Reiselivsnytt fra Sørlandet, november 2021 – mai 2022

Techpoint 2022 – høstens nasjonale møteplass på Sørlandet
«Det er med stolthet vi i nå lanserer Techpoint 2022, som på kort tid er blitt Norges ledende tech- og næringslivskonferanse. Dette blir tidenes næringslivsarrangement på Sørlandet!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.


Hennig-Olsen Is støtter Tall Ships Races
«Hennig-Olsen Is er en av bedriftene som sponser Tall Ships Races i 2025. De stiller opp både fordi arrangementet setter Sørlandet på kartet og fordi vi alle trenger noe positivt og samlende å se fram til.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Fra fengsel til hotell på to år
Arendal: «For mindre enn to år siden var innsatte låst inn i cellene fra 1800-tallet. Nå er det gamle høyrisikofengselet snart klart for betalende overnattingsgjester.» Kilde: nrk.no.


Tour of Norway fredag 27. mai!
«Fredag 27. mai kommer verdens beste sykkellag tilbake til Kristiansand! Her finner du all informasjon om sykkelrittet, barnerittet, og hvilke veier og parkering som blir stengt i perioder.» Kilde: kristiansand.kommune.no.


Dyreparken tjente rekordsummer på Julius- og Sabeltann-besøkende
«Besøksrush førte til rekordresultat for Dyreparken i Kristiansand i fjor. I 2021 endte resultatet før skatt på 89,6 millioner kroner, opp fra 46 millioner kroner i coronaåret 2020.» Kilde: e24.no.

De første gjestene på flåtehytta +
«Blogger og forfatter Merete Gamst har bare gode ting å si om Vannspeilet, den nyeste hytta til Åse Kristine og Jens Trydal. – Her har de skapt noe helt unikt.» Kilde: austagderblad.no.

Ser fram til turiststraumen over fjellet frå vest +
«Familien Rysstad meiner ein heilårsveg frå Brokke til Suleskard hadde gjeve mange moglegheiter, men ynskjer i mellomtida sommartrafikken frå vest velkomen.» Kilde: setesdolen.no.


Båtmessen i Arendal tilbake – venter storinnrykk i helgen 
«Etter snart 10 års fravær er båtbyggere, forhandlere og mange andre aktører i bransjen på plass i Pollen. Velkommen, sier Nicolay Rylander – og minner om at årets arrangement i Pollen er gratis for de besøkende. Messen er åpen lørdag og søndag.» Kilde: batmagasinet.no.


Vil gjøre reiselivsnæringen mer bærekraftig
«Forrige uke var en stor gruppe kreative hjerner samlet på Bølgen bærekraftsenter for å klekke ut gode ideer til fremtidens bærekraftige reiseliv.» Kilde: kristiansand.kommune.no.


Møtebyen Kristiansand på ICCA Scandinavian Chapter samling
«25.-26. april var Møtebyen Kristiansand på ICCA-samling i Reykjavik. Her deler vi erfaringer på hvordan kan vi samarbeide for å få flere og bedre kongresser til Norden generelt.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.


Dagens attraksjon: Solbadende brygge-hvalross i Langesund
«Vi hørte noen unger hyle, sier Sandra Fuglset ved Quality Hotel Skjærgården i Langesund.» Kilde: vg.no.

Hektisk på hotellet: – Vi trenger flere folk +
«Det er fullt på Tvedestrand fjordhotell denne helgen og det blir fullt igjen neste helg. For å komme helt opp dit de skal på bemanningssiden trengs det både flere servitører og renholdsarbeidere til rommene.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

De gjør en god jobb på sosi­ale medier i Flekkefjord +
«Kombinasjonen av en populær kommune i vekst, målrettet reiselivsutvikling, aktive næringsaktører og godt samarbeid har gitt en god utvikling for Flekkefjord. Det viser seg òg at regionens profesjonelle og hverdagslige fotografer har spilt en viktig rolle i denne suksessen.» Kilde: avisenagder.no.


Sa nei til aktivitetspark på Randvik +
Risør: «De varslede aktivitetsparken på Randvik og Sagjordet har evnet å lage mye debatt den siste tiden. Torsdag skulle saken realitetsbehandles, for første gang, i formannskapet – der ble det nei.» Kilde: austagderblad.no.

Møtebyen Kristiansand på ICCA Scandinavian Chapter samling
«25.-26. april var Møtebyen Kristiansand på ICCA-samling i Reykjavik. Her deler vi erfaringer på hvordan kan vi samarbeide for å få flere og bedre kongresser til Norden generelt.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.


Lanserer smarte avfallsbeholdere i skjærgården
«Skjærgården er et viktig rekreasjonsområde for innbyggere og turister. I sommersesongen er det vesentlig for trivsel og miljø at brukerne kan kaste sitt avfall og at dette ikke kommer på avveie. Kristiansand parkvesen sjøsetter nå en flytende, smart avfallsstasjon som skal testes ut i sommer.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Endelig ny båtmesse i Arendal
«Båtmessene ligger som perler på en snor. Grimstad har allerede gjennomført sin. 21. og 22. mai braker det løs i messebyen Arendal, mens Kristiansand arrangerer sine festdager for båtfolket 28. og 29. mai.» Kilde: batmagasinet.no.

Det gamle politihuset i Risør bygges om til hotell +
«Celler og kontorer er revet bort i den gamle tollboden og politistasjonen i Risør, men byggearbeidene er noe forsinket. Ombyggingen ble større enn ventet.» Kilde: agderposten.no.


Sterke reaksjoner på etablering av badeanlegg på Randvik +
«..kommunedirektør Trond Aslaksen ønsker det flytende badeanlegget som Leioglek AS ønsker å etablere i Risør velkommen og sier han tror det kan gjøre Risør til en mer attraktiv destinasjon for barnefamilier. .. Kommentarfeltet til AAB har gått varmt det siste døgnet.» Kilde: austagderblad.no.


Å verne Hoveodden ville bety mere for Arendal by enn utbygging +
«Å plassere Hove Camping et sted her i Hove leir, ville gi bærekraftsbegrepet mening, og ville gi oss og våre etterkommere en bedre fremtid, skriver Finn Olav Andersen.» Kilde: agderposten.no.

Får ny sjanse til å få korona-kompensasjon +
«Nå skal politikerne i Flekkefjord dele ut 264.000 kroner i en femte runde med statlig korona-kompensasjon. Igjen er det et av hotellene som ligger an til å få mest.» Kilde: avisenagder.no.


Velkommen til Byfest 21. mai
«Kristiansand kommune og en rekke samarbeidspartnere inviterer til Byfest på Øvre Torv 21. mai. Vi ønsker å feire at alle kan samles uten restriksjoner og samtidig vise frem noe av det beste vi har å by på.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Gjensyn med cruiseskipet «Deutschland» +
«Onsdag morgen sèg det nærmest lydløst inn fjorden, cruiseskipet «Deutschland». Skipet er en gammel gjest i Flekkefjord.» Kilde: avisenagder.no.


