøre en fem mil lang nedlagt jernbane til et attraktivt turistmål.» Kilde: nrk.no.

Øyna Kulturlandskapshotell et av de beste i Europa
«Sammen med slott i Versailles og luksushotell i Sveits er det nyetablerte hotellet på Inderøy i Trøndelag et av 15 europeiske hotell som er blant «The 101 Most Incredible Hotels in the World» ifølge det anerkjente reisemagasinet Fodor’s Travel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Jakt på stolper – jakt på kulturopplevelser og folkehelse
«Tusenvis av nordmenn jakter på stolper. Men oppdalsregionen er en svart flekk på stolpekartet. Det vil Oppdal Høyre gjøre noe med.» Kilde: opp.no.


Endelig kan reiselivsnæringa samles for å legge nye planer +
«Mange har allerede meldt sin ankomst til den første reiselivssamlinga for bransjen i Namdalen på lenge. Og trua på framtida er større enn noen gang. Vi har store ambisjoner.» Kilde: namdalsavisa.no.

Øyna Kulturlandskapshotell et av de 15 beste hotellene i Europa
«Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøy er som eneste hotell i Norden kåret til et av de 15 beste hotellene i Europa. .. er blant «The 101 Most Incredible Hotels in the World» ifølge det anerkjente reisemagasinet Fodor’s Travel.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Din tur AS søker direktør!
«Din Tur AS søker strategisk og operativ ledelse av sterk merkevare innen reiseliv. ..et reiseselskap som er spesialisert på sjøfisketurisme langs vår unike kyst.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Vassfjellet Vinterpark får millionstøtte til utbygging +
«Det er jubel hos Vassfjellet Vinterpark etter at bystyret i Trondheim onsdag vedtok å gi anlegget en omfattende millionstøtte.» Kilde: friflyt.no. 

Lover magisk julemarked på Røros +
«Julemarkedsansvarlig Lillian Sandnes lover et magisk julemarked når det braker løs onsdag 1. desember.» Kilde: fjell-ljom.no.


Nå skal det vrimles i ni kommuner
«25. oktober – 15.november arrangeres kunst- og kulturfestivalen Vrimmel – både nord og sør i fylket. I år utvides nemlig festivalen geografisk, og i tillegg til Indre Namdal, blir det også Vrimmel i Rennebu, Midtre Gauldal og Holtålen.» Kilde: trondelagfylke.no.


Skal gjøre det enklere å oppleve Frøya og Hitra
«Bjørnar Johansen og Maciej Karpinski mener at vi bare har sett starten på populariteten til Frøya og Hitra. Nå starter de nytt selskap. – Vi skal presentere trøndelagskysten på en måte det aldri er gjort før, sier Bjørnar Johansen.» Kilde: froya.no. 


Populært område: Kan bli nødt til å kreve turist-stengt vei +
«Toppturer og randoneekjøring på fører til mye ferdsel i fjellet på senvåren. Saanti Sijte reinbeitedistrikt kan komme til å kreve at veien innover til Mannlibekken blir stengt for turister når det er kalvingstid for reinen.» Kilde: bladet.no.


Gå med en guide hvis du vil se etter moskus
«Hvis du også er blant dem som har lyst til å oppleve moskus på nært hold, bør du tenke deg om før du drar ut og leter på egenhånd.» Kilde: vg.no. 

Lever hyttedrømmen hver helg i Møssingdalen
«Sist vi var inne på Møssingdalen traff vi på to glade hytteeiere. Disse ba oss med inn på kaffe, noe vi naturligvis takket ja til.» Kilde: s-n.no.

Mener Røros Ap må si nei til snøskuterløyper +
«Arbeidsgruppa i Røros Arbeiderparti som har utredet snøskuterløype i Røros kommune, anbefaler ikke at Ap går inn for å opprette skuterløyper mellom Røros og Vauldalen.» Kilde: fjell-ljom.no.

Britisk festivalsjef: – Hva har skjedd med Oppdal? +
«Det er fire år siden britiske Alan Jones besøkte Oppdal. Mye har skjedd på de årene. Nå skal han sørge for store stjerner hit til neste år.» Kilde: opp.no.


European region of gastronomi Trondheim og Trøndelag 2022 
«Trondheim og Trøndelag er nå i godt driv for å bære tittelen European Region of Gastronomy 2022 (ERG) med stolthet. Fortløpende vil aktiviteter og nyheter bli presentert på deres hjemmeside.» Kilde: regjeringen.no,

Pilegrimsleden trenger mer arbeid med infrastruktur
«De siste årene har det vært en pilegrimsrenessanse i Norge som har bidratt til en stor økning i folk som bruker pilegrimsledene. Dette er bra for folkehelsen og gir vandrerne viktige natur- og kulturopplevelser. Men det er ikke bare positivt.» Kilde: nationen.no.


Frosta vil legge begrensninger på campingvogner 
«Et enstemmig formannskap på Frosta sa nei til å tillate villavogner på campingplassene. Det vil si større og mer huslignende vogner enn de som trekkes langs vegene.» Kilde: s-n.no.

Hjelper bedrifter som ble rammet av korona
«Frøya havfiskecamp er én av bedriftene som får støtte, når Frøya kommune deler ut sin koronapott på nesten én million. Her får du oversikten.» Kilde: froya.no.

Vil feire Norges høyeste fyr
«Sletringen fyr på Titran fyller 100 år i 2024. Det må markeres, mener Frøya kommune. Nå ber de Kystverket om å bli med på et løft.» Kilde: froya.no.


Skal gjøre slutt på app-kaos: Nå finner du «alt» på ett sted
«Nå kan du få elsparkesykkel, leiebil og buss på samme app i Trondheim. En åpenbart god idé, mener Transportøkonomisk institutt.» Kilde: nrk.no.

Eventyrpark tas ut av arealplan
Frøya: «Motstand mot planene for Jendorgråbjørn`s Familiepark førte til at prosjektet ble lagt på is. Nå tas parken ut av kommunens arealplaner.» Kilde: froya.no.