Tour of Norway kommer til Kristiansand!
«I 2019 bød Tour of Norway på en fantastisk sykkelfest i Kristiansand, og fredag 27. mai kommer sykkelrittet tilbake til byen!» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Innlegg: Cruisetrafikk og søndagsåpning
«Svar til Lene Simonsen. Jeg skrev at det var en lokal lov som holdt butikkene stengt på søndagene i Kristiansand. Dette er selvfølgelig feil. Et ganske omfattende lovverk gjelder for hele landet.» Kilde: fvn.no.

Venter rekordmange cruiseanløp til Farsund denne sommeren +
«Fra midten av mai til midten av august ventes det åtte cruisebåt-besøk til Farsund, som er rekord. Dessuten får Lyngdal to besøk av den 238 meter lange «Bolette». .. – Det har aldri vært så mange cruiseanløp til Farsund noen gang, som i år.» Kilde: lister24.no.


Dyreparken vurderer å droppe Hove-investering +
«Dyreparkens aksjekjøp i Canvas Hove henger i en tynn tråd etter at antall overnattingsplasser ble nedjustert av kommunen. Forutsetningene har endret seg så mye at Dyreparken trolig trekker seg som Hove-partner.» Kilde: agderposten.no.

Samler alle aktiviteter i Arendal på ett sted +
«Goto Arendal håper både turister og fastboende lettere skal finne aktiviteter i Arendal med en ny nettside.» Kilde: agderposten.no.


Digitalt frokostmøte: Vil du være med å utvikle fremtidens bærekraftige reiseliv?
«Den 12.-14. mai er Visit Sørlandet medarrangør på CASSINI Hackathon (meld deg på til selve Hackaton’en via denne lenken), et EU-støttet prosjekt som arrangeres i 10 byer i Europa samtidig!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Det holder ikke å si: «Det er fint hos oss» +
«Agders kulturkonferanse gikk av stabelen fredag, og det var rekordmange påmeldte. Hilde Charlotte Solheim sier det er mange likheter mellom Røros og Risør, men at kulturturisme og helårsdestnasjoner ikke blir til av seg selv.» Kilde: austagderblad.no.


Vil åpne for å bygge dobbelt så mange hytter +
«Gjerstad vil ha mer hyttebygging i kommunen. Gjerstad har i dag cirka 350 hytter. Dette vil fungerende ordfører Steinar Pedersen gjerne doble.» Kilde: austagderblad.no.

Innlegg: Sånn skal det ikke være i Kristiansand!
«I min tid i både reiselivet og markedsføringsforeningen i byen, innså vi at turister var viktig for handelsstanden.» Kilde: fvn.no.

Innlegg: Søndagsåpne butikker for turister?
«Sånn er det i Kristiansand, en lokal lov nekter butikkene å holde åpent på søndag. .. Nei, det er ikke sånn..» Kilde: fvn.no.

Slik skal Kunstsilo bli et museum for barn og unge
«Kunstsilo har gjennomført omfattende undersøkelser om hva barn og ungdom ønsker seg av det nye museet. Ambisjonen er å bli et av verdens beste museer for de unge.» Kilde: kunstsilo.no. 


Destinasjonslading – merk deg begrepet 
«..for dette kommer til å bli et konkurransefortrinn i årene som kommer. Destinasjonslading = du lader mens du tar en kopp kaffe, besøker en attraksjon eller overnatte.» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling/

Innlegg: Stengt by på søndag – hva tenkte turistene?
Kristiansand: «Jeg lurer litt på hva de tenkte, turistene fra cruisebåten som var i byen sist søndag, da de gikk i land fra båten i en iskald østavind.» Kilde: fvn.no.

Har investert i ny charterbåt +
«Å kjøre rutebåt mellom Lillesand og Kristiansand om sommeren har ikke vært god butikk, men nå satser Blindleia Charter friskt med ny båt.» Kilde: fvn.no.


Vil sette opp to flytende badeparker i Risør +
«Firmaet Leioglek AS har sendt søknad til Risør kommune. De vil etablere to flytende badeparker i Risør. ..med tilhørende bod for billettsalg, og på Randvik søkes det også om å etablere serveringsbod. Disse vil være flyttbare.» Kilde: austagderblad.no.

Hentet inn haugevis av friluftslivpenger til Risør +
«Nå blir det nye brygger på Finnøya, Risøya og på Stangholmen. Stier skal ryddes, bekkefar restaureres og mye mye mer. Risør kommune har fått rekordstore 1,5 millioner i støtte til friluftslivstiltak, over hele kommunen.» Kilde: austagderblad.no.


Vel blåst NTW 2022 – bilder og after movie
«En intens uke med Norwegian Travel Workshop på Sørlandet er over, og alle inntrykkene har sunket inn gjennom påsken. Vi hadde et fullpakket program og har fått fantastiske tilbakemeldinger fra deltakere fra inn- og utland.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Vil du være med å utvikle fremtidens bærekraftige reiseliv? 
«Vi trenger nettopp DINE ideer! Den 12.-14. mai er Visit Sørlandet medarrangør..» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling/

Flytter kontoret ut i regionen i mai
«I mai flytter vi kontoret ut av Kristiansand og besøker flere av regionene i vår flotte landsdel. .. Finn hvilken dato og hvilket sted som passer deg best og meld deg på i dag. Vi gleder oss til å treffe dere!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Reiseselskaper slår seg sammen +
«Reiseselskapene Stay AS og Portal Travel AS melder om forrykende booking, og slår seg sammen for å få ordentlig dreis på reisene.» Kilde: fvn.no.


Vil satse på turistfiske +
«Tregde feriesenter og Visit Lindesnes ønsker å satse på mer turistfiske av sjøørret. Det håper de kan bidra til å utvide turistsesongen i fremtiden. Kenneth Bringsdal og Rådmund Steinsvåg holdt foredrag om Sjøørreten på Tregde feriesenter lørdag.» Kilde: l-a.no.

Populær bobilplass drives videre med utløpt avtale
«Den svært populære og sentrumsnære bobilplassen i Flekkefjord har en uviss framtid. Skal den bestå eller bli mindre?» Kilde: bobilverden.no.


Eviny klar for å elektrifisere Palmesus
Kristiansand: «Energi- og teknologikonsernet Eviny inngår et tett samarbeid med Palmesus, Skandinavias største strandfest. Partene har sammen jobbet i månedsvis for å se på mulighetene for å huse Norges første og største batteridrevne scene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Elbilferie på Sørlandet uten hurtiglading?
«Norsk elbilforening og Visit Sørlandet inviterer .. til et spennende frokostmøte om behovet for et løft i ladetilbudet på overnattings- og opplevelsesdestinasjoner i årene som kommer.» 25. april 08:00 – 09:30. Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.


…And it’s a wrap!
«En intens uke med #NTW2022 på Sørlandet er over. Vi har hatt et fullpakket program, men har fått fantastiske tilbakemeldinger fra deltakere fra inn- og utland – så vi har fått fornyet energi til å stå på videre!» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Nå er slangene sluppet løs +
Brokelandsheia: «Slangeslippet i Den lille dyrehage markerer at våren er her, og fredag var dagen kommet.» Kilde: ta.no.


Lokal gründer: – Sørlendinger kan tjene store penger +
«Campanyon-gründer Alexander Raknes fra Hisøy samarbeider med 1.500 overnattingssteder i 21 land. Nå mener han mannen i gata kan tjene store penger i sommer om de kan tilby overnatting i egne hager eller i naturen.» Kilde: agderposten.no. 

Setesdal Folkehøgskule legg ned motorsportlinja +
«Satsar i staden på reiseliv, natur og kultur.» Kilde: setesdolen.no.


Bra for byen, regionen og alt som har med mat og drikke +
«650 reiselivsmennesker fra en rekke land, 9000 forhåndsavtalte møter. Det er reiselivsbransjens hovedtreff Norwegian Travel Workshop, som foregår i Kristiansand for første gang siden 2007.» Kilde: fvn.no.


Vil ha turistene med på skjærgårdsrydding +
Lillesand: «Jorunn Årstøl Stålsett har rigget til en stand på Lillesand Senter med fokus på strandrydding..» Kilde: lp.no.

Kunstsilos merkevareidentitet: Skiftende perspektive
Kristiansand: «Verdens største samling av nordisk modernisme, hjemmet til Tangen-samlingen, et senter for digital utforskning og Sør-Norges kunst- og kunsthåndverksarv. Dette er historien bak merkevareidentiteten til Kunstsilo.» Kilde: kunstsilo.no.

Skal gjøre Under-verker på Sørlandet
Lindesnes: «Hotell- og restaurantfamilien Ubostad liker seg best nær sjøen. Men de måtte til fjells for å finne ny salgsdirektør.» Kilde: hotellmagasinet.no.


Kristiansand er vertskap for flere hundre utenlandske turoperatører
«Første uka i april blir det storinnrykk av rundt 270 turoperatører og agenter fra 22 land som kommer til Kristiansand. Byen har dermed en unik mulighet til å posisjonere seg for et internasjonalt reiselivsmarked.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Det gode er at Romantika bringer helt ny trafikk
«Cruiseferja Romantika har vært på en første svipptur til Kristiansand. Synnøve Elisabeth Aabrekk i Visit Sørlandet ser for seg at hun vil komme med helt nye turiststrømmer.» Kilde: fvn.no.

Hvite Busser nær ved å gå under
«Hvite Busser har nylig vært delaktig i evakueringen av ukrainske flyktninger. Nå er selskapet nær ved å gå under etter manglende korona-kompensasjon. Etter to år uten mulighet for å arrangere turer, nærmer reiseselskapet seg null inntekt.» Kilde: nettavisen.no.


Fra Mandalselva til UNESCO – Klinkbåtbygging på listen over verdens kulturarv!
«Torsdag 31. mars på Buen Kulturhus var selve startskuddet for alle feiringene av UNESCO-innskrivingen av nordiske klinkbåttradisjoner, som vil finne sted i hele Norden i 2022. Nå har vi begynt, og dette skal vi feire et her år til endes!» Kilde: kysten.no.


Destinasjonsmøte i Bergen om arrangementsturisme
«For første gang på to år (!!) har vi hatt fysisk møte med destinasjonene i Norge som jobber mot internasjonale arrangement. 23.-25. mars representerte Maria Barstad fra Møtebyen Kristiansand Sørlandet på destinasjonsmøte i Bergen.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.


Vil fortsette som hotell – men holder døra åpen for flyktninger +
«Ifølge daglig leder Kjell Søndenå har ikke Pan Garden i Åmli søkt om å bli mottak for ukrainske flyktninger, som ordføreren formidlet i et kommunestyremøte nylig, og som Tvedestrandsposten skrev om sist uke.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Velkommen til årets store reiselivsarrangement i Kristiansand
«I starten av april møtes hundrevis av utenlandske turoperatører i Kristiansand under Norwegian Travel Workshop (NTW). Arrangementet skal stimulere til salg av flere norske reiselivsopplevelser i utlandet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kan få Tall Ships Races tilbake om næringslivet støtter
Kristiansand: «Bystyret vil gjerne at Kristiansand skal bli vertskap for The Tall Ships Races i 2025. Men betingelsen er at næringslivet legger godviljen til og stiller opp med midler og tjenester.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Sirdalsferie AS søker daglig leder og prosjektleder
«Vi søker en engasjert, markedsorientert og relasjonsbyggende daglig leder som vil bidra med utviklingen av reiselivssatsingen og næringslivet i Sirdal.» Frist: 10.04.2022. Kilde: finn.no.


Grimstad kommune søker reiselivsmedarbeider
«På Grimstad turistkontor er det ledig en 100% fast stilling som reiselivsmedarbeider.» Søknadsfrist: 28.03.2022! Kilde: Grimstad kommune

Rv9 som nasjonal turistveg? +
«Fylkesvaraordførar Bjørn Ropstad, KrF spør i ein interpellasjon til fylkesordførar Arne Thomassen, H kva fylkeskommunen kan bidra med for å få riksveg 9 frå Evje til Hovden inn på det nasjonale programmet for turistvegar.» Kilde: setesdolen.no.


Mandal Hotel med millionoverskudd +
«Hotelldirektør Lotte Fredriksen er fornøyd med å levere et positivt årsresultat.» Kilde: l-a.no.

Elisabeth Gyland som skal markedsføre Knaben +
«Kvinesdal har nå blitt tilbudt og takket ja til stillingen som digital markedsfører og destinasjonsutvikler.. får blant annet i oppgave å markedsføre Knaben, koordinere og være en pådriver i arbeidet knyttet til gruveutvikling.» Kilde: avisenagder.no.

Sirdalsferie AS søker daglig leder
«Vi søker en engasjert, markedsorientert og relasjonsbyggende daglig leder som vil bidra med utviklingen av reiselivssatsingen og næringslivet i Sirdal.» 80% stilling. Frist: 10.04.2022. Kilde: finn.no.

Sirdalsferie AS søker prosjektleder
«Din hovedoppgave vil være å søke, lede- og koordinere ulike utviklingsprosjekt samt delta i fellesoppgaver innen vertskap, markedsføring, kommunikasjon, medlemskontakt sammen med daglig leder.» 50% stilling. Frist: 10.04.2022. Kilde: finn.no.


Risør har satt av 300.000 til byjubileet +
«I 2022 har kommunen 300.000 kroner å dele ut til gode ideer for neste års feiring av Risør. Slik kan du søke på midler.» Kilde: austagderblad.no. 

Ønsker eldre søkere som sommerverter +
«Anne Solvang Salvesen fra Visit Lindesnes, Ove Nodeland fra Lindesnes Havn KF, Erling Løfsnes fra Visit Lindesnes og Steffen Dyrstad fra Lindesnes havn KF gleder seg over samarbeidet med havne-og turistverter.» Kilde: l-a.no. 