Natt på museet!
«Nå er det mulig å booke de første overnattingene på Trondheim kunstmuseum! Hver overnatting har plass til åtte gjester. Hver gjest får tildelt hver sin seng i Sovesalen, med en god og varm dyne og dynetrekk fra selveste Britannia Hotell.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Friluftsliv, formidling, foto og å formidle gode naturopplevelser?
«Oppdal Safari søker Guide og friluftsambassadør. Oppdal Safari har drevet med safari – og turguiding siden 1995, og er i dag en av de største aktørene i regionen.» Frist: Snarest. Kilde: finn.no.

Megleren om hotellinteressen: – Det tikker inn jevnt nå +
Oppdal: «Eiendomsmegler Olav Granheim regner med at samtlige 27 hotelleiligheter er revet vekk før bygget står ferdig. Fem år etter at det ble lansert, er 17 av 27 leiligheter i Skifer Signatur solgt.» Kilde: opp.no.


Opptur for reiselivet i høst: – Vi er svært optimistiske +
«Etter en rekordsommer får reiselivet ekstra fart inn mot høsten og vinteren. Erik Sæther møter OPP utenfor hotellet i en hverdag som har blitt travel igjen. Bak han går en av de stadig tilstrømmende gjestene ut fra hotellet.» Kilde: opp.no. 


Islandske Play starter flyruter fra Trondheim
«Det islandske flyselskapet Play etablerer direkteruter fra Stavanger og Trondheim lufthavn til Reykjavik, Island. Rutene starter opp i mai 2022.» Kilde: abcnyheter.no.

Tror vindkraftdommen også får følger for hytteutbygging +
«Dommen fra Høyesterett mandag vil føre til at både hytteutbyggere og vindkraftselskap må ta mer hensyn til samene, tror Karl Olav Mærk. Karl har vært sentral i motstanden mot vindkraft i Rennebu.» Kilde: opp.no.


Etter 25 år med fisketurisme er campen lagt ut for salg +
«Helt nede i sjøkanten på Austafjord ligger fiskecampen Angelcamp Austafjord.. For ett år siden døde eieren av fiskecampen på Austafjord. Nå håper sønnen at noen vil drive farens drøm videre.» Kilde: nt24.no.

Flyr lanserer to nye ruter fra Trondheim +
«Trondheim er en viktig by for oss og vi ønsker å utvikle Værnes videre fremover. Derfor lanserer vi to nye ruter denne uken, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Flyr.» Trondheim til Tromsø og til Alicante. Kilde: nt24.no.

I år kan du prøve en helt ny attraksjon på julemarkedet i Trondheim +
«Gjengen i Midtbyen har en god nyhet til alle uten høydeskrekk.» Kilde:

Godt i gang med forberedelsene til vinteren
«Om noen få måneder er alpinsesongen i gang, og Meråker Alpinsenter er godt i gang med forberedelsene til vinteren.» Kilde: s-n.no.


Stor oppslutning i Rørosregionen om Trøndelag som Europeisk gastronomiregion
«Destinasjon Røros har hatt gleden av å være vertskap for European Region of Gastronomy på Røros. Trøndelag er kåret til European Region of Gastronomy 2022, forkortet ERG, og det er første gang en region i Norge mottar denne utmerkelsen.» Kilde: retten.no.

Engasjement på folkemøte om hytter i Galåen +
Galåen: «Rundt 50-60 personer var til stede da planene til Steinar Skjerdingstad for Fruhaugen i Galåen ble presentert torsdag kveld. Han ønsker å regulere området på 375 dekar til bolig- og fritidsboligbebyggelse og drømmer også om en restaurant i området. – Prøver du å gi oss et hjerteinfarkt?» Kilde: fjell-ljom.no.

Turistattraksjon full av møkk: – Sauen gjør en viktig jobb +
Oppdal: «En perle for Oppdal er iferd med å bli ødelagt av saumøkk, mener hytteoppdaling. Sauene er avgjørende for at vi kan holde gravfeltet åpent, svarer kommunen. – Det har virkelig blitt et praktfull sted som Oppdal har all grunn til å være stolt av.» Kilde: opp.no.


Arctic Race of Norway til Nordland og Trøndelag
«Trøndelag Fylkeskommune ønsker å ta del i Arctic Race of Norway i 2022, og har bestemt seg for å tilrettelegge for at deler av neste års sykkelfest går gjennom fylket. Det betyr at Arctic race i 2022 vil gå gjennom Trøndelag og Nordland.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Busscharter med magre koronaår: – Nå ser vi sultne cruiseturister i det fjerne +
«Busselskapet med hovedkvarter i Levanger har fått to turistsesonger fullstendig ødelagt av pandemien. Omsetningen ble halvert i 2020, og forventet nedgang er enda større i 2021. – Vi gleder oss til neste år, sier daglig leder Hans Eirik Svepstad.» Kilde: nt24.no.

Strategisk og operativ ledelse av sterk merkevare innen reiseliv
«Din Tur AS søker direktør. Din Tur AS er et reiseselskap som er spesialisert på sjøfisketurisme langs vår unike kyst. Frist: Snarest.» Arbeidsted: Trondheim. Kilde: finn.no.

Innlegg: Endelig folkeliv og leven!
«I dag går startskuddet for en tre uker lang gjenåpningsfest i Trondheim. Sammen med kommune, frivillighet, kultur og næringsliv inviterer vi blant annet til gratis konserter, kultur- og idrettsarrangementer.» Kilde:

Væktarstua i Stugudal stenger dørene
«Væktarstua Hotell AS har meldt oppbud, og både kafé, restaurant og hotell stenger dørene. – Vi er både fysisk og mentalt utslitt, sier styreleder Helge Kvithammer.» Kilde: nearadio.no.