Hard skyts mot reiselivsprosjekt +
«Tidligere ordfører Torjus Kvæven i Sirdal har i et leserinnlegg til Agder kommet med ganske heftige angrep mot Per Øyvind Grimsby og det som skjer på bygdetunet på Kvæven.» Kilde: avisenagder.no.


Anbefalingen var å si ja, men slik gikk det ikke +
«Kommunedirektøren mente Tvedestrand kommune burde legge til rette slik at Lyngørporten Hotell på Gjeving kan øke romkapasiteten og videreutvikle driften, men tirsdag valgte politikerne å utsette saken.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Over 2000 besøkte sjømatfest
Kristiansand: «2–3000 mennesker besøkte «Barnas aller beste sjømatfest» på Geitmyra matkultursenter søndag.» Kilde: fvn.no.


Hackaton for et mer bærekraftig reiseliv
«12.-14. mai arrangeres Cassini Hackaton i Kristiansand! Arrangementet er støttet av EU og gjennomføres på 10 lokasjoner rundt i Europa samtidig.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Techpoint 2022 – høstens nasjonale møteplass på Sørlandet
«Det er med stolthet vi i nå lanserer Techpoint 2022, som på kort tid er blitt Norges ledende tech- og næringslivskonferanse. Dette blir tidenes næringslivsarrangement på Sørlandet!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Dette vokser og vokser
«Aldri før har så mange sentrale aktører stått sammen på tvers av bransjer for å skape en nasjonal møteplass på Sørlandet.» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Vi teller ned til NTW 2022
«4. april går startskuddet for Norwegian Travel Workshop (NTW) og Kristiansand er vertskap for Innovasjon Norges største B2B satsning.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com. 

Vil ha vurdert å flytte båtplasser for plass til flere turister +
Risør: «Det har lenge vært ønskelig å utvide gjestehavnkapasiteten i Risør – men prosjektet er svært kostbart. Stian Lund (V) sier han vil utrede å la gjestene bruke mer av havna.» Kilde: austagderblad.no

Kulturpasset «Utsolgt!» tar kulturlivet tilbake
Kristiansand: «Målet med «Utsolgt!» er få folk til å gå på kulturarrangementer igjen. Med kulturpasset til 150 kroner får du adgang til alle arrangementene som er med i ordningen i tidsrommet 30. mars til 3. april.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Ønsker seg elvepark med rafting og elvepadling +
Lyngdal: «Idrettslærer Andreas kjøndal på KVS Lyngdal har kontaktet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for å sjekke mulighetene for elvepark i Litleåna ved Sarons Dal.» Kilde: avisenagder.no.


Visit Sørlandet Miljøfyrtårnsertifisert
«Nylig kunne en smilende Jan Oddvar Skisland overrekke Miljøfyrtårnsertifisering til over 20 Sørlandsbedrifter. Visit Sørlandet var en av de stolte mottakerne.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Kulturpasset «Utsolgt!» tar kulturlivet tilbake
Kristiansand: «Målet med «Utsolgt!» er få folk til å gå på kulturarrangementer igjen. Med kulturpasset til 150 kroner får du adgang til alle arrangementene som er med i ordningen i tidsrommet 30. mars til 3. april.» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Firedoblet salget under Spis ute-uka +
Kristiansand: «Rundt 50.000 tallerkener ble solgt til sultne sørlendinger under Spis ute-uka.» Kilde: fvn.no.


Vil korte reisetiden til Oslo med en time +
«Sammenkoblingen av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen er viktigere enn noensinne, sier Rune Hagestrand. Han håper stortingspolitikerne fra vår del av landet nå vil stå mer samlet i saken, og etterlyser også at næringslivet kommer på banen.» Kilde: austagderblad.no.

Vil ha svar på om boplikten har livets rett +
Risør: «Kommunedirektøren vil ha en upartisk og faglig analyse av bopliktens konsekvenser, og hva den betyr i samfunnsutviklingen. Det vil han bruke 350.000 kroner, og en uhildet konsulent, til å gjøre – om politikerne sier ja.» Kilde: austagderblad.no.

Krigen kan endre antall anløp i Kristiansand +
«Tirsdag la årets første cruiseskip til kai i Kristiansand.. 690 cruisepassasjerer. Krigen i Ukraina vil kunne påvirke antall cruiseanløp i byen denne sesongen.» Kilde: fvn.no.


Vil utvikle et mer bærekraftig reiseliv ved hjelp av romteknologi!
«12.-14 mai arrangeres Cassini Hackaton i Kristiansand. .. Temaet er bærekraftig reiseliv og deltakerne utfordres til å finne innovative løsninger eller designe nye produkter og tjenester ved bruk av romfartsdata.» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Kristiansand – douze points! 
«Snart inntar 300 internasjonale innkjøpere Kristiansand – bli med oss på et skikkelig serviceboost 21. mars – og la oss sammen gjøre oss klar for flere internasjonale besøkende til Kristiansand!» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Tusen takk til alle som deltok på Vinterkonferansen 2022!
«Det var veldig hyggelig å endelig treffes fysisk igjen, høre inspirerende foredrag, nyte god mat og prøve oss på noen av aktivitetene! Se aftermovie fra konferansen her, gleder oss til neste gang!» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling


Sommerferie i Dyreparken: Rekordmange har bestilt
«Til tross for at det meste oppleves dyrt for tiden, selger fornøyelsesparker billetter som aldri før. Rekordmange har bestilt sommerferie i Dyreparken.» Kilde: nrk.no.

Vant pris for lekende nettside +
«Jens Handell er stolt over resultatet og glad for å vinne pris for den nye nettsiden til Barnas By Kristiansand.» Kilde: lister24.no.


Åseral satser på fremtidsretta hytteliv – vil ha innovasjonsforslag
«Reiseliv og hytteutbygging er en viktig inntektskilde for Åseral kommune, men setter naturen under press. Nå skal lokale og nasjonale innovasjonsmiljøer hjelpe kommunen med å utvikle en mer bærekraftig fremtid.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


And the winner is…
«I 2022 har det vært ekstra vanskelig å velge ut en kandidat for Visit Sørlandet og Sparebanken Sørs reiselivspris 2022. Bedriftene har under covid-pandemien snudd seg rundt og utviklet nye opplevelser, satset sammen, turt å utfordre seg selv og markedet – og lykkes!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Vil lokke flere turister til Tvedestrand
«Ønsker å plassere ut to flytende hytter i sommer, og flere neste år. – Dette er et prosjekt jeg har jobbet med i et år, sier Pål-Erik Jahnsen ved Tvedestrand Fjordhotell.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Dette er planen for «Hagbart Waage»: – Vi starter i påska +
««Hagbart Waage» bytter ut Kirklandet–Grip med Grimstad–Lyngør. – Vi starter i påska, sier Knut Mørland som er en av initiativtakerne til kjøpet av båten. .. Planen er å etabler en fast rute om sommeren fra Grimstad til Lyngør med muligheter for å ta buss tilbake fra Lyngør.» Kilde: tk.no.


Rekordtidlig dresin-start +
Flekkefjord: «Flott vær gav mulighet for rekordtidlig dresintur på Flekkefjordbanen. Selv om det nå går an å få bestille dresintur, åpner ikke den offisielle dresin-sesongen riktig ennå..» Kilde: avisenagder.no.


Hotellgjester tok årets dyreste morgendusj – ber om strømstøtte
Arendal: «Hotellsjefen senker temperaturen og fortviler over prisgapet som rammer hoteller i samme marked. Strømanalytiker varsler fire nye år med enorme prisforskjeller. – Dette er ikke rettferdig. Vi konkurrerer med hoteller i Midt-Norge, hvor prisen er en brøkdel.» Kilde: nrk.no.

Inviterer deg til avstandsfri matfestival
«Kristiansands spisesteder inviterer deg til avstandsfri matfestival. Spis-ut-uka er endelig tilbake i «sørlandshovedstaden». Festivalen starter mandag 7. mars, og pågår til og med søndag 13. mars.» Kilde: horecanytt.no.

Skrur opp prisen på Dyrepar­kens billigste +
«Til sommeren innvies 40 hytter i Juliusskogen, neste år ytterligere 80. Men Dyreparken makter ikke å levere på «løftet» om maks 2000 kroner per døgn i høysesongen. – Vi har ikke funnet hoteller i byen som er rimeligere enn dette, sier direktør Øyvind Eikaas i Dyreparken Overnatting..» Kilde: fvn.no.

De som ikke liker blikkbokser kommer her +
Kristiansand. Sjøgløtt hotell: «220 år etter de første overnattingsgjestene sjekket inn, kan du fortsatt få rom og seng i Østre Strandgate 25. Men korona og høye strømpriser merkes på driften.» Kilde: fvn.no.

Yrende liv og høye svev +
Knaben: «Noen synes ikke vinteren kan vare lenge nok. I hvert fall var det mange som hadde en forkjærlighet for vinterlige aktiviteter på Knaben lørdag.» Kilde: avisenagder.no.


Gratis fagbrevkurs i salgsfaget og reiselivsfaget
«HK-dir (Kompetanse Norge) bevilger midler til nye kurs med fagopplæring. Konsulentas på Sørlandet vil derfor tilby gratis fagbrevkurs i salg/reiseliv og kurset ledes av Christin Dahl og Rolf Øygarden som har holdt servicekurs for Visit Sørlandet i mange år.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Vi merker at vår satsing på bærekraftig drift øker kvaliteten for gjestene +
«Utsikten Hotell Kvinesdal har blitt miljøsertifisert gjennom Miljøfyrtårn: – Det er vi utrolig stolte av!» Kilde: avisenagder.no.

Har kjøpt opp campingplass: – Skal moderniseres +
«Joachim Berntsen og Nina Langøy i Torvets Kolonial AS ser et stort potensial på Helvik. Det gjør også ny hovedeier av campingplassen, Helge Mikalsen.» Kilde: lister24.no.


Nå har turistforeningen overtatt barnehagen
«Nå skal DNT lage en såkalt kystledhytte på Randvik. Kort fortalt er konseptet helt likt en av foreningens mange fjellhytter – men denne ligger altså ved kysten – eller ved leden, som det også heter.» Kilde: austagderblad.no.

Venter rekord­mange cruise­skip – nå vil de begrense trafikken +
«Det er ventet over 100 cruiseskip til Kristiansand denne sommeren, men nå skal en helt ny strategi vurderes for årene fremover.» Kilde: fvn.no.

Restaurant og matfag kan være reddet +
Kvinesdal: «Søknadsfristen for videregående skoler gikk ut 1. mars. Nå er de første søkertallene klare. De kan tyde på at utdanningen i restaurant og matfag som stod i fare for å bli nedlagt, kan være reddet.» Kilde: avisenagder.no.


Fylkets kulturkonferanse i Risør +
«Kultursjef Anna Stina Næss forteller at kulturturismen blomster i Norge. Et ekstra pluss har vernede byer. .. Kultursjef Anna Stina Næss ønsker velkommen til fylkets kulturkonferanse 29. april. Aktører fra blant annet Røros og Roskilde skal dele sine erfaringer.» Kilde: austagderblad.no.

Destinasjon Hovden søker Prosjektkoordinator
«Som prosjektkoordinator skal du avdekke behov som bidrar til å utvikle kommunen som et bærekraftig reisemål og identifisere gode samarbeidspartnere og prosjekter. Frist: 06.03.2022.» Kilde: finn.no.

I denne kommunen tyvedobles innbyggertallet i vintersesongen
«Det er fortsatt vinterferie i halve Norge. Bli med da God morgen Norge dro til Sirdal i Agder, hvor innbyggertallet mangedobles i vinterferien – mye takket være skisenteret.» Kilde: tv2.no.


Finalistene til reiselivsprisen er klar
«Vi fikk inn mange gode nominasjoner til årets reiselivspris fra Visit Sørlandet og Sparebanken Sør, men nå har juryen valgt ut 4 finalister som skal presentere sine bidrag under Vinterkonferansen 8.-9. mars. Se hvem de 4 finalistene er her!» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Strålende billettsalg for Risør kammermusikkfest
«Risør kammermusikkfest opplever nå det beste åpningssalget på seks år. Festivalsjef Eirik Raude tror at god kundepleie og et spennende festivalprogram er grunnen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.


Knall vinterferieuke for alpinsentrene +
«Et øyeblikksbilde fra Bortelid skisenter søndag formiddag. Gjennom hele uka har det vært godt med folk i anlegget slik det har vært i alle alpinsentrene i landsdelen.» Kilde: fvn.no.


Årets nyheter i Dyreparken i Kristiansand
«Splitter nye forestillinger og flere spennende opplevelser venter .. Hva med å overnatte i den nye Juliusskogen, besøke den utvidede savannen, svømme i Badelandets nye område eller se den helt nye forestillingen med Kaptein Sabeltann?» Annonsørinnhold. Kilde: vg.no.


Kunst, kultur og XR
«Spennende seminar (03. mars 09:00 – 14:30) i regi av nettverket Agder XR, med støtte fra Agder Fylkeskommune og Sørnorsk filmsenter – om kunstens og kulturens muligheter ved bruk av digital teknologi som VR, AR og MR.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Vil ikke bo i en død by +
Risør: «Innflytteren Tore Holmstrøm mener boplikten må beholdes, men at den må etterleves om den skal ha noen misjon.» Kilde: austagderblad.no.


Vi gratulerer partner Strand Hotel Fevik
«..med «Årets hotell» og «Årets ledere» i Classic Norway Hotels award 2021! Det er superinspirerende å se hva dere har fått til med konseptet Badehotellet..» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Jublet for sammenkopling av Trysfjordbrua
«Ny milepæl for trafikksikker E39 da den 537 meter lange Trysfjordbrua i Kristiansand ble koblet sammen,64 meter over fjorden.» Kilde: abcnyheter.no. 

Widerøe dropper utenlandsrute fra Kristiansand +
«Nyheten kommer kun dager etter at SAS annonserte at de fra 1. mai starter med to daglige flyvninger mellom Kristiansand og den danske hovedstaden.» Kilde: fvn.no.