Ti år med Wenaas i heisen: Har gått 125 mill i overskudd +
Oppdal: «Feirer med åpning av ny heis 15. desember. .. Overskudd i ti år har gitt nesten like mye i overskudd som det skiheiseieren bruker på ny ekspressheis.» Kilde: opp.no.


Får millionstøtte: Lover sykkelfest i flere trønderske kommuner +
«Fylkeskommunen legger tre millioner kroner på bordet til arrangørene av det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway neste år. Men det var slett ikke bare jubel over arrangementet under fylkesutvalgets behandling tirsdag.» Kilde: namdalsavisa.no.

Rekordlang sesong gir tidenes campingår: – Eventyrlig +
«Koronaårene gir svært gode resultater for den kommunale campingplassen på Moan. Og de er ikke alene om rekorder i 2021.» Kilde: nt24.no.

Vil bygge opplevelsessenter til 70 millioner +
Agdenes: «Arne Jørrestol har i årevis jobbet for å realisere planene om et laksesenter. Målet er å tilrettelegge for etablering av et laksesenter for opplevelsesbasert turisme og sjørelaterte aktiviteter.. i ytre del av gamle Agdenes.» Kilde: avisa-st.no.

Vil gi Frøya et raskere og bedre båttilbud
«Axel Wold vil bygge Norges raskeste passasjerbåt og kjøre folk direkte mellom Frøya og Trondheim. – Kongstanken er å knytte Frøya nærmere Trondheim – og resten av Norge, sier Axel Wold.» Kilde: froya.no.

Turistinfo med Sara på Frøya ble en suksess
«Sara Meyer har fått mye besøk av turister i sommer. – Sara har vært en viktig suksessfaktor, sier Elin Karpinski Strandheim, leder for kultur og idrett i Frøya kommune.» Kilde: froya.no.


Bedre for Trøndelag i år +
“Trøndelag hadde 177.500 flere gjestedøgn i sommer sammenliknet med fjoråret. – Det gjør meg optimistisk.” Kilde: namdalsavisa.no.

Brannskader for mer enn tre millioner på sagbruksmuseet +
“Det blir nok vår før vi er ferdig.” Kilde: namdalsavisa.no.


Satser 10 millioner kroner på nytt hotell på Lund +
“Neste år åpner et nytt hotell i Namdalen, når den gamle skolen på Lund står klar til å ta imot gjester.” Kilde: namdalsavisa.no.


Sliter de med å få tak i nok folk
“Hotellbransjen måtte permittere nesten alle ansatte. Nå sliter de med å få tak i nok folk. .. Det er dessverre en mangel på arbeidskraft i bransjen, og det berører også oss. Spesielt merkes mangelen på kokker, sier Reidun Beate Thorsen ved Scandic Rock City i Namsos.” Kilde: nt24.no.

Emil (23) fra Scandic Nidelven til topps i VM for unge kokker
“Den talentfulle kokken ble første nordmann i historien til å vinne den prestisjefulle Jeune Chef Rôtisseurs-konkurransen i Paris.” Kilde: hsmai.no.

Orkland kan få nytt hotell +
“Orkland trenger et hotell som supplement til Bårdshaug herregård, ikke som en konkurrent. – Vi ser for oss to mulige plasseringer.” Kilde: avisa-st.no.

Sier ja til større ferge til øyrekka 
Frøya: “Fylket vil øke kapasiteten på ferga i øyrekka og øke kapasiteten i sommerhalvåret. – Vi er veldig godt fornøyd, sier ordfører Kristin Strømskag (H).” Kilde: froya.no.


Sliter de med å få tak i nok folk
“Hotellbransjen måtte permittere nesten alle ansatte. Nå sliter de med å få tak i nok folk. .. Det er dessverre en mangel på arbeidskraft i bransjen, og det berører også oss. Spesielt merkes mangelen på kokker, sier Reidun Beate Thorsen ved Scandic Rock City i Namsos.” Kilde: nt24.no.

Emil (23) fra Scandic Nidelven til topps i VM for unge kokker
“Den talentfulle kokken ble første nordmann i historien til å vinne den prestisjefulle Jeune Chef Rôtisseurs-konkurransen i Paris.” Kilde: hsmai.no.

Orkland kan få nytt hotell +
“Orkland trenger et hotell som supplement til Bårdshaug herregård, ikke som en konkurrent. – Vi ser for oss to mulige plasseringer.” Kilde: avisa-st.no.

Sier ja til større ferge til øyrekka 
Frøya: “Fylket vil øke kapasiteten på ferga i øyrekka og øke kapasiteten i sommerhalvåret. – Vi er veldig godt fornøyd, sier ordfører Kristin Strømskag (H).” Kilde: froya.no.

September

Trønderske bedrifter har fått mer enn en halv milliard i koronastøtte +
“555 millioner statlige kroner har holdt liv i mange trønderske bedrifter gjennom koronapandemien. Nå trappes koronastøtten ned. .. I løpet av koronapandemien har Røros Hotell mottatt 10,5 millioner kroner i koronastøtte..” Kilde: nt24.no.

Strålende fornøyd med nystartet bedrift +
Osen: “Signe Lillian og Jørn Nordmeland driver Nordmeland Gårdshotell. – Vi er ikke bare et stopp på veien, vi er målet til mange.” Kilde: fosna-folket.no.

Nå starter bygging av høyhus ved havna +
Ørland: “Det vil bli stor byggeaktivitet ved Ørland kysthotell framover. – Det er bare å stå på og ta litt risiko.” Kilde: fosna-folket.no.

Har valgt kunst som kler hotellet
Frøya: “Dronning Sonjas favorittkunstner og Norges fremste samtidskunstnere står bak utsmykkingen i restauranten på Hotell Frøya. Det er ikke tilfeldig.” Kilde: froya.no.


Jeune Chef 2020 og 2021 ble heltrøndersk
“Chaîne des Rôtisseurs har i helgen gjennomført to års kokkekonkurranse, Jeune Chef 2020 og 2021 ble slått sammen, og det var duket for tøffe konkurranser for unge kokker (under 27 år) i Paris.” Kilde: reiseliv1.no.

Kan pilegrimer bidra til stedsutvikling?
“NTNU deltar i et EU-prosjekt som tar for seg et tilsynelatende «svakt punkt» ved at stedene i tilknytning til pilegrimsledene ikke drar nytte av den jevne strømmen av passerende pilgrimer.” Kilde: oa.no.

Lover folkefest i Trøndelag +
“Lover folkefest i Trøndelag med verdens beste syklister neste år – hvis fylkeskommunen legger tre millioner kroner på bordet.” Kilde: namdalsavisa.no.

Sterk økning i antall reisende på Røros-Oslo (Trøndelag)
“Responsen på forbedringen i timeplanen har vært god, og vi ser en jevn salgsøkning for hver uke som går. På seks uker fra uke 32 i midten av august til uke 38 i september har kabinfaktoren på ruten økt med 75%..” Kilde: hangar.no.

Debatt om sherpatrapp (Trøndelag)
“Debatten om sherpatrapp rett opp på framsida av Allmannberget vekker debatt. Odd Nyberg mener folk ser problemer i stedet for løsninger.” Kilde: opp.no.


Rekordutleie av enkle hytter
Namdalen: “Leif Magnus Rogstad og kameratene i jaktlaget, har valgt seg enkel hyttestandard for jaktturen sin i Namdalen. .. Folk vil bort fra oppvaskmaskin og TV, sier utleier som nok en gang setter rekord.” Kilde: nrk.no.

Hotellkokkenes signaturretter: -Det beste Hitra har å by på +
“I sommer lanserte Dolmsundet hotell sin nye signaturrett «En smak av Hitra». Den har på kort tid blitt en suksess og over 500 tallerkener med det beste Hitra har å by på har blitt sendt ut fra kjøkkenet denne sommeren.” Kilde: hitra-froya.no.


Engasjert administrasjonsmedarbeider søkes – unik mulighet! (Trøndelag)
“Namsskogan Familiepark & Hotell er under stadig utvikling. De siste to sesongene har vært travle hos oss og vi skal nå styrke administrasjonen. Er du glad i å være pådriver og skape noe? Da er du riktig hos oss!” Søknadsfrist: 09.10.2021. Kilde: arbeidsplassen.nav.no.

Prisbelønte stab til Trondheim for å drive Havfruen (Trøndelag) +
Trondheim: “De driver en av Romanias beste restauranter – nå er de headhuntet til Trondheim: – Vi har veldig høye forventninger til dette teamet. Vi legger lista høyt, sier daglig leder, Tone Klomsten ved Havfruen.” Kilde: nt24.no.


Vinneren av Årets Lokalmatgründer er Vuku gårdsmeieri
Verdal: “Vuku gårdsmeieri kombinerer de gode råvarene fra egen gård med norske ystetradisjoner .. en meget god representant for utviklingen av det osteeventyret Norge har opplevd de siste 15 årene.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Inntektene til restauranten Fagn stupte i koronaåret +
Trondheim: “Etter flere måneder med stengte dører og permitteringer, er det full trøkk i lokalene til Fagn. Gründer Jonas Andre Nåvik (34) stortrives i sin nye rolle, og er sikker på ny millionsuksess.” Kilde: nt24.no.


Reagerer på stigmatisering av kjønnsroller. Slik svarer Destinasjon Røros
“Siri Beate Gellein la tirsdag ut et innlegg på sin private Facebook-side, der hun viser til Destinasjon Røros sin reklamekampanjer for henholdsvis jente- og gutteturer til rørosregionen. Tove Martens svarer på kritikken.” Kilde: retten.no.

Slik svarer skiheissjefen på priskritikken +
“Skiheissjef Arnulf Erdal er åpen for å se på nye prisløsninger, men mener kritikere ikke kan sammenligne prisene i Oppdal og Vassfjellet. Oppdal skiheiser har startet heiskortsalget, og kunder reagerer på det de opplever som høy pris.” Kilde: opp.no.


Innlegg: Hotell i øst ingen trussel for Midtbyen
Trondheim: “Hotellplanene på Falkenborg i Trondheim er neppe noen trussel for handel og vandel i Midtbyen.” Kilde: midtnorskdebatt.no.

Reagerer på reklame: – Utdaterte kjønnsrollemønster +
Rorøs: “Siri B. Gellein reagerer på Destinasjon Røros reklameartikler om aktiviteter for jenter og gutter på Røros.” Kilde: fjell-ljom.no.

Innlegg: En aktivitet for de få, eller for folk flest?
Oppdal: “Vi har et fantastisk skiområde med en flott beliggenhet her i Oppdal. I tillegg får vi ny heis i år, det er skikkelig stas. Men prisen da, Oppdal Skiheiser.” Kilde: opp.no.


Søndagsåpne butikker, gratis buss og gratis parkering +
Trondheim: “..Slik kan gjenåpningsfesten bli. Midtbyen har blødd gjennom pandemien. Nå sees det på hvordan sentrum skal få en ekstra dytt når det blir gjenåpningsfest.” Kilde: nt24.no.


Mener Trondheim mangler denne typen hotell +
“Britannia-direktør Mikael Forselius etterlyser mer bredde i hotelltilbudet i Trondheim.” Kilde: adressa.no.

Er usikker på om dette er klokt for byen +
“Østbyen i Trondheim kan få tre nye hotell. SVs Mona Berger er spesielt skeptisk til nye hotell på Falkenborg.” Kilde: adressa.no.

Vil skape yrende liv i gjestehavna
Mausund: “Odins Eiendom vil skru tiden tilbake til da det var yrende liv og mange gjester på gjestehavna på Aursøya på Mausund. Nå får de støtte fra næringsfondet.” Kilde: froya.no.


Heftig debatt om gondolbane til Våttakammen +
“«Halve» Trondheim vil vrake omstridte planer: – De skal bygge en turistfelle. Planer om gondolbane til Våttakammen har allerede skapt rabalder. Nå har 1000 innbyggere i Trondheim gitt svar på hva de mener bør skje med banen.” Kilde: nt24.no.