Beroliget skeptikerne: -Ingen vil tvinge noe på Lyngør +
«Knut Aall (Xtra-Lista) har gitt uttrykk for at det blant huseiere i Lyngør er en betydelig frykt og motstand mot å havne på verdensarvlisten. I følge Hege Kristin Martinsen, som er rådgiver for kulturminnevern i fylkeskommune, har folk ikke noe å frykte.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Fra Mandalselva til UNESCO – Klinkbåtbygging verdens kulturarv!
«Ved utløpet av Mandalselva har vi en stolt bærer av denne tradisjonen, nemlig Walvicks Båtbyggeri. Denne kvelden i Buen kulturhus er selve startskuddet for alle feiringene av UNESCO-innskrivingen.. Det skal altså feires et helt år til endes.» Kilde: kysten.no.


Caledonien investerer i 76 «nye» hotellrom +
Kristiansand: «Hotel Caledonien gjør seg enda mer attraktivt for konferansegjester.» Kilde: fvn.no.

Sa ja til nytt hyttefelt på Sandnes – tross sterke protester +
Risør: «Lørdagsheia på Sandnes skal bli områdets siste skudd på boligstammen. Mads Henrik Sandnes har planlagt å lage både et boligfelt og et hyttefelt i området over Spirekleiv. I alt er planen å lage 26 boligtomter og 45 nye hyttetomter.» Kilde: austagderblad.no.


Kurs i pakking, distribusjon og salg – med spesielt fokus mot et utenlandsk marked
«Meld deg på i dag om du er interessert i å gjøre din bedrift attraktiv for et internasjonalt marked!» 1-2 mars. Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand.» Påmeldingsfrist fredag 18. februar! Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Havbadforeningen snart i havn med sin 15 seters badstue +
«Risør Havbadforening har inngått et samarbeide med Det Lille Hotell. Snart er den flytende badstua fullfinansiert.» Kilde: austagderblad.no. 


Statsforvalter støtter bobilplass utenfor Farsund
Farsund: «Naboene mener bobilplassen har hatt dobbelt så mange bobiler som forsvarlig og krevde omregulering. Statsforvalteren vil gi dispensasjon for videre drift.» Kilde: bobilverden.no.


Magiske vinteropplevelser på Sørlandet
«Skiløyper på høyfjellet, hundekjøring med slede, vinterbad på sydspissen og overnatting mellom tretoppene – vinteren på Sørlandet har alt du trenger for en uforglemmelig ferie.» Annonsørinnhold. Kilde: finansavisen.no.

Har søkt om å bygge 12 fritidsboliger her – dette sier politikerne
Tvedestrand: «Eiendomsutvikleren fra Tvedestrand og Lars Tore Mesels firma Mesel Eiendom AS ønsker å oppføre 12 fritidsboliger på det fem dekar store området ved Lagelva. .. Men inntil videre må eiendomsutviklerne sette planene for den tidligere campingplassen på vent,..» Kilde: austagderblad.no.


Rekordmange cruiseskip ventes til Norge
«Cruiseskipene er på vei tilbake til norske havner. Miljøvernere fortviler, mens flere byer er på desperat jakt etter guider som kan flere språk.» Kilde: nrk.no.

Investerer fem millioner i flytende hyttedrøm +
Gjerstad: «Vannspeilet skal den hete, og den er ikke lett å finne. Det er en del av konseptet. Se video her.» Kilde: austagderblad.no.

Dette er Risørs verdensarv +
«Risør har blitt plassert på verdenskartet etter at tradisjonen og kunnskapen om klinkbygde båter kom på UNESCOs verdensarvliste.» Kilde: austagderblad.no.


Har du en idé til et prosjekt?
«Da kan det være at ordninger fra virkemiddelapparatet i Agder kan hjelpe deg med å realisere den. 7. februar deltok vi på webinar om flere tilskuddsordninger som kan være aktuelle for bedrifter på Agder. Les mer om ordningene i presentasjonene under.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Et steg nærmere uteservering og skulpturpark +
Risør: «Et enstemmig formannskap sa ja til Det Lille Hotell. Noe som innebærer at de får disponere kommunal grunn rundt Tollboden.» Kilde: austagderblad.no. 


Tusenvis av billetter på billigsalg – fra øst til vest
«Hva med å reise til gourmet-hovedstaden Stavanger for bare 199 kroner, og få en vakker togreise med på kjøpet? Eller reise motsatt vei til den andre hovedstaden for samme pris? Go-Ahead feirer gjenåpning av samfunnet med rabatt på tusenvis av billetter.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Varsler protesttog mot Hove-planene
Arendal: «I oktober 2018 ble det demonstrert for bevaring av Hoveodden med Liv Arneberg i spissen. Nå inntar Hove-demonstrasjonen Arendal sentrum.» Kilde: geita.no.

Dyreparken dropper planene om laksesenter
Kristiansand: «Etter en rekke negative reaksjoner som har koblet parken til fiskeoppdrett, har Dyreparken nå lagt planene om et laksesenter på is.» Kilde: nrk.no.

Turistanlegg på Hausvik slått konkurs +
Lyngdal: «Hausvik Maritime AS har i flere år slitt med negative regnskapstall. Tirsdag ble overnattingsbedriften begjært konkurs.» Kilde: lister24.no.


Full fart i Hotellmarkedet i Agder
«Agder og Sørlandet er en sommerdestinasjon for nordmenn, og den har kun forsterket seg under pandemien. Hotellene har priset seg deretter, sier analysesjef i Newsec, Øyvind Johan Dahl til Finansavisen.» Kilde: reiseliv1.no.

Vil leie ut elektriske sparkesykler i Mandal +
«Bird vil ha elektriske sparkesykler plassert ute i kommunen allerede dette året. – Må ikke bli et kaos.» Kilde: l-a.no.


Populær bobilplass kan bli større – eller reduseres
«Skal 20 av de 50 plassene forsvinne – eller skal bobilplassen utvides? Det avhenger av utleierne og deres planer. I 2021 ble det besøksrekord på bobilplassen.» Kilde: bobilverden.no.


Kjøpte ny elferge til millioner – passer ikke til kaia
«Flere nye elferger langs kysten kan ikke brukes fordi de ikke passer kaiene. Øyboere er bekymret for liv og helse.» Kilde: nrk.no. 

Satser på folkefest i byen nå: – Vi tror meteren forsvinner +
Tvedestrand: «Styret i Uke9 fortsetter sin planlegging av kulturfesten den 5.mars i Tvedestrand. Nå er de styrket i troa på at det blir noe av.» Kilde: austagderblad.no.


Legger ned musikkfestival på Sørlandet +
«Legger ned Norway Rock. Usikkerheten koronapandemien har ført med seg gjør det for uforutsigbart å sette opp en festival i sommer, uttaler styret i rockefestivalen til Avisen Agder onsdag morgen. – Stopper mens leken er god.» Kilde: fvn.no.