Røros kommunestyre om turistskatt: Dette er status nå +
“I budsjettbehandlingen i fjor bestilte kommunestyret en sak om turistskatt. Kommunedirektør Kjersti F. Jensås har levert og konkluderer med at det krever et omfattende og tidkrevende arbeid.” Kilde: retten.no.

Et slikt fly har ikke vært på Røros siden mars 2020 
“Røros lufthavn melder om at 679 passasjerer reiste over Avinor Røros lufthavn med rutefly i august 2021, det er en nedgang på om lag 70 prosent målt mot august i 2019, men opp ca. 30 prosent fra samme måned i fjor.” Kilde: retten.no.

Minskad nedskräpning i fjällen trots besöksrekord (over grensen)
“När fjälldestinationerna Lofsdalen, Vemdalen och Funäsfjällen satsade på en gemensam informationskampanj om fjällvett, lyckades de stävja skräpet trots besöksrekord i Härjedalens fjällområde.” Kilde: besoksliv.se.


Verdiskapingen av reiselivet har stor betydning for Ørland kommune
“Randi Wenche Haugen, styreleder ved Roret Ørland kulturforetak, og Hanne Falstad, daglig leder Ørland kulturforetak, har sendt inn dette leserbidraget.” Kilde: fosna-folket.no.


Michelin-utmerkelser til Trondheim
“I Trondheim ble Henrik Dahl Jahnsen, head sommelier ved Speilsalen på Britannia, er kåret til årets Michelin-sommelier (vinekspert). Credo, Fagn og Speilsalen en Michelin-stjerne fra tidligere. Nå har også Fagn fått utmerkelsen Bib Gourmand for bistroen i andreetasjen.” Kilde: nt24.no.


Innlegg: Oppdal så klart og masterplanen
“Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren utløste stor debatt i kritikken av masterplanarbeidet. Noen fakta var basert på en gammel nettside for Oppdal, og fikk da det svært dårlige inntrykket som jeg kommenterte, skriver van Ommeren i dette oppdaterte innlegget.” Kilde: opp.no.


Villaksen kan dø ut – slik skal den reddes
“Innsiget av villaks er halvert siden 80-tallet og kvaliteten har blitt dårligere. Nå legger regjeringen fram en rekke tiltak for å redde villaksen.” Kilde: nrk.no.

Over egg og stokk med reisende Edgar
“- Kommer du fra en reise med en gruppe jenter med livet i behold, er du god. Reiselivskongen Edgar Skjønhals fra Frøya flirer. Nå har humørbomben skrevet bok om sitt fantastiske liv.” Kilde: froya.no.

Høsttur til Røros?
“Nå har roen senket seg over Røros, men kanskje du skal ta høstturen i bobil til den verdensberømte byen. Alt er der, hele året.” Kilde: bobilverden.no.


Stor koronasmell for suvenirselgere: 45 millioner ble bare borte + 
“Svenn Tyrone Wiseth og kona Eva Holan Wiseth startet Nord Suvenir AS for 40 år siden. Bedriften fikk et brutalt møte med pandemien, og opplevde et fall i omsetningen på 80 prosent i 2020.” Kilde: nt24.no.

Innlegg: De kan skilte med ski, vandring og sykkel. Men de har ikke moskus
“Tidligere markedssjef i Oppdal booking, Klaas van Ommeren, kaster seg inn i debatten om slagordet Oppdal så klart og er meget kritisk til signalene som har kommet om revideringen av masterplanen.” Kilde: opp.no.


Da pandemien kom måtte han si opp mange ansatte, men nå..+
Hell: “Under pandemien ble hotellbransjen hardt rammet av restriksjoner og mindre reisende. Nå begynner hotellsjef ved Scandic Hell å se konturene av den nye hverdagen.” Kilde: nt24.no.

Trondheims beste områder for stisykling +
“Trønderhovedstaden har utallige fine sykkelstier på alle sider av byen. Her er også sykkelpark uten heis i Nilsbyen og planer om sykkelpark med heis i Vassfjellet 30 minutter fra sentrum.” Kilde: friflyt.no.


Skyver på gjenåpningsfesten
“Gjenåpningsfesten i Trondheim er skjøvet med to uker, opplyser kommunedirektør Morten Wolden under tirsdagens formannskap.” Kilde: nidaros.no.

Innlegg: Norske tog er fullstendig akterutseilt
“Togene mellom Trondheim og Oslo tar fortsatt omkring 6 timer og 45 minutter. Tilsvarende distanse i nærliggende land kommer seg på rundt fire timer.” Kilde: midtnorskdebatt.no.


En verden av luksus
“Hotelldirektør Mikael Forselius brukte et år på å reise og oppleve det beste innen hotellverdenen for å hente inspirasjon til renoveringen av Britannia Hotel.” Kilde: abcnyheter.no.

Innlegg: Oppdalssola bør bevares uforandret
“..og benyttes som opprinnelig tenkt. Skaperen av Oppdalssola, nå avdøde Valdis Schønheyder, var tidligere leder av Oppdal kunstlag. Nå kaster kunstlaget seg inn i debatten om logoen.” Kilde: opp.no.


Vil legge ned Gaula natursenter så fort som mulig +
“Det handler da særlig det som går på markedsføring av turisme og reiseliv utover det som dreier seg om Gaula og laksenæringen, skriver rådmannen i..” Kilde: tronderbladet.no.

Er du den neste hotellsjefen på Hotell Frøya?
“Som hotellsjef-trainee vil du få mye ansvar. Sammen skal vi drive et hotell med høy standard og med mange muligheter framover. Du vil få tett oppfølging og opplæring. Frist: 19.09.2021.” Kilde: finn.no.

Når vil du rydde opp i anbudsrotet Hareide?
Røros: “Når vil Hareide sørge for at flyruten Oslo – Røros får den samme standard som andre ruter innenlands?” Kilde: retten.no.