Skal bygge ny bro og tursti i Lund +
«I løpet av sommeren får Lund en ny attraksjon. Det planlegges å lage en ny bro og gangsti fra gamle brua, og til rådhuset på Moi. – Broprosjektet vil gjøre sentrum ennå finere. Jeg håper det blir ganske flott tilslutt, håper Skåland.» Kilde: avisenagder.no.


Arendal mangler turistsjef – et uløst potensial +
«Arendal har som mål å omsette for 1 milliard kroner i reiselivsnæringen i 2026, men har ikke en egen reiselivssjef.» Kilde: agderposten.no.

Nesten hundre vil bli ny fyrvokter: – Nå har vi et luksusproblem +
» Lindesnes fyr er det eneste fyret i Norge med fyrvoktere, som går i turnus. – Det blir en større jobb enn jeg hadde sett for meg, sier direktør Espen Frøysland om rekrutteringen av ny fyrvokter.» Kilde: l-a.no.


Får millioner til å forske på kunstig intelligens
«Dyreparken og Qvisten Animation går sammen med inFuture og UiA, om et svært ambisiøst forskningsprosjekt innen kunstig intelligens. .. AIM skal forske på hvordan vi kan formidle nye historier på tvers av film, serier, spill og opplevelser i park, også kalt multiformatunivers.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Erfaringsdeling: Hva skjer når man jobber dedikert med måling?
«I 2021 har vi hatt et pilotprosjekt .. måling av digital kommunikasjon. Nå er året omme, og 4.februar inviterer vi til webinar der Grimstad bys museer og Vitensenteret Sørlandet deler sine erfaringer med prosjektet.» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Camping på Sørlandet; Svaberg, Parker, Byer og Bibler
«Vi foreslår 10 campingplasser og glamping, og tar med et svindyrt måltid under vann.» Kilde: kinggoya.no.

Trehusene restaureres, fylket betaler – litt +
«To millioner kroner deles ut til istandsetting av verneverdige bygninger og anlegg. – Risørfolk er flinke til å søke på midler fra Fylket, sier rådgiver for kulturminnevern og kulturturisme i Agder Fylkeskommune Ragnhild Dietrichson.» Kilde: austagderblad.no.

Kunstsilo og Kilden inngår strategisk samarbeidsavtale
«I 2023 blir Kunstsilo og Kilden naboer – og nå er grunnlaget lagt for et samarbeid som blant annet skal bidra til å skape ny, digital kunst. Nå satser to av Sørlandets tyngste institusjoner på å ta en ledende posisjon i kunst- og kulturfeltet.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Campingnæringen utenfor avtaler med billig næringsstrøm +
«Kommunedirektør Aud Sunniva Fuhr i Sirdal ber politikerne i formannskapet avvise klagen fra campingnæringen om at de som eneste næring er tatt ut av ordningen med billig næringsstrøm.» Kilde: avisenagder.no.


Bildet viser krisen: – Leit og provoserende
«Norske skianlegg får juling i møte med mildvær og sjokkpriser på strøm. Eikerapen alpinsenter fikk aldri åpnet bakken, men sitter likevel igjen med en monsterregning.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Førsteinntrykket har alt å si +
«På Hotel Lyngørporten har de brukt tiden under nye koronarestriksjoner godt. Nå mates fjorårets overskudd tilbake for å utvikle hotellet ytterligere. For nå pusses hele resepsjonen opp, samt toalettene i resepsjonsområdet og i baren.» Kilde: tvedestrandsposten.no.


Hotelldirektøren i harnisk over høye strømpriser +
Risør: «Jeg føler at vi blir lurt. Myndighetene lopper vanlige folk og småbedrifter for titalls milliarder gjennom ekstraskatten de hover inn som følge av høye strømpriser, sier Dag Eikeland som driver Risør Hotel.» Kilde: austagderblad.no.

Visit Knaben søker digital markedsfører og destinasjonsutvikler
«Vårt mål er å utvikle Knaben til en spektakulær reiselivsdestinasjon på Sørlandet. Knaben ligger i Kvinesdal kommune, i Agder.» Kilde: finn.no.


Får vi en Mesternes mester effekt til sommeren? 
«Dette sier Pia Basberg, prosjektredaktør NRK, om seertallene: – De tre første episodene er sett av i snitt 1,6 millioner seere hittil og troner på seertoppen for jula og årets første uker…» Kilde: facebook.com/visitsorlandetutvikling

Har justert planene og søker om å få gå i gang nå +
Tvedestrand: «Arbeidet med den nye kommuneplanen er utsatt igjen. Det betyr at Jan Marcussen og Jo Helge Myrvoll må vente lenge før de får svar på om deres innspill til den nye kommuneplanen blir tatt med videre.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Hytter i glass og tre – noen med brudesuite +
Tvedestrand: «Vi ønsker å skape noe som er anderledes – hytter som skiller seg ut, og som utnytter den spektakulære utsikten som er her, sier Jan Marcussen. – Vi ønsker å skille oss ut.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Mildværet kom før moroa startet – nå sliter alpinsenteret +
«Snøen fra desember ble dyrkjøpt for Odd Hallvard Kjellby og Eikerapen alpinsenter. Det lille alpinanlegget sør i Åseral klarte aldri å åpne bakken, men sitter likevel igjen med en strømregning for desember på nesten 300.000 kroner.» Kilde: fvn.no.

Den flotte gården er som hentet ut fra et norsk folkeeventyr +
«Alder er ingen hindring. Elling Eikerapen var 71 år da han startet hotell på slektsgården. Noe må man jo finne på når man blir pensjonist.» Kilde: aftenbladet.no.


Den Lille Dyrehage investerer for en halv million: – Et kjempeløft for oss +
«Selv om dørene er stengt, er det ingen som ligger på latsida i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia. ..nå tar vi parken opp et nivå og bygger egen scene og amfi med plass til mange hundre mennesker, forteller Terje Jensen.» Kilde: austagderblad.no.

Strømsjokk for skisentre – men i Sirdal er utgiftene langt hyggeligere +
«Stavtjørn Skisenter fikk en strømregning på 356.000 kroner i desember. Ved Sauda Skisenter passerte desemberregningen fra kraftselskapet 300.000 kroner. I Sirdal er det ingen i alpinbransjen som bekymrer seg for strømutgiftene.» Kilde: aftenbladet.no.


Vil droppe seilskutefest +
Kristiansand: «Bystyret stemte onsdag nei til å sende en søknad om et nytt Tall Ships Races nå. Mens ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) var positiv, mente varaordfører Erik Rostoft (Folkelista) at risikoen var for stor.» Kilde: fvn.no.


Kunstsilo og Kilden inngår strategisk samarbeidsavtale
Kristansand: «En essensiell del av det nye samarbeidet er å utvikle Odderøya som reisemål og opplevelsessted. – Når Kunstsilo åpner på Silokaia, må vi kunne gi publikum et mangfold av opplevelser.» Kilde: skmu.no.

Ny «turistsjef» og folkehelsekoordinator ansatt
«Lyngdal kommune har ansatt Anne Grete Lølands etterfølger. Ny folkehelsekoordinator er også på plass.» Kilde: lyngdal.kommune.no.