Blir den nye stolheisen landets beste for frikjøring? +
Oppdal: “Den nye ekspressheisen til topps på Vangshøa i Oppdal gir effektiv tilgang til enorme frikjøringsområder – og heisen åpner i desember.” Kilde: friflyt.no.


Ville ikke være med da statsråden lanserte nytt hybridtog
“Tirsdag ble landets første hybridtog offisielt åpnet av samferdselsministeren. Fylkesordføreren i Trøndelag ville ikke være med.” Kilde: nrk.no.

Sprengt kapasitet på isolasjonshotell i Trondheim
“230 personer var tirsdag på isolasjonshotell i Trondheim, og over 30 står på venteliste.” Kilde: itromso.no.

Innlegg: Derfor ble det Oppdal smak av fjell
“Hvordan smaker fjell?, spurte Bård Jystad. Her får han svar av prosjektlederen om hvorfor navnet på matsamarbeidet i fjellregionen ble «Oppdal smak av fjell».” Kilde: opp.no.

August

Bobil- og campingvogn-salget har tatt helt av +
Bobilsenteret i Namsos: “Vi kjøpte inn 60 nye vogner – nå har vi kun seks igjen.” Kilde: namdalsavisa.no.

Røros kommune søker verdensarvkoordinator
“Vi har ledig en 100 % fast stilling som verdensarvkoordinator for verdensarvområdet Røros bergstad og Circumferensen. Frist: 20.09.2021.” Kilde: finn.no.


Innlegg: Pandemien åpner for store muligheter for reiselivet
“Kombinasjonen av endrede reiselivsmønster og sykdomsutbrudd over hele verden, er en stor mulighet framover. Reiselivsaktørene bør i løpet av kort tid utvikle flere tilbud og ta større del av en næring som er i sterk vekst.” Kilde: bladet.no.

Gullfeber i «Norges beste gullelv» – lista fullbookes på et kvarter
“Ikke i noen andre norske elver har det blitt funnet så store gullklumper som i Gisna. For dem som vil jakte nye rekorder der, er det om å gjøre å være raske.” Kilde: nrk.no.

Se! Et cruiseskip i Trondheim +
“Det er et sjeldent syn på Turistskipkaia i Trondheim søndag. Et internasjonalt turistskip ligger til kai.” Kilde: adressa.no.

Innlegg: Oppdal så klart!
“Oppdalssola og slagordet «Oppdal så klart» må brukes mer, ikke mindre. Det mener Bård Jystad, mangerårig næringskonsulent og leder for næringshagen.” Kilde: opp.no.


Fantastiske råvarer fra Trøndelag
“Jeg har tatt med meg det beste vi har å tilby fra Trøndelagskysten. Det sier kokk Thomas Borgan. Denne uka står han på Trøndelags stand på havbruksmessa AquaNor i Trondheim.” Kilde: trondelagfylke.no.

Evakuerer gjestene på Bergstadens Hotell
Røros: “Like etter klokka 21 kom det melding om sterk røyutvikling på kjøkkenet ved Bergstadens Hotel på Røros. Et branntilløp skal ha blitt slukket, men det meldes fremdeles om stor røykutvikling.” Kilde: nearadio.no.

Vil opprettholde statusen som nasjonalparkkommune +
Midtre Gauldal: “Forollhogna nasjonalpark ligger blant annet i deler av Midtre Gauldal.” Kilde: tronderbladet.no.


Innlegg: Ski-VM trenger et sterkt destinasjonsselskap
Tanja Holmen, tidligere reiselivsdirektør i Trondheim: “VM på ski er helt avhengig av et sterkt og fremoverlent destinasjonsselskap .. Det haster derfor med å tilføre Norges nest største kongressby midler slik at selskapet som jobber på vegne av alle, kan få de musklene og den kraften som må til.” Kilde: midtnorskdebatt.no.

Familieaktiviteter og unike overnattinger slo an i sommer
“En rekke trønderske reiselivsaktører melder om en svært god sommer, selv sammenlignet med rekordsommeren i fjor. Familieaktiviteter og unike overnattinger slo spesielt godt an.” Kilde: frostingen.no.

Ga grønt lys til hotell i Trondheim
“Onsdag gikk ti av bygningsrådets elleve medlemmer inn for å sette i gang detaljregulering for bygging av hotell på tomta som ligger mellom Svartlamon og Dora.” Kilde: nidaros.no.

Oppdalssola kan forsvinne i ny masterplan +
“Per Lund foreslår å skrote oppdalssola, men måtte humre da han oppdaget at den dukket opp i presentasjonen han, Stein Mellemseter og Harald Sundseth hadde laget om masterplanarbeidet.” Kilde: opp.no.

Klart for Oppdal fjellmaraton
“Slik blir årets utgave av det populære fjelløpet i Oppdal, i år også med deltakerrekord til tross for koronarestriksjoner.” Kilde: utemagasinet.no.


Tapte nesten to millioner i fjor – bedre i år +
Åfjord: “Stoksund Seapark tapte nærmere to millioner i omsetning i 2020, men august i år har vært «bedre enn normalt».” Kilde: fosna-folket.no.


Blir sjef for ski-VM i 2025: – Tiårets sjanse
Trondheim: “Næringslivstopp Berit Svendsen skal styre skuta for å etablere det som har som mål å bli en heidundrende og nyskapende folkefest.” Kilde: nrk.no.

Klart for gigantmesse i Trondheim – venter over 20.000 besøkende +
“Hoteller over hele byen har vært fullbooket i flere måneder. – Viktig å vise vi kan få til dette uten store katastrofer, sier arrangøren. .. Tirsdag åpner messen Aqua Nor dørene i Trondheim Spektrum.” Kilde: nt24.no.


Skal kåre «Årets midtnorske kokk»
“Nå inviteres det til «Årets midtnorske kokk». Den skal kåres i forbindelse med storhusholdningsmessen Meny 2021 i Trondheim i slutten av september. Konkurransen er åpen for alle faglærte kokker med fagbrev fra Midt-Norge.” Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: Forslaget til kystsoneplan truer viktig reiselivssatsing
“Reiselivsaktørene på Jøa – inkludert Jan Tranaas ved Jernaldergården «Janheim» på Tranås – mener de vil miste sitt grunnlag for satsing på naturbasert reiseliv om forslaget til kystsoneplan går gjennom.” Kilde: namdalsavisa.no.

Innlegg: Svar til innspill fra reiselivsaktørene på Jøa 
“Reiselivsaktørene på Jøa bør tenke at «nye ting må ha lov å skje dei og», slik Olav Duun ville ha sagt det.” Kilde: namdalsavisa.no.

Nå har Terje parkert bussen for godt +
“Tusenvis av namdalinger har en eller annen gang vært passasjer hos Terje Trones i Namdalslinjen. Og turene har omfattet alt fra en reise mellom to stoppested i Namsskogan til turer til reisemål over det meste av Europa. Nå har han kjørt sine siste passasjerer.” Kilde: nt24.no.

Flere politikere ønsker hotell på denne tomta +
Trondheim: “Hotellplanene på Nyhavna like ved Svartlamon i Trondheim er skalert ned. Nå skal politikerne avgjøre om detaljreguleringen kan starte.” Kilde: adressa.no.

Walter forlenger sesongen på Titran
“Walther Hakkebo har brukt sommeren til å fortelle Titranhistorie til turistene. Nå åpner guiden på Stabben fort opp for omvisninger også i høst.” Kilde: froya.no.

Gir seg som hytteverter på Snøheim +
Oppdal: “Ekteparet har vært verter for fjellfolk helt siden flaggskipet ble gjenåpnet i 2012.” Kilde: opp.no.


Koronapermisjon førte Britannia-kokk Olav hjem +
Grong: “Mens han sto og laget middag til laksefiskerne i Namsen, tikket beskjeden inn om at han var permittert fra jobben på Britannia. Det har ført til et nærmere samarbeid mellom kokk Olav Svarliaunet og Jørem gård.” Kilde: nt24.no.

Moskussafari har fenga nordmenn i sommar
“Nordmenn har for alvor fått opp auga for moskussafari. Ein av aktørane seier interessa er meir enn tredobla sidan i fjor. – Det har blitt litt galskap.” Kilde: nrk.no.


Knallår for namdalsk reiseliv +
“Namdalen er blitt godt besøkt i sommer. Namsskogan familiepark melder om skyhøye besøkstall, mens Langnes camping i Grong notert seg sitt beste år etter 30 års drift.” Kilde: nt24.no.


Rekordsommer for flere reiselivsbedrifter +
“Flere overnattingssteder på Innherred har vært fullbooket i hele juli. Blant hotellene som har hatt rekordbesøk er Scandic Stiklestad, som har hatt tilnærmet fullt belegg i hele juli. – Turte ikke håpe på at det skulle gå så bra.” Kilde: nt24.no.

Knallår for namdalsk reiseliv +
Langnes Camping: “Denne campingen har hatt sitt beste år på 30 års drift.” Kilde: namdalsavisa.no.

En hær av besøkende ga gode tall +
“Stiklestad  er strålende fornøyde med 22 prosent økning på daglige sommertilbud med Vikingsommer.” Kilde: innherred.no.

Starter konsert-selskap på Røros +
“..etablert Røros Konserter, et selskap som skal gi Røros og Fjellregionen et større tilbud innen musikk og arrangementer med tanke på både sjanger og publikumsgrupper. – Vi vil gi Rørosregionen konsertopplevelser som ikke finnes her fra før, forteller daglig leder Thomas Ryjord.” Kilde: nt24.no.


Melder om en svært god sommer i Trøndelag
“Flere trønderske reiselivsaktører kan skilte med gode tall for sommeren 2021. – Resultatene har ikke kommet av seg selv.” Kilde: mn24.no.

Innlegg: Fra fjøs til glamorøs
“Målet er å skape en destinasjon, forteller Lysklett, som allerede er godt igang med å realisere drømmen. Hun har tatt utgangspunkt i gårdstradisjoner hun selv er oppvokst med, og det er de opplevelsene hun ønsker å dele med gjestene sine.” Kilde: avisa-st.no.


Selger campingplassen etter 25 år +
“Erling Trygve Severinsen har bestemt seg for å selge Stiklestad camping: – Folk fra hele landet er interessert i å kjøpe, så er det er litt spennende.” Kilde: nt24.no.

Bobilturister kan ha lagt igjen millioner
Røros: “Bobilparkeringen på Øra har blitt svært godt besøkt i sommer. Anslag Røros IL har utført, tyder på at turistene har lagt igjen flere millioner kroner til næringslivet i Røros så langt.” Kilde: retten.no.

Da månedsrekorden ble knust +
Oppdal: “I juli slo Quality Hotel Skifer alle rekorder og havnet på nesten 10 millioner kroner i omsetning. Det er 2 millioner over den gamle månedsrekorden, ifølge hotelldirektør Michael Thomson.” Kilde: opp.no.


Fredet sagbruk – levende museum i Namsos
“Spillum Dampsag & Høvleri i Namsos er et kjempestort levende museum. Nå er sagbruket fredet av Riksantikvaren. – Det sikrer vårt unike anlegg for fremtiden. Dette er et kvalitetsstempel.” Kilde: kulturarv.no.

Nå kommer cruiseturister til Trondheim
“Torsdag 19. august ventes cruiseskipet World Voyager å legge til kai i Trondheim. Det blir Trondheims første cruisebesøk siden mars 2020, skriver Trondheim havn.” Kilde: nidaros.no.


Med Atlanterhavet på dørstokken
“En smak av Middelhavet, et glimt av Skagen og en følelse av Tolkiens Hobbit-tun. Hvem sa at Trøndelag ikke kan være eksotisk?” Kilde: vi.no.