Facebook for business – verktøy for å gjøre arbeidsdagen mer effektiv
«Fredag 21. januar har Visit Sørlandet booket en av Norges beste på sosiale medier til et webinar om Facebook for business. Gratis for partnere, kr 750 for andre som kunne tenke seg å være med.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.


Tollboden-eier vil leie plass til badstue, hotellbåt og uteserveringer +
«Risør kommune har mottatt en søknad fra Sjømannssuitene Det Lille Hotel AS om leie av kommunal grunn i forbindelse med selskapets planlagte drift av hotell og restaurant i Tollboden.» Kilde: austagderblad.no.

Gjenåpnet hotellet: – Som første skoledag +
«Direktør på Mandal Hotel, Lotte Fredriksen, gjenåpnet hotellet mandag. Her klargjør hun baren som også kan åpnes med skjenkerestriksjonene opphevet.» Kilde: fvn.no.


Solgte over 150 hyttetomter og skapte Slottet i Sirdal +
«I ti år gjorde June Hansen «alt» på hurtigruta. Nå er 31-åringen daglig leder for den nye helårssatsingen i Sirdal.» Kilde: fvn.no.


Fornøyelsesparker får kritikk – rapporterer inn for få uønskede hendelser
«Fornøyelsesparker er for dårlige til å melde inn uønskede hendelser. Anne Lise (52) ble skada i en vannsklie i Dyreparken for halvannet år siden og er fortsatt preget.» Kilde: nrk.no.

Mener Risør kommune blåser en lang marsj i naturvern og dyreliv +
«Hytteeier Lars F. Norum fra Oslo mener Bjørnholet ved Fie bør vernes. Han har vært i kontakt med Risør kommune flere ganger for å gjennomslag for sine standpunkter, men til ingen nytte.» Kilde: austagderblad.no.

Hotell og utesteder spente og lettet: – Det er et stort fremskritt +
Flekkefjord: Hotellsjefene ser positivt på de nye korona-lettelsene, og er glad for at kranene nå kan åpnes for skjenking. – Dette er et skritt i riktig retning, sier hotellsjef Sigurd Bruhjell i Grand hotell til Agder.» Kilde: avisenagder.no.

En kraftsti med bro kan bli første del av den store energiparken +
Sirdal: «I en orientering til formannskapet i Sirdal torsdag kom det frem at planene for kraftvitensenter har tatt et langt steg videre, og at en gangbro kan bli første byggetrinn.» Kilde: avisenagder.no.


Tror på norgesferie: – Vi snakker ikke bare om Kaptein Sabeltann +
«Det er nesten sånn at Sørlandet er blitt det nye Nordnorge – rent reiselivsmessig i alle fall. .. Trenden viser en stor interesse for sørlandsperlene langs kysten, samt for de mindre byene. Folk vil oppleve mer enn bare storbyer.» Kilde: avisenagder.no.


I forhandlinger om strømmen +
«Den Lille Dyrehage bruker vanvittig mye strøm på å varme opp sin regnskog og sin slangejungel, og har satt seg til forhandlingsbordet med sin strømleverandør. – Når en bruker 150.000 kwh i måneden, blir det dyrt.» Kilde: austagderblad.no.

Skjenkestoppen øydelegg serveringsbransjen! +
«Konsernsjef Ann-Torill Briksdal i Hovden Alpin Resort AS, her i ein av serveringsstadene til selskapet, Furumo kafé i Hovden sentrum, fryktar at heile serveringsbransjen blir øydelagt av skjenkestoppen.» Kilde: setesdolen.no.

Store forventninger til at regjeringen letter på tiltakene +
Egersund: «Grand Hotell-sjefen har store forventninger til at regjeringen letter på koronatiltakene fredag. – Slik kommunikasjonen utad har vært de seneste dagene, må de gi oss lov til å skjenke vin og øl til maten, sier Geir Sølve Hebnes Sleveland.» Kilde: dalane-tidende.n


NTW skolen: Hvordan jobbe med turoperatører
«Visit Sørlandet kommer til å delta sammen med bedrifter fra regionen. Er du interessert i å nå et internasjonalt marked og nysgjerrig på hva en turoperatør er og hvordan jobbe med dem? Vi inviterer til infokurs 19. januar 2022 kl. 09:00 – 11:30.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.


Lokker koronatrøtte nordmenn med kystperle fra Tvedestrand
«Når Finn Reiser skal få ferieklare kunder inn på sine hjemmesider, er det Gjeving som brukes som lokkedue. ..vi synes videoen fra Gjeving er et nydelig eksempel på den idyllen man kan finne her hjemme, sier kommunikasjonsrådgiver Adele Cappelen Blystad i Finn.no.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Vil bygge 18 nye fritidsboliger i Tvedestrands indrefilet +
«På Østre Løktene, nær både Lyngør og Askerøya, er planen å kunne oppføre 18 nye fritidsboliger. Det seks familier som står bak planforslaget som nå skal behandles av Tvedestrand kommune.» Kilde: tvedestrandsposten.no.


Endringer i Visit Sørlandet-organisasjonen
«Etter 11 og 13 spennende år i Visit Sørlandet tar Elisabeth Høibo og Erik Engenes fatt på nye utfordringer og vi ønsker Frida Neverdal og Kari Anne Røysland velkomne som hhv digital historieforteller og webredaktør.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Satser på å slå fjorårets rekorder: – Mange har oppdaget Risør
«Interessen for sommerferie på Sørlandet har aldri vært større, meldte Visit Sørlandet tidligere denne uka. Også lokale aktører bekrefter høy temperatur og stor pågang bare noen få dager inn i det nye året.» Kilde: austagderblad.no.


Visit Sørlandet nettsider med 3 millioner sidevisninger i 2021
«Som digital turistinformasjon og markedsføringskanal er visitsorlandet.com en av de viktigste kanalene til Visit Sørlandet. I løpet av 2021 har Visit Sørlandets nettsider (visitsorlandet.com) hatt over 3 millioner sidevisninger, en 33% økning sammenlignet med 2020.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Webinar: Facebook for business – verktøy for å gjøre arbeidsdagen mer effektiv
«Astrid Valen-Utvik, en av Norges mest kjente og råeste personer på sosiale medier, vil denne formiddagen lose oss gjennom de ulike verktøyene som finnes på Facebook.. Online, 21. januar 09:00 – 10:30, GRATIS for partnere i Visit Sørlandet / kr 750 for andre.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Campingnæringen samler seg 
«Vi forventer at vedtaket om å ta ut campingplasser fra ordningen med næringsstrøm blir lagt på is. Campingnæringen i Sirdal har nå gått sammen om en felles uttalelse til politikerne i Sirdal i forkant av neste runde..» Kilde: avisenagder.no.


Rekordmange vil til Sørlandet på ferie
«Interessen for sommerferie på Sørlandet har aldri vært større. Flere overnattingssteder har registrert dobbelt så mange sommerbookinger nå sammenliknet med i fjor.» Kilde: nrk.no.

Del gjerne!