Vi trenger ikke Topcamp når vi har 15 bønder som eiere +
“Mandag ble det kjent at en stor kjede vil kjøpe opp campingplasser i Trøndelag. Det er foreløpig uaktuelt på Øysand.” Kilde: tronderbladet.no.

Hotellsjefen etter rekordsommer: – Ungdommene reddet oss +
Oppdal: “Hotellsjef Erik Sæther ved Oppdal Turisthotell gir teamet av unge sommervikarer mye av æren for at de har klart å ta unna arbeidet gjennom tidenes hotellsommer.” Kilde: opp.no.


Settes på kartet med Smaker fra Øyriket
“Innovasjon Norge mener at samarbeidet Smaker fra Øyriket, virkelig vil sette Frøya og Hitra på kartet som lokalmatregion. – Positivt for turister og lokale, sier Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.” Kilde: froya.no.


Mener lokalmat bidrar til økt verdiskaping i regionen +
“Gjør Trøndelag til en attraktiv destinasjon i Europa. Nå skal arrangøren vurdere om den desentraliserte matfestivalen i Trøndelag skal fortsette neste år.” Kilde: nt24.no.

Inn på den europeiske menyen +
“Trøndelag og Namdalen har mye å by på når det gjelder mat. Så mye at i 2022 er Trøndelag matregion utvalgt som European Region of Gastronomy (ERG), sammen med den spanske øya Menorca. – Jeg vil si til alle namdalske småskalaprodusenter: Fram med brystkassa.” Kilde: namdalsavisa.no.

Brynhild sluttet i museumsjobben og satser på landhandel +
“Med utsyn over hele Overhalla og halve Namdalen finner vi Tødåsen landhandel. I helga er det møteplass for små og store i forbindelse med åpen gård og Trøndersk matfestival i Namdalen.” Kilde: nt24.no.

Har gjort prestegården til historisk perle, ølbryggeri og campingplass +
“I sju generasjoner fra 1851 har familien Dille eid den tidligere prestegården i Fosnes. Et besøk på prestegården hos Solveig og Åge Ivar er som en kulturhistorisk tidsreise med aner helt tilbake til den gangen man ofret til andre guder.” Kilde: nt24.no.

En eventyrlig campingsesong +
Langnes Camping, Gring: “Etter å ha hatt en vanvittig god sesong i fjor, trodde ikke Per Arne Lynum at det kunne toppes. Men årets campingsesong har slått alle rekorder.” Kilde: namdalsavisa.no.

Bekymret eier er redd kjedene presser ham ut av campingkampen +
“Geir Arthur Kalseth på Koa Camping..  Mindre campingplasser i Trøndelag er redde for å bli presset ut av markedet når selskapet Topcamp nå kikker etter oppkjøpskandidater i Midt-Norge. … Fremtidens camping kan preges av kjeder som tilbyr hotellstandard på campingplassene.” Kilde: innherred.no.

Landets største festival: 200 syklister inntar bygda +
Oppdal: “Syklister fra hele landet kommer i helga til Oppdal – og sykkelfestivalen er den største i sitt slag i landet. Kommende helg .. arrangeres nemlig Oppdal sykkelfestival for andre året på rad.” Kilde: opp.no.


Visit Namdalen forsterker laget og ansetter traktorpikene-grynder +
“Grynder Ine Kristiansen Bye Rossetnes har de siste årene jobbet for både Traktorpikene AS og i barnevernet. Til høsten skal grongningen være med å utvikle Namdalen som reisemål.” Kilde: nt24.no.

I normalår er kapasiteten sprengt +
“..en gjeng som ønsker å gjøre en tusen år lang tradisjon kjent for innbyggerne i byen … Og resten av verden. – Pilegrimsferd i Trondheim har lange røtter, sier Ingeborg Collin. Hun er daglig leder på Pilegrimsgården, og tar imot Nidaros sammen med prosjektleder for «Pilegrimsbyen Trondheim», Tor Inge Eikrem.” Kilde: nidaros.no.

Laget musikkfest for flere tusen
Frøya: Det ble solgt over 3000 billetter til de åtte arrangementene under årets Frøyafestival. Årets festival er en av de mest vellykkede, og koronatiltakene kan ha vært med på å endre festivalprofilen for alltid.” Kilde: froya.no.


Måla hakekors ved tysk familie si rorbu
“Familien Menz meiner tagginga like ved rorbua deira er laga av nokon som prøver å stemple dei som nazistar.” Kilde: nrk.no.


Hotelldirektør beskylder Adressa for klikkhoreri
Mikael Forselius, direktør ved Hotell Britannia i Trondheim: “Det skaper store ringvirkninger når ting blir tatt helt ut av sammenheng.” Kilde: kom24.no.


Erna fikk smake Li-bab i Namdalsteltet +
“Ikke nok med at Fredrik (18) fra Lierne har ansvar for en egen stand under Trøndersk Matfestival i Trondheim – han fikk også besøk av statsminister Erna Solberg, som skrøt av Liernes signaturrett. – Er det reinkjøtt som er i denne? Det er ikke bjørn, altså?” Kilde: namdalsavisa.no.


Trondheim og Trøndelag utpekt som European Region of Gastronomy 2022
“Trøndelag og Trondheim vil gjennom tittelen European Region of Gastronomy bidra til et mer komplett bilde av Norge som reiselivsdestinasjon.” Kilde: business.visitnorway.com.

Skal løfte fram trøndersk mat og opplevelser
“Trøndelag er den første norske regionen som kan smykke seg med tittelen Europas gastronomiregion. Fredag fikk de første bedriftene i Trondheim beviset på sin sertifisering.” Kilde: nidaros.no.

Besseggens tøffe veslebror har vorte for populær
“I mange år var fjellet Knutshøe fast hekkeplass for kongeørn. Men nå har turistane tatt over.” Kilde: nrk.no.For tidligere nyheter se nyhetsbrevene i arkiv her 🙂

Del gjerne!